Dodaj do ulubionych

Zawierciańskie FC Ruchu Chorzów

30.09.09, 07:12
Pewnie wielu je zauważyło: na murach, ludzie w bluzach Ruchu chodzący po ulicach. W związku z tym mam pytanie do zorientowanych: jakie zapatrywania FC Zawiercie ma na Polskę i Polaków? Tzn. czy będąc kibicami Ruchu, gdzie tak wielu jest nie ukrywajmy tego Ślązakowców, czy oni sami (czy samo FC) uważają się za Polaków? Czy może mają Polskę gdzieś? Jak patrzą na momenty gdy kibicom tego samego klubu co oni zdarzy się wyrazić niepochlebnie o Polsce? Ja, jako kibic Górnika znam ten ból. Też czasem usłyszę od kibica mojego klubu coś na Polskę. Cóż, jest mi wtedy niemiło ale z klubem jestem naturalnie dalej. Dbam o jego polski pierwiastek. Chciałbym wiedzieć czy FC Zawiercie czują się Polakami, polskimi patriotami? Co myślą na temat wymyślania pseudonarodów itd.? Jak godzą swój patriotyzm z tym co o Polsce często można usłyszeć albo przeczytać od kibica Ruchu? No i skąd w ogóle w Zawierciu wzięli się kibice Ruchu? To chyba jakiś nowy pomysł bo gdy mieszkałem w Z-ciu to o tym nic nie było słychać (było trochę Legii, Górnika czy Gieksy ale Ruch?!!) a tu nagle FC powstało.

FC ma łebsajta a może już neczajtę?
www.fczawiercie.za.pl/index.php#200
Na stronie Ruchu znalazłem coś takiego: www.ruchchorzow.com.pl/?page=articles-news&article_id=5631&article_category=5
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka