Dodaj do ulubionych

profit development - opinie

• Gość: zp Re: profit development - opinie IP: 78.8.136.* 31.12.08, 12:30
      to moze pozew zbiorowy?
      • Gość: sasiad Re: profit development - opinie IP: *.gprs.plus.pl 01.01.09, 21:35
        Również o tym myślałem. Jednak forum to nie jest odpowiednie miejsce aby
        organizować się w tej sprawie.
        • Gość: klient Re: profit development - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.09, 08:58
          deweloper zapewnia, ze juz wszystko ok z woda, czy to prawda???
          • Gość: gość [...] IP: *.eranet.pl 16.01.09, 12:43
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • Gość: z ZP Re: profit development - opinie IP: *.gprs.plus.pl 16.01.09, 14:41
              zimna rzeczywiście jest ok i ją badał Sanepid
              ciepła dalej śmierdzi - badań ciepłej nie było
              • Gość: klient [...] IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.02.09, 20:30
                • Gość: gość Re: profit development - opinie IP: 83.142.207.* 04.04.09, 19:07
                  w tej firmie to jest normalne - standard.
                • Gość: Gość Re: profit development - opinie IP: 83.142.207.* 04.04.09, 19:15
                  Klienci z okazji Świąt Wielkanocnych życzą firmie PROFIT Development niezłych
                  jaj na Święta Wielkanocne w 2009 i nowych klientów jak zające - płochliwych i
                  uciekających !!! hehehe
                  • Gość: Jaa [...] IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.04.09, 09:38
                    • Gość: DARIUSZ Re: ale po co reanimujecie trupa? IP: *.tktelekom.pl 06.04.09, 10:22
                      Teraz Profit Development ma nowy slogan RODZINA na SWOIM.A ciekawe
                      dla czego budowe roku 2007/2008 za jaki dostali medal(OSIEDLE
                      ARKADIA)usuneli ze Swoiej strony internetowej!!!
                      • Gość: mendel Re: ale po co reanimujecie trupa? IP: 80.50.131.* 06.04.09, 14:08
                        powinni jeszcze dostac nagrode im. Mendelejewa za wyjatkowe skupienie
                        rzadkich pierwiastków w jednym miejscu, oraz order uśmiechu od
                        szczęśliwych klientów!
                        • Gość: inwestycje i jak? IP: 80.50.131.* 12.05.09, 09:23
                          jestem zainteresowany inwestycja tej firmy przy rumiankowej. Proszę
                          o informację mieszkańców innych osiedli wybudowanych przez tą firmę,
                          jak firma rozwiązała problemy toksycznych podłóg na bielanach i ropy
                          na obornickiej? Czy mozna uznac zachowanie firmy za odpowiedzialne?
                          Prosze o rzetelne opinie, rozumiem, ze wpadka moze sie przytrafic
                          kazdemu, tylko pytanie jak z tego wybrnie.
                          • Gość: poszkodoway [...] IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.05.09, 10:22
                            • Gość: joldre Re: i jak? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.09, 14:53
                              Proszę sobie wyobrazić, ze meiszkania na Zielonej Pergoli (tam,
                              gdzie była zanieczyszczona woda) próbują wciąż sprzedawać za 6700 za
                              metr!
                              • Gość: olo Re: i jak? IP: 80.50.131.* 15.05.09, 15:20
                                a wodę naprawili?
                                • Gość: Zp [...] IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.05.09, 15:46
                                  • Gość: zp Re: i jak? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.05.09, 15:51
                                    zastanawiqające jest tez to, ze zarząd PD powołał nową spółke PR Inwestycje.
                                    Czyzby szykowali sobie miekkie lądowanie?
                                    www.ktokogo.pl/Piotr_Adamek#eb8c8ff79e8a5e250a33240d3e3c93fc
                                    • Gość: GOŚĆ [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.09, 17:50
                                      • Gość: elka czy ktoś zdecyduje się na Rumiankową ...?? IP: *.elektrosat.pl 29.05.09, 22:39
                                        nie wiem co tym mam sądzić.Bardzo podoba mi sie ta inwestycja i naprawde bardzo
                                        mocno sie nad nia z mezem zastanawiamy ale po tym wszystkim co tu przeczytałam
                                        raczej sie nie zdecydujemy.
                                        • Gość: bzzzyk Re: czy ktoś zdecyduje się na Rumiankową ...?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 21:06
                                          Tez mi sie b. podoba, ale odpuscilem. Ceny sa jeszcze zbyt wysokie. Wole
                                          poczekac, nie ma powodow by mieszkania byly o tyle drozsze w stosunku do cen
                                          sprzed boomu. Kto kupil na gorce i sprzedal z zyskiem, ten zyskal, kto kupil i
                                          nie sprzedal, a chcial sprzedac, stracil, kto kupil i zamieszkal, ten ma swoje i
                                          spokoj :)
                                        • Gość: Jaa [...] IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.06.09, 09:30
                                          • 1974zbiornik Re: przepraszam Elka ale trzeba byc idioota... 18.06.09, 13:34
                                            ja zastanawiam sie nad zakupem domu w Łodzi. zostało juz kilka
                                            domów. i nic nie słychac żeby sie działo coś złego na tym oosiedlu.
                                            może ktoś ma informacje na temat osiedla Plejada w Łodzi.
    • Gość: adrian [...] IP: *.171.22.242.static.crowley.pl 16.06.09, 22:54
      • Gość: m Re: profit development - opinie IP: *.internetia.net.pl 27.05.12, 15:13
        mnie oferowano upust nam mieszknia przy rumiankowej - nie odważyłam się
    • Gość: Gość Re: profit development - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 09:45
      Po wczorajszej emisji programu nie mogę wyjść z podziwu .Co do tej
      pory robi prokuratura.Przecież mieszkańcy przede wszystkim powinni
      zgłosić to do prokuratury.To jedyne wyjście.NIE DAJCIE SIE ZWARIOWAC
      • Gość: mieszkaniecpergoli [...] IP: *.connecta.pl 17.06.09, 11:58
        Treść postu jest niedostępna.
    • Gość: link ekspres reporterów-link IP: 80.50.131.* 17.06.09, 15:30
      tu jest link, jesli komuś przyjdzie do głowy podpisać umowę z tym
      deweloperem niech najpierw to obejrzy: www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/magazyn-ekspresu-
      reporterow/wideo/16062009-2145
    • Gość: Prokurator Re: profit development - opinie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.06.09, 16:26
      Sprawa w prokuratuże jest zgłoszona od listopada
      • Gość: Gość Re: profit development - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 07:50
        Wobec tego jest to tym bardziej szokujące................
        • Gość: tokszoł Re: profit development - opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.06.09, 21:02
          Biorą ludzi na przetrzymanie, w końcu mało kogo stać na wynajmowanie i płacenie
          rat od kredytu za mieszkanie, w którym się nie mieszka, a które na dodatek jest
          ASPRZEDAWALNE (!).
          To smutne, ale czas gra na korzyść dewelopera, jedyna nadzieja, ze nie znajdą
          już naiwnych na nowe "inwestycje".
          • Gość: Gość Re: profit development - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.09, 07:26
            Najlepiej w tej sytuacji zwrócić się do pani Jaworowicz.To wyjątkowa
            osoba i naprawde bardzo dużo potrafi.Tą sprawe potraktowała by
            priorytetowo.Nie dajcie się !!!!!!!!!!!
    • Gość: Adi foto Panow prezesow IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.06.09, 09:35
      Jakby ktos chcial zobaczyc u kogo nie kupowac mieszkan to tu fota:

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/51,80708,3809820.html?i=3
      Panowie juz sie ustawili bo maja nowa firme wiec z tej firmy tez lepiej nic
      niekupowac albo przynajmniej 20x sie zastanowic gdyby czasem kiedys wyskoczyli z
      jakas "ynwestycja"

www.krs-online.com.pl/pr-inwestycje-spolka-z-ograniczona-krs-275182.html
    • Gość: qbs Re: profit development - opinie IP: *.chello.pl 19.06.09, 12:36
      zrzuta to by sie przydala ale na cos innego ;)
      • Gość: olo Re: profit development - opinie IP: 80.50.131.* 22.06.09, 11:41
        np. na bilet lotniczy dla zarządu do jakiejś bananowej republiki, w
        jedną stronę oczywiście.
        • Gość: Zadowolony Re: profit development - opinie IP: 85.128.102.* 31.07.09, 09:26
          Witam Marudów , tak się zastanawiam - zarzuca się tu osobom że są z profitu i
          monitorują forum a może wy jesteście z konkurencji i robicie szum? co? co do
          developera wiecie jest tak że nie ma ludzi bez wad tak jak i firm, ale jak
          zwykle wypowiadają się tylko ci nie zadowoleni, co do usterek proszę znajdzie mi
          inwestycję i developera który ich nie ma ? obsługa miła kupiłem u nich
          mieszkanie i jestem zadowolony. Kurcze widzę że z tymi forami jest teraz jak ze
          zdrową żywnością co bym nie zjadł to w jakiś sposób szkodzi, więc co nie jeść?
          nie warto wierzyć takim forum bo tu wypływają jakieś flustracie i tak naprwde to
          10% to prawda, a 90% żal do samego siebie że się myśli że za wodociągi np
          odpowiedzialny developer,a ja zapytam jako laik - a nie firma wodociągowa bo
          wydaje mi się że raczej oni. Pozdrawiam a i odrazu napisze że nie pracuje w PD
          tak żeby znowu nikt nie pisał że jak opnia pracownika PD. a może trzeba założyć
          takie forum niezadowoleni klienci PD i tam żale wyrzucać:)
          • Gość: asiulaa Re: profit development - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.09, 12:32
            witam serdecznie
            przymierzam się do kupienia mieszkania na osiedlu Rumiankowym ,
            niestety fakt uzytkowania wieczystego gruntu spędza mi sen z powiek,
            może ktoś wie dlaczego PD nie wypił ziemi na własnosc???
            może jest tez ktoś kto ma zamiar zakupic od nich mieszkanie?
            • Gość: Zadowolony:)) Re: profit development - opinie IP: 85.128.102.* 31.07.09, 19:13
              Asiula zapraszam na tą stronę przeczytaj ten artykuł dwa razy a zobaczysz że nie
              ma sensu przekształcanie użytkowania we własność a nawet można je zmienić w
              każdej chwili.
              www.gazetapodatnika.pl/artykuly/uzytkowanie_wieczyste_czy_wlasnosc-a_1017.htm
              pozdrawiam i miłej lektóry
              • Gość: asiulaa Re: profit development - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 15:49
                zadowolony dzięki wielkie:))
                • Gość: Zadowolony Re: profit development - opinie IP: 85.128.102.* 07.08.09, 05:23
                  Nie ma za co:)
          • Gość: mieszkaniec pergol [...] IP: *.connecta.pl 19.08.09, 21:05
            • Gość: Zadowolony:)) Re: profit development - opinie IP: 85.128.102.* 20.08.09, 20:36
              Do mieszkańca pergoli.

To już nawet poczta polska u nich w kieszeni siedzi: )) dobre
              wiesz napisałem wyraźnie że nie twierdze że usterek nie ma pewnie są.
              Co do spotkania nie jestem mieszkańcem więc zaproszenia nie dostałem. ale jeżeli
              zapłacisz mi za mój czas i transport chętnie wpadnę czemu nie jak na razie nie
              mam na to czasu ale dzięki za zaproszenie. A i jeszcze jedno nie widzę że byś
              sam podpisywał się swoim imieniem i nazwiskiem, a co do problemu to nie mam
              żadnego piszę tylko swoje zdanie bardziej na temat poziomu rozmowy na forum i
              przerzucaniu się inwektywami i atakowaniu pozytywnych wypowiedzi. Bo atakujecie
              każdego kto ma pozytywne lub inne zdanie od was. Więc może warto nazwać to forum
              ,, młodzi gniewni i starzy wku...." PD bo sorry tak wygląda ta dyskusja.

Pozdrawiam
              • Gość: wkurzony [...] IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.08.09, 21:37
                • Gość: mieszkaniecpergoli Re: profit development - opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.08.09, 21:41
                  2 x mi sie napisałop roszę skasować 1 post
              • Gość: mieszkaniecpegoli [...] IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.08.09, 21:40
                • Gość: gosc Re: profit development - opinie IP: *.static.qsc.de 30.09.09, 13:53
                  firma pod inną nazwą, ponieważ jak teraz nie schodzą mieszkania to
                  myslą ze pod innym logo opchną mieszkania :)
                  • Gość: masterek umowa rezerwacyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.09, 14:55
                    Czy ktos podpisał umowe rezerwacyjną z pd? jakie sa warunki w razie kiedy ktos
                    chciał by zrezygnować z zakupu?
                    • Gość: neska Re: umowa rezerwacyjna IP: *.41.128.195.sub.mbb.three.co.uk 12.10.09, 15:19
                      Z tego co pamiętam jest tydzień na wycofanie sie z umowy bez
                      konsekwencji. Najlepiej zadzwonic i zapytac sie kogos w pdsa.
                      • Gość: mieszkaniecpergoli Re: umowa rezerwacyjna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.10.09, 23:37
                        z tym pytanie sie w DOK w PDSA to nie liczyłbym na profesjonalną
                        odpowiedź. W umowie powinny być napisane warunki zerwania
                        umowy/rezerwacji. Znając działania PDSA pewnie przełączali by
                        telefon z 10 razy a na końcu powiedzieli, że odpowiedzialna za
                        informacje osoba poszła się....wysikać i już nie wróci dzisiaj :)
                      • Gość: PROFIT Development Re: umowa rezerwacyjna IP: *.profitdevelopment.com 20.10.09, 14:44
                        W odpowiedzi na zapytanie użytkowników forum internetowego gazeta.pl,
                        dotyczących umów zawieranych przez PROFIT Development pragniemy poinformować, że:
                        1. PROFIT Development nie podpisuje obecnie umów rezerwacyjnych na oferowane
                        mieszkania a wyłącznie umowy zobowiązujące kupna - sprzedaży nieruchomości.
                        2. Umowy zawierane przez klientów PROFIT Development zawierają zapisy
                        zezwalające klientowi na odstąpienie od zawartej umowy bez ponoszenia
                        jakichkolwiek kar. Szczegółowo warunki odstąpienia opisane są w pkt. IV owu -
                        "Szczególny warunki odstąpienia od UMOWY". Potwierdzamy, że jedną z możliwości
                        odstąpienia od umowy bez naliczenia kary jest złożenie oświadczenia o
                        odstąpieniu od umowy przed upływem terminu pierwszej wpłaty wynikającej z
                        harmonogramu płatności.

Jednocześnie korzystając z niniejszego forum pragniemy zaprosić wszystkich
                        Państwa do kontaktu z Działem Obsługi Klienta, który z przyjemnością odpowie na
                        wszystkie pytania.

z poważaniem
                        DOK, PROFIT Development
                        • Gość: anty-PD S.A. [...] IP: *.connecta.pl 21.10.09, 22:25
                          • Gość: nie sowa Re: umowa rezerwacyjna IP: *.146.32.92.nat.umts.dynamic.eranet.pl 22.10.09, 18:06
                            Zgadzam się w 100% z opinią o Profit Development S.A. Dziwie się
                            ludzią, że zawracają sobie głowe tym developerem, ale skoro chcą
                            podjąć tak duże ryzyko wolny wybór.A tak apropo P.D ostro kręci na
                            rynku Łódzkim tam ludzie nie znają historii tylko im współczuć.
                            • Gość: lodzianin Re: umowa rezerwacyjna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.04.12, 08:58
                              rofitŁódź poznała już Prorit i jego sposób działania. Problem polega na tym, że mieszkańcy Plejady 1 siedzą cicho (trudno, skoro im takie traktowanie pasuje ;-)), natomiast na Plejadzie 2 połamią sobie zęby, bo zebrała się silna grupa, która nie da sobie pluć w twarz. Czytaj nasze forum lodz-plejada-ii.mojeosiedle.pl/viewforum.php?f=3290&sid=e275fb81b907d486675da2664b7242d0
                        • Gość: divak2 ale tak merytorycznie IP: *.connecta.pl 16.01.10, 13:08
                          Ten "PROFIT" w nicku pisany jest wielkimi literami przypadkiem, czy to wyraża
                          wasz stosunek do klientów?
          • Gość: Krzysztof Re: profit development - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.10, 22:36
            Nie znajdziesz drugiego takiego developera we Wrocławiu, który mimo wielkiego nakładu na marketing i próby oczyszczania atmosfery wokół siebie ( podszywania się pracowników pod niby to zadowolonych Klientów) ma takie negatywne opinie od ludzi, którzy kupili ich mieszkania. Mam nadzieję,że dzięki temu forum i innym temu podobnym przed kupnem mieszkania ludzie się zastanowią. Prezesi o tym wiedzą i już zakładają nowe spółki. "Prezesi" śmieszne. Nic sobą nie reprezentują.
    • Gość: ABW Re: profit development - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.09, 20:52
      zobacz forum:
      wroclaw-zielona-pergola.mojeosiedle.pl/viewforum.php?f=1846
      • Gość: mieszkaniecpergoli Re: profit development - opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.10.09, 23:33
        ABW bardzo śmieszne to forum - haha ubawiłem sie po pachy. Mam
        nadzieję, że w realu stać cie na coś więcej niż nędzne kopiowanie
        czyiś postów z ogólnie dostępnego forum. No tyle do tego powyższego
        linka.
        Co do dewelopera Profit Develompent S.A. i ich pracownicy Pani K.M.,
        Pan J.N. czy nowa Pani dyrektor działu obsługi klienta K.M. pisząc
        pisma przechodzą sami siebie obnażając brak profesjonalizmu, brak
        swojej wiedzy i pokazują gdzie mają soich klientów a czynia to przy
        cichym pozwoleniu i za aprobatą i z polecenia prezesów spółki. Co tu
        komentować...Na szczęście stary Zarządca, któremu powierzono
        administrowaniem osiedlem z polecenia i umowy z PDSA działam dla
        PDSA a nie dla mieszkańców. Teraz się to zmieni. Jakoś dziwnie się
        to zbiegło z powstaniem forum do którego linka kopiował użytkownik
        ABW. pozdrawiam cie kolego ABW...wkliejaj coś od czasu do czasu bo
        to forum nie tętni życiem :)
        • Gość: Poszkodowany [...] IP: *.146.94.26.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.12.09, 18:01
          • Gość: mieszkaniec pergol Re: profit development - opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.01.10, 19:17
            o ile dobrze pamiętam łącznie zebrano chyba 115 tys. zł było sporo
            sponsorów a PDSA był największym.
            115 tys. zł czy to dużo nawet gdyby sam PDSA to wpłacił? raczej nie
            patrząc na to po ile i jakie sprzedawali mieszkania.
            uczestniczą w niej już któryś raz, odpiszą sobie i tak podatek od tego
            a dali pewnie tyle albo więcej niż by musieli wydać za reklamę a do
            tego pokazują swoje gęby i rozią sobie zdjęcia z dziećmi, których
            wcześniej w przypadku Arkadii i "Zielonej" Pergoli mieli w du....4
            literach i beczelnie zwalali winę i się tłumaczyli.
            Zielona Pergola będzie chyba musiała zmienić nazwę bo rozwiązania
            projektowe oraz wykonastwo przez firmę DENDROL pod nadzorem PD SA
            zieleni na osiedlu nie ma wspólnego nic z zielenią a pergola to
            zazieleni się chyba od pleśni a nie od zieleni.
    • Gość: rysiu toksyczny deweloper IP: *.centertel.pl 22.01.10, 14:03
      ale na nich nadajecie:)))
      • Gość: w kropce Re: toksyczny deweloper IP: *.wroclaw.mm.pl 22.03.10, 16:45
        Mam pytanie czy kupilibyście mieszkanie od nich na Rumiankowej ? Jestem w kropce
        bo była zdecydowana a teraz mam mętlik...
        • Gość: gość Re: toksyczny deweloper IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.11.11, 00:52
          kuzyn kupił na Rumiankowej i jest zadowolony my mieliśmy kupić na spiżowej/manganowej, ale Triada dom obok miała ostatnie 3 pok. mieszkanie w fajnej cenie
          • Gość: mieszkaniec zielon Re: toksyczny deweloper IP: *.dynamic.chello.pl 24.11.11, 18:49
            Wita, niestety do tej pory nie mogłam powiedzieć nic złego na samego dewelopera. To, że Pan Jacek z obsługi po sprzedażowej niewiele wie na temat obsługi klienta, to inna rzecz, ale... dzisiaj pojawiła się informacja dotycząca przesunięcia terminu realizacji umowy o 3 miesiące, gdyż zostało wstrzymane pozwolenie na budowę wydane przez Wojewodę Dolnośląskiego, w krótkim oświadczeniu winę ponosi ponoć sam UW, ale sprawy jeszcze nie badałam więc trudno mi się do tego odnieść. Zobaczymy po spotkaniu z prawnikiem, co na to samo prawo.

Mam jednak nadzieję, że szybko się wszystko wyjaśni.

• Gość: MM Re: toksyczny deweloper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.11, 21:21
              Prosze o info o na której inwestycji PD jest wstrzymane pozwolenie na budowę !!. Dziękuje
            • Gość: gosc Re: toksyczny deweloper IP: *.internetia.net.pl 24.11.11, 22:27
              wstrzymano pozwolenie na które osiedle??
              • Gość: gosc Re: toksyczny deweloper IP: *.internetia.net.pl 24.11.11, 22:29
                no wlasnie, bo jezeli na przyjazni, to wogole tam mieli problemy z pozwoleniem, mieli zaczac na poczatku roku chyba, zaczeli niedawno, niestety nie pierwsze problemy, wczesniej wpadka z materialami, zla passe zalapal profit :/
                • Gość: m Re: toksyczny deweloper IP: *.internetia.net.pl 27.05.12, 15:08
                  nie wiem, czy kiedykolwiek Profit miał dobre notowania....
            • Gość: otylia Re: toksyczny deweloper IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.11.11, 19:32
              Ja też byłam zadowolona ze współpracy z PD ale ta informacja o wstrzymaniu pozwolenia na budowę trochę mnie przeraziła. Kiedy ma się odbyć to spotkanie z prawnikiem? Niby odbiory mają się przedłużyć tylko o 3 miesiące ale znając życie to może być różnie. Czy wiecie coś więcej na ten temat?
              • Gość: pszczol-a Re: toksyczny deweloper IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.11, 20:22
                O jakim spotkaniu mówisz, bo póki co zastanawiam się jak podejść do tematu, gdyż w informacji podali, że to wina wojewody, ale... kto wie co naprawdę było powodem? Nie znam nikogo z osiedla więc tym bardziej trudno o informacje.
                • Gość: zobi Re: toksyczny deweloper IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.12.11, 13:45
                  Wiem z pewnego źródła że problemy robi właściciel szkółki drzew i krzewów. Podwykonawcy twierdzą że z taką sprawą spotykają się pierwszy raz i sami się dziwią że budowa została wstrzymana na takim etapie zaawansowania. Ja czekam te 3 miesiące i jeśli się nic nie zmieni to rezygnuję.
                  • Gość: rrrr Re: toksyczny deweloper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.11, 00:18

Proszę pisać na priva ws wstrzymania prac na Zielonych Stabłowicach:
                    marek.czarnecki@logisticssoftware.pl

śladem innych problemów z deweloperami chciałbym założyć zamknięte forum dot. tylko tylko tej jednej inwestycji
            • Gość: tttt Re: toksyczny deweloper IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.11, 00:14
              pisz priv do mnie w tej sprawie!

marek.czarnecki@logisticssoftware.pl
        • Gość: m Re: toksyczny deweloper IP: *.internetia.net.pl 27.05.12, 15:05
          ja na pewno nie
          kto raz zaliczy wtopę, temu później trudno zaufać
    • pzfd_wroclaw Re: profit development - opinie 24.03.10, 15:08
      Przy zakupie mieszkania warto pamiętać, że istnieje PZFD, czyli Polski Związek
      Firm Deweloperskich. Zrzesza on firmy rzetelne, wiarygodne, posiadające
      odpowiednie doświadczenie w branży deweloperskiej. Firmy te przestrzegają zasad
      Kodeksu Dobrych Praktyk oraz Katalogu Zasad Umowy Deweloperskiej, które
      zapewniają bezpieczny zakup mieszkania. Przed dokonaniem tak poważnego wyboru ,
      warto się zastanowić, której firmie i dlaczego powinniśmy powierzyć swoje
      pieniądze.
      • Gość: mieszkanka [...] IP: 79.110.192.* 13.05.10, 21:27
        • Gość: Jednorazowy Re: profit development - opinie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.10.10, 16:59
          Dziś w dodatku Budujemy Wrocław Pan Prezes Adamek nie zostawił suchej nitki na forum i internautach, ponadto można się dowiedzieć dużo o "standardach" oraz to że inni developerzy to developerzy "jednorazowi". Jedno się zgadza - trzeba być sceptycznym, czytać forum i unikać tych, którzy zaliczyli poważne wpadki, czyli stali się developerami jednorazowymi. Można kupić u nich tylko raz.
    • Gość: drugi-wsciekly [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.10, 12:17
    • pluszowaty Re: profit development - opinie 27.12.10, 13:30
      a wypisz moze te usterki? szukałem tam mieszkania, ale zrezygnowałem jeszcze w trakcie budowy, latem. Dlatego, z tych budynkow do zamieszkania nadają sie tylkodwa, skrajne, jeden ten z boku i jeden przy wjezdzie. Pozostałe stoją tak blisko siebie, w dodatku wielkim oknami salonów czy balkonami odwrócone do siebie, ze jak tam mozna mieszkac? Absolutne zero prywatnosci. Nie, to sie do mieszkania na codzien nie nadaje.
      Ale usterki, ciekawa rzecz, wypisz prosze, co schrzanili tam.
      • Gość: drugi-wsciekly Re: profit development - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.10, 14:32

PODAJE LINKA DO NASZEGO FORUM wroclaw-rumiankowe.mojeosiedle.pl/viewtopic.php?t=60851&start=75
        WPRAWDZIE JA SIE TAM NIE UDZIELAM ALE SPORO INFO SIE SPRAWDZA
        PRZECZYTAJ JAK HAVANIE ODDALI MIESZKANIE -U MNIE WIEKSZOSC TA SAMA
        SZYBY DO WYMIANY SA PRAWIE WE WSZYSTKICH MIESZKANIACH-SAM ZERKNIJ
        • pluszowaty Re: profit development - opinie 27.12.10, 14:44
          faktycznie, niezła jazda....
          • Gość: michał Re: profit development - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.10, 19:17
            Ja nie rozumiem jak taka firma jak Profit jeszcze istnieje. Miałem z nimi do czynienia jak budowali osiedle na obornickiej. Przecież oni nie mieli ani jednej inwestycji w której nie odwalili by kaszany. Osiedle Arkadia na bielanach - sprawa znana chyba w całej polsce (trujące podłogi), Zielona pergola ul. Obornicka ( smierdząca, brudna, trująca woda z kranów, gnijące kafle na balkonach, wjazd nie od tej strony od której był w umowie, i wiele innych mniejszych usterek, teraz rumiankowa. Przyszłym klientom tej firmy radze się dobrze zastanowić nad kupnem mieszkania od nich, uważam, że ryzyko że coś będzie nie tak jest wyjątkowo duże.
            • Gość: gogo Re: profit development - opinie IP: 80.50.131.* 30.12.10, 13:45
              dodam jeszcze schrzaniony porking podziemny w tzw apartamentach na czystej
              • Gość: pis Re: profit development - Pod przyjaznym adresem IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.11, 09:45
                Witam, cos forum o PD umarło.
                Teraz mamy nową inwestycje na rodzinnej/przyjazni.
                Pod przyjaznym adresem
                są już jakies opinie na ten temat?
                Ile można dostać rabatu?
                dziekuje za odpowiedzi
                • Gość: kazim Re: profit development - Pod przyjaznym adresem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.11, 19:25
                  coś nie mogą zacząć budowy
    • Gość: maja [...] IP: *.internetia.net.pl 22.08.11, 14:31
      • Gość: olo Re: profit development - opinie IP: 80.50.131.* 22.08.11, 16:18
        po co odgrzewasz stary wątek, mieli wpadkę, trafił się nierzetelny wykonawca, sprawa została rozwiązana po myśli klientów.
        • Gość: majka Re: profit development - opinie IP: *.internetia.net.pl 22.08.11, 16:49
          jest takie powiedzenie: 'historia lubi się powtarzać'
          • Gość: ZA Re: profit development - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.11, 18:12
            i się powtórzyła na Obornickiej
        • Gość: Krzysztof Re: profit development - opinie IP: *.hestia.pl 16.11.11, 21:34
          Kto Ci powiedział, że po myśli pokrzywdzonych !??
          Stary wątek ??!! Do dziś temat nie jest zamknięty. Zapraszam na Bielany Wrocławskie na osiedle Arkadia wszystkich chętnych na kupno mieszkania od tego developera. Kogokolwiek z mieszkańców zapytacie wystawi im świadectwo.
          Odradzam kupno mieszkania przez nich wybudowanego.
          • Gość: gola Re: profit development - opinie IP: 80.50.131.* 29.11.11, 11:11
            Ja mieszkam na Arkadii i bardzo sobie chwalę.
    • Gość: aqata profit development - Kurkowa Wyspa IP: 82.177.103.* 10.12.11, 12:30
      Witam, Czy ktoś kupuje tam mieszkanie?
      • Gość: zako Re: profit development - Kurkowa Wyspa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.11, 17:31
        niestety nikt
        • Gość: aqata Re: profit development - Kurkowa Wyspa IP: *.internetia.net.pl 10.12.11, 23:56
          To chyba będę jedną z pierwszych osób, które się na to zdecydują...
          • parigot Re: profit development - Kurkowa Wyspa 15.12.11, 19:54
            Ja sie zastanawiam, ale po tym co tu pisza to sam niewiem.
            • aqata83 Re: profit development - Kurkowa Wyspa 25.12.11, 14:12
              Ja już zarezerwowałam i zobaczymy co dalej będzie...
    • Gość: mieszkaniec Re: profit development - opinie IP: *.opera-mini.net 09.03.12, 20:46
      Odradzam tą firmę - niestety musiałem kupić mieszkanie w łódzkim oddziale tej firmy, aby się o tym przekonać. Mieszkanie miło mieć 58 metrów, niestety po odbiorze okazało się, że ma prawie metr mniej a ta różnica mieści się w zawartym w umowie kruczku prawnym mówiącym o nierozliczaniu 2 procentowej różnicy obmiarowej. Przedstawiciel profitu mówił o tym przy zaweraniu umowy, ale celowo zapomniał dodać, żę pokazywana w chwili kupna powierzchnia jest powierzchnią bez tynku. Po położeniu tynku różnica w powierzchni mieści się w 2 % o czym dobrze wiedział sprzedając mieszkanie, ja natomiast dowiedziałem się dopiero w chwili odbioru, tak, że kupiłem mieszkanie 57 metrowe zamiast okoł 58 metrowego i jestem około 3 tyś w plecy. W garażu przeciwnie miało być 14 metrów kwadratowych a było 13,5 - ponieważ znowu miesciło się w 2 % zwrot się nie należał. Inni mają gorzej = przy większej różnicy oddają tylko połowę pieniędzy które się należą zasłaniając się umową, czasami 2 słowa czynią umowę niekorzystną. Tych którzy im zaufali traktują uprzejmnie tylko do czasu wpłacenia pierwszych pieniędzy potem stajemy się intruzami. Usterki owszem naprawiają, ale już widać, że tylko tak aby przeszła renkojma. Zdecydowanie odradzam tą firmę ku przestrodze innym .
      • Gość: Aro Re: profit development - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.12, 23:28
        co na Głownej , nie ma nic , nie budują
      • Gość: lolson Re: profit development - opinie IP: *.toya.net.pl 07.05.12, 10:10
        2% mniej u Profit to już chyba norma...
    • Gość: gosc Re: profit development - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.12, 14:54
      czy ktos wie czy wznowili prace na stablowicach, nie przymierzajac juz pol roku nic tam sie nie dzieje....
      • Gość: DD Re: profit development - opinie IP: 79.162.68.* 10.07.12, 11:06
        nic się nie dzieje ale dlaczego sprzedają dalej mieszkania ???
        • Gość: gosc Re: profit development - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.12, 08:24
          dlaczego sprzedaja to jedno, ale kto to od nich kupuje, jak budowa stoi pusta z 8-9 miesiecy?!?! moze tylko tak pokazuja to na stronie, albo daja extra super rabaty, 4700 zł/m2
          • Gość: łodziak Re: profit development - opinie IP: *.net-partner.pl 13.07.12, 18:59
            W Łodzi też każda budowa to porażka, Plejada 2 budynek który miał być wizytówką Profit Dewelopment jest rozmywany przez wodę która dostaje się do garażu po każdym deszczu od góry i od dołu, woda płynie rzeczką po ścianach, na ścianach grzyb, nie pomogło zrywanie tynku, nowy tynk ponownie odpada, cegły w garażu są rozmoczone, tylko patrzeć jak budynek się rozleci. Wszystko w budynku jest niskiej jakości i zrobione aby taniej i dlatego takie skutki. Oto wizytówka solidności tego dewelopera.
    • qsaewasw Re: profit development - opinie 20.09.15, 22:13
      Wrocław Przyjaźni 20 odbiór 25.09.2015 r pierwsze oględziny mieszkania już za mną i od razu na starcie belka stropowa wystaje ponad poziom sufitu po interwencji naszej zabudowali ją korytkiem co cholernie szpeci sufit mieszkanie ma 260 h zatem wystarczyło by go obniżyć o ok 4 cm i było by po sprawie ale jak na razie walczymy z deweloperem pismo poszło ale otrzymaliśmy jałową odpowiedź . Nie jestem zadowolony z tego developera coś więcej napiszę jak sprawa się zakończy ale jak na razie widzę to czarno.PS .
    • karolinakrasnal Re: profit development - opinie 22.09.15, 10:20
      deweloper jak kazdy inny , ja kupilam mieszkanie od Archicomu moj teśc od profit development w obydwóch wszytsko wporzadku, problemy po drodze do odbioru mieszkania jak wszedzie chyba dlatego nie ma co oszczedzac i warto skontaktowac sie z kims kto odbiera mieszkanie na ostatnim etapie, znalazłam kontakt w necie do firmy fminżynieria z Wrocławia. u nas znalezli rzeczy ktorych ja do tej pory bym nie zauwazyla a ktore zostaly zniszczone lub niedopracowane przez wykonawcow np rysy na szybach balkonowych czy zaciekajaca elewacja. koszt niewielki biorac pod uwage wartosc mieszkania a konsekwencje przeoczenia ich moglybyc poważne dlatego nie załuje i nie wyborażam sobie gdybym miala sprawdzic to sama, to niewykonalne, dostałam cały protokół ze zdjęciami i mędzie ich do tej pory . Strasze jets to jak deweloperzy wkurrzystuja niewiedze ludzi ale to chyba wszedzie.
    • dziub3112 Re: profit development - opinie 15.03.16, 08:48
      Czy ktoś się może wypowiedzieć na temat wysokości czynszu na osiedlach profitu we Wrocławiu?? Czy warto wezwać swoją inspekcję do skontrolowania odbieranego mieszkania??
    • tanitazaitceva Re: profit development - opinie 21.11.18, 11:13
      Projektowanie wnętrz, projekty pod klucz, profesjonalne biuro projektowe, architekci z pasją!tz-interior.com/

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka