sandra_p2 01.03.10, 09:07 Jechał ktoś może z tego biura podróży na wakację badz miał okazję dla nich pracować ? Proszę o Info z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guardian79pl Re: Biuro podróży Sun & Fun 01.03.10, 09:39 Ostatnio pilotowałem grupę incentive do Egiptu. S&F było kontrahentem, który realizował dla mojego biura noclegi i wycieczki oraz transfery. To była masakra organizacyjna. Spieprzyli, co tylko było do spieprzenia. No, może poza transferem na lotnisko. Dojechaliśmy do hotelu, to okazało się, że wszyscy uczestnicy dostali łóżka małżeńskie, bez względu na płeć. Odkręcałem to do późnych godzin nocnych. Rezydentka przyjechała właściwie tylko po kasę za wycieczki na 3 i 5 dzień pobytu. Wycieczka do Kairu miała ruszyć o 4 rano (taką informację dostali turyści i taka wisiała w hotelowym holu na oficjalnym bannerze S&F. Okazało się, że ma się rozpocząć o 1:30 rano. Krakowyskim targiem, w dzień przed wyjazdem udało mi się zmienć ją na 2:30, co turyści przyjęli ze skwaszonymi minami. Mi też było przykro, ale to było jedyne co mogłem zrobić. Podczas wyjazdu do Kairu mieliśmy opłacone 2 autokary, ale ludzi pojechało mniej. Więc w połowie drogi dowiaduję się, że 2 autokar nie będzie wracał i wszyscy mają się przesiąść do 1. Oczywiście szlag mnie trafił w tym momencie. Turystów też. Pokoje w hotelu w Kairze były też skasowane do odpowiedniej liczby jadących na wycieczkę, mimo iż opłacone były dla wszystkich. Kolejne rzeczy do odkręcania. Na szczęście autokary pojechały 2 a i z pokojami też się wyjaśniło, ale musiałem nieźle się na wykłócać z kontrahentem egipskim, jak i z S&F. Praktycznie byłem na lini z rezydentką i jej szefową (łącznie z nękaniem ich po północy) całe 7 dni. To była ciężka przeprawa. Odpowiedz Link Zgłoś