Dodaj do ulubionych

nie kupujcie mieszkan za taka cene.

25.10.07, 14:18
ten kto kupuje mieszkanie za więcej niz 4000 zł/m2 jest głupi.
Przez takie osoby ceny poszły w górę. Koniunkturę nakręcały gazety
i telewizja. Ludzie opamiętajcie się ! Gdybyscie przestali kupowac
jak zaczeły rosnac ceny ponad 3000 zł i poczekali chociaz pół roku
i nie było by popytu to deweloperzy nie podnieśli by cen. A tak
teraz znacznie zmniejszył sie grupa ludzi których stać na
mieszkanie. nie jest normalne żeby na 1 m2 pracować powyżej 2
miesięcy!
Obserwuj wątek
    • Gość: fezuj Re: nie kupujcie mieszkan za taka cene. IP: *.scansafe.net 25.10.07, 14:25
      To zmien prace na lepiej platna albo wyjedz za granice.
      I zapamietaj, ze -by z formami osobowymi pisze sie lacznie.

PZDR.
    • Gość: Stefan Tzn, co? Mam czekać aż nieroby wezmą się do roboty IP: 82.160.28.* 25.10.07, 14:30
      i zaczną zarabiać tyle, żeby było stac na nowe mieszkanie?
      Niedoczekanie. Nigdzie nie jest napisane (nawet w konstytucji), że
      każdy ma mieć własnościowy lokal mieszkalny. I bardzo dobrze. Chcesz
      równości? Wyjedź do Korei Północnej.
      • Gość: gmh Re: Tzn, co? Mam czekać aż nieroby wezmą się do r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 14:37
        niezły wywód!! Tak ludzie, nie kupujcie mieszkania przez 0,5 roku, a
        jak to nie pomoże to przez pięć, dziesięć albo 20 lat...
    • fido1979 Re: nie kupujcie mieszkan za taka cene. 25.10.07, 15:02
      maxine5 napisała:

> ten kto kupuje mieszkanie za więcej niz 4000 zł/m2 jest głupi.
      > Przez takie osoby ceny poszły w górę.

kto pisze w ten sposób jest debilem

> i telewizja. Ludzie opamiętajcie się ! Gdybyscie przestali kupowac
      > jak zaczeły rosnac ceny ponad 3000 zł i poczekali chociaz pół roku
      > i nie było by popytu to deweloperzy nie podnieśli by cen.

Niektóre mieszkania stoją już ponad pół roku i co?

> teraz znacznie zmniejszył sie grupa ludzi których stać na
      > mieszkanie.

A czemu ci ludzie nie kupowali jak były poniżej 3 tys.? To ci
      odpowiem: bo myśleli, że to za drogo.

nie jest normalne żeby na 1 m2 pracować powyżej 2
      > miesięcy!

A kto ustala te normy normalności? Przecież sporo ludzi zarabia 1200
      na rękę i twoja teoria jest niezbyt odpowiednia. Musisz zaniżyć
      prognozę. A co mają powiedzieć ci, którzy zarabiają 7 tys. netto
      miesięcznie. Trzeba im zabrać, bo wg twoich wyliczeń kupią ponad
      2mkw miesięcznie!
    • Gość: Dominika Re: nie kupujcie mieszkan za taka cene. IP: *.lanet.net.pl 25.10.07, 16:30
      Ten kto to napisał jest chory na coś... Trzeba było kupować
      mieszkania jak m(2) kosztował 2.000 zł, a nie mówić komuś co ma
      robić...
    • Gość: architekt do Maxina5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 17:42
      Maxine 5, nie wiem czy wiesz, że chleb drożeje.
      Proponuję przez najbliższe pół roku nie jeść, a co, niech się
      piekarze opamiętają.:-))) Ale dałeś do pieca nie ma co.
      A co powiesz o tych, którzy mają miesięcznie 15 tys
      a w porywach 20 ?
      • Gość: Bobo Re: do Maxina5 IP: *.187.240.9.ip.airbites.pl 25.10.07, 20:20
        Dokopaliście założycielowi tego wątku i sie nie dziwie bo napisał cos mocno bez sensu :)
        z drugiej strony szkoda że chłopak nie ma włsnego M trapi go to bardzo jak widze ale prawda jest, że nie kazdy ma mieć własny lokal. Jak to mówią życie....
        Korea północna przyjmuje pewnie imigrantów z otwartymi rekoma :)
        • Gość: odon Re: do Maxina5 IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 25.10.07, 21:19
          większośc ludków z tego forum nie ma własnego M, ale krytykują
          równo, wszytkich, że tu żle, ze tu za drogo, za tanio, za blisko
          torów, za daleko od centrum, za wysoko, ze komary, ze smierdzi.
          fachowców nie brakuje, konstruktywnych odpowiedzi mało. najlepiej
          krytykować innych, a samemu siedzieć z boku. szanujcie ludzi, którzy
          sie szarpnęli na kupno mieszkania w czasach wysokich cen. i nie
          psujcie im humorów. bo zanim wy sie zdecydujecie, nie bedzie juz
          czego komentować :)

P.S. to nie jest post tylko do Maxina5.
          • Gość: kinek Re: do Maxina5 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.10.07, 21:39
            A Twoja wypowiedz co konstruktywnego wnosi do tego forum ???
            • Gość: odon Re: do Maxina5 IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 25.10.07, 21:40
              kinek masz swoje M??
              • Gość: kinek Re: do Maxina5 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.10.07, 21:42
                Zasadniczo mam. Kupilem ponad rok temu i czekam na jego ostateczny odbior.
                • Gość: odon Re: do Maxina5 IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 25.10.07, 22:12
                  no to dobrze, bo już myślałem ze jestes spekulant nastrów na forum :)
                  • Gość: kinek Re: do Maxina5 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.10.07, 22:21
                    To spekulant nie moze miec mieszkania ? Moze, i to nie jedno !!!

Grüße
                    • Gość: odon Re: do Maxina5 IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 25.10.07, 22:24
                      gdzie kupiłes i za ile m2?? chyba ze to tajemnica.
                      • Gość: kinek Re: do Maxina5 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.10.07, 22:27
                        Na Stronskiej w Archicomie za 5000 za metr.
                        • Gość: odon Re: do Maxina5 IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 25.10.07, 22:29
                          no to nieźle, a ile teraz tam sobie życzą??
                          • fido1979 teraz sobie życzą około 10 tys. za mkw 25.10.07, 22:38
                            j.w.
                            • Gość: odon Re: teraz sobie życzą około 10 tys. za mkw IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 25.10.07, 22:40
                              eee nie żartuj sobie na poważnym forum :)
                              • Gość: kinek Re: teraz sobie życzą około 10 tys. za mkw IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.10.07, 22:43
                                za co najmniej za 9000/m2 moglbym teraz sprzedac. Czyli po cenie spekulacyjnej :-P
                                • Gość: odon Re: teraz sobie życzą około 10 tys. za mkw IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 25.10.07, 22:45
                                  no to nieźle polecieli.
                                  • Gość: kinek Re: teraz sobie życzą około 10 tys. za mkw IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.10.07, 22:49
                                    Tak sobie czasem kalkuluje:
                                    54 m2 * (9000-5000) = 200 000+.
                                    To wystarczyloby na 100 miesiecy czynszu w wysokosci 2000 PLN.
                                    Moze powinienem sprzedac to mieszkanie, poki sa na swiecie leszcze sklonni
                                    zaplacic taka cene za, jak by nie patrzec, zwyczajne mieszkanie !
                                    • Gość: odon Re: teraz sobie życzą około 10 tys. za mkw IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 25.10.07, 22:53
                                      to jest to nowe osiedle na Gaju?? czemu tam ludzie chcą płacić po 9
                                      tys?? objaśnij proszę.
                                      • Gość: kinek Re: teraz sobie życzą około 10 tys. za mkw IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.10.07, 22:56
                                        Nie pytaj - nie wiem i nie rozumiem ! Ale krzywdy z tego powodu nie mam !
                                        Ktos im wmowil, ze to super apartamenty u najlepszego wroclawskiego dewelopera.
                                        I oni w to zdaja sie wierzyc.
                                        Ty mieszkasz na Vivaldiego - tam tez Archicom budowal. Czy aby kilka lat wstecz
                                        wichura nie zerwala tam dachu ???
                                        • Gość: odon Re: teraz sobie życzą około 10 tys. za mkw IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 25.10.07, 23:05
                                          no własnie, temat Archicomu się ciągnie i ciągnie na Jagodnie.
                                          Zwłaszcza zagadnienie niedoróbek, naprawy balkonów, złej wentylacji,
                                          pękających ścian, zalewanych garaży po lekkiej mżawce, braku miejsc
                                          do parkowania itp. oraz ogólnym wrażeniu się sie juz 3 rok mieszka
                                          na budowie.
                                          a kwestia zerwania dachu i zalania mieszkań do 3 pięta po ulewie w
                                          lipcu 2 lata temu (chyba) no to widziałem to niestety na własne
                                          oczy. strat było (podobno - tak szłyszałem skąd inąd na forum) dużo.

a co do ceny na Gaju, jak ktoś chce kupić za 9 tyś. to niech kupuje,
                                          nie moja sprawa. a dla Ciebie lepiej (chyba)/ :)

pzdr
                                          • Gość: kinek Re: teraz sobie życzą około 10 tys. za mkw IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.10.07, 23:15
                                            He, he. Pracowalem w budynku zbudowanym przez Archicom w Quattro Forum. Windy do
                                            tego budynku to chyba byly na Swistaku kupowane.
                                            • Gość: odon Re: teraz sobie życzą około 10 tys. za mkw IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 25.10.07, 23:18
                                              no własnie, a ceny maja jedne z wyższych we Wrocławiu i po częsci
                                              dobrą opinię.
                                              • Gość: kinek Re: teraz sobie życzą około 10 tys. za mkw IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.10.07, 23:23
                                                Bialy PR zrobil swoje. Ale moze i deweloper sie troche wyrobil.
                                                OK, ide spac - dobranoc.
                                                • Gość: odon Re: teraz sobie życzą około 10 tys. za mkw IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 25.10.07, 23:27
                                                  czołem, narazie :)
                                                  • Gość: toja Re: teraz sobie życzą około 10 tys. za mkw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 09:31
                                                    a ja uwazam, że wsród wszystkich deweloperów z Wro archicom jest
                                                    jednym z lepszych... Zresztą wszedzie są niedoróbki... niestety...
                                                  • Gość: odon Re: teraz sobie życzą około 10 tys. za mkw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.07, 09:39
                                                    no ja tez uwazam ze Archicom jest w czołówce we wrocławiu. a
                                                    niedoróbki zależą od tego kto buduje, na budowie przecież jest wielu
                                                    podywkonawców, zwłaszcza fachowców wykończeniowców i doradzaczy
                                                    urządzaczy.
                                                  • Gość: toja Re: teraz sobie życzą około 10 tys. za mkw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.07, 11:25
                                                    to też... zgadzam się z Tobą w 100%...
                                                  • Gość: fezuj Re: teraz sobie życzą około 10 tys. za mkw IP: *.scansafe.net 26.10.07, 11:28
                                                    Czesc toja ;-).
                                                    A ja uwazam, ze to jednak wykonawca odpowiada ostatecznie za jakosc.
                                                    Jego problem, ze wzial podwykonawce-partacza. Odpowiedzialnosc za
                                                    popelnione babole nie moze splywac na klienta !

PZDR
                                                  • Gość: bobo Re: teraz sobie życzą około 10 tys. za mkw IP: 62.233.177.* 26.10.07, 17:28
                                                    Ja mam mieskzanie w AS-bau i tez pozostaje dużo do życzenia w
                                                    temacie jakości.
                                                    Osobiście podobają mi sie projekty archikomu a ich flagowym
                                                    osiągnięciem jest budynek koło kościoła garnizonowego przy jasiu i
                                                    małgosi
                                                    brawo panowie za kunszt i smak, zresztą budynek na legnickjej też
                                                    jest bardziej niż ok !!
                                                    Szkoda ze naprzykład ludzie którzy bezczeszczą to miasto wynalazkami
                                                    ala trójkaty na Mińskiej nie wyciągaja wniosków i nie przyglądają
                                                    się Archikomowi...
                                                  • Gość: tunia Re: teraz sobie życzą około 10 tys. za mkw IP: *.b-ras1.bbh.dublin.eircom.net 28.10.07, 19:28
                                                    Archicom ma dobry PR. Ale wcale nie sa tacy dobrzy. Osobiscie nie
                                                    chcialabym mieszkac w takim molochu, jaki buduja na Stronskiej. Maja
                                                    dobra opinie, bo rok temu byli na czele rankingu Rzeczpospolitej.
                                                    Akurat wtedy przymierzalam sie do zakupu mieszkania we Wrobudzie na
                                                    Gaju. Dzwonie wiec do kolezanki z Rzepy, zeby mi powiedziala cos na
                                                    temat tego dewelopera i na ktorym jest miejscu w rankingu. A oni o
                                                    takim nie slyszeli. Wiec ile jest wart taki ranking?

PS. Nie wierze w te 9 tys. za metr.:)
                                                  • fido1979 udowodnię Ci 28.10.07, 21:12
                                                    Gość portalu: tunia napisał(a):

> PS. Nie wierze w te 9 tys. za metr.:)

Daj mi swojego maila, a zeskanuje ich cennik ze zniżką 10% i
                                                    zobaczysz.
    • Gość: pepe Re: nie kupujcie mieszkan za taka cene. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.07, 22:07
      trochę mnie dziwi, że poświęcamy nasz czas na komentowanie takich
      głupot (sam to w ten chwili zresztą robię), osoba specjalnie dokonała
      takiego wpisu, żeby wzbudzić zdenerwowanie u innych i wywołać ogólny
      szum (udało się jej to niestety zrobić),
      chyba najlpiej byłoby od początku ignorować takie wpisy,
      zaoszczędzimy sobie sporo nerów i nie damy zadowalenia tym, którzy
      chca nas podrzegać do pseudo-buntu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka