Dodaj do ulubionych

Strona Mobilna

02.06.20, 20:50
Witam wszystkich. Bardzo proszę o radę lub pomoc związaną z budową strony mobilnej. Posiadam wersję strony desktop(owej) bardzo rozbudowaną i bardzo lubianą przez moich klientów. Stronę zbudowałem sam w 2012 roku. Bardzo nie chcę zmieniać tej strony ponieważ ja nie posiadam klientów powracających na nią tylko są to zwykle jednorazowe wizyty w celu odbycia wycieczek w czasie pobytu w Meksyku (www.mezoameryka.pl). Potrzebuje stworzyć stronę mobilną, okrojoną szybką. Najważniejsza jest informacja, że nie chce strony responsywnej, nie potrzebuje jej i te strony działają wolniej na telefonach od stron mobilnych. Od 7 godzin przekopuje internet za jakimś szablonem albo kreatorem stron mobilnych (może być płatny) i wszystko co znajduje to albo responsywne albo dostosowane do urządzeń mobilnych co nie interesuje mnie kompletnie. Nie chce tworzyć kolejnej strony z dużymi grafikami które sie będą odpowiednie skalowały innych urządzeniach. Co ciekawe wszystkie takie serwisy, które dawały taką możliwość zniknęły w tym zdaje się Activmobile, które w 2011 roku chwaliło się że ma na serwerach kilka tysięcy stron. Pozostałe takie jak Mobirise, Wax czy Weebly piszą że tworzą strony przyjazne urządzeniom mobile. Nie chce strony przyjaznej urządzeniom tylko stroną WYŁĄCZNIE na urządzenia mobilne . Czy ktoś mógłby podpowiedzieć rozwiązanie np. szablon takiej strony na Joomla najlepiej, albo jakiś kreator czy aplikacje. Ja niestety nie koduje tylko CMS a może ktoś by się podjął zrobienia takiej strony ? Proszę o komentarze.
Obserwuj wątek
    • konradwawa Re: Strona Mobilna 15.07.24, 10:11
      Rozumiem Twoją sytuację i potrzebę stworzenia dedykowanej wersji mobilnej strony, która będzie szybka i odchudzona z niepotrzebnych elementów. Na szczęście, istnieje kilka sposobów, aby osiągnąć ten cel. Oto kilka propozycji:

1. Szablony Joomla:
      o Mobile Joomla: To rozszerzenie dla Joomla, które automatycznie konwertuje Twoją stronę na wersję mobilną. Jest płatne, ale pozwala na dużą kontrolę nad wyglądem i działaniem strony.
      o Joomla Mobile Extension: Kolejne rozszerzenie, które może pomóc w przekształceniu strony na mobilną wersję bez potrzeby zmiany istniejącej strony desktopowej.

2. Kreatory stron mobilnych:
      o Duda Mobile: Duda oferuje narzędzie do tworzenia mobilnych wersji stron, które są szybkie i zoptymalizowane pod kątem urządzeń mobilnych. Możesz stworzyć stronę w oparciu o swoją istniejącą stronę desktopową.
      o GoDaddy Mobile: GoDaddy ma narzędzie do tworzenia mobilnych stron, które mogą być łatwo zarządzane i dostosowywane.

3. Dedykowane aplikacje do tworzenia mobilnych stron:
      o Appy Pie: Platforma, która umożliwia tworzenie mobilnych wersji stron za pomocą kreatora bez kodowania. Jest to łatwe w użyciu narzędzie, które może sprostać Twoim wymaganiom.
      o Bizness Apps: Pozwala na tworzenie prostych, ale funkcjonalnych mobilnych stron i aplikacji.

4. Outsourcing:
      o Jeśli nie masz czasu ani ochoty samodzielnie tworzyć strony, warto rozważyć zatrudnienie firmę specjalizującej się w tworzeniu stron.

Na stronie www.digitalvantage.pl/pl/blog możesz znaleźć sporo informacji na temat stron internetowych, sposobu budowy, nowych trendach.

Jeśli masz dodatkowe pytania lub potrzebujesz pomocy przy wyborze konkretnego rozwiązania, daj znać. Mogę pomóc w bardziej szczegółowym przeglądzie dostępnych opcji i narzędzi.

Powodzenia z budową strony!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka