Dodaj do ulubionych

Po starych sklepach

22.10.10, 13:36
Hehe niech Pan Buła przejedzie się do sklepu Społem na ul. Dźbowskiej (za BMW). Obsługa jak z PRL, ceny nie zgadzają się z tymi na półkach, a Panie w wolnych chwilach testują na sobie sprzedawane kosmetyki. Wolnego mają sporo, bo mało kto tam kupuje z ww. względów.
Obserwuj wątek
    • stysiu69 Po starych sklepach 22.10.10, 13:57
      Zapraszam panią redaktor do sklepu nr.1 na Bardowskiego . Tutaj czas sie naprawdę zatrzymał.Na półkach mydło i powidło. Wędliny czuć tuż po wejsciu do sklepu.
      • Gość: xxx Re: Po starych sklepach IP: 193.138.241.* 23.10.10, 11:18
        Bzdury piszesz, fajny sklep, miła obsługa, często robię tam zakupy i mnie klimat tego sklepu odpowiada. Sklepy ,, Społem" są swojskie i to jest ich największy atut. Sklep na ulicy Bardowskiego jest pierwszym sklepem,, Społem" w Częstochowie. Tradycyjny, przyjazny, dobrze zaopatrzony. Fajny sklep:)
        • Gość: vice pierdoła Re: Po starych sklepach IP: 109.95.24.* 24.10.10, 18:53
          Społem na rondzie Trzech Krzyży jest OK
    • bryczkarz1 Po starych sklepach 22.10.10, 14:28
      Do sklepów Społem nie chodzę odkąd wyrzucili piwa z browaru GAB. Zamiast wspierać regionalne produkty to handlują tylko piwem masowym.
      • Gość: maniek Re: Po starych sklepach IP: 212.87.240.* 22.10.10, 20:11
        jak komuś nie pasuje jest tesco real itp ja tam lubie społem i jego chleb jurajski najlepszy na świecie
        • Gość: xx Re: Po starych sklepach IP: *.icis.pcz.pl 22.10.10, 20:31
          Sklepy Spolem nie sa nadzwyczajne, ale chleb maja rzeczywiscie dobry - np. Tradycyjny pycha.
      • Gość: do bryczkarz1 Re: Po starych sklepach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 20:52
        Przeciez GAB juz nie ma, wiec o co ci biega a po drugie piwo bylo zle czesto zepsute.
        • bryczkarz1 Re: Po starych sklepach 22.10.10, 22:00
          > Przeciez GAB juz nie ma, wiec o co ci biega a po drugie piwo bylo zle czesto ze
          > psute.

Jak najbardziej jest. Ostatnio piłem 'Złote' z datą przydatności do połowy marca 2011, więc niedawno uwarzone (przydatność ich piw to tylko 6 miesięcy). Zgodzę się, mieli problemy z psuciem się piwa jakieś 2 lata temu w wakacje, ale teraz z wszystko jest w najlepszym porządku z jakością. Ich piwo nie jest złe, ma swój specyficzny smak :).
          • Gość: m.c2 Re: Po starych sklepach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.10, 08:43
            bryczkarz1, nie wprowadzaj ludzi w blad browar GAB już nie istnieje!
    • Gość: Midżu Re: Po starych sklepach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 18:43
      Mam nadzieję, że teraz na Łęczyckiej będzie lepiej, bo jeszcze rok temu obsługa to czyste wspomnienia z PRL.
      • Gość: gość Re: Po starych sklepach IP: 188.33.49.* 22.10.10, 20:41
        sklepów społem nic nie przebije... istnieją i będą istnieć dopóki społeczeństwo się nie odmłodzi... a co do Pań, które tam pracują to są to kobiety, które zatrzymały sie w latach 80tych. W niektórych sklepach dalej kiełbase pakują w papier...
        • kubububu jak nie w papier to w co???? 22.10.10, 22:57
          A w papier nie można??? To w co jak nie w papier??? O ile mnie pamięć nie myli to społeczeństwo problem miało z pakowaniem w gazetę. O zakazie pakowania w papier nic mi nie wiadomo. Chociaż i tak problem nie był duży, bo każdy się cieszył, że w ogóle kiełbasę dostał...
          • agula_1975 Re: jak nie w papier to w co???? 22.10.10, 23:26
            ekolodzy walczą z jednorazówkami i woreczkami foliowymi, a społeczeństwu przeszkadza kiełbasa zapakoana w ekologiczny papier!!!
    • Gość: adf Re: Po starych sklepach IP: *.net.stream.pl 22.10.10, 22:34
      A ja zapraszam do SPOŁEM na Bacewicz....katastroficzna obsługa, brak cen przy towarach, zmywane daty ważności. Ogólnie nie polecam tam robić zakupów.
    • agula_1975 Po starych sklepach 22.10.10, 23:18
      Pani redaktor przypominam,że w sklepach z filmu Stanisława Bareji nic nie było na półkach. Osobiście jestem klientką sklepu na Mirowskiej, gdzie zaopatrzenie jest fantastyczne i przemiła obsługa mimo,że są tylko po trzy Panie na zmianie. Nie zgadzam się z Pani oipinią, że osoby z obsługi rozmawiają bo nie mają na to czasu. Gdyby w tych sklepach było tak tragicznie jak Pani to opisała nie byłoby takiej masy klientów. Jest Pani złośliwa lub uprzedzona do sieci SKLEPÓW SPOŁEM.
      • Gość: klient Społem Re: Po starych sklepach IP: 188.33.202.* 23.10.10, 09:10
        Sklepy Społem są w porządku.Gościu jak piszesz to weż pod uwagę ,że kiedyś i ty będziesz starym pierdzielą a do emerytury masz daleko i zobacz jak walczą we Francji żebyś doczekał emerytury.Załoga Społem jest może średnio starsza ale Ci ludzie tez chcą pracować i dotrwać do emerytury.Jak ciężka jest praca w sklepie spożywczym to mało kto rozumie. To sa nie duże sklepy i nie da się wiele prac zmechanizować-ciężkie worki czy różne wody trzeba transportować ręcznie a to jest duży wysiłek.Róbmy większe zakupy w sklepach Społem tak jak w realu-nie tylko kilo soli lub paczkę margaryny to będzie lepiej ,ale sprzedaż musi być większa tak jak w realu.Docenmy trudna i cieżką prace ekspedientek w sklepów spożywczych.
        • Gość: jacass Do autorki tekstu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 20:01
          Jeżeli się już coś opisuje tzn. sklep przy ul. Łęczyckiej to wypadałoby dodać do artykułu jego zdjęcia a nie zdjęcia megasamu......co to za rzetelność...
          • Gość: REALista Spolem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 20:37
            Jestem klientem sklepu Spolem na Dolnych Wyczerpach
            juz od wielu lat.Bulki Poznanskie pyszne to jedyne prawdziwe bulki w
            obecnych czasach.Personel ! Zadko teraz o takie kobiety.
            Mile zawsze doradza.Dobra swojska atmosfera.
            Ceny nie zawsze konkurencyjne!Wedliny dobre.
            Do warzywniaka chodze gdzie indziej.
            Moja ocena to 5+
            Dobrze ze jest ten sklep.
            • Gość: as Re: Spolem IP: *.alfanet24.pl 23.10.10, 21:23
              Społem jest OK , wolę taką obsługe od mumi z marketu
              • Gość: za malo ludzi wolnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 14:48
                Bardzo czesto robie zakupy w sklepie Spolem , nie ma innych sklepów w poblizu i zawsze jest tam kolejka
                Towaru full , ale nie jest za tani.Obsługa pierwszorzedna , bardzo miłe babeczki. Współczuc tylko nalezy , bo nie maja na nic czasu , ale towar podaja i sprzedaja z usmiechem
                Chyba za mało jest tam personelu , a mysle ze na pewno swietnie im nie płaca.
                Trzeba miec zdrowie , aby rano poukladac towar , posprzedawac i etc ...
                • Gość: zdzich spółdzielnie społem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 12:14
                  społem to spółdzielnia - czyli wspólna własność pracowników. Ma to znaczenie gdyż pieniądze tam tam wydane wracają na nas rynek a nie wędrują do centrali w Londynie czy gdzie indziej. Jeśli ktoś narzeka na brak pracy to powinien się zastanowić jak głosują jego pieniądze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka