jagodaborowka 14.02.11, 22:35 Gdzie warto posłać córkę na kolonie, której zamarzyła się nauka jazdy konnej? Nie jestem do tego pomysłu przekonana, może ktoś ma coś sprawdzonego i mnie przekona? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jack_06 Re: Jazda konna na koloniach IP: *.kalisz.mm.pl 15.02.11, 20:42 Biuro Sun Sport z Kalisza ma tego typu ofertę na Kaszubach (Sominy - Ośrodek Kaszubski Bór). Córka była z nimi w ub. roku (quady), w tym samym miejscu i wróciła b. zadowolona. W sumie to mają tematyczne obozy, w któych dominuje dany temat - w tym roku córka wybiera się właśnie na obóz konny. Obok tych zajęć są dodatkowe atrakcje. Zobacz na ich stronę internetową, jest już "zajawka" Lato 2011. JD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Jazda konna na koloniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 15:28 mają obozy tematyczne, na których dominuje dany temat.... echhhhhhhhhhhhhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adelaide Re: Jazda konna na koloniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 13:10 Jaworzyna Tour ma w ofercie kolonie z jazda konną, polecić mogę miejscowość Burzenin Odpowiedz Link Zgłoś
bbfrontera Re: Jazda konna na koloniach 21.02.11, 15:16 Witam moje obie córki spędziły dwa tygodnie zeszłych wakacji na koniach w brzozowym zagajniku i bardzo sobie chwaliły . Jazdy konnej do upadłego. Zajmuję się tym rodzina która wie co i jak trzeba zrobić ,"żadnych dziwnych opiekunów":) itp. proponuję wejść na stronę internetową www.brzozowyzagajnik.pl . Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikel Re: Jazda konna na koloniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.11, 17:50 tylko dopytaj czy ta rodzinka ma koncesję, ubezpieczenie etc.. bo jak dziecko spadnie z tego konia to wtedy zaczną się schody..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alina Re: Jazda konna na koloniach IP: *.icpnet.pl 21.02.11, 19:05 Nastała moda na kolonie profilowane.Niestety,nie ma kadry do obsługiwania tego typu wypoczynku.Wejdż na portale turystyczne branzy i zobaczysz ogloszenia biur które poszukują pracowników do obsługiwania tych imprez. Ostatnio jedno z poznanskich biur organizujące kolonie wystawiło ogłoszenie-zatrudnimy harcerzy. Wczesniej ogłaszało się-zatrudnimy pilotów-wychowawców.Wiesz kto może zostać wychowawcą na kolonii? 18-latek z ukończonym 3 DNIOWYM KURSEM! Takim osobom chcesz powierzyć swoje dziecko? Harcerstwo to pasja,prawdziwy harcerz nie będzie zarabiał na koloniach. Bywają ogłoszenie-zatrudnimy wychowawców potrafiacych jezdzić konno. Czyli -Twoim dzieckiem ma się opiekować osoba od lat 18-tu ze średnim wykształceniem,która kiedyś wsiadła na konia.Zgroza! Jeśli chcesz wyslać dziecko na kolonie,żądaj swiadectw,licencji,uprawnień ,ŻYCIORYSÓW ( chodzi o doswiadczenie) referencji ludzi mających zajmować się Twoim dzieckiem. Jesli biuro odmawia wglądu,rezygnuj z uslug. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaz Re: Jazda konna na koloniach IP: *.dynamic.chello.pl 21.02.11, 21:44 Dokładnie. I dlatego polecam poszukanie bezpośrednio na stronach www stadnin konnych. W zeszłym roku córka była w Zbrosławicach - na obozie organizowanym przez stadninę w Zbrosławicach i instruktorzy ( a właściwie instruktorki) pierwsza klasa - nie mam zastrzeżeń. Zależało mi na profesjonalnym podejściu, a nie na koloniach konnych na których dziecko 5 razy wsiądzie na konia na 14 dni pobytu. Po prostu już coś potrafi i chciała jak najwięcej jeździć. Miałam też okazję być 3 lata temu w ośrodku o nazwie Rancho Adama, w miejscowości Pawel, w czasie kiedy odbywały się tam właśnie kolonie konne organizowane przez biuro Joworzyna Tour. Córka korzystała z lekcji u Pana Irka, który był także instruktorem na koloniach 'konnych' (my byłyśmy z córką też na terenie rancha ale jako wczasowiczki). I do tej pory córka nie miała lepszego instruktora! Pełny profesjonalizm, doświadczenie, umiejętność pracy z dziećmi i wielki talent do prowadzenia zwierząt (Pan Irek zajmuje się nie tylko udzielaniem lekcji jazd konnych ale też psychologią zwierząt, pomaga w opanowaniu, szkoleniu 'trudnych przypadków', zwierząt skrzywdzonych itp). Czy nadal pracuje dla Jaworzyny jako szkoleniowiec - nie wiem - ale pewnie powiedzą Ci jak zadzwonisz do biura albo do samego ośrodka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dino Re: Jazda konna na koloniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 15:31 nawet życiorysów ? a o ochronie danych wiadomo coś ? nikt nie udzieli takich informacji - kadrę zatrudni i odpowiada za imprezę ORGANIZATOR, a rodzic moze wysłać dziecko albo nie - i tyle pocieszę ze chyba lepszy już harcerz niż osoba po kursie netowym prowadzonym przez biuro rachunkowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jumpingcat Re: Jazda konna na koloniach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.16, 17:45 Horse Adventures (www.posesja-krzywe.com) Mazury. Tylko to nie są kolonie, a obóz. Jeżeli córka regularnie biega do stajni, jeździ i chce się nauczyć to dlaczego nie? Można też zacząć w grupie początkującej od zera, ale lepiej już coś umieć jak się przyjedzie to jest fajniej. Odpowiedz Link Zgłoś