Dodaj do ulubionych

Z kim na Krym?

IP: 109.196.124.* 17.10.10, 14:02
Bardzo chciałabym pojechać na kolejnych wakacjach na Krym .interesuje mnie wyjazd zorganizowany - wycieczka objazdowa, moze być z jakimś plażowaniem, tak 10-12 dni..
Doradźcie mi, z jakim biurem warto jechać? Pozdrawiam forumowiczów.
Obserwuj wątek
    • julsza Re: Z kim na Krym? 17.10.10, 22:53
      z Top Turystyka z Chorzowa - ale to moje doswiadczenie sprzed kilku lat i nie wiem, jaka teraz maja oferte
      • Gość: Kamila Re: Z kim na Krym? IP: *.ip.netia.com.pl 21.11.10, 11:14
        Polecam biuro Bezkresy z Warszawy lub Eco-tourist z Krakowa.Z Bezkresami mama jezdzila w 2009 a my z kolezanka z eco-tourist w 2010.
        Wszystko co maja w ofercie bylo zrealizowane,zadnych problemow,nikt nie narzekal, Sergiej-pilot i przewodnik w jednym,super,mily,sympatyczny,bardzo kulturalny,mial tyle wiedzy ze milo bylo sluchac, zrobil nam dodatkowa wycieczke statkiem w Balaklawie do rezerwatu.Naprawde Krym to jest bajeczny zakatek swiata.
        Podam namiary na te biura:
        www.bezkresy.pl
        www.eko-tourist.krakow.pl

• Gość: turystka Re: Z kim na Krym? IP: 109.196.124.* 21.11.10, 16:43
          Bardzo dziękuję Wam wszystkim za informacje!
    • Gość: Kolega Re: Z kim na Krym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 22:56
      Ja byłem na firmowym wyjeździe organizowanym przez www.bezkresy.pl
      Więcej tutaj: www.wczasynakrymie.pl/
    • Gość: Aka Re: Z kim na Krym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.10, 13:38
      Ja byłam z Rainbow na objazdówce. Było ok.
      • karolinah1979 Re: Z kim na Krym? 21.11.10, 17:12
        Poproszę o więcej szczegółów dot. wycieczki z Rainbow....pilot, hotele, realizacja proogramu, dodatkowe zwiedzanie...
        • Gość: Kalina Re: Z kim na Krym? IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.11, 19:32
          Wybieram się w lipcu do Jałty z Rainbow, można prosić więcej informacji o objazdówce, z góry dziękuję...
    • Gość: parafianka Re: Z kim na Krym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.11, 21:30
      Krym to cudowne miejsce jeszcze nie do końca skomercjalizowane, co stanowi zaletę nie do przecenienia. My byliśmy z biurem Joanna z Wrocławia. Ale najlepiej znaleźć sobie jakiegoś lokalnego taksiarza i za umówioną opłatą zawiezie nas gdzie tylko chcemy, poczeka,doradzi a nawet pokaże coś ciekawego. No i ludzie są nadal przyjaźni i gościnni, bezinteresowni - pomogą bez bakszyszu.
      • Gość: Kasia Re: Z kim na Krym? IP: *.147.97.20.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.06.11, 16:52
        Wyprawa z KP Horyzonty, grupy są po max 16 osób. Żadnych zastrzeżen. Dojazd na Krym jest pociągiem ze Lwowa, co ja osobiscie uważam za duzo lepsze rozwiązanie niż dojazd autokarem. Krym jest cudowny, jest tam naprawde co robić, pogoda, widoki, morze, góry,zabytki, klasztory, flota czarnomorska, wina,dobre jedzenie (jak wie sie gdzie jeść), troche postkomunizmu i molochów dla odmiany,no i super zabawa. No i potwierdzam nie ma tyle komercji co na np. Majorce itp.
        • Gość: ania Re: Z kim na Krym? IP: *.range86-136.btcentralplus.com 29.06.11, 23:50
          ja tez polacem krym z horyzontami :-)
          • Gość: wróciłam Re: Z kim na Krym? IP: *.28.171.48.spray.net.pl 27.08.11, 18:48
            Byłam z KP Horyzonty i powiem krótko: tragedia...
            • Gość: ania Re: Z kim na Krym? IP: *.is.net.pl 27.08.11, 21:36
              tragedia ... glownie z powodu olewki pilota. Z Horyzontami jeszcze pojade ale nie na kierunki ktore pilotuje A. Strojny
              • Gość: Kasia Re: Z kim na Krym? IP: *.147.106.181.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.08.11, 13:20
                A co nie tak jest ze Strojnym? Ja byłam w zeszłym roku i było rewelacyjnie.
    • chudyolek Re: Z kim na Krym? 22.06.11, 08:30
      Zdecydowanie nie z Rainbowem. Krymskie Perełki mają własny wątek, w którym opisałam wyjazd Teściów
      Wysłałam Teściów na Krym z Rainbowem i bardzo tego żałuję.
      Wrócili w poniedziałek - 30 maja. Lotnisko w Symferopolu - brak widocznego przedstawiciela biura - Rainbow lub współpracującego, uczestnicy wyjazdu biegali po lotnisku i parkingu od autokaru do autokaru szukając osoby mogącej przekazać im jakiekolwiek informacje - łącznie z podstawową - miejscem zakwaterowania. Hotel Eden - hotel to za dużo, miejsce do spania ze stołówką zakładową. Śniadanie - parówka, kasza gryczana, dwa plasterki ogórka. Obiadokolacja - bulion - dziwna zupa i coś jeszcze. Kawa zaparzona w ogromnym czajniku. Ceny fakultetów Rainbow - kosmos, część grupy wykupiła wyjazd z biura miejscowego - za mniej niż połowa ceny Rainbowa - i byli zachwyceni - przewodnik przekazał im więcej informacji w ciągu jednego dnia, niż Pracownicy Rainbowa i wynajęci przez Rainbow przewodnicy w czasie całego wyjazdu. Rezydentko-pilotka - młoda dziewczyna, która na wszystkie pytania i zarzuty grupy odpowiadała, iż jest młoda i jest tu pierwszy raz. Grupa była prężna i wywalczyła sobie lepsze jedzenie, gdyby nie walczyli - jedliby parówkę z kaszą gryczaną i bulion przez 7 dni. Organizacyjna porażka i wyciąganie pieniędzy. Wstyd Rainbow, wstyd. Odradzam zdecydowanie.
      • Gość: Kalina Re: Z kim na Krym? IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.11, 16:42
        Dzięki za informacje...szkoda,że takie niepochlebne,już zapłaciłam...jak będzie trzeba też będziemy "walczyć" :-)
    • Gość: aniakr Re: Z kim na Krym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 22:03
      Ja wrocilam z Krymu z poczatkiem czerwca. Jest to wspaniale miejsce wiele interesujacych zabytkow i ladnych krajobrazów. Wycieczke wykupilam w krakowskim biurze eko-tourist. Wszystko odbylo sie zgodnie z programem. zadnych zastrzezen nie mam wiec polecam to biuro.
      • Gość: marekM Re: Z kim na Krym? IP: *.ip.netia.com.pl 26.08.11, 13:11
        Tez bylem na tym samym wyjedzie na początku czerwca.
        Podroz pociagiem z Przemysla. Wszystko zgodnie z oferta, bardzo mila przewodniczka - pozdrowienia dla p Alicji.

• Gość: katiusza Re: Z kim na Krym? IP: *.home.aster.pl 01.09.11, 21:41
          Mogę powiedzieć z kim NIE jechać na Krym. Nie z Rainbowem. Jest o tym już osobny wątek więc nie będę zaśmiecać.
    • pieknaneretwa Re: Z kim na Krym? 28.05.12, 09:32
      Polecam Eko-Tourist z Krakowa. Mają piękny program i dobrą organizację. Na Krym ułożyli dwa programy, różniące się w długości o 2 dni. Znajomi polecają natomiast wyjazdy z tym biurem na Bałkany, zwłaszcza do Czarnogóry oraz na program Słowenia-Chorwacja - piękne parki krajobrazowe!
    • mosina2018 Re: Z kim na Krym? 28.02.19, 13:53
      Chcę wyjechać na Krym do Kercz w marcu 2019. Poradźcie jak najtaniej podróżować z Bydgoszczy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka