Dodaj do ulubionych

niedrogi, ale przede wszystkim uczciwy deweloper

05.10.07, 17:13
mam już mętlik:) chcielibyśmy kupić niewielkie mieszkanie 30-40m2, ale
oczywiście niedrogie, ponieważ nie stać nas. Czy ktoś mógłby polecić jakiegoś
dewelopera? jeżeli już znajdę jakąś ciekawą ofertę, to zazwyczaj czytam o
nieuczciwości tego dewelopera na forum-jakiś pech :(
będę bardzo wdzięczna za wszystkie wskazówki
pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr Szukacie perpetuum mobile wśród deweloperów? IP: *.telsat.wroc.pl 06.10.07, 08:26
      Sam bym chciał takiego poznać. Niestety prawda jest brutalna: tani
      wyklucza dobry, ponadto w warunkach obecnego rynku
      zdanie "Oczywiście niedrogie, ponieważ nie stać nas" stawia pod
      znakiem zapytanie powodzenie takiego zamiaru.
      • Gość: .. Re: Szukacie perpetuum mobile wśród deweloperów? IP: *.ukonline.co.uk 06.10.07, 10:50
        jesli chcesz kupic niedrogo , to kup w Brzegu Dolny cena 3,100zl -
        3.500 z metr, do pociagu blisko (jedzie 40min) , samochodem 30-40
        min (teraz remonutuja odcinek drogi), spokoj, cisza no i o wiele
        taniej, a wszytskie potrzebne zakupy tez zrobisz - sa markety,
        sklepiki, targ, punkty uslugowe itp
        • Gość: qba Re: Szukacie perpetuum mobile wśród deweloperów? IP: *.generacja.pl 08.10.07, 18:15
          ... i smród!!!
          • Gość: kinek Re: Szukacie perpetuum mobile wśród deweloperów? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.10.07, 22:03
            Tak, wieczorem smierdzi tam fatalnie, gdyz zaklady chemiczne Rokita wylaczaja na
            noc filtry (kontrolerzy nie pracuja po nocach). Smierdzi tak, ze az w oczy
            szczypie !
        • Gość: bolo Brzeg Dolny ??? IP: 80.50.243.* 24.10.07, 19:29
          Bzdury piszesz, 30-40 min samochodem, to chyba od granic wrocławia do granic
          brzegu dolnego, Min. godzina, nie wspominając o dystansie. Droga fatalna do
          Pęgowa (tam się skręca w lewo do brzegu).
          Jedyny łącznik z cywilizacją to pociąg. Zaletą brzegu jest basen, ale samo
          miasteczko porażka. Wiocha, jedynie Rokita daje pracę. Radzę Oleśnicę, Świdnicę
          albo Środę Śląskąm jak kogoś nie stać na mieszkanie we wrocku.
      • glo1004 Re: Szukacie perpetuum mobile wśród deweloperów? 06.10.07, 15:43
        myślę, że ocena "powodzenia zamiaru" jak to określiłeś należy już do nas.
        Rzeczywiście nie stać nas na zapłacenie 7500zł za metr kwadratowy za 40m2
        mieszkania, ale chyba wielu jest takich jak my-dopiero zaczynających samodzielne
        życie "w warunkach obecnego rynku"
        • Gość: Rafał Re: Szukacie perpetuum mobile wśród deweloperów? IP: 212.2.99.* 08.10.07, 08:46
          Osada Gencz co prawda 3 km od granic miasta ale bardzo ładne
          mieszkania w niskiej zabudowie 5600 netto za metr , termin odbioru
          30 kwiecien 2008
          co do standardu to bardzo wysoki klimatyzacja w salonach na I
          pietrze, na parterze rolety, drewniane okna
          wiecej informacji www.osadagencz.budmax.info
          • Gość: Andrzej Re: Szukacie perpetuum mobile wśród deweloperów? IP: 82.160.28.* 08.10.07, 08:54
            Czy to ta sama osada, której rozpoczęcie budowy szumnie reklamowano
            i która równie spektakularnie okazuje się z roku na rok coraz
            większym niewypałem?
            • Gość: tomi30 Re: Szukacie perpetuum mobile wśród deweloperów? IP: *.lanet.net.pl 09.10.07, 23:26
              Akurat mam tam dom. Kupiłem po dobrej cenie jeszcze i jestem bardzo zadowolony. Lokalizacja super - cisza spokój ptaki zwierzęta las, architektura jeszcze lepsza. Klopoty z budową były, małe opóznienie ale usterki elegancko poprawili, teraz walczy tam moja ekipa podwykonawcza a ja juz sie nie mogę doczekać przeprowadzki

Nie wiem dlaczego piszesz ze niewypał zbudowanych jest 40 blizniakow i calkiem szybko posuwa sie budowa mieszkan, chyba tam nigdy nie byłes
              • Gość: Andrzej Re: Szukacie perpetuum mobile wśród deweloperów? IP: 82.160.28.* 10.10.07, 06:49
                To gratuluję i życzę satysfakcji z zakupu. Fakt dawno tam nie
                zaglądałem, ale z tego co na szybko sobie policzyłem początki osady
                Gencz datują się na na koniec 2004 r.! Minęły 3 lata, a rezultaty
                delikatnie mówiąc takie sobie. Zresztą to nie moja opinia tylko
                ludzi z forum.
                • Gość: mk Re: Szukacie perpetuum mobile wśród deweloperów? IP: *.ukonline.co.uk 10.10.07, 09:19
                  ale chrzanicie z Brzegiem Dolnym - owszem smierdzi Rokita i to
                  bardzo, ale tylko w okolicach fabryki, kiedy sie kolo niej
                  przejezdza,a nie w calym miescie. Generlanie w Brzegu D jest pelno
                  zieleni i terenow spacerowych i bociany. Jestem Wroclawianka, i
                  mieszkajac pare miesiecy w Brzegu D. zoskoczyla mnie cisza i spokoj.
                  Kupujac tam mieszkanie sama sie zastanawialam czy Rokita nie bedzie
                  uciazliwa, ale moje obawy byly na wyrost. MI sie podoba i uwazam ze
                  cena jest jeszcze tam ok. Nikogo nie mam zamiaru przekonowyc, tylko
                  sama dowiedzialam sie o mieszkaniach tam z tego forum wiec informuje
                  innych, a mieszkania rozchodza sie tam dosc szybko, kto chce niech
                  sie zorientuje, a kto chce niech narzeka dalej.
                  • Gość: Rafał Re: Szukacie perpetuum mobile wśród deweloperów? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.10.07, 11:02
                    Ale to są Komorowice 3 km na południe od Ołtaszyna. Okolica naprawde
                    przepiękna, autostrady nie słychać, nieraz troche drogę nr 8 na
                    Kudowę. ptaki glosniej cwierkaja niz maszyny budowlane :)

Budowa Osady Gencz na dobre ruszyła dopiero w polowie 2006
              • Gość: Sitek Re: Szukacie perpetuum mobile wśród deweloperów? IP: 80.50.243.* 24.10.07, 19:32
                .... komary, kwiatki, szambo, psy - świetnie, życzę przyjemnego życia na wsi
        • Gość: Izabella Re: Szukacie perpetuum mobile wśród deweloperów? IP: 80.54.200.* 08.10.07, 10:45
          www.saturn-deweloper.pl/
          • Gość: milo Re: Szukacie perpetuum mobile wśród deweloperów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 11:45
            hej :) zadzwoń do WROBIS-DEVELOPER
            www.developer.wrobis.com.pl/
            tam jeszcze były wolne kawalerki do wzięcia cena 6100 zł brutto -
            piętra 11-13/ końcówka sprzedaży, termin oddania maj 2007 r.

pzdr.
            • Gość: milo Re: Szukacie perpetuum mobile wśród deweloperów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 11:46
              aaa jeszcze dobre ceny miał MILART www.milart.pl/ - poniżej 6
              tyś

pzdr
              • fido1979 Re: Szukacie perpetuum mobile wśród deweloperów? 08.10.07, 12:08
                Co do Milartu, nie cieszy się dobrą opinią, co można na tym forum
                łatwo znaleźć, a inwestycja przy Kukuczki jest dość blisko torów
                kolejowych. Natomiast Wrobis ma jak dla mnie ciekawą lokalizację,
                ale cena mnie nie dziwi, bo ich umowa w conajmniej kilku (może nawet
                nastu) punktach jest niezgodna z kc, a teraz sąd UOKiK prowadzi
                postępowanie przeciw nim. Tak więc nie wygląda to tak super.
                • Gość: milo Re: Szukacie perpetuum mobile wśród deweloperów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 12:15
                  klauzule umowne, które są sprzeczne z klauzulami abuzywnymi z kc
                  jesli sie pojawią w umowie z develoeprem i tak w tym zakresie nie
                  wiążą :) więc nie ma sie czego obawiac - no chyba ze samego faktu
                  wydania mieszkania.

a swoją drogą, skąd wiesz ze Wrobis ma postępowanie przez UOKiK??
                  nie nie słyszałem na ten temat.
                  • fido1979 Re: Szukacie perpetuum mobile wśród deweloperów? 08.10.07, 12:39
                    Gość portalu: milo napisał(a):

> klauzule umowne, które są sprzeczne z klauzulami abuzywnymi z kc
                    > jesli sie pojawią w umowie z develoeprem i tak w tym zakresie nie
                    > wiążą :) więc nie ma sie czego obawiac - no chyba ze samego faktu
                    > wydania mieszkania.

Też tak sądzę, choć wiele razy na tym forum pisząc o tym, ludzie
                    twierdzili i tak swoje. Zawsze jest jednak małe ale...

> a swoją drogą, skąd wiesz ze Wrobis ma postępowanie przez UOKiK??
                    > nie nie słyszałem na ten temat.
                    Pracuję w firmie, gdzie jest sporo młodych ludzi, którzy kupili lub
                    chcą kupić mieszkanie. Temat developerów jest naczelnym tematem
                    wielu przerwowych gadek. Zawsze o jakimś tam developerze coś
                    usłyszysz. W sumie w ogromnej ilości inwestycji ktoś coś zakupił,
                    więc o takie informacje łatwo.
                    • Gość: milo Re: Szukacie perpetuum mobile wśród deweloperów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 13:18
                      wrobis rzeczywiście był kontrolowany w lipcu 2007 r. pod tym kontem,
                      ale łącznie z 199 innymi developeami z całej Polski. Ale o tym czy
                      teraz mają w związku z tym jakieś postępowanie to nie wiem - chociaż
                      kupiłem u niech mieszkanie :)

jak chcesz zobaczyć cały raport z kontroli UOKiK z lipca to moge Ci
                      przesłać.
                      • Gość: snafy Re: Szukacie perpetuum mobile wśród deweloperów? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.07, 15:27
                        Ja nawet za 5000 za metr bym nie chciał od tego wrobisu. Jakie
                        zaufanie mozna miec do firmy która miesza w umowie. Dzięki za taką
                        firmę.
                        • Gość: Misia Re: Szukacie perpetuum mobile wśród deweloperów? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.10.07, 17:12
                          za 5000 metr to można by było zaryzykować. Budynek już w części
                          stoi. Ciekawa jednak jestem jak im bedzie szła sprzedaż.
                      • fido1979 prośba do Milo 08.10.07, 16:54
                        Gość portalu: milo napisał(a):

> jak chcesz zobaczyć cały raport z kontroli UOKiK z lipca to moge
                        Ci
                        > przesłać.

Jeśli mógłbyś mi to podesłać, to bardzo bym się ucieszył. Prześlij
                        mi proszę na maila gazetowego fido1979@gazeta.pl
                        Wielkie dzięki
    • Gość: kt Re: niedrogi, ale przede wszystkim uczciwy dewelo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.07, 12:53
      Pewnie zaraz mi się od kogoś dostanie ale polecę Ci DACH-BUD.
      Właśnie rozpoczęli sprzedaż nowego bloku na Psim Polu, gdzie
      mieszkania 50m2-53m2 kosztuję 5350brutto/m2.
      Mieszkania, takie jak wszędzie, a cena chyba najniższa i chyba
      najniższe koszty utrzymania później (czynsz wraz z funduszem
      remontowym około 150zł miesięcznie za 50m).
      Główne minusy: blokowisko, 8pięter, dużo mieszkań w klatce.
      Ja i wielu moich znajomych mamy mieszkania od Dachbudu i jesteśmy
      zadowoleni, zwróć uwagę że pomimo że jest to jeden z największych
      developerów wcale nie ma wielu skarg na niego na forum.
      I na kilkanaście tysięcy sprzedanych mieszkań nie ma oszukanych bo
      firma może dużo nie obiecuje ale wywiązuje się z umów.

Osobiście wybierając jakość kupiłbym w Archicomie, a wybierając
      najlepszy stosunek jakość cena w Dachbudzie.

www.dachbud.com.pl
      • glo1004 Re: niedrogi, ale przede wszystkim uczciwy dewelo 08.10.07, 21:06
        strasznie dziękuję za wszelkie wskazówki. Co do Dach-budu, to ta cena dotyczy
        niestety większych mieszkań :(
      • Gość: hl Re: niedrogi, ale przede wszystkim uczciwy dewelo IP: *.whirlpool.com 24.10.07, 16:49
        Pozostały jeszcze mieszkania na Miłostowskiej. Przyjemne osiedle. Wprowadzamy
        się do końca miesiąca. Jakość wykończenia (np.ściany) nie powala, trzeba
        poprawiać po fachowcach jeżeli nie zauważycie podczas odbioru technicznego.
        Ogólnie jednak wykonanie jest na tyle dobre, że nie ma się czego czepiać.
        Osobiście Polecam.
    • Gość: Artur Re: niedrogi, ale przede wszystkim uczciwy dewelo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 23:28
      Pozostaje wtórny rynek i to Wam polecam w tej sytuacji.
      • Gość: weto Re: niedrogi, ale przede wszystkim uczciwy dewelo IP: 80.50.243.* 24.10.07, 19:36
        Tanie - tandetne, problemy
        Drogie - dobra jakosc, duzo mniejsze problemy
        Warto rozwazyc przed kupnem. Cudow nie ma. Za 5300,- brutto cienko to widze.
        • Gość: eh Re: niedrogi, ale przede wszystkim uczciwy dewelo IP: *.nsn.uu3.net 28.12.07, 11:39
          A pozniej zdziwieni wszyscy ze ceny ida do gory.
          • embriao Re: niedrogi, ale przede wszystkim uczciwy dewelo 18.01.08, 11:56
            W Dach-Budzie za 4922 brutto mozesz sobie kupic 50m2 mieszkanie, to jest 250
            tys. Nieprzekombinowane i bez bajerow. W tej cenie to uzywane ciezko jest
            znalezc. A podejrzewam ze mieszkan wolnych jest tam sporo jeszcze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka