Gość: herma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 18:41 Widzieliście ceny Triady na lato? Chyba trochę przesadzili, tym bardziej, że chcą od razu 40 % zaliczki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grodek75 Re: Lato 2011 w Triadzie 16.09.10, 18:46 Ta oferta to tak naprawdę tylko "balon próbny". Pomimo popularnosci ofert First Minute mało kto kupuje wycieczki we wrześniu lub październiku. Niektórzy dopiero wrócili z jednych wakacji, inni jeszcze na nich są. Sprzedaż zacznie się pod koniec listopada, osłabnie przed świętami i wróci pod koniec stycznia. Obstawiam, że Triada sprawdza na ile może sobie pozwolić. Zawsze można w listopadzie zrobić dodruk broszur z hasłem "60% rabatu", a zamiast 40% zaliczki pobierać 400zł. Tak więc zalecam spokój ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.chello.pl 16.09.10, 19:29 Ja już kupiłem w Sun Fun na czerwiec 2011 i zawsze kupuje wcześnie ,rok temu w pażdzierniku . Jakoś nie mam przekonania do Triady sam nie wiem czemu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 19:38 no tak, nie ma to jak rozsądny wybór operatora :) KRS Sun FUN www.krs-online.com.pl/sun-fun-holidays-spolka-z-ograniczona-krs-151775.html w świetle upadku Kopernika i Selectours- 'jazda bez trzymanki' ale kto nie ryzykuje ten - nie ma wrażeń:) no i nie moja kasa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.chello.pl 16.09.10, 19:48 Ale to z marca 2009 roku !!! wtedy prawie wszystkie BP były w rejestrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.chello.pl 16.09.10, 19:52 Jest tam Exim,Triada,Alfa Star i inne czyli [prawie wszystkie BP Odpowiedz Link Zgłoś
grodek75 Re: Lato 2011 w Triadzie 16.09.10, 20:27 Gość portalu: Wojtek napisał(a): Ale to z marca 2009 roku !!! wtedy prawie wszystkie BP były w rejestrze Nie były, a są. I nie prawie, a wszystkie. Bo link wklejony powyżej to odnośnik do Krajowego Rejestru Sądowego. Autorowi chodziło raczej o to jakiej nacji są osoby tworzące zarząd spółki. Pomyliło ci się z Krajowym Rejestrem Długów. Cóż, nie dziwne że tyle osób daje się nabrać na różne dziwne oferty skoro nie są w stanie odróżnić KRS od KRD :0 ---------------------------------------------------------------- Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego czego nie zrobiłeś, niż tego co zrobiłeś. Mark Twain www.panoramio.com/user/2266955 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.chello.pl 16.09.10, 20:57 Masz racje w pośpiechu pomyliłem rejestry ale ze mnie gamoń ,a co do właścicieli to na naszym rynku jest sporo BP z kapitałem zagranicznym oraz osoby w zarządzie nie zawsze są polakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 21:06 No ja w zeszłym roku też się pospieszyłam i kupiłam w sun&fun, a potem żałowałam, bo w styczniu oferty w tym biurze staniały i to dużo i były tańsze do kwietnia, potem znowu zdrożały. Z Triadą też byłam kilka razy, ale tam lepiej czekać na jakieś promocje typu "walentynki", dzień kobiet" itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.chello.pl 17.09.10, 16:56 Może tak ale dla nas dziecko za 390 zł to dobra cena i łącznie 6250 zł za 2 tyg all w 5 ***** hotelu też daje świetną cenę byle tylko BP nie padło przez następne 9 m-cy . Rok temu Sunrise Royal Makadi rónież za 6400 zł w pażdzierniku i nikt potem nie miał niższej ceny wręcz przeciwnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lato 2011 w Triadzie IP: 212.180.168.* 19.09.10, 03:59 Grodek75 Po przeczytaniu Twego wpisu wszedłem sobie na stronę Triady, żeby sprawdzić czy maja gwarancję najniższej ceny, tak jak to zrobili przy egzotycznych imprezach i jak sie okazuje, jest. Więc sądzę, że nie masz racji pisząc, iż to balon próbny, a w listopadzie zrobią jeszcze głębszą promocję. Przy ofercie egzotycznej dawali gwarancję najniższej ceny i jak obserwuje, trzymają się danego słowa. A do tego jeszcze ta mozliwość zamiany imprezy do ktoregoś tam, jeśli mi się odwidzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.multimo.pl 19.09.10, 11:48 nie wiem czy dobrze widzę i czy rzeczywiście wpłata przy rezerwacji wynosi 100% wartości imprezy?! Odpowiedz Link Zgłoś
paewlek Re: Lato 2011 w Triadzie 22.10.10, 09:37 Od kilku lat jeździłam z Triadą i byłam bardzo zadowolona. Jakość usług szła w parze z ceną. W tym roku zaskoczona jestem cenami i dlatego rozglądam się w innych biurach. W Triadzie ceny sa bardzo wysokie i nie ma wyboru . Przy takich cenach jestem mzmuszona zmienić biuro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa123 Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.104.c84.petrotel.pl 16.09.10, 20:21 Sprawdziłam oferte Triady. Jst tanio, nawet bardzo. Mam sposane ceny z tamtego roku, policzone dla 2+1 ( dziecko 13 lat, wtedy łapałasie na 2-12), hotele, które mnie interesowały, wszystkie tańsz e dlanaszej trójki około 1400 PLN, np. Admiral Tsilivi : 2010- 7932, 2011 - 6806. Także Triada ma taniej. Specjalnie zostawiłam sobie ubiegłoroczne zestawienia i teraz jak znalazł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.chello.pl 16.09.10, 20:58 Przeglądałem oferte Triady jak dla mnie ceny dobre ,bo wszędzie trąbią o 10-15 % podwyżkach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 21:03 @ grodek 75 cieszy mnie, że są 'kumaci' ludzie w tym kraju:) dokładnie o to mi chodziło, ale chyba przeceniam 'inteligencję' polskich turystów dotychczas upadłość ogłosiły biura, których "Szefami" byli Arabowie, ogólnie mówiąc a tu okazuje się, że ludzie nadal kupują ich oferty, tak wczesne, tak niepewne, ale...takie tanie?? może ten i inne portale turystyczne są zbyt obszerne dla 'maluczkich', którym życzę powodzenia i super wyjazdów, pod warunkiem, że zostana zrealizowane :( :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.chello.pl 17.09.10, 09:18 W zeszłym roku czytałem dokładnie to samo ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baz12 Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.10, 13:40 Open Travel nie prowadził Arab tylko Polak tak więc nie wszystkie które padły to z zarządem arabskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.10, 22:29 Triada wyskoczyła z dobrymi cenami w listopadzie 2009 rezerwowałam Zante Maris na Zakynthosie na 4 czerwca 2010 r to płaciłam 4200 zł za dwie osoby a sprawdziłam obecną ofertę to za 3 czerwiec 2011 r wychodzi 3650 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia Re: Lato 2011 w Triadzie IP: 91.206.64.* 16.09.10, 22:45 Ceny są nawet niezłe. Gdyby obniżyli jeszcze ceny dla dzieci to bym się nie zastanawiała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Lato 2011 w Triadzie IP: 62.29.253.* 17.09.10, 15:34 Ale wlasnie obnizyli do 150 zl za dziecko do 2 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katia Re: Lato 2011 w Triadzie IP: 91.206.64.* 17.09.10, 17:42 Nie każdy ma tak małe dziecko. Poczekam, może inne biura będą miały jakieś ciekawe promocja dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.chello.pl 17.09.10, 19:34 W takich cenach sprzedaje jeszcze Exi i Scan ale tylko wybrane przez nich hotele w innych BP dziecko to zazwyczaj wydatek ok 1200-1400 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zigi Re: Lato 2011 w Triadzie IP: 213.76.139.* 20.09.10, 09:35 dzieci do 2 lat sa normalnie za darmo (nienormalnie jest w Triadzie skoro bierze pieniadze na infanty) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: Lato 2011 w Triadzie IP: 188.33.74.* 20.09.10, 20:59 Niektóre hotele nie mają wcale zniżki dla dzieci, jedynie dla 2-3 latków. Ja mam 5-latka i musiałabym zapłacić, tyle, co za dorosłego, a spałby na dostawce (hotele we Włoszech). Poza tym, hotele te mają bardzo mało opinii w necie, tak więc , ja dla mnie, spore ryzyko, zwłaszcza, że musiałbym zapłacić 100 %. A czemu tak szybko są już oferty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 41% Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.10, 23:25 Wszyscy ktorzy wykupili w Triadzie first na 2010 umoczyli. Ja 600 zl/dwie osoby. To Bp obnizylo ceny zapewne z powodu kryzysu, chmury pylow i zamieszek w Grecji. W zasadzie takie sa prawa rynku i specjalnych pretensji nie mam, ale. Do Triady mam pretensje i nie ze wzgledu na fakt ze przeplacilem. Pretensje mam ze wzgledu na te ich wystrzalowe gwiazdki z wpisanymi w nie procentami znizek. Otoz, w tym Bp oferta z 37% znizka byla tansza o 300/osobe od oferty z 41% znizka. Ot, fachowcy od wyliczania procentow. Ciekaw jestem w ktorych to szkolach mlodziany prowadzacy ta firme pobierali nauki. Tak na powaznie, to kiepsko widze sprzedaz firstow przez to Bp. Latwo sie prowadzi durna i pokretna polityke reklamowa lecz troszke trudniej jest wykaraskac sie z wpadki, bo ludzie pamietaja, tym bardziej ze mimo iz kontaktowali sie z tym Bp proszac o wyjasnienia, nie uslyszeli slowa przepraszamy, ani nawet pocalujcie nas w d.... . No to teraz Wy mnie pocalujcie w ..... , Triado, bo z kanciarzami nie mam w zwyczaju robic interesow. Swietnie opanowaliscie metode tracenia stalych klientow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.11, 14:03 ups Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek bankructwo ? IP: 188.33.197.* 21.09.10, 09:09 wg mnie tak szybka oferta może oznaczać, że mają duże problemy ze spłatą bieżących należności - a to może oznaczać bankructwo. Widać, że na gwałt potrzebują gotówki - dają rabat 5% jak ktoś wpłaci za wczasy odrazu 100% - jest to tańsze rozwiązanie od kredytu bankowego bo żaden bank nie da im oprocentowania 5% w skali roku. Ktoś kto zarezerwuje już teraz u nich wycieczkę ryzykuje naprawdę dużo- tym bardziej, że biuro podpisało umowę ubezpieczeniową na starych zasadach a więc w przypadku bankructwa nie ma szans na odzyskanie pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: bankructwo ? IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.10, 14:18 Byłem z nimi pięć lat temu.Powiedziałem p.rezydent że to biuro nadaje się do pośredniczenia ale w sprzedaży buraków na bazarze skoro nie jest w stanie zapewnić ludziom hotelu ktory wykupili.Teraz sobie przypomnieli o mnie i dostałem sms-ka od nich że jest już w sprzedaży lato 2011.Nigdy z Triadą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neovol Re: bankructwo ? IP: 212.91.5.* 21.09.10, 16:19 Jestem tego samego zdania - Triada szuka pieniędzy po gigantycznej karze 4mln którą zapłaci/zapłaciła. Rozumiem dać 400zł - 600zł zaliczki i resztę dopłacić na miesiąc przed wylotem, ale wpłacać wszystko na rok przed imprezą?! W życiu! Ten kto chce skorzystać z takiej oferty - niech się dokładnie zastanowi czy warto podjąć takie ryzyko ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: bankructwo ? IP: *.ip83.fastwebnet.it 22.09.10, 10:21 tak,tak..........straszna teoria....ha,ha,ha,ha,ha. Odpowiedz Link Zgłoś
potwor_z_piccadilly Re: bankructwo ? 22.09.10, 11:32 Te Twoje ha, ha, ha, ha, pewnie wynika z cykora o utrate zrodla utrzymania. Smiech przez lzy. Inaczej nie da sie wytlumaczyc tej niby, wesolosci. Chociaz, przepraszam, mozesz byc jeszcze glupkiem. Tylko glupek zapomina ze trwa jeszcze sezon 2010 i tylko glupek nie wiaze nowej akcji Triady z ewentualnymi klopotami finansowymi tego Bp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: bankructwo ? IP: *.98-62.inwind.it 22.09.10, 16:31 Ale burak z Ciebie............bez odbioru Odpowiedz Link Zgłoś
potwor_z_piccadilly Re: bankructwo ? 22.09.10, 17:04 Dostalo Ci sie bo nie lubie ludzi ktorzy gdy nie maja nic do powiedzenia swoja ignorancje usiluja maskowac hi, hi, hi, he, he, he, lub ha, ha, ha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: bankructwo ? IP: *.leon.com.pl 22.09.10, 21:32 Idac takim tokiem rozumowania to nie tylko Triadzie grozi upadlosc. Sun Fun i Alfa Star takze juz wyszly ze swoimi ofertami na lato 2011.Glupie gadanie.W tamtym roku we wrzesniu z ofertami wyszlo Sun Fun i jakos dalej sie dobrze trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yucca Re: bankructwo ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 23:17 Po tak słabym sezonie nie ma co się dziwić, że biura ratują swój budżet wprowadzając tak wcześnie ofertę na przyszły sezon. Jednak wpłata 100% wartości imprezy a w zamian dostaje się 5% rabatu to dla mnie jakieś nie porozumie, ale jeśli dla kogoś to jest "okazja" niech kupuje - jego/jej sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
cieplanata Re: bankructwo ? 30.09.10, 07:34 dla mnie to była okazja, jeszcze teraz na last minute wycieczka 8dniowa do Jordanii kosztuje w np w Itace ponad 2600 zł, tak samo jest w Triadzie, tymczasem w ofercie -5% 7+7 czyli Jordania i 5*hotel z All płacę też 2600 - mnie się opłacało i kupiłam razem z przyjaciółmi, mając akurat wolne środki finansowe. A ze niektórym się nie podobało z Triadą? tak samo się niekiedy nie podoba z TUI czy innymi BP jak się kupuje hotel 3* z HB typu Traf to niestety często sie trafia ale częściej pudłuje. Jadę teraz 8 raz i 7 razy byłam bardzo zadowolona, ale zawsze to była objazdówka i zawsze dobre, sprawdzone hotele (sprawdzone w internecie i w opiniach w necie, z tym, ze z tymi opiniami jest różnie, dla niektórych śniadania są monotonne, jakby codziennie w Polsce żarli kawior na śniadanie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: bankructwo ? IP: *.chello.pl 01.10.10, 11:44 Strasznie głupi jesteś i niedoinformowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwendoline Re: bankructwo ? IP: 217.153.113.* 23.09.10, 10:27 Obawiam sie ze masz racje, wystarczy spojrzec na sprawozdanie finansowe triady za 2009 opublikowane w monitorze polskim B. Wielomilionowa strata, mało cashu, nadwyżka zobowiązań nad należnościami. Generalnie krucho jest. Aż strach pomyślec co sie dzieje w mniejszych biurach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: bankructwo ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.10, 15:07 Jakby można było to proszę o link do tego sprawozdania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwendoline Re: bankructwo ? IP: 217.153.113.* 23.09.10, 16:27 Niestety nie mogę bo jest dostępne na płatnych abonamentach. Prosze o maila, mogę przesłać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwendoline Re: bankructwo ? IP: 217.153.113.* 23.09.10, 16:52 Na ich stronie są dane za rok 2008, za 2009 niestety nie ma. www.triada.pl/strony/3/i/208.php Odpowiedz Link Zgłoś
cieplanata Re: bankructwo ? 30.09.10, 07:35 to sprawozdanie na stronie Triady jest kiepskie? hmmmmmmm oby moje sprawozdanie za ten rok było takie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: bankructwo ? IP: 89.191.147.* 01.10.10, 17:52 Rozumiem, że ponad 8 milionów straty netto (za 2009 rok) jest powodem do zadowolenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: bankructwo ? IP: 89.191.147.* 24.09.10, 09:34 Witam, Jeśli to nie problem prosiłbym o przesłanie tego sprawozdania. Mój e-mail: adam-turysta małpa wp.pl Z góry dziękuję Nigdy nie korzystałem z oferty Triady (opinie dość skrajne), ale ich oferta na kierunki interesujące mnie w tym roku najbardziej jest atrakcyjna cenowo (Kanary, Włochy, Riwiera Turecka). Dlatego trochę szkoda... ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa123 Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.249.c80.petrotel.pl 26.09.10, 09:36 Dzisiaj ceny sie zmieniły, niektóre hotel staniały (nawe o 60 PLn na 2+1), inne podrożały o 200, 300 PLn na 2+1. Pewnie zależy to od dynamiki sprzedaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa123 Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.249.c80.petrotel.pl 26.09.10, 09:37 Przepraszam, miało być 600 PLn na 2+1 , np Marmaris Palace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 27.09.10, 20:45 Danych jak nie ma tak nie ma za 2008 i 2009 pewnie za 2010 też nie będzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.238.64.16.ip.abpl.pl 02.10.10, 10:39 oj ludzie, ludzie czytajcie oferty ze zrozumieniem :) Triada ma w ofercie na 2011r dwie opcje rezerwacji: 1- wpłata 100% przy czym rabat 5% 2- wpłata 30% , pozostałóa część na 1 miesiac przed wyjazdem zawsze tak było, korzystam z oferty Triady 6-ty już raz, no ale jak ktoś szuka dziury w całym to zawsze znajdzie :) w zeszłym roku jechałam z S&F i również nie narzekam, śmieszą mnie komentarze typu: "jak coś weszło tak szybko, to jest to ewidentny dowód na to,ze BP nie ma kasy i wkrótce ogłosi upadłośc " śmiać mi sie chce :) przecież to "first minut" jesli ktoś nie rozumie proponuje pogrzebać w słowniku jezyka angielskiego :) takimi bzdurnymi komentarzami tylko odstraszacie potencjalnych klientów biur, no chyba ,ze na tym Wam własnie zalezy :) pozdrawiam serdecznie wiecznie niezadowolonych Polaków ;) Tanio- żle drogo - jeszcze gorzej echhhhh ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa123 Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.249.c80.petrotel.pl 02.10.10, 12:00 Sorki,że się wcinam, ale w tamtym roku było trochę inaczej: 300PLN na początek przy rezerwacji, potem 30%, miesiąc przed wyjazdem reszta. Mam papiery z wyjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARCIN Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.10.10, 12:07 Trzeba też troche rozumu i rozwagi... Dla mnie jeżeli ktoś chce wykupić wczasy teraz to niech to robi jego nerwy, pieniądze itp. Każdy kalkuluje jak dla niego najlepiej... Ja jeździłem 4 razy z Orbisem, 2 razy z Kopernikiem.... i co to ma do tego ze byłem zadowolony.... szukałem dziury w całym, nie.... poprostu rok temu jako zadowolony klient kopernika wykupiłem wczasy.... i utopiłem prawie 13 tys .... ale nie teraz wcale nie narzekam .... tylko z rozsądkim i większym zainteresowaniem przyglądam się swojemu kontrahentowi... A tak poważnie to jeżeli ktoś ma swój rozum umie czytać pomiędzy wierszami, zwraca uwagę na szczegóły to myślę, że podejmie właściwą dla siebie decyzję... Aśka powodzenia, życie jest zbyt krótkie żeby narzekać.... a czasami lepiej wspomóc fundację itp. a nie BP i właścicieli, którzy mają się dobrze i chwilę czasu później zakładają nowe BP i pewne, że oszukają następnych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.238.64.16.ip.abpl.pl 02.10.10, 22:59 wiesz Marcin, zapewne jest sporo racji w tym co mówisz ... z tym,ze idąc takim tokiem myslenia najlepiej wykupić wczasy w rodzimym Kołobrzegu i udać sie na nie koleją PKP ;) na temat totlotka odnoście pogody w trakcie urlopu w Polsce nie bede sie wypowiadac :) pozdrówki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARCIN Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.10.10, 23:40 Wiesz ja nie rezygnuję z wyjazdów, 2,3 razy w roku udaje mi sie wyjechać. Wcześniej tak naprawdę szedłem do BP wybierałem hotel, podpisywałęm umowę i ok. Nigdy nawet nie pomyślałem, ze coś takiego moze mnie spotkać. Teraz poprostu wiem, że to nie tak. Zanim kupię wycieczkę pięć razy się zastanowię u kogo. Dlatego napewno nie będzie to Triada i temu pochodne BP z tego pułapu. Są BP wysokiego ryzyka i niestety dla mnie Triada nim jest m.in. Strata 13 tyś. czegoś mnie nauczyła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.238.64.16.ip.abpl.pl 03.10.10, 01:26 no tak, z tym,ze Orbis był z wyższego pułapu i co ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARCIN Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.10.10, 11:43 A to, że gdybym miał wówczas wykupione wczasy w Orbisie a nie w Koperniku miałbym jakiekolwiek szanse, że jak nie całą ale chociaż część kasy odzyskam... A tak ponad rok po upadku a już wiem, że nawet złotówka nie zostanie mi zwrócona. Były szanse na kwoty w wysokości 200-300 zł ale i nawet na to nie mamy co liczyć... Aśka ja Ci nie bronie, jedź sobie z Triadą itp. nic mnie to nie obchodzi... Być może Triada ma się dobrze, w sezonie ma ogromny zysk i nasze gdybania są bezpodstawne, ale ja im nigdy nie zauam!!! Mam do tego prawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.238.64.16.ip.abpl.pl 04.10.10, 11:47 Marcin, oczywiscie ,ze masz prawo ... i zupełnie nie rozumiem dlaczego sie tak unosisz , nastał taki czas,ze nikt nie moze być pewien co do istnienia biur - ja też sie boje... pozostało nam jedynie czekac i ewentualnie gdybac... pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.10, 21:56 Czy ktoś wie do kiedy należy się zdecydować, żeby skorzystać z tego rabatu 5% w Triadzie? Do kiedy obowiązuje ta promocja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.238.64.16.ip.abpl.pl 05.10.10, 07:08 hej, tego niestety nie wiem... wiem tylko,ze wyjazdy z wpłatą 30% od czasu wprowadzenia promocji już dwukronie sie zmieniały, tzn podskoczyły w góre... w moim przypadku, w okresie od wpłaty 2 tygodnie- cena wzrosła o 130 zł na osobe, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.chello.pl 05.10.10, 09:47 5 % to da Ci każdy pośrednik sprzedający Triade bo zarabiają ok 10-15 % i nie musisz wpłacać całości i ryzykować utratą całej kwoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fragola Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.10, 10:27 A skąd Ty wytrzasnąłeś taką informację, że każdy pośrednik da 5% rabatu??? Da pośrednik nieuczciwy; gdybyś miał orientację to za takie praktyki grożą pośrednikom zerwania umów agencyjnych i kary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.10, 21:47 To się nadje do UOiOK tzw zmowa cenowa (duże kary oj duże) , jak to pośrednik nie może zmniejszyć sobie marży??? Zerwanie umowy, tosz to szok - Czyli Polska Norma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fragola Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.10, 10:32 No nie może. Zarówno organizator imprezy, jak i wszyscy agenci/pośrednicy muszą mieć taką samą cenę. To jest zdrowa konkurencja. Co tu jest dla Ciebie szokiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: Lato 2011 w Triadzie IP: 94.127.108.* 07.10.10, 13:28 To się nazywa zmowa cenowa !!!! Za takie coś idzie sie do pierdla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fragola Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.10, 09:34 Błagam Cię, nie głoś takich bredni. Widzę, że nie masz nic wspólnego z turystyką zorganizowaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.10, 12:04 Z ... zorganizowaną nie mam nic do czynienia, w przeciwieństwie co do niektórych biur podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.10, 21:53 Pierwotnie do 08.10.2010, przedluzona do 16.10.2010r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.10, 09:40 Termin przedłużony, ale wydaje mi się, że ceny ciut wyższe. W przypadku hotelu, który obserwowałam wzrost ceny o ok. 50 pln od osoby po 08.10.2010 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.chello.pl 12.10.10, 08:25 Jak Ci nie leży to nie musisz kupić ,po co prowokujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 17:17 Dziś w dodatku Wyborczej Turystyka jest reklama Triady Lato 2011 Start oferty od 20.10.2011r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.10, 18:25 Na stronie Triady nie widzę żadnej oferty na lato 2011, a dziś jest 20.10...Czy ktoś się orientuje, gdzie ta oferta jest dostępna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzi Re: Lato 2011 w Triadzie IP: 178.73.49.* 21.10.10, 01:59 faktycznie zwineli ofertę lato 2011.koniec first minute czy biura ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.10, 10:13 Dzwoniłam dziś z ciekawości do Triady i Pani powiedziała, że oferta na lato 2011 będzie dostępna od poniedziałku, z tym że ceny mają być wyższe niż w ramach "Prapremiery". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 16:06 Dla chetnych już są na stronie Triady Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.10, 18:16 Witam.Zrobiłem tak przy kawce mały przeglad co Triada na dzisiaj oferuje.Standardowo są zawyżone gwiazdki w hotelach i co mnie zaskoczyło są podane godziny wylotów w zasadzie same dogodne,wszystkie w dzień nigdzie w nocy.Gdyby jeszcze były podane linie to byśmy wiedzieli wszystko.Ciekawe tylko czy w ostatniej chwili nic sie nie zmieni . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.10, 12:37 Patrząc na oferty innych biur podróży ( w tym Itaki) trzeba przyznać, że Triada w październiku miała zdecydowanie najlepsze ceny na lato 2011 (czego nie można powiedzieć o obecnych ofertach Triady). Żałuję, że (sugerując się opiniami o możliwości problemów płynnościowych biura) nie skorzystałam wówczas z tej oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lato 2011 w Triadzie IP: 212.180.168.* 02.12.10, 20:57 Przy grupach powyżej 10 osób często dają nadal spore upusty. Może spróbuj uderzyć do nich wraz ze znajomymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.10, 18:47 Zrobiłam teraz ponownie kalkulację ceny dla Krety dla mojej rodziny (2+1+infant) i wychodzi 864 PLN drożej...W sumie to żałuję, że nie skorzystałam z tej oferty ze 100% wpłatą...Jak myślicie, czy te ceny jeszcze spadną (jeśli tak, to kiedy)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Lato 2011 w Triadzie IP: 212.180.168.* 22.10.10, 02:01 Do takich cen wrócą dopiero w lastach. W ramach Prapremiery dawali gwarancję najniższej ceny, więc musieliby zwracać kase ludziom, którzy wówczas kupili. Zresztą nadal maja gwarancję najniższej ceny, co oznacza, ze ceny w kolejnych odslonach mogą stac w miejscu lub rosnac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.10, 09:02 Wg mojego doświadczenia jako klienta Triady od kilku już lat to najkorzystniejsze ceny proponują dopiero po Nowym Roku. Wtedy pojawiają się promocje, np. tegoroczna Promocja Walentynkowa z naprawdę dobrymi cenami. Odpowiedz Link Zgłoś
paewlek Re: Lato 2011 w Triadzie 22.10.10, 17:23 Od kilku lat jeździłam z Triadą i byłam bardzo zadowolona. Jakość usług szła w parze z ceną. W tym roku zaskoczona jestem cenami i dlatego rozglądam się w innych biurach. W Triadzie ceny sa bardzo wysokie i nie ma wyboru . Przy takich cenach jestem mzmuszona zmienić biuro. Odpowiedz Link Zgłoś
mysza-sza84 Re: Lato 2011 w Triadzie 22.10.10, 21:15 a ja w zeszłym roku z dnia na dzień zaoszczędziłam 500 zł z Triadą! Już miałam rezerwować Zakynthos, coś mi wypadło-nie dotarłam do agencji na czas by potwierdzić wstępną rezerwację - przepadła. Na drugi dzień jakąś promocję Triada wprowadziła i byłam mile zaskoczona, bo zaoszczędziłam po 250 zł na głowę. Było to w okolicach kwietnia. Z resztą ktoś już pisał - nie wiem czy w tym wątku - ,że w kwietniu zawsze mają jakieś promocje. Będę więc czekać cierpliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yoda Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.173.24.14.tesatnet.pl 30.10.10, 12:54 Ale o czym wy tu piszecie. Wystarczy poczytać na temat jakości usług tego biura na różnych forach. Co wam da zaoszczędzone 500pln ja wyjazd będzie do niczego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwendoline Re: Lato 2011 w Triadzie IP: 217.153.113.* 03.11.10, 07:37 Czemu siejesz ferment? Ja byłam z Triadą, zawsze było całkiem OK. Fora są pełne wpisów niezadowolonych osób z prostego powodu, osoby zadowolone nie mają parcia na natychmiastowe wylewanie żalów na forum. Po powrocie z wycieczki żyłam miłymi wspomnieniami, a nie potrzebą zaistnienia na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sid Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 08:41 Triada postawiła wszystko na Lato Niektóre biura podróży zrezygnowały z organizacji wyjazdów narciarskich, przykładem jest biuro podróży Triada. - Teraz organizujemy jedynie wyjazdy do ciepłych krajów. Z ofert wyjazdów narciarskich zachowaliśmy tylko wyjazdy w grudniu inaugurację i na zamknięcie sezonu. Od kilku lat zauważyliśmy znacznie lepszą rentowność wycieczek do ciepłych miejsc - powiedział Artur Burak z Triady. Na Wszystkich Świętych na narty? Nie z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Lato 2011 w Triadzie IP: *.protonet.pl 06.09.11, 09:31 Ja tez bylam po raz pierwszy z Triadą w tym roku w styczniu w Egipcie. Bylo super!! Do tej pory jexdziłam z innymi turoperatorami. Pod koniec sierpnia br wykupilam znów wczasy z Triadą na następny rok ( luty). Maja naprawde fajne i tanie oferty. Te wczesne oferty, to naprawde nic szczególnego!! Ofertę, którą wykupilam maialo tez 8 innych biur. Ale Triada byla najtansza. Mam nadzieję, że mbędzie tak fajnie jak w roku ubieglym. A jako stala klientka otrzymalam tez rabat od Triady. Odpowiedz Link Zgłoś