Gość: wentil IP: *.gprs.plus.pl 25.06.08, 21:32 www.efakt.pl/artykuly/artykul.asp?Artykul=33143 Ludzie włos się jeży na głowie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Poszkodowany Re: mieszkanie które zabija IP: *.eranet.pl 13.07.08, 15:25 Niestety potwierdziły się moje najgorsze przypuszczenia 11 substancji toksycznych w tym 3 bardzo grożne dla zdrowia i życia człowieka Ksylen Toluen Mezytylen a Developer robi sobie z tego żarty :pomocy: to woła o pomste do nieba ciekawe co Zarząd Spółki zrobiłby na moim miejscu gdyby ich rodziny znalazły się w takiej samej sytuacji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek a ktore to mieszkania? IP: *.e-wro.net.pl 13.07.08, 16:47 W artykule pada nazwa dewelopera "profit developer" ale oni robia kilka inwestycji. No i jak to sie stalo ze tylko jedno mieszkanie jest tak zrobione? Zycze powodzenia w walce i zdrowia dle rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poszkodowany Re: a ktore to mieszkania? IP: *.eranet.pl 13.07.08, 16:56 Kolego nie jedno mieszkanie tylko cztery mieszkania a Profit Development zachowuje się jak gdyby nic się nie stało poprostu taka ustereczka co my wogóle od nich chcemy drobnostka tylko niech ktoś mi odpowie jak mają zamiar usunąć substancje toksyczną z ławy budynku (konstrukcja budynku)której nie można skuwać a utylizacja tych toksyn może się odbyć tylko przy kontrolowanym spalaniu może podpalą mieszkanie !!!!!!!!! i będzie po wszystkim potem szybki remoncik i będzie o.k Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: a ktore to mieszkania? IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.07.08, 22:20 Gdzie dokladnie leza te trujace mieszkania ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: a ktore to mieszkania? IP: *.eranet.pl 13.07.08, 23:20 Trzeba o to spytać Developera może zdrazą tajemnice!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gorilla Re: a ktore to mieszkania? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.08, 11:03 Chodzi o osiedle arkadia w Bielanach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: a ktore to mieszkania? IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.07.08, 15:26 A które konkretnie mieszkania? Czy też może całość osiedla??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: a ktore to mieszkania? IP: *.wro.vectranet.pl 15.07.08, 19:07 mówili o tym w dzisiejszych wrocławskich Faktach. Zobacz sobie o 21.45. Chodzi o trzy mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
fezuj Re: a ktore to mieszkania? 15.07.08, 19:10 Ciekawe, czy teraz znajdzie sie "jelen", ktory odkupi te "apartamenty" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARTEZ Zastanawiające IP: *.gprs.plus.pl 15.07.08, 20:15 zastanawiające jest to czy sytuacja wynikła z braku nadzoru zarządu PD nad budową, czy też było to świadome. Jedna i druga wersja nie jest dobra dla klientów Profit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROFIT Development Re: Wyjaśnienie IP: *.profitdevelopment.com 16.07.08, 12:03 W odpowiedzi na zapytania użytkowników forum internetowego, firma PROFIT Development pragnie ustosunkować się do zawartych w nim opinii. Problem dotyczy obecnie czterech mieszkań znajdujących się na parterze budynków przy ul. Magnoliowej 4 oraz ul. Konwaliowej 1 na Osiedlu Arkadia. Do mieszkańców został już wystosowany list, w którym firma proponuje bezpłatne, specjalistyczne badania stanu powietrza. Badanie takie zostało przeprowadzone przez specjalistów z Politechniki Wrocławskiej we wszystkich lokalach, w których wykryto problem. Zdaniem ekspertów, stężenia wykryte w powietrzu są około 1000 razy mniejsze niż dopuszczalne normy zawodowe, określające poziom, przy którym może dojść do powstania negatywnego działania substancji na zdrowie człowieka. Obecnie nie został potwierdzony wpływ wykrytych w powietrzu substancji na stan zdrowia mieszkańców. Będąc firmą odpowiedzialną, w chwili wykrycia usterki zobowiązaliśmy się pokryć koszty niezbędnych badań medycznych i zapewnić stosowne konsultacje lekarskie mieszkańcom tych lokali, w których stwierdzona została usterka. Na czas prowadzenia analiz w mieszkaniach oraz usunięcia usterki, zapewniliśmy również mieszkania zastępcze. Jesteśmy w stałym kontakcie z kluczowymi instytucjami administracji państwowej (np. Sanepid), z którymi wspólnie wyjaśniamy powstały problem. Jednocześnie zapewniamy, iż usterka absolutnie nie jest skutkiem świadomych działań firmy PROFIT Development. Do jej powstania doszło na skutek błędu ludzkiego, którego dopuściła się firma odpowiedzialna za kładzenie podłóg. Wcześniejsze wykrycie usterki uniemożliwiła technologia kładzenia podłóg. Na podłogę wylewanych jest bowiem kilka kolejnych warstw. To one przykryły warstwę spodnią, co uniemożliwiło zorientowanie się co do zastosowanej ilości kolejnych środków, a także zniwelowały ich zapach. Uniemożliwiło to również wykrycie usterki na etapie oddawania lokalu do użytku. Korzystając z niniejszego forum, pragniemy przeprosić mieszkańców osiedla, którzy zostali dotknięci tą sytuacją. Dołożymy wszelkich starań, aby rzetelnie rozwiązać sprawę, ponieważ komfort mieszkańców i wysoka jakość budowanych przez nas domów i mieszkań jest dla nas priorytetem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Ja w kazdym razie u Was mieszkania nie kupie ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.07.08, 13:16 Kto to widzial, zeby uzywac szkodliwych, cuchnacych substancji do budowy mieszkania ! A jesli ta smierdzaca ciecz ujawni sie za 3 lata, kiedy minie gwarancja na mieszkanie, to co wtedy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akuku Re: Ja w kazdym razie u Was mieszkania nie kupie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.08, 21:59 A może należy zacząć wybierać SOLIDNE firmy podwykonawcze a nie TANIE, Panie Prezesie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Ja w kazdym razie u Was mieszkania nie kupie IP: *.eranet.pl 19.07.08, 05:26 To co Profit Development wipisuje na forum jest żenujące jasne że można zwalać winne na podwykonawce tylko ciekawe czy profit słyszał o odbiorach prac zanikających gdzie był w tym czasie kierownik budowy i inspektor nadzoru z ramienia inwestora a co do materiałów jakie zostały zakupione na tą inwestycje to przecież o tym decydował profit a nie jakiś podwykonawca i jeszcze jedno nie piszcie że to był ludzki błąd bo pomylić można się jeden raz a nie jak piszecie cztery razy więc o czym tu mowa poprostu pociskacie kity i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juan Pablo Re: Ja w kazdym razie u Was mieszkania nie kupie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.08, 00:32 Odnośnie winy leżącej po stronie podwykonawcy to niestety ale nie jest ona stroną w sprawie. Umowę kupna mieszkania zawarliście Państwo z firmą Profit Development i to ona jest bezpośrednio odpowiedzialna i względem prawa winna zaistniałym faktom. Macie Państwo prawo złożyć pozew wobec firmy ponieważ to z nią zawarliście umowę. Natomiast Profit Development (jeśli jest winny podwykonawca) ma prawo do dochodzenia roszczeń od podwykonawcy. Jednak to Państwa nie powinno interesować ponieważ to jest sprawa PD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Wyjaśnienie IP: *.gprs.plus.pl 13.08.08, 11:56 a ile kasy zapłacicie jako odszkodowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piejokury no i wyszlo szydło z worka... IP: 79.190.132.* 08.08.08, 13:13 ... okazało się ze problem nie dotyczy jednego mieszkania tylko kilku w różnych budynkach, a więc w działaniu tym była premedytacja. Współczuję mieszkańcom mieszkań na parterze na osiedlu arkadia, bo nie dość, że mieszkają w szkodliwych mieszkaniach, to jeszcze po serii publikacji ich mieszkania są asprzedawalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PROFIT Development Wyjaśnienie - PROFIT Development IP: *.profitdevelopment.com 13.08.08, 09:55 W odpowiedzi na zapytania użytkowników forum internetowego, firma PROFIT Development pragnie ustosunkować się do zawartych w nim opinii. Będąc firmą odpowiedzialną i chcąc zbadać skalę problemu, zaproponowaliśmy wszystkim lokatorom mieszkań znajdujących się na parterze budynków na Osiedlu Arkadia, możliwość przeprowadzenia przez ekspertów z Politechniki Wrocławskiej bezpłatnych specjalistycznych badań substancji lotnych powietrza. Dotychczasowe wyniki przeprowadzonych badań potwierdziły występowanie podobnej usterki jedynie w części przebadanych lokali. Badania nadal trwają. Instytut Budownictwa Politechniki Wrocławskiej przygotował już ekspertyzę i rekomendację w sprawie skutecznego sposobu usunięcia usterki, a w związku z tym wartość rynkowa mieszkań po przeprowadzeniu prac naprawczych nie ulegnie zmianie. Zgodnie z wcześniejszymi deklaracjami firma PROFIT Development pokryje wszelkie koszty związane z usunięciem usterki, a także z przywróceniem mieszkania do stanu sprzed rozpoczęcia prac. Szczegóły działań oraz dogodne dla mieszkańców terminy ich rozpoczęcia i zakończenia są ustalane indywidualnie. Firma PROFIT raz jeszcze wyraża ubolewanie z powodu uciążliwości związanych z usuwaniem usterki. Dołożymy wszelkich starań, aby rzetelnie rozwiązać sprawę, ponieważ komfort mieszkańców i wysoka jakość budowanych przez nas domów i mieszkań jest dla nas priorytetem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z ZielonejPergoli Re: Wyjaśnienie - PROFIT Development IP: 195.20.110.* 09.09.08, 15:34 > Firma PROFIT raz jeszcze wyraża ubolewanie z powodu uciążliwości > związanych z usuwaniem usterki. Dołożymy wszelkich starań, aby > rzetelnie rozwiązać sprawę, ponieważ komfort mieszkańców i wysoka > jakość budowanych przez nas domów i mieszkań jest dla nas > priorytetem. Kłamstwo! Tyle na ten temat. Niech się Państwo wypowiedzą publicznie na temat Zielonej Pergoli i fuszerki, która tam została wykonana stanowiąca realne zagrożenie dla życia, zdrowia i mienia mieszkańców. Temat smierdzących podłóg na Bielanach to sprawa z przeszłości, któa teraz wyszła. A Zielona Pergola została oddana 25.06.2008. Bezczelnie w oczy kłamiecie opinii publicznej i swoim klientom. Nie przykładacie żadnej uwagi do zadowolenia swoich klientów, do ich komfortu, ani zdrowia, ani zabezpieczenia ich mienia przed utratą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyspamer Re: mieszkanie które zabija IP: *.wroclaw.mm.pl 13.08.08, 22:15 Spamerom już dziękujemy! A w temacie to uważnie prześledziłem wypowiedzi stron i szczerze współczuję poszkodowanym problemów związanych z "usterką" jednocześnie jednak zazdroszczę, że trafili na dewelopera, który próbuje rozwiązać problem a nie chowa w piasek. PS. śmieszne są dla mnie wypowiedzi osób 3 - pieniactwo i nic więcej... po prostu boki zrywać :) pisnlof :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: mieszkanie które zabija IP: 193.47.191.* 14.08.08, 11:11 To czy developer probuje rozwiazac problem jest kwestia dyskusyjna. Jesli ktos mial do czynienia z Profitem (tak jak piszacy te slowa), to wie, ze nic dobrego od nich dostac nie mozna. Problemy to chleb powszedni dla tego developera i tym samym dla jego klientow. O terminowe usuniecie usterek z mieszkan po 7tys za metr nie sposob jest sie doprosic. Co gorsza usterek jest cala masa, wiec znowu pojawia sie pytanie o jakosc i rzetelnosc wykonania. Na nic zdadza sie te czule slowka pisane przez PD, kto zna ich opieszalosc, to i tak zdania nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: mieszkanie które zabija IP: *.punkt.pl 14.08.08, 18:18 żądajcie odszkodowania od tego dewelopera i to wysokiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: mieszkanie które zabija IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.08.08, 17:35 Miałam właśnie kupic tam małe mieksznie ale nie bedę inwestowac oszczędnosci zycia moich rodziców w coś co uczyni ze mnie chorą osobę. jest duży wybór mieszkań więc moge poszukać gdzie indziej, tym bardziej ze wcale nie jest jakoś tanio. Bardzo współczuje tym ludziom !!! I tak juz zdrowia im nikt nie zwróci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a co to Re: mieszkanie które zabija IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.08, 08:51 ma do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: mieszkanie które zabija IP: 79.139.31.* 30.08.08, 12:13 O ktora inwestycje Profitu chodzi w artykule? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LD Re: mieszkanie które zabija IP: *.swidnica.mm.pl 30.08.08, 21:36 O Arkadię w Bielanach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna_r Re: mieszkanie które zabija IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.08, 17:47 Osiedle Arkadia, Bielany Wrocławskie, ul. Dwa Światy, Fiołkowa, Magnoliowa, Konwaliowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ Re: mieszkanie które zabija IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.08, 10:27 wracając do mieszkania, które zabija i obsługi Klienta przez Pd. Jestem jednym z tych nieszczęśliwych mieszkanców, którzy nabyli mieszkanie kilka lat temu, w super cenie i z super dodatkami w postaci substancji toksycznych.jako jeden z nielicznych mam największe ich stężenie. Przez okres 3 lat trułem siebie i moją rodzinę, dzieci chorowały, chodziłem po lekarzach, szukałem przyczyn we wszystkim tylko nie w mieszkaniu. dziś jesteśmy na etapie leczenia, poddawaniu się specjalistycznym badaniom na nasz koszt. Zapewnienia firmy PD o finansowaniu badań to ich wymysł. Zapewnienia o przeprowadzeniu badań lekarskich w szybkim terminie to parodia, czekam już 2-gi miesiąc,i pewnych badań nie można już wykonać- dziłanie z premedytacją firmy PD ; Niestety, jestem też jednym z tych nieszczęśników, którzy to szybko oddali mieszkanie PD w celu usunięcia usterki, dziś mam wystawiony rachunek na materiały wykończeniowe i rozstrojone nerwy. Zatrudniłem adwokata, nie mam sił do PD. Przez 3 lata borykania się z tym Deweloperem mogę tylko zacytować Specjalistę ds. obsługi klienta PD - widział Pan co kupował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc A moze by podac nazwe podwykonawcy... IP: 62.29.174.* 05.09.08, 08:21 ktory to wykola. Skoro stwierdzone jest, ze to jego wina! Developer juz nic nie zrobi - niesmak zostania a anonimowa firma bedzie dalej kladla podlogi dla innych developerow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: budowlaniec Re: A moze by podac nazwe podwykonawcy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 08:56 Sadzę że bezpieczniej jest kupic wyśmiewane czesto mieszkanie w wielkiej płycie lub mające dziesiat lat inne. Nagromadzenie substancji trujacych w materiałach użytych do budowy nowych budynków jest tak duże że mieszanie w nich przez pierwsze 5 lat to spore ryzyko dla zdrowia.Wystarczy poczytać ulotkę tak popularnej płyty osb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papaya Re: A moze by podac nazwe podwykonawcy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.08, 10:41 Z tego co wiem, profit sam zatrudniał robotników. Myślę, że odpowiedzialność ponosi kierownik budowy i zarząd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: A moze by podac nazwe podwykonawcy... IP: *.eranet.pl 10.09.08, 23:17 Jasne że tak całą odpowiedzialność ponosi Zarząd spółki i kierownik budowy i inspektor nadzoru z ramienia inwestora.Cała ta sytuacja to skandal zachowanie pd to kpiny nieadekwatne do sytuacji w jakiej znaleźli się mieszkańcy parterów na osiedlu ARKADIA "toksyczne apartamenty"!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skażony Smierdząca sprawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.08, 12:54 Kupiłem, zamieszkałem, i co -właściwie powinienem dopłacić - bo dołożono mi 12 substancji chemicznych. otrzymałem badania z PW o zawartości owych substancji w mieszkaniu, szok. teraz trzeba tylko się diagnozować i podejmować leczenie. Jako, że przebywam ciągle na mieszkaniu, to Deweloper nie wykonał mi badań medycznych; po co; nie można badać mieszkańców na cito -o ile rozumiecie o czym piszę; no cóż, zbadałem się sam. A czy zostaną zwrócone mi koszty za badania; pewnie chcecie wiedzieć: tak, ale muszę im dostarczyć kopię badań - to wiem od innych mieszkańców - a co, jak w badaniach nie będzie nieprawidłowości- pewnie nie zapłacą, no bo i po co. wszystko co dzieje się przy tej sprawie jest toksyczne i śmierdzące. Czekam z niecierpliwością na rozwój wydarzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BARTEZ Re: Smierdząca sprawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.08, 15:06 Działajcie szybko, jeszcze okaże się, że deweloper ogłosi upadłość i szukaj wiatru w polu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinek Re: Smierdząca sprawa IP: 78.8.136.* 03.10.08, 20:31 Teraz to już pewnie zaledwie Development z tej firmy zostal, bo o profitach to mogą pomarzyć. Żeby tylko nie musieli plajty ogłosić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: różowa pantera Re: Smierdząca sprawa IP: *.gprs.plus.pl 03.10.08, 20:40 To prawda, znam sprawę od mojego znajomego, który wraz z rodziną mieszka na tym osiedlu i wiem, że problem dotyczy nie tylko mieszkań na parterze ale także tych na wyższych kondygnacjach. Wiele osób jednak na razie nie decyduje się na podejmowanie jakiś radykalnych działań nie chcąc ryzykować rozkuwania łazienek i przymusowych przeprowadzek bez gwarancji powodzenia w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomidor Re: Smierdząca sprawa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.08, 09:31 PD nie ma ostatnio dobrej prasy. Za bardzo skupili się na PROFITACH a za mało na DEVELOPMENCIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Obornicka IP: *.gprs.plus.pl 04.10.08, 11:07 A zastanawialiscie sie co upadlosc oznacza dla mieszkancow oborcnickiej, ktorzy splacaja kredyty, wsadzili kupe kasy w urzadzenie mieszkania a nie maja aktow notarialnych??? Spizowa tez chyba jeszcze aktow nie podpisala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrońca PD Re: Obornicka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.08, 07:59 dordzy, nie panikujcie, wszystko jest pod kontrolą, Profit nas uspakaja, mówi, że stać ich na niespodzianki typu toksyczne mieszkania oraz inne, dajmy im szanse, Prezesi najwyżej zamienią mercedesy na polonezy. zadbajcie o te akty notarialne!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żwirek Re: mieszkanie które zabija IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.08, 16:02 Czy deweloper ma coś NOWEGO do powiedzenia w tej sprawie? Czy to prawda, że problem dotyczy kilkudziesięciu mieszkań na parterach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawdomówca Re: mieszkanie które zabija IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.08, 08:58 problem dotyczy prawie wszystkich mieszkań na parterze. okazało się, że nawet te mieszkania, w których zostały wykonane badania przez Profit i nie stwierdzono przekroczonych norm toksycznych i tak mają substancje toksyczne, potwierdzają to badania wykonane przez Sanepid, już lada moment usłyszymy o tym. Drogi Zarządzie PD, niepsodzianka za niespodzianką, jestem ciekawa co w tej sprawie macie do powiedzenia. Pewnie Sanepid się pomylił! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sklejka z dykty Re: mieszkanie które zabija IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.08, 10:20 Stefen Petzner, za życia Joerga Haidera, był rzecznikiem jego partii - Sojuszu na Rzecz Przyszłości Austrii. Po jego śmierci zajął jego miejsce jako przewodniczący. I już po kilku dniach ujawnił, szokując konserwatywnych Austriaków, że miał ze swoim poprzednikiem głęboki romans. - Był mężczyzną mojego życia - wyznał w wywiadzie Petzner. Wczoraj stracił za to pracę. Tylko kilkanaście dni utrzymał się na stanowisku Petzner. Rada skrajnie prawicowej Partii na Rzecz Przyszłości Austrii odwołała Petznera kilka godzin po jego kontrowersyjnym wywiadzie w telewizji ORF. - Łączył nas szczególny związek wykraczający poza przyjaźń - mówił z płaczem. O tym związku prawdopodobnie wiedziała także żona Joerga Haidera, która tolerowała tę relację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszko Re: mieszkanie które zabija IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.09, 21:56 Witam, czy ma ktos jakies newsy nt tego co sie dzieje z ta sprawa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość z os.Arkadia Re: mieszkanie które zabija IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.09, 17:54 nic się nie dzieje, wszyscy albo prawie wszyscy złożyliśmy pozwy do sądu dochodząc własnych praw. Deweloper nie robi nic, ma nas gdzieś, Prezesi Adamek i Sowa uwili sobie gniazdko w innej firmie i pewnie w niej odkładają kasę na nasze roszczenia. na dowód: www.krs-online.com.pl/pr-inwestycje-spolka-z- ograniczona-krs-275182.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potem Re: mieszkanie które zabija IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.09, 21:42 a widzieliśta wczoraj express reporterów ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: granada75 Re: mieszkanie które zabija IP: 79.110.192.* 19.06.09, 12:57 mam pytanie? gdzie mozna najlepiej zlecic badania na wykrycie tych toksyn? wynajelismy niedawno wlasnie tu mieszkanie i od tego czasu nasz syn ,jak nigdy wczesniej, zaczal kaslac calymi dniami i nocami. To trwa juz ok. 4 tygodni i zadne leki nie pomagaja.Byc moze to zbieg okolicznosci, ale lepiej sie upewnic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: granada75 Re: mieszkanie które zabija IP: 79.110.192.* 19.06.09, 13:16 A tak wogole, to uwazam, ze developer powinien uczciwie przebadac wszystkie mieszkania, nie wybiorczo, tam gdzie pada podejrzenie i oglosic oficjalnie liste mieszkan "trujacych". Byloby to i tak taniej dla niego, pomimo wysokich kosztow ekspertyz niz placenie jeszcze przez dlugie lata odszkodowan i rachunkow od lekarzy osob poszkodowanych. Poza tym firma developerska mialaby czyste sumienie (jesli jeszcze po tym wszystkim mozna tak powiedziec), a mieszkancy mogliby spokajnie spac, bez obaw o zdrowie swoje i swoich bliskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poliglota Re: mieszkanie które zabija IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 20:23 w ktorym budynku wynajeliscie ? na parterze ? Odpowiedz Link Zgłoś