Dodaj do ulubionych

web majster

08.06.05, 21:43
tworzę prymitywną stronę (ale taka wystarcza) Webmajstrem W jaki sposób mogę um9ieścić na tej mojje stronie plik tekstowy do ściągniecia - aby każdy mół go pobrac?
Obserwuj wątek
    • mtq Re: web majster 09.06.05, 00:04
      Jak umieścisz link do zwykłego pliku .txt to on się prawdopodobnie otworzy prosto w przeglądarce.
      Trzebaby go spakować do .zip i ze strony zalinkować do pliku tekst.zip, żeby zaczął się automatycznie
      ściągać, a nie otwierać w przeglądarce.
      • webmaster111111 Re: web majster 09.06.05, 21:39
        > Jak umieścisz link do zwykłego pliku .txt to on się prawdopodobnie otworzy pros
        > to w przeglądarce.

Ale jeśli kliknie się na ten link prawym klawiszem, to oczywiście będzie można
        ściągąć ten plik tekstowy. Ja mam coś takiego jak "Save link as..." a Wy nie? Po
        co pakować txt zipem...
        • mtq Re: web majster 10.06.05, 13:39
          No to trzeba będzie napisać obok, że należy kliknąć prawym przyciskiem i wybrać opcję "Save as...", bo
          nie każdy się połapie (naprawdę!) :-)
          • webmaster111111 Re: web majster 11.06.05, 09:45
            Hmm... ale jak ktoś kliknie i mu się otworzy ten plik w przeglądarce, to też nic
            złego, bo można go sobie normalnie zapisać, tak, jakby to była strona. A to
            chyba każdy umie, tak mi się wydaje. Jak był plikiem tekstowym to się zapisze
            jako plik tekstowy, nie ma siły.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka