Dodaj do ulubionych

inwestycja Atal na Głubczyckiej

IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.08, 21:11
czy ktoś ma jakieś informacje na temat w/w inwestycji?
Obserwuj wątek
    • Gość: bitter_pill Re: inwestycja Atal na Głubczyckiej IP: *.magma-net.pl 30.05.08, 00:11
      kupilem tam mieszkanie, co chcesz wiedzieć?
      • Gość: pp Re: inwestycja Atal na Głubczyckiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.05.08, 08:05
        np. gdzie mogę znaleźć rzuty mieszkań, no i ceny. co jest w okolicy budynku?
        • Gość: bitter_pill Re: inwestycja Atal na Głubczyckiej IP: *.magma-net.pl 31.05.08, 14:02
          rzuty mozna dostac w biurze dewelopera ;), a serio to mam kilka i jezeli chcesz to moge poslac na priva. co do ceny to w reklamach podaja 5900brutto ale tutaj tez chyba najlepiej zadzwonic. kiedy kupowalem to na wszystkie mieszkania byla jedna cena. wiesz z terenem to rzecz gustu i nie bede sciemnial ze to jakis max wypas, chociaz bonusem jest to ze nie masz akcji okno w okno z innym blokiem - dla mnie to bylo najwazniejsze.
          Od polnocy jest blok milartu za ktorym sa hale przemyslowe, jednak z tego co wiem, to przynajmniej czesc z nich bedzie wkrotce zamieniona na budynki mieszkalne. Od zachodu jest hala sklepu z czesciami samochodywmi, raczej nie wyglada na taka co moze przeszkadzac. Od poludnia szkola, a od wschodu czesciowo zaslonieta ulica opolska w odleglosci jakis 70-100m. Co do ulicy to mnie ona nie przeszkadza, z drugiej strony są pociagi ale ich również nie słychać. aa i obok szkoly sa dzialki i przynajmniej w najblizszym czasie to sie nie zmieni. popatrz jeszcze na linka:
          www.krn.pl/rynek-pierwotny-1/Osiedle-na-Ksiezu-Malym-746.html
          btw termin oddania wg robotnikow na budowie to jesien, wg biura dewelopera to przelom roku. w nowych reklamach jest juz podawany pierwszy kwartal zamiast drugiego. pozdr
          • Gość: pp Re: inwestycja Atal na Głubczyckiej IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.06.08, 22:37
            dzieki za info. byłem tam w niedziele. calkiem calkiem. bliższe otoczenie
            wygłada nieźle (ta szkoła i działki). trochę zmartwił mnie lewoskręt w opolską -
            przy większym ruchu będzie masakra. no i ruch jak na niedzielę też był spory.
            ciekawe jak jest w godzienach szczytu.
            ogólnie powaznie rozważe tą opcję.
            aa, prosiłbym o podesłanuie tych rzutów (nie bede miał teraz jak podjechać do
            dewelopera). moj email: bisley@op.pl
            pozdr.
            a nad milartem sie nie zastanawiałeś?
            • Gość: bitter_pill Re: inwestycja Atal na Głubczyckiej IP: *.magma-net.pl 05.06.08, 23:38
              rzuty i wizuale poślę zaraz na priva, co do lewoskrętu to masz rację, jedynym pocieszeniem może być to, że jest tam ograniczenie do 40 z powodu bliskości szkoły. Podobno przy dużym natężeniu ruchu z Głubczyckiej jest szansa na światła ale raczej w to nie wierzę. Jeszcze jedno, ta kamienica przy Opolskiej przeznaczona jest do rozbiórki (może później zostanie tam postawiony jakiś nowy TBSowy blok), to polepszy widoczność ale za to będzie pewnie głośniej, no cóż, nie można mieć wszystkiego :)
              Oferta Milartu, zarówno jeżeli chodzi o elewację jak i rozkład mieszkań, wydała mi się słabsza ale to pewnie kwestia gustu. Myślę, że jedyne co można tutaj rozważać to mieszkania od strony pld ponieważ te od płn mają slaby widok.
              Co do ceny to za metraż na który mogłem sobie pozwolić (około 50m) cena była podobna. Dodatkowo to ważne dla mnie było podpisanie umowy przedwstępnej u notariusza. W momencie kiedy kupowałem Milart robił tutaj problemy chociaż to mogło się już zmienić.
              • Gość: Anka Re: inwestycja Atal na Głubczyckiej IP: *.zep.com.pl 18.07.08, 08:41
                Ja chcę kupić kawalerkę na Głubczyckiej. Czy wiesz, kto będzie
                zarządcą? Na Hubskiej skarżyli się, że z Atalem są kłopoty. Ale
                rozkłady kawalerek Atala są ładne, nie takie jak nory GANTA.
                • Gość: bitter_pill Re: inwestycja Atal na Głubczyckiej IP: 217.153.14.* 21.07.08, 09:48
                  Nie wiem kto będzie zarządca, kiedy kupowałem to jeszcze nie było
                  to (chyba) ustalone. Co do problemów z zarządca to pewnie mało
                  można zrobić, jedyna szansa, że blok jest mały wiec, może odbiory
                  pójdą szybko i wtedy będzie możliwość żeby nasza wspólnota
                  przeciwdziałała takim praktykom. Z tego co pamietam to w umowie
                  przedwstępnej jest ze: akty najpóźniej maja być do maja 2010, a
                  zarządca od strony Atala to max 24 m-ce.
                  Btw jeżeli chodzi o teren wokół głubczyckiej to jeszcze należy
                  wspomniec o trasie krakowskiej która będzie szła obok torow
                  kolejowych. Pewnie dla niektórych plus, a dla innych odwrotnie, w
                  sumie to pewnie z 10 lat minie zanim ona powstanie.
                  wiadomosci.investmap.pl/wroclaw-trasa-krakowska-jeszcze-postoimy-w-korkach,5848.html
                  • Gość: gość Re: inwestycja Atal na Głubczyckiej IP: *.nsn-inter.net 25.07.08, 14:37
                    Zastanówcie się 3 razy zanim kupicie coś od atala. Najpierw w biurze sprzedaży
                    uśmiechają się miło a później z tym samym szelmowskim uśmiechem będą was kroić
                    na czym sie da. Opóźnienia, fuszerki, olewanie klienta, ściemnianie i
                    krętactwo. Nie polecam !!!
                    • Gość: klient Głubczycka Re: inwestycja Atal na Głubczyckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 18:25
                      człeku bzdury opowiadasz ,byłem tam dzisiaj elewacja elegancka,dużo
                      ładniejsza od milartu , a i układ mieszkań bez porównania.Do
                      jakości wykańczanych mieszkań nie mam zastrzeżeń Obejrzałem moje
                      mieszkanie oraz sąsiednie na piętrze i jest naptrawdę OK - polecam
                      bez zastrzezeń
                      • Gość: w40 Re: inwestycja Atal na Głubczyckiej IP: 79.97.244.* 26.07.08, 01:00
                        wiec nie masz zastrzezen, czy patrzylec na to okiem laika czy okiem inz.
                        budownictwa zaraz po studiach czy moze inz. budownictwa z doswiadczeniem, a moze
                        okiem zbrojarza-betoniarza?
                        Oswiec lud prosze bo opinie koszykarza o ping-pongu nie sa za wiele warte.
                        • Gość: Tomek Re: inwestycja Atal na Głubczyckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.08, 19:03
                          Wszystko pięknie, ładnie wygłąda okiem laika. Mnie też widzi się ta
                          lokalizacja. Chyba się zdecyduję kupić. Oglądałem mieszkania GANTU i
                          MILARTA. Mieszkanka są jak nory (długie i wąskie). Ale czy ktoś może
                          mi powiedzieć jakim partnerem jest Atal. Czy z umowami nie ma
                          kłopotu? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z nimi? Niestety w
                          sprawach jakości budowy jestem laikiem.
                          • Gość: antyspamer Re: inwestycja Atal na Głubczyckiej IP: *.wroclaw.mm.pl 13.08.08, 22:25
                            www.osiedlemorelowe.xt.pl/ - forum osiedla wybudowanego przez Atal,
                            zapytaj i wszystko Ci powiedza o deweloperze. W zasadzie kazdy kto cos wybudowal
                            "ma" już swoje forum :)
                            • Gość: MAciek Re: inwestycja Atal na Głubczyckiej IP: 90.156.118.* 24.10.08, 18:16
                              Planuje zakup tam mieszkania....mozecie pomoc cos w tym temacie?/

Zapraszam do korespondencji na foton15@op.pl lub gg: 6643191
                            • Gość: aga O firmie ATAL IP: *.adsl.inetia.pl 08.06.09, 20:52
                              Firma ATAL to ogromni oszuści,wykorzystiją mniejsze firmy budowlane do budowy i wykończeń a potem puszczają ich z kwitkiem niepłacąc za pracę!! Tym oto sposobem dorabiają się fortuny......
                            • Gość: mtr Re: inwestycja Atal na Głubczyckiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.09, 23:32
                              Mieszkam na morelowym od dwoch lat. Mieszkanie odebralem bez usterek, ale tylko
                              dlatego, ze nikogo obeznanego ze soba nie mialem. Teraz widze, ze wiele mozna by
                              bylo poprawic.

Ogolnie samo mieszkanie nie jest zle, ale to co sie dzieje dookola to masakra.
                              ATAL olewa naprawy gwarancyjne, ma w dupie to, ze przy wiekszym deszczu garaze i
                              komorki sa zalane.

Ogolnie zanim kupisz piekny usmiech, a potem mamy Cie w dupie.

Choc i tak uwazam, ze nie trafilem calkiem zle. ASSSSS-BAU zdaje sie byc wieksza
                              porazka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka