Gość: tomek IP: *.halleracaffe.broadband.pl 25.03.08, 15:56 Przymierzam sie do kupna mieszkania w budynku Odra House na Dlugiej - bardzo prosze o opinie o deweloperze i zrealizowanych projektach. z gory dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jacek Re: Euro-Dom - prosze o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.08, 18:56 1. deweloper bardzo solidny (wiem, bo kupiłem mieszkanie w poprzedniej inwestycji) 2. cena akceptowalna - w tej chwili trudno znalezc coś w tej cenie na Starym Mieście - wystarczy porównać Riverview, czy Odra Tower 3. lokalizacyjnie średnio - trochę bloków dookoła, no ale tak zazwyczaj jest w ścisłym Centrum 4. mało jest deweloperów tak słabych marketingowo i PR-owo, którzy nie potrafią się przebić do świadomości klienta ze swoja ofertą (co oczywiście ma też swoje plusy:)) 5. mimo wszystko wysoki standard - wystarczy porównać chociażby z Archicomem, różnica jest olbrzymia ps. zastanawiam się nad kupnem 2 mieszkań pod wynajem w tej inwestycji - patrząc na wzrosty w zrealizowanych przez Euro DOm Silesii i Leopoldinum myślę, że warto czekam na Wasze komentarze, J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalala Re: Euro-Dom - prosze o opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 25.03.08, 21:46 przepraszam, ale o jakiej inwestycji piszesz?? Z tego co mi wiadomo, to mają 2 ostatnie apartamenty w Leopoldinum, a z Twoje wypowiedzi wynika, że coś nowego realizują. co do Leopoldinum, to dalej życzą 15K zł/m2 za mieszkanie na parterze, bez tarasu?? bo inwestycja rzeczywiście ciekawa, standard wysoki, lokalizacja ok, ale te konkretne apartamenty to jak dla mnie lipa. brałem pod uwagę, ale ostatecznie wybrałem inną też gotową inwestycje w centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samself Re: Euro-Dom - prosze o opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.08, 21:22 PR i marketing :))) no tak, ja się dowiedziałem o Silesii od kumpla, a trochę się orientowałem w reklamach... Nawet chciałem kupić, ale za późno. Ciekawe czy jeszcze im się tak wszystko sprzedaje, bo z tego co widziałem to jest wypas, zwłaszcza w porównaniu z tzw. średnią rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Euro-Dom - prosze o opinie IP: *.chello.pl 30.03.08, 12:46 z tego, co widac na tej stronie www.euro-dom.pl/CMS/Oferta_Odra_House/Odra_House_opis.html to jeszcze trochę mieszkań zostało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merc Re: Euro-Dom - prosze o opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.08, 19:53 Trochę???? Całe mnóstwo,już nawet na gratce.pl się ogłaszają, tak im "schodzą " mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Euro-Dom - prosze o opinie IP: *.korbank.pl 04.04.08, 17:46 Mnie zaproponowali oferte kawalerki za 10800zl za m do wykoczenia jeszcze ,nie wiem czy to taka dobra inwestycja ,obok ich inwstycji z rynku wtornego mozna kupic mieszkanie o polowe tansze . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Euro-Dom - prosze o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.08, 06:25 spróbuj raz jeszcze z tymi cenami...mają teraz promocję, kawalerki poniżej 8tys...jak dobrze powalczysz to z drzwiami wewnętrznymi i kilmatyzacją. adam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;;;; Re: Euro-Dom - prosze o opinie IP: *.ukonline.co.uk 08.04.08, 08:40 proszę napiszcie czym wy się tak zachwycacie? budynke wręcz jest pasukudny, wielkie klocki, ktore nie rożnią się znacznie od blokowisk w tle. Prawie balon przy balkonie , zero intymnosci, a widok z okna nie będzie zachwycający. A ze jest mozliwosc klimatyzacji, to chyba nie jest jakies wow, bo podlączenie klimatyzacji, dawno przestało byc luksusem. Mnie w kazdym razie nie przekonują te mieszkania i gdyby nawet byly w cenie innych inwestycji, to nie zdecydowałabym się na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zee Re: Euro-Dom - prosze o opinie IP: *.crowley.pl 14.04.08, 23:00 Odradzam. Deweloper mial 3 miesiace spoznienia przy mojej inwestycji. Wiem, ze bywaja gorsi we Wroc, ale w moim odczuciu Euro-dom stara do momentu otrzymania pieniedzy od klienta. Potem pracownicy Euro-dom w dziwny sposob zaczynaja miec klienta w glebokim powazaniu. Mysle tu o ignorowaniu kierowanych do nich zapytan i spychaniu odpowiedzialnosci za problemy na zarzadce, nieusuwaniu zglaszanych usterek, opoznieniach w podpisywaniu aktow notarialnych. Prym w splawianiu i bezczelnosci dla klientow wiedzie niejaki Tomasz Sikora. Jesli chodzi o Odra house - polecam wywiad z ochroniarzem ruiny, ktora stoi obok tej inwestycji. Mozna sie co nieco od niego dowiedziec i zrozumiec dlaczego OH ma taki dziwny ksztalt... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomaszSikora Re: Euro-Dom - prosze o opinie IP: *.as.kn.pl 15.04.08, 11:36 Drogi ZEE, jeśli masz odwage pisać o kimś personalnie to mniej też odwage napisać swoje imie i nazwisko a nie wypowiadać się jak tchórz... pozdrawiam Tomasz Sikora PS. Zgłoszenia usterek sa realizowane na bieżąco, a tak nawiasem mówiąc jeśli ktoś zachowuje się po chamsku to nie może oczekiwać że druga strona będzie się kłaniać w pas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomaszSikora Re: Euro-Dom - prosze o opinie IP: *.as.kn.pl 15.04.08, 16:09 Drogi Zee, a moze Panie Janku , a moze Panie Zimowicz...tak więc panie Janie Zimowicz - jeśli dla Pana miarodajna jest opinia ochroniarza z sąsiedniego obiektu, który nie zna warunków zabudowy na podstawie których budynek został zaprojektowany ani uwarunkowań okolicznego terenu czy też kształtu działki na której budynek jest stawiany to gratuluję wyboru źródła informacji...co do mojej bezczelności w stosunku do Pańskiej osoby to prosze poinformować internautów jak namolny był Pan w swoich interwencjach telefonicznych w błachych sprawach dzwoniąc do mnie na mój prywatny numer telefonu w późnych godzinach wieczornych np. piatek czy też sobotę po godzinie 20.00. Inteligentny człowiek ma trochę umiaru i taktu i wie ze takie sprawy załatwia się w godzinach pracy. Jeszcze raz pozdrawiam i mam nadzieję że nie jest Pan tak bezczelny i chamski w stosunku do swoich klientów w LukasBanku tak jak był pan bezczelny w stosunku do mojej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zee Re: Euro-Dom - prosze o opinie IP: *.crowley.pl 21.05.08, 21:42 Drogi "Panie Inteligentny", jakże mi Pana żal, że musiał Pan odbierać telefony... W piątek! A nawet w sobotę. To naprawdę straszne musiało być! Skandal, żeby klient śmiał dzwonić:) Ja tymczasem musiałem świecić oczami, a w końcu zmieniać podwykonawców, bo Pan nie był w stanie dotrzymać jakiegokolwiek deklarowanego terminu. Ja musiałem kilka razy jeździć do ENERGII PRO, bo EURODOM nie był w stanie załatwić standardowych formalności dwa miesiące po odbiorze mieszkania. Ja musiałem przepraszać i zwracać pieniądze najemcy za niedziałającą instalację klimatyzacji, którą uruchomiono 6(!) miesięcy po przekazaniu mieszkania... Nie ma Pan wstydu i tylko utwierdza mnie Pan w przekonaniu, że Pana bezczelność nie zna granic. Jeśli chodzi o zgłaszane usterki sprawa wygląda tak: po kilku bezskutecznych telefonach do EURODOM, ponad miesiącu od skierowania pisemnego zapytania, nie dostałem do dzisiaj żadnej pisemnej odpowiedzi i usterka jest dalej nieusunięta i nie wiadomo kiedy będzie. Czy to nazywa Pan "od ręki"? Co więcej muszę powiedzieć, że gdyby nie Pana bezczelność moja opinia o EURODOM byłaby zdecydowanie lepsza i pewnie nie dzieliłbym się swoimi spostrzeżeniami. Żeby nie być gołosłownym uważam, że Pani Prezes EURODOM jest profesjonalistką w każdym calu (pozdrawiam serdecznie jeśli czyta:), ale przez niekompetentnych pracowników takich jak Pan, relatywnie niezły deweloper, jakim jest EURODOM traci klientów... A co do LUKAS Banku proszę być spokojnym-poradzi sobie;) Nie wiem tylko, jak będzie z EURODOMem... Pozdrawiam inwestorów! Odpowiedz Link Zgłoś
indigogirl Re: Euro-Dom - prosze o opinie 22.05.08, 23:27 Witam, osobiście po raz drugi z Euro-Domu nie skorzystamy. Inwestycja interesująca, gorzej z realizacją. W naszym przypadku było kilka (udokumentowanych!) niedociągnięć. Poziom obsługi - w naszej ocenie - troszkę wyższy niż na Alternatywy 4 ;). Tylko tam nie było dewelopera. Możemy potwierdzić, tak jak w przypadku Zee, w momencie zapłaty przestaliśmy być dla Euro-Domu klientem. Teraz jesteśmy już tylko sąsiadami. Przedmiot umowy został przekazany z półrocznym opóźnieniem. Na spotkaniu z przedstawicielami Euro-Domu na żądanie rozliczenia kary za opóźnienie usłyszeliśmy, że jak nam się nie podoba, to możemy zrezygnować, bo żadnej kary umownej nie dostaniemy. Pani Prezes Moszkowska wykrzyczała (dosłownie), że jesteśmy jedynymi niezadowolonymi klientami, bo inni kwiaty w podziękowaniu przynoszą. Jak się okazuje, nie jedynymi... Piotr Obrąpalski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Concerned Re: Euro-Dom - prosze o opinie IP: *.crowley.pl 16.04.08, 15:41 Drogi Zee, Może napisałbyś w skrócie co takiego ciekawego wie ochroniarz na temat działki Euro-Domu i kształtu budynku? Concerned Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bla Re: Euro-Dom - prosze o opinie IP: *.gorzow.mm.pl 15.04.08, 18:33 www.nowygorzow.pl deweloperzy w Gorzowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marsell Re: Euro-Dom - prosze o opinie IP: *.telsat.wroc.pl 15.04.08, 20:23 a co ma piernik do wiatraka? co ma wspólnego Odra House z jakimiś Gorzowskimi deweloperami? Odpowiedz Link Zgłoś