Dodaj do ulubionych

Nabity w triadę

IP: *.subscribers.sferia.net 11.11.09, 22:59
No cóż do pewnego czasu miałem dobre zdanie o tej firmie. Niestety
po ostatnich wakacjach nie wiem co musieli by mi zaproponować abym
obecne zdanie zmienił.

Chciałbym jednak ostrzec wszystkich przed promocjami firmy TRIADA na
letnie wakacje, ale ogłaszane jeszcze w sezonie zimowym. Oferta była
atrakcyjna - szczególnie gwarancja ceny. Był to okres kiedy nasza
waluta bardzo traciła na wartości więc ten argument (oprócz cenowej
promocji) zachęcił mnie do wykupienia letnich wczasów na 2 tygodnie
dla 4 osób (2 dzieci). Kraj Grecja, wyspa i miejscowość Kos.
Miejscowość i hotel sprawdzony i gorąco polecany przez znajomych. Z
niecierpliwością czekamy na wyjazd 7 miesięcy (w końcu dawno nie
byliśmy na wakacjach). Wszystko zaplanowane, zakupy porobione,
prawie spakowani, zostało 3 dni do wyjazdu....a tu telefon z TRIADY.
Wg pracownika TRIADY niestety "nasz" hotel nie otworzył się jeszcze
dla klientów w tym sezonie. Dlaczego ja w to wtedy uwierzyłem...
Oczywiście mogę zrezygnować z wycieczki (to raczej nie wchodziło w
grę), albo zaproponują mi coś innego w tym terminie na tej samej
wyspie. No cóż zgodziłem się, bo nie miałem dużego wyjścia - chęć
wyjazdu była większa. Miał być drugi hotel na tej samej wyspie,
miejscowość mniejsza ale są tawerny, sklepy itd. (niech aj tylko
spotkam tego pracownika TRIADY) Polecieliśmy.. W autokarze z
lotniska w Grecji dowiedziałem się, że nasz wybrany pierwotnie hotel
jednak ma otwarty sezon i parę osób z Polski tam właśnie się udaje
(rozmawiałem z nimi). A ja z rodziną wylądowałem w hotelu typowo dla
samych niemców, gdzie w okolicy 5 km nie było żadnego sklepu i
tawerny (oprócz hotelowej). "Dziękuję" Ci TRIADO i nigdy nie
zapomnę!!! Zbierałem się z tym ale chyba napiszę do jakieś izby
turystycznej nadzorującej takie profesjonalne biura podróży. Może
ktoś coś poradzi.Mój email kontaktowy emarsir@o2.pl Wątek
zamieściłem też w serwisie nabiciwbutelke pl
Obserwuj wątek
    • Gość: Yoda Re: Nabity w triadę IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 12.11.09, 01:02
      Słowa profesjonalne w kontekście biura Triada bym nie używał...
    • Gość: kaska Re: Nabity w triadę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.09, 10:28
      > W autokarze z lotniska w Grecji dowiedziałem się, że nasz wybrany >pierwotnie
      hotel jednak ma otwarty sezon i parę osób z Polski tam >właśnie się udaje
      (rozmawiałem z nimi).

Ale nie wiesz czy dojechali do tego hotelu i tam właśnie zostali?
      • wojtek37k Re: Nabity w triadę 12.11.09, 11:40
        Gość portalu: kaska napisał(a):

>
        > Ale nie wiesz czy dojechali do tego hotelu i tam właśnie zostali?

To znaczy , że jak tamtym turystom zmieniono hotel , bez uprzedniego
        uprzedzenia to jest już wszystko w porządku , a Triada jest
        wielka ???

• adamp54 Re: Nabity w triadę 12.11.09, 11:23
      Napisz nazwy hoteli z jakiego na jaki Triada zmieniła.
      • Gość: Nabity Re: Nabity w triadę IP: *.subscribers.sferia.net 12.11.09, 22:00
        O ile dobrze pamiętam miałem być w Atlantis (KOS). Na co zmienili to
        nie pamiętam - ale zadupie takie, ża bez samochodu ani rusz. Tylko
        sam ośrodek i kilka basenów, 99% NIemców - nie to żebym cos do nich
        miał, ale kelnerzy po angielsku byli na bakier (po niemiecku już
        nie). Jeden sklep w ośrodku... Raj dla ludzi bardzo nieruchawych...
        porażka
        • deoand Re: Nabity w triadę 12.11.09, 22:43
          To ty nawet nie wiesz w jakim hotelu miałes być a w jakim byłes ..

I chcesz moim kosztem wycwaniakować zwrot kosztów wycieczki do Grecji ..

ja tez byłem w Grecji i płaciłem tyle ile miałem zapłacic . W większości akurat
          w Grecji hotele sa na zadupiu w odległosci od jakiegos większego miasteczka !!!

deoand
          • Gość: nabity Re: Nabity w triadę IP: *.subscribers.sferia.net 13.11.09, 21:56
            Czepiasz się detali, w końcu minęło już półroku
            Nie chcę wyłudzić żadnego zwrotu pieniędzy, zresztą świadomie
            podpisałem oświadczenie, że nie będę wysuwał żadnych roszczeń wobec
            Triady. Upewniwszy się, na 100% miałem być w hotelu Atlantis w
            miasteczku KOS (a nie kilkadziesiąt km dalej na zadupiu, nazwy
            tamtego hotelu nawet nie chcę pamiętać).
            Chcę po prostu ostrzec niezdecydowanych co ich może spotkać, a
            Triadzie - no cóż, życzę wszystkiego najgorszego, a najbardziej tym
            co mi nakłamali (wiem, że tego nie udowodnie). Z satysfakcją
            przeczytałem jakiś czas temu o nałożeniu kary na tą pseudo poważną
            firemkę.
            Jedyne co mogę robić to bojkotować tą firmę na forach i naisać
            list "pochwalny" do jakiejś izby turystycznej, a Ty nie możesz mi w
            tym przeszkodzić.
            • deoand Re: Nabity w triadę 13.11.09, 22:45
              ja tez byłem z Triadą na początku września i ani mnie ani kolejnym 100 osobom
              Triada hotelu nie zamieniła .
              Hotel w którym ja byłem nazywał sie Theoxenia i był ok 3 km od miejscowości
              Quarantopolis . Niektórzy byli w hotelu Aleksandros tak chyba się nazywał i ja
              moge jego nazwy , bo tam nie byłem ale hotel w którym byłem to nie przesadzaj -
              nie masz chyba 100 lat - to trudno nie pamiętac !!! po pół roku !!!

Chyba , że wyssałes historie z palca to wtedy wszystko możliwe .

Ja byłem i mnie Triada hotelu nie zamieniła a oczywiście wiedziałem , że hotel
              nie jest w centrum miasta .. prawie jak w całej Grecji .

100 do jednego - masz widac pecha trudno ...

jedź z inna firmą wolna wola .. ale każda zamienia czasem hotele = powodzenia

deoand
              • Gość: nabity Re: Nabity w triadę IP: *.subscribers.sferia.net 14.11.09, 16:58
                Nie wiem o co Ci chodzi. Nie chcesz wierzyć, to nie wierz. Nie kręci
                mnie zapamiętywanie nazw hotelów w których bywałem, na dodatek tylko
                raz, po to aby taka osóbka jak ty poczuła się przekonana do mojej
                historii... Mi zależało na hotelu bezpośrenio przy KOS-ie
                (oczywiście nie w samym centrum), a wysłali mnie kilkadziesiąt km
                dalej mijając się z prawdą jeżli chodzi o otoczenie hotelu.
                To, że akurat taka sytuacja Ciebie nie trafiła to masz szczęście.
                Jednak dla mnie odwoływanie hotelu kilka dni przed wyjazdem, który
                opłacony był 6 m-cy wcześniej jest podejściem antyklienckim,
                szczególnie jak się nie jest do końca szczerym wobec klienta. Jakby
                hotel Atlantis rzeczywiście był nieoczekiwanie zamknięty (w tym
                czasie co moje wczasy), to bym nie miał do nikogo pretensji.
                Niestety powtórzę - grupa rodaków jednak udawała się tam w tym samym
                czasie do tego hotelu (otwartego jak się okazało) i to z Triady...
                Może jak doświadczysz takiej nieoczekiwanej zamiany, a na dodatek
                pracownicy biura podróży nie do końca będą z Tobą szczerzy (to mnie
                najbardziej wkurzyło) będziesz wiedział po co piszę takie historie w
                tym miejscu.
                Jeżeli jesteś jakoś związany z Triadą na Twoje pocieszenie dodam
                fakt, że jak dotąd kilka razy korzystałem z usług tego biura (mam
                nawet jakąś ich kartę) i byłem jak dotąd zadowolony. Jednak to już
                historia, a dobra opinia to Tradzie odeszła u mnie w nieodwracalne
                zapomnienie.
                Niech każdy zastanowi się kilka razy zanim wykupi sobie wakacje w
                promocji w biurze "podróży" TRIADA.

• Gość: Inka1000 Re: Nabity w triadę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.11.09, 09:44
                  Nie denerwuj się. Forum jest monitorowane przez pracowników biur
                  podróży, a w szczególności BP Triada. Każdy Twój wpis bedzie
                  zdyskredytowany. Ja miałam podobną historię z innym zakończeniem.
                  Słynna Triada na dwa dni przed wylotem do Egiptu poinformowali nas,
                  że zamienieniają nam hotel. Ja jednak nie zdecydwoałam się na
                  wyjazd, zrezygnowałam. Odebrałam pieniądze, wykupiłam last minut w
                  TUI i przestałam wyjeżdżać z Triadą. Są bardziej rzetelne biura.
                  • Gość: marjanka Re: Nabity w triadę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 10:05
                    triada nie jest dobrym biurem,podobnie rainbow i po części itaka oprócz tego
                    wiele innych małych biur, które całkiem niedawno powstały(nie wszystkie
                    oczywiście)i nie mają w tym doświadczenia, niestety człowiek uczy się na błędach
                    i pomimo wielu opinii negatywnych na temat niektórych organizatorów są tacy,
                    którzy wykupują tam wczasy czy wycieczki i później mają pretensje, oczywiście
                    mają rację bo płacą dużo, a robi się ich w balona, ale trzeba mieć też swój
                    rozum, ja np. nie skorzystam nigdy z triady, bo wiem jacy są i jak organizują,
                    może gdy zabraknie im klientów to coś z tym zrobią? pozdrawiam i życzę wszystkim
                    by nie trafili nigdy na nieuczciwych organizatorów !
                  • janan2 Re: Nabity w triadę 15.11.09, 10:16
                    Gość portalu: Inka1000 napisał(a):

> Nie denerwuj się. Forum jest monitorowane przez pracowników biur
                    > podróży, a w szczególności BP Triada. Każdy Twój wpis bedzie
                    > zdyskredytowany.

Dokładnie!Bardzo pilnie czytają i albo wycinają przy pomocy
                    usłużnego moderatora jak to ma miejsce na forum Egipt,albo
                    przymusowe przenosiny na oślą ławkę lub na inne forom gdzie nikt nie
                    znajdzie.Nie ma znaczenia czy opinia słuszna czy nie.Wystarczy że
                    krytyczna.A czy prawdziwa mniejsza o to.Tym gorzej dla
                    piszącego.Przede wszystkim liczy się interes BP a nie użytkowników
                    forum.Przekonałem się w ubiegłym roku jak wszystko leciało hurtowo i
                    natychmiast, wszystko co dotyczyło TRIADY.A było wszystko to,a nawet
                    więcej niż uzasadnienie nałożonej kary na to BP.Znaczy rok wcześniej
                    już o tym wiedziałem/nabijanie klientów w butelkę/wcześniej od
                    urzędu,który tylko potwierdził moje opinie.Co o tym sądzić nie
                    wiem.Chyba działają grupy interesów, i nie ma mowy o niezależności
                    opinii.Liczy się tylko biznes/nie dotyczy to tego forum,tylko
                    egipskiego/ale jestmożliwość że i tu sięgną,kiedy tak zawęża się
                    biznes.
                    Szanuj wroga swego bo możesz mieć gorszego.
                    • Gość: zeus Re: Nabity w triadę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 11:20
                      Nie Wiesz co o tym sadzic.
                      To Ci powiem.
                      Zyjemy w kraju w ktorym srodkiem platniczym jest niestabilny zl.
                      Jednym jest to nawet na reke, inni maja to w nosie a jeszcze innym komplikuje to
                      mocno interesy.
                      BP naleza do tej trzeciej grupy i wpadki sila rzeczy musza byc wkalkulowane w
                      dzialalnosc.
                      Triada jest tanim BP. Dlatego prawdopodobienstwo ze cos pojdzie nie tak jest
                      wieksze bo do rozwiazywania problemow wewnetrznych doczhodzi jeszcze cwaniactwo
                      hotelarzy. Mniej placisz- jestes gorszym partnerem. To biznes nie zabawa. Nie
                      badzmy naiwni. Fakt ze skutki wpadek bija w klienta to tez biznes.
                      Ktos spiewal piosenke.
                      "Jak kapitalizm to kapitalizm
                      bylismy wielcy
                      jestesmy mali".
                      Co do zdenerwowanego goscia to sadze ze jego nerwy wynikaja z faktu wywalenia
                      dodatkowej kasy (jesli ja mial w rezerwie). Zaplanowal sobie wczasy budzetowe a
                      tu masz ci babo placek.
                      • janan2 Re: Nabity w triadę 15.11.09, 11:43
                        Gość portalu: zeus napisał(a):

> Nie Wiesz co o tym sadzic.
                        > To Ci powiem.
                        > Zyjemy w kraju w ktorym srodkiem platniczym jest niestabilny zl.
                        > Jednym jest to nawet na reke, inni maja to w nosie

Mniej wiecej sie zgadza.Tylko że niestabilny jest nie tylko
                        złoty.Wszystko płynie.Pytanie tylko po co armia prezesów,nierobów
                        niedouczonych przewodników.Za co biorą pensyjki.Chyba jak większośc
                        pasożytów za nic.No bo niczego nie potrafia przewidzieć w takiej
                        sytuacji.Zadnego kapitału dla zabezpieczenia "poślizgów" czy
                        śledzenia trendów.Za to płaci klient,całe ryzyko.Z tego zmiany
                        hoteli,zaskakiwanie wylotami,realiami czy oszukiwaniem na
                        miejscu.Dla mnie akurat BP nie było najważniejsze.Hotel też.Dlatego
                        była triada.Najbardziej wqwiła mnie zmiana wylotu i urwanie 2 dni z
                        planowanego pobytu.No i jeszcze na 21 przed wylotem kazali dopłacić
                        opłatę paliwową mimo gwarancji ceny.Tego byłoza dużo.Współczuję tym
                        co lecą na wypoczynek czy pobyt.Mnie to akurat nie dotyczyło,na
                        miejscu sam sobie organizuję czas bez oglądania się na obojętnie
                        jakie BP czy rezydenta.Procesuję się do dziś,ale większość zazwyczaj
                        machnie na to ręką.Co najwyżej unika niektórych BP.
                        • Gość: zeus Re: Nabity w triadę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 12:24
                          Jesli zloty jest niestabilny to wszystko bedzie niestabilne.
                          To jasne jak slonce.
                          Piszesz o niskim poziomie naszych "biznesmenow" i ich ciagotkach do mataczenia.
                          Prawda jak strzelil w pysk.
                          Tym cwaniakom panstwo poprzez lagodne prawo i brak kontroli nad biznesem dalo
                          wielkie pole do popisu.
                          Tu nie ma sensu wchodzic w szczegoly i detale tu fundament jest do kitu i psute
                          systemowo spoleczenstwo (nie dotyczy tylko polski). Ludzi sie odmozdza by z nich
                          ciagnac jak z dojnej krowy (patrz nawias wyzej).
                          To cos w rodzaju Sienkiewiczowskiego opisu mentalnosci Radziwilow.
                          "Polska to postaw (jesli dobrze pamietam) czerwonego sukna za ktory kazdy
                          ciagnie i my ciagniemy by choc na plaszcz starczylo".
                          Takie sa realia i w takich realiach zyjemy.
                          Dylemat to wielki nie jest. Czasy mamy jak nigdy w dziejach ludzkosci wyjatkowo
                          bezpieczne.
                          Problemy z ktorymi spotykamy sie obecnie to pestka.
                          Wystarczy patrzec na co wydajemy kase. Co podpisujemy a jesli juz podpisujemy to
                          pamiatajmy o furtce ktora w razie draki mozemy dac drapaka i na Boga, ludzie nic
                          nie dostaniecie za darmo lub pol darmo.
                          Cos takiego jak okazja teoretycznie nie istnieje. Niska cena zawsze bedzie miala
                          (czesto ukryte) uzasadnienie.
                          Turystyka.
                          Podobnie jak Ty jezdzimy do miejsca. Hotel jest niezbednym tlem.
                          Przygotowujemy sie finansowo i merytorycznie a najwazniejsze jest przygotowanie
                          sie do jak slusznie piszesz machniecia reka.
                          Tez w 2009 obcieli nam czas pobytu.
                          • janan2 Re: Nabity w triadę 15.11.09, 12:57
                            Gość portalu: zeus napisał(a):
                            > Turystyka.
                            > Podobnie jak Ty jezdzimy do miejsca. Hotel jest niezbednym tlem.
                            > Przygotowujemy sie finansowo i merytorycznie a najwazniejsze jest
                            przygotowanie
                            > sie do jak slusznie piszesz machniecia reka.
                            > Tez w 2009 obcieli nam czas pobytu.
                            Tym razem nie machnąłem.Do roszczeniowców nie należe,alejeśli uznali
                            reklamację to jeszcze w tym pokpili sprawę i próbowali zagrać mi na
                            nosie.Więc mają całą orkiestrę.Wqwło ponadprzeciętnie.Ale to Triada
                            była-cwaniaki.Też jeżdzimy do miejsc z konkretnym planem i pełną
                            niezależnością.Hotele to miejsca gdzie można wrócić jak coś nie
                            wyjdzie,ostatnio Egipt.Ale nie przytrafia się,więc i wypas
                            niekonieczny.A dbać trzeba nie tylko o sakiewkę.Przede wszystkimo
                            zdrowie,potem rozsądek na końcu sakiewka żeby nie dać się
                            wyrolować.Takie czasy.Przykre.
                            • Gość: zeus Re: Nabity w triadę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 13:23
                              Czasy jak wspomnialem nie sa takie zle.
                              To nasza ojczyza przezywa okres adaptacyjny.
                              Praktycznie to tej tzw. wolnosci mamy tylko dwadzescia lat.
                              To malo.
                              Wiele nauki przed nami.
                              Jeszcze swoje frycowe nie raz zaplacimy.
                              • deoand Re: Nabity w triadę 15.11.09, 14:28
                                Tu nie trzeba mieć wolności tu trzeba mieć pieniądze jak choćby teraz Ruscy co
                                to juz z pół Monte Carlo wykupili a i niedługo hotele w Egipcie i Polacy do
                                Jastarni albo na Hel do Kaczorka

Do kolegi nabitego

Miałes pecha ale wypadałoby znać choć nazwę hotelu w jaki ciebie nabili bo
                                inaczej stajesz się niewiarygodny - akurat generalnie forum raczej hołubi tych
                                co to maja pretensje do Triady a nie ją chwali .

ja z Triada mam tyle wspólnego , że już 4 razy byłem na 7 + 7 w róznych krajach
                                - ostatnio w Grecji i byłem zadowolony i nikt mnie ani 100 innym ludziom hotelu
                                nie zmieniał .

byłem tez z Sunem - warunki lepsze niż w Triadzie ale drożej ...

więc wiadomo , że Triada należy do najtańszych biur przynajmniej do tego roku
                                stąd wiele osób z niej korzysta czy korzystało ...

a skoro za małe pieniądze chcesz mieć super hotel to figa .. wykup sobie dwa
                                razy droższy w TUI ale też chyba zamieniaja a Neckerman na pewno i wtedy
                                będziesz miał pewnośc ... a jak ci zamienią to nie będziesz płakał bo sie
                                bedziesz wstydził , że renomowane biuro nabiło ciebie w butelkę

pzdr deoand

• Gość: zeus Re: Nabity w triadę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 14:49
                                  Rosja to inna para kaloszy.
                                  Tam panuje pelna partyzantka w podziale gigantycznych zyskow ze sprzedazy tego
                                  co wyplywa z ziemi. Reszta u nich to badziew.
                                  Co do naszego kraju to zapewne wiesz ze szacowne banki wyprowadzaja 25 miliardow
                                  rocznie do swoich central.
                                  Wczesniej pisalem ze panstwo dalo wolna reke biznesowi (szczegolnie sektorowi
                                  finansowemu).
                                  Dochodzi do tego jakas dziwna sklonnosc naszych rodakow do oszczedzania. Polacy
                                  zapominaja o prawdzie starej jak swiat.
                                  By miec pieniadze trzebe je zarabiac nie oszczedzac.
                                  Oszczedzaja bogaci.
                                  Nam sie nie oplaci.
                                • Gość: nabity Re: Nabity w triadę IP: *.subscribers.sferia.net 15.11.09, 14:49
                                  Drogi deodandzie czy jak ci tam...

Widzę, że nadal nie rozumiesz istoty problemu, a całą moją bolączkę
                                  sprowadzasz do ceny tzn. trzeba było zapłacić w innym BP dwa razy
                                  więcej to napewno by Cie to nie spotkało (tak by the way sprawdź
                                  sobie ceny tego hotelu w różnych biurach). Być może masz trochę
                                  racji, ale nie to to tutaj chodzi. Do tej pory miałem pewne dozę
                                  zaufania do triady bo korzystałem kilka razy i byłem obsługiwany tak
                                  jak trzeba. Byłem świadom jakie hotele wybierałem, zawsze jechałem
                                  do tych, które ktoś mi polecał i nigdy się nie zawiodłem. Nawet ten
                                  do którego pojechałem w zastępstwie Atlantisu, również było bardzo
                                  wysokiej jakości, a cena jaką zapłaciłem wierz mi nie była mała
                                  (oczywiście zależy jak dla kogo). Problemem jest oszukiwanie
                                  klientów w taki sposób jak mnie to spotkało. Po Twoich postach śmiem
                                  twierdzić, że Ciebie w Triadzie napewno nigdy to nie spotka, więc
                                  proponuję ciesz się swoim szczęściem.
                                  • Gość: zeus Re: Nabity w triadę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 15:05
                                    Szanowny "nabity"
                                    Tak naprawde to nie wiem czy Twoja przygode mozna nazwac "nabiciem".
                                    Naprawde to nie masz pewnosci kto ponosi wine za to nabicie.
                                    Poczytaj wyzej.
                                    Taki miales fart. Padlo na Ciebie.
                                    Ty sobie daj na luz a Triada niech sie podenerwuje ze jednego klienta ma z
                                    glowy. Dadajac paszkwile internetowe faktycznie to BP powinno miec niezly zgryz.
                                    Ja tez sie waham. Nie dlatego ze mnie olgali lecz dlatego ze widzialem jak
                                    rezydenci tego BP bezczelnie oskubywaly naiwnych turystow, wczesniej karmiac ich
                                    wyssanymi z palca bredniami.
                                • adamp54 Re: Nabity w triadę 15.11.09, 14:52
                                  Nie jestem pracownikim Triady ani nigdy nie korzystałem z jej usług,
                                  zdaje sobie sprawę że jest to biuro dla tańszego segmentu rynku.

Natomiast mi przytrafiła sie zmiana hotelu przez TUI Deutschland.
                                  Hotel został zmieniony na dużo lepszy stąd moje pytanie o nazwę
                                  hotelu w którym umieszczono nabitego. Problemu z tego powodu nie
                                  robiłem żadnego to się może zdarzyć w każdym biurze pytanie tylko o
                                  częstotliwość takich zdarzeń i to jak biuro zachowuje się w tej
                                  sytuacji - TUI zachowało się bardzo przyzwoicie hotel był pod każdym
                                  względem atrakcyjniejszy (i dwukrotnie droższy od pierwszego).

Mnie zarzuty że jeśli ktoś Triadę broni to jest jej pracownikiem
                                  śmieszą.
                                  • Gość: Nabity Re: Nabity w triadę IP: *.subscribers.sferia.net 15.11.09, 15:19
                                    Jeżeli oszustwo nie jest przysłowiowym "nabiciem" to bardzo
                                    przepraszam, że zabrałem tutaj głos. Przypomnę: przez telefon
                                    powiedziano mi, że hotel nie otworzył się na dany sezon, a w
                                    rzeczywistości był otwarty i pewna uprzywilejowana grupa rodaków tam
                                    się udała w tym samym czasie (oni się nie dali jak jak, ale to nie
                                    usprawiedliwia Triady jak przedstawiła mi problem)
                                    Reszta okoliczności jest dla mnie zrozumiała i do nich nie mam
                                    pretensji - Matko ile razy to musze napisać, żeby niektórzy
                                    zrozumieli !!!(przyjąłem przeciież propozycję Triady, dostałem
                                    bardzo dobry jakościowo hotel, tyle że na zadupiu - przy
                                    podpisywaniu oświadczenia pracownik zapewniał mnie nie to nie
                                    odludzie - oszustwo kolejne).
                                    • Gość: zeus Re: Nabity w triadę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 16:04
                                      Faktycznie.
                                      Lgarstwo to cos mi sie wydaje jest domena tego BP.
                                      Masz prawo byc wk......ym.
                                      Mysle ze zawiodl tu czynnik ludzki.
                                      Bali sie ze zrezygnujesz wiec uciekli sie do prymitywnych lgarstw.
                                      To bardzo zle swiadczy o profesjonalizmie tych ludzi.
                                      Ot prymitywi.
                                      Jesli bosowie Triady sledza to forum niech wezma sobie do serca przyslowie.
                                      "klamstwo ma krotkie nozki".
                                      A za rezydentke z zachodniej Krety to sie wezcie.
                                      71 euro/dzien za Fiata Pande to zgroza i kompromitacja Waszych barw w ktore sie
                                      ubiera.
                                      • deoand Re: Nabity w triadę 15.11.09, 22:30
                                        Najbardziej mnie wkurza jak gosc dostaje lepszy hotel niz miał dostac
                                        i jeszcze płacze krokodylimi łzami , ze nie taki i go oszukano bo on sobie
                                        wymarzył jakis tam a Kowalska to własnie trafiła do tego tam a do tego nie ma
                                        pojęcia jak sie hotele nazywały ...

Podasz nazwy hoteli to zaraz sprawdzę naprawde jak to wygladało .

Ja zawsze trzymam sie faktów i kazdą historie rozpatruje pod wzgledem
                                        prawdziwosci faktów ..

Dostał gosc lepszy hotel i wykrzykuje zamknąc biuro podróży !!!
                                        Następny - całe dwa tygodnie mieszka wśród karaluchów i innego badziewia - a
                                        krzyczy zamknąc biuro bo mu samolot podstawili nie o tej godzinie o której by
                                        chciał ... Prywatnych linii się zachciało

Ja już nie pojade z Triadą - a nie jedź .

Problem polega na tym , że ja jeżdzę z Triadą na 7 + 7 i każde takie
                                        pokrzykiwania doprowadzają a już doprowadziły do jakies tam wysokiej kary dla
                                        Triady 4,2 mln pln co albo zostanie przerzucone na ceny albo biuro padnie ...

Tak czy inaczej cena dla mnie wzrośnie i taki z tego pożytek

a Neckerman podnósł ceny dwa razy więcej i nic ...

a jakie to niby biura sa uczciwe i tanie wg nabitego czy tam innych
                                        namiętnych krytykantów Triady

Ps. Kazdy lepszy hotel znajduje się obecnie na zadupiu czy tp będzie w Egipcie
                                        czy Turcji czy Tunezji czy Grecji
                                        • Gość: nabity Re: Nabity w triadę IP: *.subscribers.sferia.net 16.11.09, 16:33
                                          deonadzie widzę, że nadal nie rozumiesz problemu i przykładasz uwagę
                                          do kwestii, która nie ma żadnego znaczenia w tym wątku. Co cię
                                          obchodzi w jakim hotelu ostatecznie wylądowałem?!!! Jakość hotelu
                                          była bardzo dobra i być może dla ciebie byłaby spełnieniem snów. Dla
                                          mnie (co nie znaczy dla wszystkich) istotna jest najbliższa okolica,
                                          zawsze się tym kierował i kierować będę przy wyborze miejsca
                                          wakacji.

Dla ciebie ważniejsze jest to gdzie wylądowałem niż to, w jaki
                                          sposób mnie potraktowali. Przeczytaj proszę jeszcze raz ostatni post
                                          Zeusa...

Co do Triady, a konkretniej kary jaką dostała. Bardzo się z tego
                                          cieszę, świadczy to tylko o tym, że nie jest to profesjonalne biuro
                                          podróży i nie traktuje profesjonalnie klientów. Mój przypadek jest
                                          tego przykładem. Jak tymi postami choć jedna osoba zastanowi się dwa
                                          razy przed skorzystaniem z promocji Triady, to będę szczęśliwy.
                                          • Gość: mordka Re: Nabity w triadę IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.09, 19:10
                                            witam, jestem tu nowy, ale od kilku dobrych lat śmigam na wakacje z różnymi BP, z Triadą też byłem kilka razy. Ale do rzeczy. Mam nadzieję, że doczekam czasów, w których BP nie będą oszukiwały swych chlebodawców czyli klientów. Mnie ze strony Triady (5 wyjazdów)akurat nic złego nie spotkało, ale zdażyło się z innym BP. Zakwaterowanie w hotelu, odległym o kilkadziesiąt kilometrów od tego, który się rezerwuje, nawet w lepszym, co też nie zawsze jest prawdą, częto potrafi zrujnować długo oczekiwane wakacje. Resumując, biuro podróży nie powinno uszczęśliwiać klienta na silę dając mu "lepszy hotel". Jeżeli mam ochotę mieszkać w miejscu "x", które jest może i najgorszym miejscem i na dodatek jeszcze za to płacę, to BP powinno mnie tam zakwaterować. W końcu sprzedali mi "x", a nie "y" i powinni się z tego wywiązać i nic im do tego, że może ja lubię mieszkać na śmietniku, który sobie wybrałem i za niego płacę, a nie w pałacu z marmurami i złotymi klamkami, który BP oferuje mi w zamian.
                                            Pozdrawiam i życzę następnych wakacji bez zmian.
                                            • adamp54 Re: Nabity w triadę 16.11.09, 22:03
                                              Jasne.

A proszki dają śnieżnobiałe pranie, hamburgery w rzeczywistości
                                              wyglądaja tak jak na obrazku a rutinoscorbin stawia na nogi
                                              najciężej chorych :)

P.S. Nie obawiaj się że uszczęśliwią Cię złotymi klamkami - podła
                                              firma a za taką macie jak rozumiem Triadę da wam raczej jeszcze
                                              gorszy śmietnik.
                                        • lelex Re: Nabity w triadę 17.11.09, 16:10
                                          deoand napisał:
                                          Najbardziej mnie wkurza jak gosc dostaje lepszy hotel niz miał
                                          dostac
                                          > i jeszcze płacze krokodylimi łzami , ze nie taki i go oszukano bo
                                          on sobie
                                          > wymarzył jakis tam
                                          Przepraszam, że też Cię wkurzę, ale po namyśle przyznam, że mnie też
                                          by zmartwiło otrzymanie innego hotelu niż sobie wymarzyłem,
                                          nawet "lepszego", co jest pojęciem względnym i niewiele mówi bez
                                          określenia DLA KOGO / DO CZEGO.

a do tego nie ma
                                          > pojęcia jak sie hotele nazywały ...
                                          No, tu faktycznie przegiął, tracąc sporo wiarygodności.

kary dla
                                          > Triady 4,2 mln pln co albo zostanie przerzucone na ceny
                                          Bzdura - nie ma czegoś takiego.

albo biuro padnie
                                          To już prędzej.

Tak czy inaczej cena dla mnie wzrośnie i taki z tego pożytek
                                          >
                                          > a Neckerman podnósł ceny dwa razy więcej i nic ...
                                          Jeśli nawet to bez związku z tym, o czym tu mowa.

Kazdy lepszy hotel znajduje się obecnie na zadupiu czy tp będzie w
                                          Egipcie
                                          > czy Turcji czy Tunezji czy Grecji
                                          A skąd takie kategoryczne, kuriozalne wnioski?! A może,
                                          skoro "lepszy" to pojęcie względne, dla ciebie oznacza ono
                                          akurat: "położony w cichej, spokojnej okolicy ..."?

• Gość: nabity Re: Nabity w triadę IP: *.subscribers.sferia.net 17.11.09, 22:36
                                            a do tego nie ma
                                            > pojęcia jak sie hotele nazywały ...
                                            No, tu faktycznie przegiął, tracąc sporo wiarygodności.

A tu znowu z tymi nazwami hoteli. Żałuję,że wymieniłem w ogóle
                                            jakiekolwiek nazwy, czy też państwa, wyspy, miejscowości... Nie to
                                            było przedmiotem mojego postu, choć ciągle jakieś uparte berety
                                            wnikają w nie mające związku z tematem aspekty. Szczegóły mam w
                                            umowie i gdybym chciał to umieściłbym jakiś link do jej skanu, ale
                                            nie zrobię tej przyjemności nieprzekonanym bo mi się po prostu nie
                                            chce.
                                            • Gość: gość Re: Nabity w triadę IP: 193.138.241.* 20.11.09, 20:33
                                              dobrą nazwę wybrali dla siebie TRIADA-(czytaj mafia)
                                              • deoand Re: Nabity w TUI 20.11.09, 21:37
                                                Rejs z TUI - znowu odwołany
                                                Autor: imka.allegro 20.11.09, 14:07
                                                Dodaj do ulubionych Skasujcie
                                                Odpowiedz
                                                Miałam lecieć w grudniu, zapłacone, dokumenty odebraam tydzień temu - a przed
                                                chwilą zadzwoniła pani z biura no i zonk, brak wystarczającej ilości osób,
                                                rejsu nie ma. Zaproponowała mi jakiś hotel z katalogu - dla mnie to kpina
                                                proponować komuś pobyt zamiast objazdu.

Trafiło wiedźmę w lipcu, trafiło mnie w grudniu, szlag. TUI schodzi na psy?
                                                Czy tak już wyśrubowało ceny że ludzie zaczynają ich omijać?

Najgorsze jest to, że chyba żadne inne biuro nie oferuje takiej wersji
                                                wycieczki - tylko tydzień, tylko na na Nilu, z pewnych przyczyn tylko taka
                                                wchodzi w grę.

Nabity w Triadę a może zostaniesz nabity w Tui tylko za dwa razy wieksze
                                                pieniądze ..Ciekawe czy będziesz wtedy krzyczał precz z Tui ????
                                                • Gość: Yoda Re: Nabity w TUI IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 20.11.09, 22:22
                                                  Będziesz. To nie ma znaczenia jakie biuro leci w kulki. Ale trzeba
                                                  przyznać że Triada szczególnie upodobała sobie ten sport. A jeśli
                                                  chodzi o poziom cen to w nowym sezonie moim zdaniem może spokojnie
                                                  stawać w konkury z TUI. Wreszcie uczeń dogonił mistrza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka