Dodaj do ulubionych

Strona dla wydawnictwa

04.08.07, 20:34
Witam,
Czy moglibyscie napisac ile w przyblizeniu kosztowaloby wykonanie strony dla
wydawnictwa i umieszczenie jej w popularnych wyszukiwarkach? Na stronie
bylby link do paypala. Powiedzmy, ze na poczatku wydawnictwo ma 10 ksiazek,
ale doklada nowe co pare miesiecy. Na kazda ksiazke mozna kliknac, zobaczyc
okladke w powiekszeniu, spis tresci, przeczytac fragment. Oprocz tego na
stronie co tydzien umieszczany jest nowy artyku, stare tez mozna przeczytac.
A drugie pytanie dotyczy utrzymania tej stronie. Ile to kosztuje
miesiecznie na jakims niedrogim, ale solidnym serwerze?
I wreszcie czy taka strona czesto sie psuje, zawiesza, trzeba ja
reperowac, czy tez obecnie nie ma z tym problemow?
Dzieki za wszystkie odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • lukasz57-90 Re: Strona dla wydawnictwa 04.08.07, 21:25
      Cene jest ruchoma, zalezy kto robi i ile pracy w nia wlozy
      Dodanie do wyszukiwarek rowniez ja osobiscie robie to juz w cenie strony -
      pozycjonowanie.
      Polecam moim zdaniem najtanszy i najlepszy pod wzgledem technicznym serwer
      www.lap.pl/?p=642
      Strona sie nie psuje itp. :) chyba ze bedzie modernizacja serwera ale to krotko
      trwa w hostingu ktory proponowalem wyzej :)

pozdrawiam
      • podinspector Re: Strona dla wydawnictwa 04.08.07, 21:49
        Tworzenie i utrzymanie stron to jedno, ale jesli chodzi o pozycjonowanie to
        nie wyrywalbym sie tak na Twoim miejscu, bo nie wystarczy dodac adresu do
        wyszukiwarek zeby osiagnac wysoki ranking. takze nie obiecuj czegos czego nie
        mozesz klientowi dostarczyc od reki...
    • tommy_from_cracow Re: Strona dla wydawnictwa 04.08.07, 23:40
      Hej,

A czy interesuje Cie rozwiazanie w pelni autorski, czy z mozliwoscia oparcia o gotowe lub pol gotowe rozwiazania? Ja chetni bym sie podjal wykonania strony jesli moglbym oprzec ja o framework PHPowy. Dzieki temu strona wiadomoze jest wykonana w oparciu o dobre wzorce programistyczne, jest elastyczna i latwa do rozbudowy w przyszlosci. Koszt hostingu to ok 60 PLN rocznie, poniewaz warto zainwestowac w jakis majacy PHP 5 i wiecej kont pocztowych. Domena roznie com ok 30PLN albo mniej a pl chyba ok. 80.
      Utrzymanie strony do negocjacji w zaleznosci czy utrzymaniem mialoby byc jej uaktualnianie czy tylko ewentualne czasowe zmiany(chocby w wygladzie).
      Pozdrawiam!
      • lukasz57-90 Re: Strona dla wydawnictwa 05.08.07, 13:00
        ja moge zrobic w oparciu o PHP-Fusion i zapewniam to wszystko co "kolega" nizej
        pisal lecz w innej cenie domena.pl ;]
    • el-camino Re: Strona dla wydawnictwa 05.08.07, 20:32
      Dziekuje za odpowiedzi. Niewiele wiem na temat oprogramowania, nie wiem co to
      jest php i czy php-fusion to to samo czy nie. Nie wiem czy php mozna dolaczyc
      do wszystkich domen, czy tez kazda domena ma swoje php. Nie wiem czy php to
      jakis program czy tez szablon i jak wyglada strona zrobiona w php. Nie mam
      pojecia czy php ma jakies pola, ktore mozna zwezac i poszerzac, czy tez jest to
      sztywny szablon. Ciekawa tez jestem czy php jest latwy w obsludze, czy po paru
      telefonicznych lekcjach u kogos z was bylabym w stanie bez problemu wrzucac
      sama na strone nowe artykuly i ksiazki.
      Jesli chodzi o strone to na razie nie musza tam byc jakies autorskie bajery,
      wazne zeby wygladala profesjonalnie, zeby do ksiazek mozna bylo zajrzec jak na
      Amazon i zeby byly z boku linki do strony z artykulami, ktore beda regularnie
      dodawane i ktore beda graly wazna role w marketingu ksiazek w realu.
      Jakbyscie mogli wyslac mi na moja poczte pare linkow do stron w php, ktore sami
      zrobiliscie, to byloby chyba najlepiej. Dzieki.
      • lukasz57-90 Re: Strona dla wydawnictwa 05.08.07, 23:40
        Ja juz wyslalem. Pozdrawiam ;]
        • el-camino Re: Strona dla wydawnictwa 05.08.07, 23:45
          Przed chwila sprawdzilam, w skrzynce nic nie ma. Nie wiem jak to dlugo idzie.
          Pozdrawiam.
          • lukasz57-90 Re: Strona dla wydawnictwa 05.08.07, 23:50
            dojdzie napewno :)
            • el-camino Re: Strona dla wydawnictwa 05.08.07, 23:55
              Dzieki, doszlo!
              Pozdrawiam.
              • lukasz57-90 Re: Strona dla wydawnictwa 05.08.07, 23:58
                ok
                • el-camino Re: Strona dla wydawnictwa 06.08.07, 00:09
                  Weszlam na te strony, ktore podales, nie ma ich na google'u, ktorego uzywam,
                  ale jakos trafilam :)
                  Mnie by interesowalo cos w tym stylu:
                  www.bookcity.pl/wydawnictwo/Oxford_University_Press/34
                  Ile godzin pracy potrzeba aby zrobic cos w tym rodzaju, ale z mala na poczatku
                  zawartoscia?
                  Pozdrawiam.
    • webmethods Re: Strona dla wydawnictwa 06.08.07, 12:42
      Możemy wykonać dla Pana taką stronę WWW. Koszt byłby ustalony indywidualnie, po
      przedstawieniu dokładniejszych wymagań. Koszt orientacyjny mogę podać
      "prywatnie". Prosiłbym o kontakt na maila info@webmethods.pl

W tej chwili w przypadku prostej strony umieszczamy ją gratis na naszym serwerze
      www (stabilnym). Pierwszy rok hostingu jest zupełnie gratis. Kolejny to koszt 60
      - 80zł netto w zależności od parametrów serwera (ale nie przypuszczam, żeby
      potrzebował Pan wielkiego serwera, z bardzo dużą bazą danych, więc będzie to 60
      złnetto).

Strona jest oparta na naszym autorskim systemie CMS, który w tej chwili również
      dodajemy gratis. Dzięki niemu będzie mógł Pan własnoręcznie edytować treść
      podstron, dodawać nowe książki itd.

W razie jakichkolwiek problemów oczywiście darmowa pomoc techniczna.

W przypadku chęci rozbudowy strony - niskie ceny.

Pozdrawiam i proszę o kontakt. Z pewnością dojdziemy do porozumienia jeśli
      chodzi o cenę, ponieważ można je negocjować ;)

PS. Co do umieszczenia w wyszukiwarkach - przez to rozumie Pan po prostu aby
      strona wyświetlała się w wynikach wyszukiwania, czy też, żeby była na bardzo
      wysokich pozycjach?
      • webmethods Re: Strona dla wydawnictwa 06.08.07, 12:45
        Przed chwilą czytając inne PANI posty, doszedłe mdo wniosku, że popełniłem mały
        (duży błąd). Naturalnie, możemy wykonać dla Pani (nie Pana ;) ) stronę.

Przepraszam :) Z pierwszego posta nie wynikało, że jest Pani kobietą ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka