Gość: piotr0412 IP: *.users.zlotniki.pl 25.01.09, 03:16 one stop overseas construction - Pyramids 2 ,:Pyramids Beach, .Hurghada,Egipt -uwaga oszuśsci!!!!!!!!!cdn.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotr0412 Re: nierucchomości-Egipt 27.01.09, 00:16 ONE STOP OVERSEAS CONSTRUCIJON- Pyramids 2 ,:Pyramids Beach, .Hurghada,Egipt Chcesz kupić mieszkanie w ciepłych krajach nie korzystaj z usług firmy One Stop Overseas Const. Firma przedstawia wspaniałe projekty, podaje terminy i po podpisaniu umowy żąda wpłat (w ratach). Wszystko pięknie wygląda, ale do czasu. Wyjaśnię sprawę na swoim przykładzie. Będąc w Egipcie – w Hurghadzie po „pięknej” prezentacji podpisałem umowę przedstępną na zakup studia w projekcie Pyramids 2. Otrzymałem umowę drogą kurierską i wpłaciłem 50 % wartości mieszkania – miało to miejsce w okresie maj – lipiec 2008 r. W m-cu sierpniu pojechałem ponownie do Hurghady obejrzeć budowę. Okazało się, że budowa została wstyrzymana a firma weszła na drogę sądową z wykonawcą robót. Przedstawiciele firmy zaczęli zachwalać nowy projekt, proponując mi w nim nowe studio (za te same pieniądze o 10 m2 mniejsze) oraz informując, iż nowa budowa ruszy na przełomie września i października 2008 r. . Śledziłem w internecie na stronie firmy postępy prac. Nowej umowy nie podpisałem bo zacząłem mieć wątpliwości. Drogą telefoniczną i e-mail- ową poinformowałem w/w firmę iż chcę wycofać wpłacone pieniądze bo firma odstąpiła od realizacji projektu Pyramids 2, a nowym projektem nie jestem zainteresowany. W m-cu grudniu szef firmy drogą e-mal-ową poinformował mnie, że jeżeli nie wykupię mieszkania w nowym projekcie to na zwrot pieniędzy muszę czekać ok. 12 miesięcy (do czasu zakończenia sporu firmy z wykonawcą). W grudniu ponownie udałem się do Hurghady. Spotkałem się z przedstawicielami firmy, obejrzałem stan budowy nowego projektu i potwierdziłem swoją rezygnację z zakupu mieszkania. Po powrocie do domu drogą e-mail dowiedziałem się, że firma chce kolejnych wpłat, a w wypadku gdy ich nie dokonam na ich konto wówczas wpłacone przeze mnie pieniądze przepadną. Z powyższego wynika, że pozostała mi tylko droga sądowa Zostałem oszukany i dlatego ostrzegam innych – nie korzystajcie z usług tej firmy. Jeśli chcecie kupić mieszkanie w ciepłych krajach to już te pod klucz, a nie te wirtualne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: nierucchomości-Egipt IP: 80.50.125.* 27.01.09, 09:01 Na co ci było to mieszkanie w Egipcie? Całe życie jeździć w jedno miejsce na wakacje? Po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patkaaa Re: nierucchomości-Egipt IP: *.centertel.pl 13.02.09, 10:29 A ja kupiłam inne mieszkanko od nich i jestem zadowolona...:) Odpowiedz Link Zgłoś
gregorbiker Re: nierucchomości-Egipt 02.03.09, 12:00 czesc patkaaa jesli bys tu jeszcze zagladala , moglabys sie odezwac na moj email greg.jaroslaw@gmail.com lub gregorbiker@gazeta.pl ? z checia bym zadzwonil do CIebie z krociutkim pytankiem, albo tez uchwytny jestem na gg 4246765 Pozdrawiam Grzegorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Re: nierucchomości-Egipt IP: *.217.146.194.generacja.pl 14.04.14, 15:31 A co cię to obchodzi? :) A po co ty kupiłeś mieszkanie w Polsce? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juzinek Re: nierucchomości-Egipt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.09, 07:08 A czy można u nich za nieduże pieniadze kupić piramidę? Odpowiedz Link Zgłoś