magdalaena1977
11.05.11, 23:43
Zainspirowała mnie reklama "Itaka & Gala - luksusowe wakacje w dobrej cenie" i zaczęłam się zastanawiać, co tak naprawdę byłoby dla mnie luksusem, jeśli chodzi o wakacje.
I pierwsze co przyszłoby mi do głowy to czas - przy typowych wakacjach z BP trzeba się liczyć z nocnymi przejazdami autokarem, z wylotami o dziwnych godzinach (które bywają zmieniane tuż przed odlotem), z koniecznością wykwaterowania z pokoju nawet kilkanaście godzin przed opuszczeniem hotelu.
Gdybym miała spędzać wakacje w luksusie, to chciałabym mieć wylot o sensownej porze np. o 11:00, może jeszcze biznes class i od razu po przylocie iść do pokoju w hotelu. Przy objazdówce luksusem byłby dłuższy czas na zwiedzanie poszczególnych zabytków, hotele w centrum, z których można wyjść na samotny wieczorny spacer. Czy w ogóle są wygodniejsze niż typowe autokary ? mam wrażenie ostatnio trafił mi się taki z wyjątkowo dużą ilością foteli i niewielkimi odstępami.
I uświadomiłam sobie, że w zasadzie nie widziałam takich "bardziej luksusowych" ofert (np. ta oferta Itaki wygląda dość zwyczajnie). Ale może oglądam tylko ofertę "dla średniaków" i takie biura podróży jednak są ?
A co dla Was byłoby luksusem na wakacjach ?