Gość: Max IP: *.lanet.net.pl 11.03.09, 20:01 Witam, czy ktoś ma/miał może do czynienia z firmą Polsystem? Interesuje mnie każda informacja na temat tej firmy. Dzięki z góry! Max Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krzyś Re: Polsystem IP: 212.127.95.* 12.03.09, 01:26 Zajrzyj tutaj siechnice.pl/forum/index.php?redir=1 Osiedla Błękitne I i II oraz Nowe Centrum to inwestycje Polsystemu. Krzyś skps.wroclaw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Polsystem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.09, 23:31 a co chcesz od nich kupić - nawet dziury w ziemi jeszcze nie ma, brak perspektyw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Polsystem IP: *.lanet.net.pl 13.03.09, 16:56 chodzi mi głównie o inwestycję - Nowe Centrum Siechnice. Jednak wszelkie informacje o firmie też mile widziane. Krzyś podał link, pod którym można znaleźć wiele informacji i wygląda na to, że Polsystem jako firma jest w miarę ok. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Polsystem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.09, 18:12 w miarę, ok. Oddają mieszkania bez wody, prądu, ogrzewania, wykończonej elewacji, dojścia do budynku, bez wykończonych klatek itp. Jeśli dla Ciebie to jest w miarę ok, no to ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Polsystem IP: *.lanet.net.pl 14.03.09, 11:53 Czy miałaś osobisty kontakt z tą firmą lub wiesz coś o jakichś oszustwach/nieprawidłowościach? Jeśli tak, to będę wdzięczny za konkrety. Chyba nie ma teraz na rynku developerów, którzy realizują inwestycje w 100% terminowo/prawidłowo. Szukam wszelkich informacji, właśnie w celu rozeznania rynku i firm. Informacje, które znalazłem pod podanym linkiem nie wskazywały na jakieś straszne problemy z tą firmą. Jeśli masz jakieś inne info, to mile widziane :) Pozdrawiam, Max Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polsystem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 14:18 co masz na myśli pod terminem oszustwo ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Polsystem IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.03.09, 09:04 to była odpowiedź do tekstu Gosi "Oddają mieszkania bez wody, prądu, ogrzewania, wykończonej elewacji, dojścia do budynku, bez wykończonych klatek itp..." Ogólnie różne rzeczy się dzieją, zdarza się, że developerzy biorą kasę i się zawijają przed ukończeniem budowy itp. Nie chciałbym się znaleźć na miejscu takich nabywców, dlatego szukam wszelkich informacji na temat różnych developerów. Gosia wcześniej coś sugerowała ad. Polsystemu, więc dopytuję o szczegóły, mogą się przydać jeśli prawdziwe. Pozdrawiam, Max Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Polsystem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.09, 11:52 jeśli chcesz kupić wybudowane mieszkanie to jest ok, natomiast jeśli nie jest wybudowane to zalecam ostrożność, gdyż w czasie kryzysu wszystko się może zdarzyć u dewelopera, który buduje zw środków klienta. Dowiedz się czy mają środki na wybudowanie, a tego chyba możesz się dowiedzieć tylko u dewelopera a nie na forum. W dzisiejszych czasach kasa najważniejsza, nawet jeśli nie jest się oszustem, brak środków może spowodować, że się nim staniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawianka Re: Polsystem IP: 217.153.67.* 16.03.09, 23:07 Kupiłam od nich dom w sIECHNICY ,firma jak najbardziej ok , oczywiście był poślizg ale zwrócono nam odsetki , firma dba o swoich klientów, było kilka reklamacji ale od razu usunięto usterki , bardzo dobry kontakt naprawdę nic nie mogę złego na nich napisać a osoba , która się wpowiada w poprzednich postach to pewnie tak z nudów , ja mieszkam od 2008 listopada już w swoim domku jak masz jeszcze jakieś pytania to śmiało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siechnice Re: Polsystem IP: *.router.finemedia.pl 17.03.09, 17:12 w SIECHNICACH, ludzie nawet nie wiedzą gdzie domy kupują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: Polsystem IP: 195.20.110.* 21.07.09, 14:56 Nie są przekrętasami nastawionymi na wyrolowanie klientów. Niemniej jednak złotousty prezes Grzegorz plecie dużo, składa obietnice i ucieka się do różnych subtelnych tricków, jak np. w Pęgowie, dając do zrozumienia mieszkańcom, że będzie mieszkał w jednym z domków na osiedlu, co podziałało jako świetny chwyt marketingowy - a prezes domek sprzedał szybko. Konkludując: duś za jaja żeby wywiązywali się ze składanych obietnic. nie pozwól się zbyć bo z czasem są coraz mniej przychylni reklamacjom mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siechniczanin Re: Polsystem IP: 79.110.194.* 21.07.09, 15:20 "złotousty prezes" to jakieś modne określenie ostatnio :lol: ludzie umów nie czytają a potem wymagają nie wiadomo czego! mieszkam na innym osiedlu w Siechnicach od innego dewelopera i jestem zadowolony. Wszystko ok, zgodnie z umową i terminowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SIECHNICZANKA Re: Polsystem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 13:55 wITAM , PREZES rzeczywiście duzo obiecuje ale jest ok , mają, opóźnienia ale dostałam zwrot dośc duży odsetek ,nikt nic nigdy nie obiecywał i za kazde opóźnienie przepraszali i informowali ,tez kupil dom w Siechnicy ale co mnie to obchodzi na pewno nie zawazyło to na moim zakupie, ogólnie firma ok , jest trochę reklamacji ale to wszędzie zawsze oć wyjdzie , reklamacje sa przymowane i starają się naprawiać usterke ,może nie w terminie 2 tygodniowym ale naprawiają , nie ma co szukac dziury w płocie jest w miarę ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Polsystem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.09, 08:28 A ja się z nimi już 2 lata użeram i mam ich serdecznie dość. Nic, ani jednej rzeczy nie oddali w terminie, a kolejne wyznaczane (i oczywiście niedotrzymane)terminy to po prostu kpina. Oddali mieszkania bez odbioru do użytku przez nadzór budowlany, dojścia do budynku i właściwie to był nadal plac budowy a nie budynek mieszkalny. Nie wierz w żadną ich obietnicę!!! Mają taką politykę żeby obiecywać złote runo. Raczej wątpię żeby to był typ firmy która się zwinie z kasą, ale problemów to mi narobili (niezliczone, przeciągające się reklamacje i użeranie się z podwykonawcami), obecnie mam problem z rozliczeniami i najprawdopodobniej skończy się to sprawą cywilną. Potwierdzam wypowiedź poprzedników, że moment oddania lokalu wcale nie oznacza, że ktokolwiek tam może zamieszkać i owszem byli mili do momentu aż zacząłem się domagać spełnienia warunków umowy. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Polsystem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 23:09 Potwierdzam, że są mili do momentu otrzymania kasy jak już dostaną, to obietnicom nie ma końca. Od marca do listopada nie potrafią naprawić rynny. Faktyczny właściciel (bo to spółka rodzinna) to naprawdę złotousty człowiek, ale w końcu był rzecznikiem policji więc ma doświadczenie. Jak ktoś napisał: nie można im wierzyć tylko trzeba dusić za jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Polsystem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.11, 21:31 Chcialam tylko zaznaczyc, ze chyba jak większosc mam starcia z tym developerem. Prawda jest taka, ze w marcu tego roku minie 2 lata jak juz trwa budowa. Nie moge doprosic sie wyplaty odsetek za zwloke z ich winy a od kierownika budowy wiem, ze nie maja na to kasy na dokonczenie inwestycji i jest to juz kolejny kierownik tej samej budowy. Potwierdzam to co przeczytalam, na obietnicach sie u nich konczy. Jesli ktos czeka tak jak ja na oddanie mieszkania przy ul. Świerczewskiego w Siechnicy, to bardzo prosze o kontakt. Moze jak bedzie Nas wiecej to cos ugramy. Pozdrawiam i NIKOMU NIE POLECAM TEGO DEVELOPERA Odpowiedz Link Zgłoś
hipoteczny11 Re: Polsystem 23.02.11, 21:29 Witam, Zapraszam serdecznie na stronę: www.solarfinance.pl/posrednictwo-finansowe-solarfinance.html Zapewniam bezpłatną obsługę oraz atrakcyjną premię uzależnioną od wysokości kredytu. Premia wypłacana jest w przypadku pozytywnej decyzji kredytowej. Np.: 200 000 – 640,00 PLN 300 000 – 970,00 PLN 500 000 – 1 620,00 PLN Chyba warto? Zapraszam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Polsystem IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.11, 09:19 Na początku deweloper jest uprzejmy i opowiada jacy to oni nie są super mieszkania idealnie wykończone i na czas ale jak już dostaną kasę to już tak kolorowo nie jest mają w d...e. W Siechnicach powstaje osiedle Nowe Centrum Siechnice II miało być oddane w Listopadzie 2010 r. deweloper nas zwodzi do tej pory i tak co miesiąc przekłada termin a na budowie postepy idą w ślimaczym tępie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Polsystem IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.11, 17:57 Podaje link do forum o Deweloperze POLSYSTEM forum.siechnice.pl/viewtopic.php?t=3499&start=90 Odpowiedz Link Zgłoś