Gość: Eva IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 20:25 Zastanawiam się nad kupnem szeregu na Wojnowie. Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gość Re: Inkom Wojnów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 21:54 okolica dosyć fajna, jednak odstraszyła mnie szerokość drogi pomiędzy budynkami, a właściwie ciągu pieszo-jezdnego około 7 m. Trzeba będzie trzymać jeden samochód w garażu bo sąsiad z przeciwka nie wjedzie do swojego. A co zrobić z drugim jeśli się posiada ? Nie wspomnę o gościach, którzy przyjadą w odwiedziny. Koszmarnie z miejscami do parkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianin Re: Inkom Wojnów IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.09.07, 22:05 Drogo, daleko, fatalny dojazd który szybko się nie zmieni. Duże opóźnienia i jeszcze większe fuszetki w oddanych poprzednio budynkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość2 Re: Inkom Wojnów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.07, 09:00 parę wątków na temat tej inwestycji już jest, pojedź na budowę i wejdź do środka, bez problemu można wejść po godzinach pracy budowlańców, sama/sama ocen odległości między budynkami,wielkość szeregu itp. dokładnie między garażami jest 11 m, zresztą na ulicy Terenowej (podbna inewestycja w mniejszej skali) jest jeszcze mniejsza odległość między budynkami, możesz pojechać i popytać, co do wyboru inwestycji, to z doświadczenia wiem, że do opinii innych trzeba podchodzić z dystansem, Ty mósisz wybrać co dla Ciebie jest optymalne, co do ulicy dojazdowej Strachocińskiej ma być przebudowana w ramach dużego projektu kanalizacji Wojnowa, na stronie MPWIK możesz dokładnie to zobaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAN Re: Inkom Wojnów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.09.07, 11:37 tam gdzie dla jednych jest daleko dla innych jest blisko, wszystko zależy od tego gdzie pracujesz i czego oczekujesz, co do ceny, teraz Inkom chce 626 tyś. za segment środkowy w stanie deweloperskim, pytanie co za te pieniądze kupisz innego w podobnym metrażu ? jeśli ta lokalizacja odpowiada Ci a cenę chcesz atrakcyjnieszą może znajdziesz jakieś oferty odsprzedaży dla tej inwestycji, zawsze parę tysięcy mimo wszystko można zaoszczędzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipermarket wybuduj się IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.10.07, 12:46 wybuduj się najlepiej przy hipermarkecie tam będziesz miała dużo miejsc postojowych dla gości no i dla twoich 10 aut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: wybuduj się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 23:00 Nie chodzi mi o te 10 samochodów. Chyba dziecko nie mieszkałeś nigdy w szeregówce i na osiedlu gdzie wszyscy mają po conajmniej dwa samochody i czasami gości. Problem z parkowaniem jest wszdzie, ale posiadanie szeregówki do czegoś zobowiązuje. Czy Twoi goście jeśli przyjadą samochodem to zaparkują na Strachocińskiej czy może zablokują sąsiada? A Ty w tym czasie podasz rękę z Twojego balkonu temu sąsiadowi i go za to przeprosisz bo przy tak wąskim pasie pieszo-jezdnym będzie to możliwe. Ponadto będziecie musieli posadzić sobie bardzo wysokie drzewa w ogródkach, ponieważ spacerowicze z wałów mają Was jak na dłoni, ponieważ spacerują na wiele wyższym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo mieszkaj dalej w blokowichu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.10.07, 10:45 Witaj stara......mieszkaj dalej w swoim bloku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara Re: mieszkaj dalej w blokowichu IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.10.07, 17:31 Nie muszę mieszkać w blokowichu i nie uważam, że to jest poniżające.Wiem natomiast jakie mogą być problemy z powodu braku miejsc parkingowych w zamkniętym osiedlu i dlatego wyrażam dziecko tylko swoje zdanie. Ależ ty się Malutki szybko irytujesz .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziecko Re: mieszkaj dalej w blokowichu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.11.07, 17:23 ...wiesz co Ewcia polubiłem cie.....nawet podoba mi się, że uważasza że się irytuję......ale powiedz jedno czy ciebie takie analizowanie samych wad nie męczy....widzieć wszędzie wady generalnie jak bym myśłał tak jak ty to nie miałbym nic. Powiedz gdzie chciałabyś mieć dom? Bo szeregówki cie nieinteresują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: mieszkaj dalej w blokowichu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.07, 00:09 Nie próbuję znajdować samych wad. Mieszkałam w szeregówce, gdzie był problem z parkowaniem i to stało się przyczyną zmiany miejsca zamieszkania (również na szeregówkę). Teraz mieszkam tak, że samochody mam gdzie trzymać, również goście przyjeżdżają do mnie bez stresu. Ogólnie uważam, że na Wojnowie można być szczęśliwym, a uciążliwość dojazdu (korki)nie burzą mojej pozytywnej opini o tym miejscu. Ponadto ta lokalizacja ma przed sobą przyszłość. Jednak nie mogę pogodzić się z tym, że deweloper proponuje domek z tak wąskim pasem pieszo-jezdnym. Ale to jest tylko moja opinia, a każdy zrobi jak zechce. Nikt go nie zmusza do zamieszkania tam, każdy jest kowalem swojego losu. Może brak miejsc parkingowych nie dla wszystkich jest taki irytujący jak dla mnie już doświadczonej w tym temacie - jestem już taka stara.Życzę wszystkim dobrych wyborów i szczęśliwego zamieszkiwania na Wojnowie. Osobiście uważam, że jest to dużo fajniejsza lokalizacja, niż np. przereklamowany Ołtaszyn, czy ogólnie mówiąc południowa część miasta. Odra, wały i lasek - żyć nie umierać ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziecko pas IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.11.07, 16:41 ...ja przekalkulowałem za i przeciw i rzeczywiście wadą jest ten chudy pas pieszo-jezdny ale cóż, jak kupowałem to cena była dobra, a projekt, lokalizacja i materiały mi też odpowiadały. Porównywałem inne oferty i np. szeregówki na bielanach w astronomicznych cenach wyglądają jak połączone stodoły stojące przy ruchliwej wylotówce z miasta. Poza tym jak wyliczyłem to jak się zepnę to przed domem postawię 2 auta (wzdłuż drogi), w garażu 1, przed domem na posesji wcisnę też ze 2 i obok domu można też zajechać 1 autem...a jak będzie naprwdę potrzeba to i trochę na ogródek może bym upchnął 1. Poza tym myślę, że zaprojektowany parking (nieduży ale jednak jest) też można jakoś wykorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: pas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 09:50 z tego wynika, że kupiłeś domek, albo skrajny szereg - bo przy szeregówce środkowej nie ma chyba możliwości zaparkowania aut z boku. Ja mieszkam na Wojnowie, a przeprowadziłam się tu przed dwoma laty - jak na Ołtaszynie zaczynało się robić tłoczno i nieprzyjemnie. Z pewnością kiedyś się spotkamy, bo bardzo często chodzę z pieskiem na spacer po wale. Można być szczęśliwym w tej lokalizacji, a komarów w tym roku nie było tutaj wogóle. Ponadto dużo zwierzyny w lesie. Sarny , bażanty, dziki podchodzą zimą aż pod wał. Mamy tu nawet bociany, które obserwuję każdego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziecko Re: pas IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.11.07, 11:30 tak kupiłem skarajny sąsiada mam tylko od północy.... pozdrawiam do miłego spotkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: pas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.07, 17:00 To życzę jak najkrótszego oczekiwania na swoje gniazdko. Ja za około 1,5 roku wyprowadzę się na wieś, ale zostaną tu moje dzieci, które to nie chcą opuścić tej lokalizacji. Ja z tytułu wieku wolę cichą wieś w pobliżu Wrocławia, dziwne to, ale z wiekiem człowiek się zmienia i pociąga taka lokalizacja, o której jeszcze 10 lat temu powiedziałabym - nigdy w życiu. Do zobaczenia, gzieś na leśnych ścieżkach. Pozdrawiam Stara Ewcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocek Re: Inkom Wojnów IP: *.core.lanet.net.pl 25.09.07, 19:41 a ja myślę, że miejsce nie jest złe (szczególnie wobec mocno przereklamowanego południa). a będzie tu tylko lepiej i ładniej i dojazd też będzie wygodniejszy. Inkom to raczej deweloper lepszy niż gorszy - pojedź na terenową i sama oceń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eva Re: Inkom Wojnów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 21:29 Dzięki za rady, nadal się zastanawiam.W zasadzie wszystkie inwestycje mają jakieś plusy i minusy. A co sądzicie o zagrożeniu powodzią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość2 Re: Inkom Wojnów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.09.07, 09:20 działka na której budują nie była zalana, można to zweryfikować u miejscowych, jest ona generalnie wyżej położona (jeszcze podnosił Inkom teren blisko o metr) niż reszta Wojnowa, duża częśc Wrocławia to potencjalne tereny zalewowe (łącznie z Biskupinem,Zaciszem,Sępolnem), jeśli sytuacja miałaby się powtórzyć, to Kamieniec, Gajków, Łany,nawet Dobrzykowice są zagrożone, a tam budują ludzie najwięcej domów i są one bardzo dobrze wyceniane, Inkom też buduje na Złotnikach w miejscu,gdzie do niedawna było jezioro, Złotniki też cudem nie były zalene (Bystrzyca jest rzeką słabo uregulowaną), a ludzie mieli wodę niemal do pasa (na Złotnikach są bardzo wysokie poziomy wód gruntowych i jeszcze blisko Zakład Chemiczny, pytanie czy masz jakąś aleternatywę, czy za te pieniądze kupisz dom podobnej wielkości i standardzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo to dobra lokalizacja-przyszłościowa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.07, 12:20 jak się ta dzielnica rozwinie - kanalizacja, odnowienie ulicy strachocinskiej, nowa ulica równoległa do strachocińskiej i obwodnica wschodnia - dodatkowo ożycie wojnów komercyjny czyli może coś mniejszego niż bielany to dopiero będzie dobra dzielnica - ale wtedy i cena będzie inna. zobaczycie ale wszystk powoli po kolei nic pochopnie - kiedyć wojszyce to przecie była ostatnia wiocha i co teraz.... poczytajcie pierwsze ruchy już się zaczęły: www.mpwik.wroc.pl/news_unijne.php?1116 Aktualności unijne Ruszają prace na Strachocinie i Wojnowie Data dodania: 28-06-2007 Niższe opłaty za media, lepsza woda, wyremontowane drogi – to wszystko dzięki kolejnej inwestycji MPWiK. Dzisiaj podpisaliśmy kontrakt z Hydrobudową Włocławek S.A., wykonawcom kanalizacji i modernizacji wodociągu na tych dwóch wrocławskich osiedlach. Takiej inwestycji w tej części miasta jeszcze nie było. MPWiK na budowę kanalizacji i modernizację wodociągów wyda ponad 60 milionów złotych. Za te pieniądze spółka: wybuduje ponad 19 kilometrów kanalizacji sanitarnej i deszczowej wyremontuje ponad 18 kilometrów sieci wodociągowych wybuduje niemal kilometr wodociągów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: to dobra lokalizacja-przyszłościowa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.10.07, 12:22 poza tym dodam, że sam już kupiłem tam domek..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fezuj Re: to dobra lokalizacja-przyszłościowa IP: *.scansafe.net 29.10.07, 14:23 ..i wlasnie uswiadomiles sobie, ze umoczyles dorobek zycia. Ha ha ha ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: to dobra lokalizacja-przyszłościowa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.10.07, 17:36 przyjedz do mnie za 10 lat to ci powiem ile ten umoczony dorobek życia jest wart. heheheh PS. A to wcale nie jest cały mój dorobek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fezuj Re: to dobra lokalizacja-przyszłościowa IP: *.scansafe.net 29.10.07, 17:44 Przyjade, o ile nie zmyje go kolejna powodz piecsetlecia. PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: to dobra lokalizacja-przyszłościowa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.10.07, 18:20 dobra czekam......a tak wogóle to uwielbiam powodzie.....czekam aż popływam za 20 lat wtedy dostanę dofinansowanie na mały remoncik dolnej części domu i będzie ok.....heheheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tako Re: to dobra lokalizacja-przyszłościowa IP: *.wroclaw.mm.pl 19.06.08, 23:54 Tak się składa, że ten teren nie był zalany w 1997, a centrum miasta, gdzie mieszkam, było kompletnie zalane. Liczą się fakty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taka jedna Re: to dobra lokalizacja-przyszłościowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.06.08, 10:41 Fakty są takie, że w centrum masz pełne media. A w tych nowych szeregach kanalizacja będzie uruchomiona dopiero latem przyszłego roku. Ale dla chętnego nic trudnego - wystarczy kupić "Toi-Toikę" i już masz ten swój prestiż! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: to dobra lokalizacja-przyszłościowa IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.08, 08:17 ...już prawie mamy kanalizacje, jest gaz, ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: to dobra lokalizacja-przyszłościowa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.07.08, 12:16 ... prąd, woda, droga... no i prawie skończone domki... 2 miesiące opóżnienia, prawie o.k... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: to dobra lokalizacja-przyszłościowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.08, 21:52 gdzie będzie podpięta ta kanalizacja osiedlowa jeśli Strachocińska nie jest gotowa? A może się mylę? Ładnie wyglądają te wasze domki ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: to dobra lokalizacja-przyszłościowa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.07.08, 12:11 ... w strachocińskiej jest czynna stara kanalizacja i do niej są podpięte domki... a nowa niech sie buduje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: to dobra lokalizacja-przyszłościowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 20:51 to fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gitek Re: to dobra lokalizacja-przyszłościowa IP: *.171.19.118.crowley.pl 01.08.08, 15:16 dobrzeby bylo gdyby INKOm zrobił furtke z osiedla na wał (tak jak ma osiedle obok). Czy sa przysli mieszkancy zacisznego osiedla? Wypowiedzcie sie na temat tego pomyslu. Moze warto szturmowac dewelopera w tym temacie (?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚ Re: Inkom Wojnów IP: *.devs.futuro.pl 18.12.08, 14:15 własnie kupilismy szeregówkę w tej dzielnicy. Cóż..Długo szukaliśmy i porównywaliśmy inne oferty. Mam głęboką nadzieję, że to naprawdę dobry wybór. Pozdrawiam wszystkich (przyszłych) sąsiadów z Laskowickiej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia Re: Inkom Wojnów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 19:40 masakra.szukaj fachowców na .......poprawki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Inkom Wojnów IP: *.111.226.244.static.crowley.pl 06.07.09, 12:46 Dokładnie! Nie doprosisz się poprawienia - na pewno zabraknie Ci cierpliwości. Jeśli ktoś teraz by kupował, niech dobrze obejrzy dom z fachowcem i wymusi poprawę usterek przed zapłaceniem - później bezsilna złość. I koniecznie z umową do prawnika (zawiera nie precyzyjne zapisy, które potem oczywiście Inkom interpretuje na własną korzyść). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Inkom Wojnów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 12:58 Polecilbys kogos kto na tym sie zna . Bo ja chce tez kupic mieszkanie ale wlasnie chce zeby ktos jeszcze raz ja ogladnal -umowe i powiedzial co i jak .... Pozdrawiam i dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś