Dodaj do ulubionych

Nowe forum o troc

08.12.11, 09:14
Zachęcamy do dyskusji, dzielenia się wątpliwościami, przemyśleniami, historiami, i do NAUKI ;)

Zapraszam na próbę :D!

Nowe forum o homeo o nieco innym profilu.
Obserwuj wątek
    • neverbetthedevil Re: Nowe forum o troszke (bardziej) innym profilu. 08.12.11, 09:17
      neverbetthedevil napisała:

> Zachęcamy do dyskusji, dzielenia się wątpliwościami, przemyśleniami, historiami
      > , i do NAUKI ;)
      >
      > Zapraszam na próbę :D!
      >
      > Nowe forum o homeo o nieco innym profilu.

Ojej, bez kawy to ja nie napisze
      tytułu poprawnie. Zostawię promocyjne kwestie współmoderatorom <3
      • wiktor.online Re: Nowe forum o troszke (bardziej) innym profilu 08.12.11, 13:31
        i gdzie ten forum znalesc w oceanie internetu? :)
        • very.martini Re: Nowe forum o troszke (bardziej) innym profilu 08.12.11, 18:10
          Bardzo celne pytanie;)
          Ale może to o to chodzi - najpierw musisz znaleźć, a potem jak znajdziesz, to będziesz godzien czytać.

16%VOL
          22%VAT
          • m.war Re: Nowe forum o troszke (bardziej) innym profilu 09.12.11, 09:57
            forum.gazeta.pl/forum/f,156063,Homeopatia_na_Zdrowy_Rozum_.html
            to chyba to forum :)
            • wiktor.online Re: Nowe forum o troszke (bardziej) innym profilu 09.12.11, 16:36
              m.war napisał:

> rel="nofollow">forum.gazeta.pl/forum/f,156063,Homeopatia_na_Zdrowy_Rozum_.html
              > to chyba to forum :)

bez komentarzy
              • 2kotki2myszki Re: Nowe forum o troszke (bardziej) innym profilu 10.12.11, 21:21
                Ja nie skomentowalam, jak pan nie umial wytlumaczyc, jak kuleczki cukrowe sa nasaczane roztworem leczniczym. To bylo smieszne, ale zacielam sie i postanowilam sie nie wtracac. Goodbye.
                • very.martini Re: Nowe forum o troszke (bardziej) innym profilu 11.12.11, 00:17
                  "goodbye"? I to jest postawa moderatora forum:)? To jak tam sie bedą toczyć dyskusje? Już sie boje;)
                  KotkiMyszki, a co lekarzowi do tego, jak sie produkuje lek, którym leczy? Idź do dentysty i spytaj o szczegoly procesu produkcji kompozytow albo znieczulen.
                  A poza tym, sama sobie odpowiedzialas na pytanie - kulki sie nasacza, mój lekarz robił to kiedyś przy mnie.

16%VOL
                  22%VAT
      • zbyszekdziopa Re: Nowe forum o troszke (bardziej) innym profilu 09.12.11, 16:02
        Witam diabła i diablicę :)

ja tam niekumaty w angielskim, ale tłumacz google przetłumaczył mi tak; nigdy nie postawić diabła
        zaraz widać, że to niepoprawnie gramatycznie ani stylistycznie, w moim tłumaczeniu poprawnie byłoby; nigdy nie stawiaj na diabła (?)
        ruszając trochę głową wychodzi na to, że ten ktoś ma do czynienia z diabłem i zaprasza na swoje forum o diabelskich mocach, a nie o homeopatii,
        dziękują bardzo, napewno nie skorzystam, bo z diabelskimi mocami mam/y do czynienia na co dzień
        od zarania dziejów i po co jeszcze brać sobie czyjeś grzechy na plecy, kiedy każdy ma swoich aż nad to i ledwo co może je unieść,
        no chyba, że ten ktoś jest świętym? ale z tego co wiem na temat świętych ludzi, to oni nie ukrywali i nie ukrywają się przed innymi ludźmi np. ozryjmując nick; neverbetthedevil,
        żeby zostać i być świętym, to trzeba trochę więcej osobistej odwagi i nie ukrywać się pod nickiem,
        tchórzów w tym kraju nam ci nie brakuje i mamy ich pod dostatkiem, i tchórz ma więcej wspólnego z diabłem niż z odwagą, dlatego też diabeł nie ma nigdy na tyle odwagi żeby zostać świętym z kawą czy bez kawy
        • 2kotki2myszki Re: Nowe forum o troszke (bardziej) innym profilu 10.12.11, 21:11
          "never bet the devil" to znaczy "nigdy nie zakladaj sie z diablem.
          • 2kotki2myszki Re: Nowe forum o troszke (bardziej) innym profilu 10.12.11, 21:22
            :)

ale mnie wciela elokwencjia.
          • zbyszekdziopa Re: Nowe forum o troszke (bardziej) innym profilu 11.12.11, 05:10
            2kotki2myszki napisała:

> "never bet the devil" to znaczy "nigdy nie zakladaj sie z diablem.

dziękuję za podpowiedź-tłumaczenie.
            w moim odczuciu za którym stoi niemałe już doświadczenie życiowe wynika jasno (z niejednego pieca chleb się jadło, mówię o sobie), że takiego zakładu z diabłem człowiekowi nie da się uniknąć w żaden sposób i Wy drogie panie vel "neverbetthedevil", "2kotki2myszki", "surukuru", m.war czy jeszcze buru-buru i co z niemałą przykrością do tego grona muszę zaliczyć very.Martini, jesteście tego najlepszym przykładem.
            a dlaczego tak jest? ja znam odpowiedź na to pytanie.
            w ramach wolnego czasu, od czasu do czasu zaglądnę na Waszą stronę-forum i poprzyglądam się, co też nowego narodziło się, co nie jest dziełem diabła (szatana) :D
            • very.martini Re: Nowe forum o troszke (bardziej) innym profilu 11.12.11, 11:05
              Zbyszku, wypowied skierowana nie do mnie, ale pojawia sie w niej mój nick, wiec skrecam sie z ciekawosci:) Czy Twoje doświadczenie życiowe zabrania Ci nie uzywac polskowek i nie pisać tak enigmatycznie, żebym mogła zrozumieć, o co chodzi? W kontekście paktowania z diabłem, w jednym masz racje, lubię popatrzeć ma układy - Faust Gounoda jest jedna z moich ulubionych oper:)

16%VOL
              22%VAT
              • zbyszekdziopa Re: Nowe forum o troszke (bardziej) innym profilu 12.12.11, 08:08
                very.martini napisała:

> Zbyszku, wypowied skierowana nie do mnie, ale pojawia sie w niej mój nick, wiec
                > skrecam sie z ciekawosci:) Czy Twoje doświadczenie życiowe zabrania Ci nie uzy
                > wac polskowek i nie pisać tak enigmatycznie, żebym mogła zrozumieć, o co chodzi
                > ? W kontekście paktowania z diabłem, w jednym masz racje, lubię popatrzeć ma uk
                > łady - Faust Gounoda jest jedna z moich ulubionych oper:)

Martini, co ja mogę na to, że ekspert homeopatyczny nie potrafi zrozumieć prostego człowieka i któremu wydaje się on enigmatyczny, natomiast lubi i zapewne rozumie swoją ulubioną operę.
                No to kto, jeśli nie ekspert homeopatyczny ma być do tego zdolny?
                Chyba nie chcesz mi powiedzieć, że lekarz-alopata lub mistrz medycyny naturalnej to potrafi?
                To fakt, jestem przesiąknięty polskością ale w życiu stronię od pyskówek tych zarówno urządzanych w domu, jak i tych na ulicy, bazarze czy targowisku. W Warszawie na stadionie dziesięciolecia byłem może 2-3 razy, natomiast na Wiejskiej jestem częstym gościem używając do tego tv i może stąd ta moja enigmatyczność - czuję, że muszę to zdanie poprzeć uśmiechem z przymrużeniem oka ;-)
                Sądzę, że dlatego nam obojgu jest się trudno zrozumieć, bo "pochodzimy trochę jakby z innego świata" i nadajemy zupełnie na innych falach, program-homeopatia niby ten sam, ale nadawany na innych falach, to raz.
                Drugi raz, to pewnie dlatego, że ja nie gustuję w operze tylko w wielkim teatrze takim na 100.000 miejsc. Ale kiedy słucham niekiedy utworów śp. Pani Violetty Villas, to mi aż gardło śćiska i łzy mnie lecą jak małemu dziecku, bo wracają stare - ale ciągle żywe wspomnienia którym towarzyszy uczucie złości i zawodu, żeby nie powiedzieć iż krew mnie zalewa, bo jak można było zmarnować taki talent.
                I mnie też udało się spostrzec u Ciebie bardzo ciekawy objaw mentalny wyrażający stan Twojego ducha, mianowicie, odczucie skręcania się i towarzyszącą temu odczuciu ciekawość zakończoną uśmiechem. Muszę się zapytać o to, jakie dokładnie uczucie wyraziłaś uśmiechem na końcu zdania, czy może uczucie radości, zadowolenia czy może uczucie drwiny, ironii lub zakłopotania?
                Sam jestem ciekaw, które leki mają te objawy w swoim obrazie?
                • very.martini Re: Nowe forum o troszke (bardziej) innym profilu 12.12.11, 12:47
                  > Sam jestem ciekaw, które leki mają te objawy w swoim obrazie?

Jeśli o mnie chodzi - może przyprawione brownie, pewnie dlatego jem go teraz tak dużo...
                  I makaroniki... Równowaga w przyrodzie być musi.

16%VOL
                  22%VAT
                  • zbyszekdziopa Re: Nowe forum o troszke (bardziej) innym profilu 14.12.11, 16:00
                    very.martini napisała:

> > Sam jestem ciekaw, które leki mają te objawy w swoim obrazie?
                    >
                    > Jeśli o mnie chodzi - może przyprawione brownie, pewnie dlatego jem go teraz ta
                    > k dużo...
                    > I makaroniki... Równowaga w przyrodzie być musi.

Martini (Aniołku-dobra duszo) rozumiem i zakładam, że ta odpowiedź jest szczera i prawdziwa.
                    Proszę usiądź sobie spokojnie - bez nerwów i opisz mi jak najdokładniej koncentrując się na odczuciu/odczuciach, co dokładnie wtedy czujesz, jak reagujesz - co robisz w sytuacji która powoduje u Ciebie brak równowagi?
                    To jest nic niekosztujące ćwiczenie na wejrzenie w siebie i wymaga trochę wewnętrznego spokoju-uwagi i treningu, ale ludzie inteligentni nie mają z tym większego problemu żeby opanować tą umiejętność, oczywiście jeśli są zdrowi na umyśle-mózgu i bez dodatkowych fizycznych czy organicznych schorzeń, bo wtedy jest o wiele trudniej.

p.s. u mnie podobnie jest, ja też lubię brownie, ale już nie pamiętam kiedy je jadłem
                    i dziękuję Ci z zadowoleniem, że mi o brownie przypomniałaś, bo z tego co jeszcze pamiętam, to jest pycha ciasto.
                    natomiast za makaronem specjalnie nie przepadam, spożywam go przeważnie w siódmym dniu tygodnia w rosole, ewentualnie z dobrym sosem lub spaghetti carbonara do którego się dodaje przepyszną pancette (jadłaś kiedyś?), oczywiście zapijaną włoskim winem :-)
                    ale pomimo tak dobrego jedzenia, energi-kraftu-siły wciąż mi brakuje żeby przeczytać Fausta Goethego, który od lat leży na półce prawie nietknięty, może jeszcze kiedyś .....

Pozdrawiam ciepło i czekam na odpowiedź
    • very.martini Re: Nowe forum o troc 10.12.11, 14:26
      No dobrze, tak więc zapraszającego proszę o przeniesienie zaproszenia do wątku anty, a ten wątek pójdzie do skasowania 15.12.2011.

16%VOL
      22%VAT
      • surukuru Re: Nowe forum o troc 10.12.11, 17:27
        very.martini, jakby się dobrze wczytać, to nie jest to wątek anty-homeopatyczny.

Po prostu ktoś, z jakiejś potrzeby, chce założyć własny wątek o homeopatii. Tylko, że wszyscy siedzą tutaj lub u Wiktora :-)
        • 2kotki2myszki Re: Nowe forum o troc 10.12.11, 21:16
          Nie, chcemy zalozyc aktywne forum, w ktorym mozna dyskutowac na temat kazdego rodzaju homeopatii. Jest tez dla ludzi, ktorych to intryguje, ale sie w glowie nie miesci, ze moze dzialac. Jedno forum- to- jest malo aktywne- drugie- ja i male grono osob sparzylysmy sie na tym "innym" forum.
          Nie jest to proba ANTY, absolutnie.

Niestety ja mam ADD a moja kolezanka, neverbetthedevil, pracuje jak szalona, wiec troche za wczesnie moze rzucilysmy haslo, ze nowe forum zakladamy, ale liczymy wciaz na przyjaznych znawcow i nie-znawcow homeopatii. Nam naprawde nie chodzi o konkurencje and bycie na nie.
          • very.martini Re: Nowe forum o troc 11.12.11, 00:09
            Kotki myszki (ja mam szczurki;) ), no właśnie mi się tez nie mieści, a jestem tu od tyylu lat:D.
            Przeczytajcie proszę mój długi post, w którym napisałam, co myśle. Dyskusje "jak to działa, ze działa", były i do niczego nie doprowadziły w sumie;) no no skoro działa, to się bierze i tyle.
            Odebralam Wasze zaproszenie forum jako anty, przyznaje, mój błąd, ale po letnich jazdach, jakie tu mieliśmy, bywam przeczulona.
            I mnie, podkreślam ponownie, nie chodzi o to, ze wesze konkurencje. Konkurencja jest w innych dziedzinach zycia niż na Homeoforum. Przecież nikt nikomu nie robi statystyk postów, moje ani niczyjej ego tez nie puchnie, we frustracje tez nie wpadam, jak przez 5 dni nikt nic nie napisze;). Chodzi mi po prostu o gromadzenie wszystkiego w jednym miejscu - łatwiej to ogarnąć. Chyba ze fora miałyby wyraźny rozdział tematyczny, ale tutaj tego nie widzę.

16%VOL
            22%VAT
        • very.martini Re: Nowe forum o troc 10.12.11, 23:57
          No to co ja mam zrobić, powiedzcie mi? Linków do podpinania mam ograniczona liczbę, naprawde, chyba zeby wylinkowac wszystko w nagłówku. Powiedzcie, do czego chcecie mieć link, to się wylinkuje - do Wiktora, do nowego forum, do innych forów.
          Nie bardzo rozumiem idee tworzenia bytów w nieskonczonosc, bo skoro na Nowym Forum ma być to, co tutaj i u Wiktora, to będzie to w gruncie rzeczy trzecia ksiazka na ten sam temat i jeszcze wieksze rozproszenie tematu, a w konsekwencji - dezorientacja forumowiczow, którzy chca poczytać? Nowe na pewno ładniej wyglada niż nasze, zasmiecone - niedługo dobije 10 lat, a na gazecie nie ma jak dzielić na działy, stad śmietnik, w dodatku konsekwentnie pozwalamy sobie na oftopy typu szczepionkowy, ale to, powiedzmy, historyczne uwarunkowania;). Czy Nowe Forum nie zdubluje jednak wielu tematów i czy nie lepiej jest podciagac istniejące już dyskusje niż tworzyć nowe? To przeciez nie jest kwestia ego tutejszych adminow ani prowizji od reklam wyświetlanych tutaj, tylko wygody przyszłych i obecnych użytkowników.
          W dodatku uważam, ze jeśli forum ma w nagłówku Homeopatia, to jest otwarte na rożne jej nurty i chociaż na początku mieliśmy silne inklinacje w stronę homeopatii klasycznej, potem nam minęły i dopóki ktoś nie pisze totalnych głupot albo nie opisuje postępowania lekarza świadczącego o jego elementarnych brakach homeopatycznych, tez się nie wtracamy. Za hasło "sanum" nie dostaje się bana, choć te preparaty maja status homeopatyczny dyskutowany wsród homeopatow.
          Chciałabym podkreślić, ze to nie jest głos nawolujacy za niepusaniem na tamtym forum lub jego zamknięciem, bo nie mnie oceniać, czy jest potrzebne, czy nie, ale jako użytkownika szukającego info na temat czegos, na temat czego pokutuje wiele mitów, niedopowiedzen i kontrowersji, denerwuje mnie zawsze, kiedy wyskakuje mi kilka rozpierzchnietych źródeł - dlatego nie lubie na przyklad, jak ktos zaklada nowy watek na istniejacy juz temat. W czym tematy poruszane tam bedą inne od tutejszych albo tych na Homeopatii Klasycznej? Zajrzalam i różnicy nie widzę. Naprawde nie mozemy dyskutować w jednym miejscu?

16%VOL
          22%VAT
      • 2kotki2myszki Re: Nowe forum o troc 10.12.11, 21:19
        To nie jest "anty". Nie wiem czy chcialoby mi sie siedziec i tracic czas na zrozumienie, jak dziala cala ta moderacja forum, skladania info o kolejnych lekach (mamy nadzieje, ze nam, dyletantom, zostanie wybaczone, ze chcemy zalozyc nowe forum na innych zasadach).

We come in peace...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka