stupack 08.06.05, 21:43 tworzę prymitywną stronę (ale taka wystarcza) Webmajstrem W jaki sposób mogę um9ieścić na tej mojje stronie plik tekstowy do ściągniecia - aby każdy mół go pobrac? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mtq Re: web majster 09.06.05, 00:04 Jak umieścisz link do zwykłego pliku .txt to on się prawdopodobnie otworzy prosto w przeglądarce. Trzebaby go spakować do .zip i ze strony zalinkować do pliku tekst.zip, żeby zaczął się automatycznie ściągać, a nie otwierać w przeglądarce. Odpowiedz Link
webmaster111111 Re: web majster 09.06.05, 21:39 > Jak umieścisz link do zwykłego pliku .txt to on się prawdopodobnie otworzy pros > to w przeglądarce. Ale jeśli kliknie się na ten link prawym klawiszem, to oczywiście będzie można ściągąć ten plik tekstowy. Ja mam coś takiego jak "Save link as..." a Wy nie? Po co pakować txt zipem... Odpowiedz Link
mtq Re: web majster 10.06.05, 13:39 No to trzeba będzie napisać obok, że należy kliknąć prawym przyciskiem i wybrać opcję "Save as...", bo nie każdy się połapie (naprawdę!) :-) Odpowiedz Link
webmaster111111 Re: web majster 11.06.05, 09:45 Hmm... ale jak ktoś kliknie i mu się otworzy ten plik w przeglądarce, to też nic złego, bo można go sobie normalnie zapisać, tak, jakby to była strona. A to chyba każdy umie, tak mi się wydaje. Jak był plikiem tekstowym to się zapisze jako plik tekstowy, nie ma siły. Odpowiedz Link