Dodaj do ulubionych

Czy egzotyczne wycieczki są warte swojej ceny ?

• ametystowa.pani Re: Sri Lanka/Seszele 18.04.15, 11:05
      oj ja bym sobie pojeździła ale jestem typem, który lubi mieć wszystko załatwione, więc muszę dopłacić z biurem. na razie "zaliczamy" z mężem Europę, Mnie to też zachwyca, wszystko mnie zachwyca;) Poza Europą byliśmy tylko w Egipcie i Turcji. Plażowanie odpada-jeździć o oglądać to lubię. Z każdego miejsca wracam zadowolona, bo czasem nawet tam gdzie pierwotnie nie ciągnęło coś zaskoczy. Nasz plan jest taki,że jak to co bliżej ciekawe dla nas zwiedzimy to wypuszczamy się dalej. Finansowo też wiadomo to ma znaczenie, pewnie trzeba będzie już na takie wycieczki odłożyć, bo na tańsze to bez wyrzeczeń nas stać, takie 2000 do 3000 na osobę obecnie wybieramy. Po Europie to w kolejce są też tańsze dalej tzn. Maroko, Tunezja, Izrael i Jordania-to toteż jeszcze nie majątek. Ale Ciągnie mnie do Chin, Tajlandii, Indii czy USA. Ale w Europie jest co zwiedzać, to według mnie punkty obowiązkowe- nasza cywilizacja, kultura.
      patrzyłam na ceny egzotyki- bywaliśmy do tej pory z triadą- co jej już nie ma , z alfą star(najwyżej oceniam ten wyjazd) i rainbow. Nie wiem jak to jest ale w zestawieniu egzotykę ecco travel ma dużo taniej i nie wiem czy to nie podejrzane;) Trasa podobna a np. 1000 lub więcej taniej hmmm. No ale na razie jeździmy z rainbow bo chyba po Europie się sprawdzają to jeszcze bardzo nie wnikam ale potem się temu przyjrzę:)
    • mlarka Re: Czy egzotyczne wycieczki są warte swojej ceny 06.06.15, 19:36
      Różnie to z tym bywa, zależy gdzie się leci. Czasem lepiej lecieć z biurem i mieć zagwarantowaną opiekę, czasem taniej jest wykupić coś na własną rękę. Najlepiej zawsze podpytać znajomych, którzy byli w miejscu do którego sami chcielibyśmy jechać.
    • opt Re: Czy egzotyczne wycieczki są warte swojej ceny 08.01.17, 16:38
      Życie jest jedno i nie warto z niczego rezygnować. Na pierwszym miejscu 2-3 wycieczki egzotyczne, dalej reszta. Wycieczki bliskie przy okazji i wtedy, gdy już zdrowie nie pozwoli na te dalekie.
      • ametystowa.pani Re: Czy egzotyczne wycieczki są warte swojej ceny 05.02.17, 16:05
        No tak życie jedno ale nie do końca niż rządzimy;).Na razie to ja bardziej palcem po mapie niż mnie stać na egzotykę (kredyty na głowie robią swoje) ale oglądam sobie oferty i mam przemyślenia. Co do Europy to podliczając koszty i wkład własny- wycieczki często wychodzą podobnie z biurem. Jeździmy samodzielnie z dziećmi- tu jednak trzeba bardziej mieć swój rytm, dzieciaki niekoniecznie tak się dadzą przepędzać i tresować jak dorośli;) na objazdówkach i drugą wycieczkę jeździmy z biurem- tu z reguły wybieramy intensywne programy i sami byśmy chyba jednak za bardzo się umęczyli i być może przepłacili. Patrząc jednak ile nas wyniosła samodzielna wycieczka do Danii, to tanio nie było. Ale to Europa. Znajomi twierdzą,że dalej wychodzi taniej. Tylko,że znajoma przywiozła z Indii jakiegoś robala w nodze np... z samodzielnej podróży. Po za Europą byłam na razie 2 razy i tu jednak wolę z biurem.Tam często są spore odległości do pokonania i samemu w załóżmy 2 tygodnie byłoby ciężko a na więcej nie możemy wyjechać. Na razie mamy więc te dwie podróże, jedna z biurem, jedna samemu po europejskich okolicach. Względy finansowe mają tu dużo do powiedzenia. Z pewnych rzeczy rezygnujemy ale nie z takich niezbędnych oczywiście. Mieszkamy nad morzem, to wyjazd gdzieś na plażowanie nie jest dla nas atrakcją. Ale architektura i ciekawa przyroda jak najbardziej.Mam całą listę. Ten rok już zaplanowany, po kolei jedziemy coraz dalej. Do egzotyki też dojedziemy ale z biurem raczej.
    • Gość: madzialena30 Re: Czy egzotyczne wycieczki są warte swojej ceny IP: 46.101.11.* 18.03.19, 13:52
      na pewno są warte swojej ceny na promocjach, jak np. teraz Itaka ma bardzo atrakcyjne oferty na Egzotykę last minute :D jedyny dylemat jaki mam to jaki kierunek wybrać, bo aż żal nie skorzystać z takiej oferty
      • dodekanezowiec Re: Czy egzotyczne wycieczki są warte swojej ceny 18.03.19, 21:11
        To już Itaka też zatrudnia słodkie idiotki do spamu? Myślałem że tylko Wezyr?
        • dodekanezowiec Re: Czy egzotyczne wycieczki są warte swojej ceny 18.03.19, 21:12
          Natomiast wątek warto odnowić z innego względu- czekaj czekaj 10 lat (2009-2019) będziesz mieć Grecję w cenie egzotyki. A w pierwszym szeregu podąża na boj Itaka Itaka Sritaka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka