Dodaj do ulubionych

kocham Biskupin

IP: 216.40.243.* 19.12.01, 20:22
Spacerowałem po Biskupinie, ciemno, uliczki świątecznie oświetlone. Lampki, lampki, lapmki....
I już wiem... kocham Biskupin. Nie ma takiego drugiego
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafał Re: kocham Biskupin IP: *.dilnet.wroc.pl 20.12.01, 11:41
      Popieram!!! Uważam, ,że nie ma piękniejszego osiedla we Wrocku. Cisza, spokój,
      dużo zieleni, sympatyczni ludzie!!! Nie wyobrażam sobie mieszkania gdzie
      indziej! Na szczególną uwagę zasługuje także "biskupińska" fauna: spotkać tu
      można jeże, kuny, krety, wiewióry (o psach i kotach nie wspominając)!!! Gorąco
      polecam wieczorne spacery, szcególnie w lecie, ale i teraz, jak spadł śnieg
      jest równie pięknie...
      • Gość: dorota Re: kocham Biskupin IP: *.wroc.gazeta.pl 21.12.01, 15:34
        A w moim ogrodzie - nie do wiary - był jeleń. Skąd tam się wziął - nie mam pojęcia.
        • Gość: CZARNY Re: kocham Biskupin IP: *.ok.wroc.pl 04.01.02, 10:30
          Ja miałem bażany; zające; kilka kaczek; duzo zaskroncow i bociana! Kiedys
          zdarzaly sie takze dziecioly...
          • Gość: Mysz Re: kocham Biskupin IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 31.01.02, 10:29
            Byłoby fajnie, gdyby nocni kowboje na motorynkach nie szaleli po parku i wale,
            narkomani nie krzyczeli po krzakach.
        • Gość: Alen Re: kocham Biskupin IP: *.i-one.at 18.02.02, 23:13
          Gość portalu: dorota napisał(a):

> A w moim ogrodzie - nie do wiary - był jeleń. Skąd tam się wziął - nie mam poję
          > cia.

Tak wierze panu ,kiedyś bardzo wczesnym rankiem wybierałem się na ryby .Idąc w
          strone śluzy (Opatowickiej) nagle z wąskiej ściezki wyleciał na mnie jeleń . Tak
          się go przestraszyłem ,a on pewnie mnie ,że zdębiałem ze strachu . Nie wiem czy
          one umią pływać czy może z wyspy opatowickiej przechodzą po śluzie??
          W każdym razie byłem tak zadowolony z tego spodkania i tych emocji że ryby już
          nie były w stanie ,tego ranka dostarczać więkrzych emocji jak spodkanie z
          jeleniem.
          Gdzie można coś takiego przeżyć, jak nie na Biskupinie .
          Pozdrawiam Alen.
    • Gość: Slam Re: kocham Biskupin IP: *.zewsa.wroc.pl 11.01.02, 13:46
      ...Ja też kocham, i nawet chcę tu z powrotem zamieszkać (po ponad 3
      letnim "wygnaniu"), jednak nie mam chętnego na zamianę chaty.
      • Gość: mimi Re: kocham Biskupin IP: *.magma-net.pl 29.01.02, 11:09
        I nie ma się czemu dziwić - kto raz na nim zamieszka, nie chce go opuścić
        • Gość: blurb Re: kocham Biskupin IP: 212.160.148.* 01.02.02, 15:41
          Cała Wyspa jest ok.
          Tylko dostrzegam mały problemik - cena 1m2 chwilowo dla mnie kosmiczna
          • ja-wroc Re: kocham Biskupin 11.02.02, 20:23
            Z tymi zwierzakami to prawda. Sama nie raz ratowalam jeze, ktore zasnely na
            drodze (strasznie sa zapchlone). A gdy wracalam kiedys w nocy malo nie wlazlam
            w kune, albo inne licho! A zwiewalo! Drap drap pazurkami po asfalcie.
    • Gość: arni Re: kocham Biskupin IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.02.02, 12:14
      Gość portalu: dudek napisał(a):

> Spacerowałem po Biskupinie, ciemno, uliczki świątecznie oświetlone. Lampki, lam
      > pki, lapmki....
      > I już wiem... kocham Biskupin. Nie ma takiego drugiego

• Gość: selma Re: kocham Biskupin IP: *.ppp.get2net.dk 23.02.02, 21:19
        mieszkalam kiedys we Wroclawiu na Krzykach ale do szkoly chodzilam na
        Bartla.mam piekne wspomnienia ze spacerow na Biskupinie i gdy przyjezdzam do
        Wrocka od razu ide w te rejony na spacer-kolo Pergoli ,kolo dawnej szkoly kolo
        zoo oraz miedzy domami kolo kina swiatowid (teraz chyba tam jest co innego? -
        uwielbiam to po prostu-pozdrawiam wszystkich ktorzy kochaja Biskupin i okolice
        • Gość: Alen Re: kocham Biskupin IP: *.i-one.at 24.02.02, 08:57
          Gość portalu: selma napisał(a):

> mieszkalam kiedys we Wroclawiu na Krzykach ale do szkoly chodzilam na
          > Bartla.mam piekne wspomnienia ze spacerow na Biskupinie i gdy przyjezdzam do
          > Wrocka od razu ide w te rejony na spacer-kolo Pergoli ,kolo dawnej szkoly kolo
          >
          > zoo oraz miedzy domami kolo kina swiatowid (teraz chyba tam jest co innego? -
          > uwielbiam to po prostu-pozdrawiam wszystkich ktorzy kochaja Biskupin i okolice

Kino światowid wprawdzie to Sępolno ale te okolice są są rzeczywiście bazrzo
          ładne ,szkody że troche zaniedbyne otoczenie.
          Pozdr.Alen.
          • Gość: selma Re: kocham Biskupin IP: *.ppp.get2net.dk 24.02.02, 10:51
            kolo przejscia na wyspe opatowicka byl kiedy dom-palac ruina ktory teraz
            odbudowuja .czy ktos wie co tam bedzie?pozdrawiam -selma
    • aga1972 Re: kocham Biskupin 26.02.02, 11:02
      Ja też kocham Biskupin ale od kwietnia będę mieszkać na Karłowicach-będzie to
      powrót do macierzy. Bardzo cięzko mi pożegnać się z "Wielką Wyspą"-pomożcie!
      Jak zapomnieć? A może nie zapominać, tylko trzymać w zanadrzu wspomnienia 9 lat
      mieszkania tutaj? Oj ciezko będzie-wprawdzie Karłowice też są ładne ale
      Biskupin to Biskupin!
    • cibel Re: kocham Biskupin 01.03.02, 21:53
      Tak Biskupin jest piekny, mieszkam tu od urodzenia i nie zamierzam sie
      wyprowadzac jeszcze dlugo. Najpiekniejsze są zielone tereny nad Odra, boiska na
      ktorych mozna sporcik uprawiac i wogle wszystko!
    • Gość: Bischof Re: kocham Biskupin IP: 195.205.44.* 18.03.02, 16:57
      Gość portalu: dudek napisał(a):

> Spacerowałem po Biskupinie, ciemno, uliczki świątecznie oświetlone. Lampki, lam
      > pki, lapmki....
      > I już wiem... kocham Biskupin. Nie ma takiego drugiego

Ja też kocham. O każdej porze roku.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka