Dodaj do ulubionych

Sri Lanka poza sezonem

IP: 129.194.114.* 04.03.02, 16:22
Moze ktos byl w maju na zachodnim wybrzezu Sr Lanka? Czy jest troche slonca, czy leje na okraglo?
Wybieram sie tam w maju i przestraszyly mnie wykresy opadow. W maju slupki sa najwyzsze, poza
pazdziernikiem. A jak jest naprawde ?
Obserwuj wątek
    • Gość: PIK Re: Sri Lanka poza sezonem IP: 62.148.83.* 27.03.02, 12:45
      Możesz mi podpowiedzieć gdzie przeglądałeś te słupki pogodowe? Ja wybieram się
      tam we wrześniu.
      • Gość: lechis Re: Sri Lanka poza sezonem IP: 129.194.40.* 05.04.02, 10:30
        Slupki pogodowe znajdziesz w przewodniku Lonely Planet "Sri Lanka", wydanie angielskie lub francuskie, ale
        moze w Polsce znajdziesz i po polsku. Mozna dostac w pewnej ksiegarni na nowym swiecie w Warszawie, maja
        mnostwo przewodnikow Lonely Planet. Moge ci powiedziec, ze wrzesien jest sredni, jeszcze troche pada na
        pld.-zach., listopad pazdziernik- pada tam mocno , no i maj - dno. Na pln-wschodzie lato jest lepsze, ale tam mozna
        dostac guza, jesli nie od bojownikow to w autobusie wpadajacym w glebokie dziury na drogach ktorych tam nikt
        nie naprawia. Ale wybrzeze tamtejsze piekne, puste i tanie. A propos, slupki pogodowe znajdziesz tez w
        internecie szukajac przez google "sri Lanka" "weather" albo "climate" - adresu dokladnego nie pamietam, musisz
        sam troche poszperac. Uwaga: Sri lanka drozsza nieco niz Indie. Jesli cos jeszcze chcesz wiedziec, jesli bede w
        stanie odpowiedziec - odpowiem. Ale mam wiadomosci nie z autopsji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka