IP: *.cdma.centertel.pl 16.07.12, 13:33
Hmm.

Jak wygląda obecna sytuacja Wezyra? Zbankrutuje w te wakacje?
Czy można z nimi jechać spokojne i bez obaw na początku sierpnia?

Co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • lewa_piers Re: wezyr -? 16.07.12, 14:47
      Zdaje się, że mają:
      -wysokie ubezpieczenie
      -duże straty
      -wsparcie Odeon Tours
      Czyli, krótko mówiąc: Nie ma mądrych na Wezyra.
      • katowice.23 Re: wezyr -? 16.07.12, 15:21
        NIkt na dzień dzisiejszy nie zagwarantuje sie bezpieczeństwa tylko TUI i Neckermann Niemicy nie polska
    • tunia30 Re: wezyr -? 16.07.12, 15:37
      Ja z nimi lecę 22.07., chyba że padnie wcześniej to nie polecę:( Wycieczkę wykupiłam przed całą awanturą, w tej chwili to bym chyba Bałtyk wybrała... Mam nadzieję jednak, że wytrwają.
      • katowice.23 Re: wezyr -? 16.07.12, 15:41
        fly4free.pl/forum/znaleziska-od-lukasza-rozne-kierunki,11,13486&start=570
        Rozmawiaj z tym gosciem
        Jest to grupa zapaleńców którzy podróżują za 1zł
        www.fly4free.pl/
        Tu sa promocje
        Z Niemiec na wczasy za 2,5 tys.zl polecisz na 2 tygodnie na Phuket do Tajlandii z Neckermannem a nie wezyr
    • eserowiec66 Re: wezyr -? 16.07.12, 21:13
      To tak naprawdę tureckie biuro należy do grupy OTI. Mają biura podróży nie tylko w Polsce ale głównie w Rosji (KORAL). Maja kilka hoteli w Turcji. W Polsce może mają straty ale może zarabiają na Wezyrze ich tureckie biura.
    • Gość: annao Re: wezyr -? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.13, 20:28
      Złodzieje i oszuści zmieniają jak chcą terminy i godz wylotu dzień przed wyjazdem.W taki sposób ze tracisz 3 dni z 7 dni urlopu, miałes lecieć bezpośrednio a nagle dowiadujesz się że bedziesz miał miedzylondowania i cały dzień stracony.Dużo latam ale z czymś takim się nie spotkałam.Psełdo biuro.
      Nie polecam oszuści naciągacze
    • Gość: klient Re: wezyr -? IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.13, 00:13
      zdecydowanie odradzam - brak profesjonalizmu, lekceważący stosunek do klienta, zmiany zmiany zmiany. Do tego ogromny bałagan. Nie czułem się na tych wakacjach bezpiecznie :-/
      • mavira Re: wezyr -? 16.01.13, 23:33
        a ja zdecydowanie polecam. Bardzo duży wybór hoteli, byłam z nimi w Turcji 2 razy i było super :)
        • voyager747 Re: wezyr -? 17.01.13, 00:17
          a ja nie polecam, byliśmy dwa razy w Grecji, było słabo
          • Gość: Ann Re: wezyr -? IP: *.173.26.62.tesatnet.pl 17.01.13, 02:02
            A ja polecam. Byłam z nimi w Tunezji i z żadnym biurem nie było tak kameralnie i profesjonalnie. Do tego mimo tylko 4os. grupy w danym locie zorganizowano nam fakultety, rezydentka (bardzo profesjonalna, z ogromną wiedzą, mieszkająca kilka lat w Tunezji i dzieląca się chętnie informacjami, z kulturą osobistą, której wielu rezydentom spotkanym podczas licznych podróży naprawdę brakowało). Przewodnik tak samo super, wycieczki fakultatywne pod naszą grupę ułożone były, wszędzie dostawaliśmy tyle czasu wolnego ile chcieliśmy. Hotel, jak hotel. W Tunezji szału się nie spodziewaliśmy, ale rezydentka zagadała w recepcji o pokoje na piętrze, dwa obok siebie i dostaliśmy bez dawania w paszport dwa ładne pokoje (ludzie z innych biur coś tam w recepcji się wykłócali więc chyba u nich było coś nie tak a ich rezydent dał nogę:D). Mimo tego, że była nas tylko czwórka, rezydentka czekała z nami na lotnisku jak samolot miał godzinę opóźnienia, poinformowała nas, że mamy do odbioru kanapki i napoje. Pełen profesjonalizm. Myślę, że 90% sukcesu biura to obsługa na miejscu i widocznie my dobrze trafiliśmy:) Od rezydenta zależy organizacyjnie bardzo dużo i jak ma dobre relacje z hotelarzem to i pokoje się lepsze trafiają. Tą panią recepcjoniści z uśmiechem witali, miała serdeczne relacje z obsługą, kierowcami. To też o czymś świadczy.
            • Gość: gość Re: wezyr -? IP: *.dynamic.chello.pl 17.01.13, 07:17
              Mam nadzieję, że wytrzymają. Lecę z nimi pod koniec czerwca, mój pośrednik mówił, że w związku z tym , że podnieśli gwarancję są ok. Nie ukrywam, że obserwuję rankingi biur i nie jestem tak do końca spokojna, ale zaliczka wpłacona i hotel wybrany więc pozostało tylko czekać z optymizmem. Pozdrawiam.
              • Gość: Ridick26 Re: wezyr -? IP: *.szczecin.mm.pl 18.01.13, 19:51
                Bedzie Ok. my rowniez lecimy z nimi do Grecji,raz bylismy w Turcji i zlego slowa o nich nie powiem.oby tak dalej :)
                • Gość: wezyrka Re: wezyr -? IP: *.dynamic.chello.pl 19.01.13, 20:51
                  A ja byłam w Kemer z Wezyrem - byłam b. zadowolona, tylko powrót mieli o 1 w nocy - to było mało przyjemne, poza tym ok. bez uwag
                • Gość: Mania =78 Re: wezyr -? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.13, 17:34
                  No nareszcie coś miłego :)) zarezerwowaliśmy termin na lipiec, dziś siadłam i czytam opinie a tu same okropieństwa a tu choć troszkę miło :))
                  Wiem wiem człowiek miłą opinią się zachłyśnie szybciutko :)) lecz jak już rezerwacje mam to innego wyjścia brak .... kto w lipcu do Egiptu Stella makadi garden ???
                  • Gość: nikt Re: wezyr -? IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.13, 17:58
                    nikt, kto mądry lata w lipcu do Egiptu, w dodatku ze słabym biurem?
                    • mania_1978 Re: wezyr -? 19.02.13, 18:11
                      Gość portalu: nikt napisał(a):

> nikt, kto mądry lata w lipcu do Egiptu, w dodatku ze słabym biurem?

Ile ludzi tyle opinii :) a co do biura to wcale nie takie słabe ...
    • Gość: tez agent Re: wezyr -? IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.13, 20:37
      zapytaj j_kaczynskiego - on na tym forum robi furrorę swoimi tekstami :)
      Dziwię się nawet że jeszcze nie napisał w tym temacie zresztą.
      Ja oczywiście polecam tą firmę bo jej ofertę sprzedaję od lat. Trzeba tylko hotel sprawdzić czy pasuje.
      • voyager747 Re: wezyr -? 21.01.13, 20:43
        sami zadowoleni, czyli biuro super, po polsku się piszę "tę" firmę panie agencie :)
        • Gość: haha Re: wezyr -? IP: *.adsl.inetia.pl 22.02.13, 19:25
          Nie udało ci się zabłysnąć. Pouczasz kogoś, a sam nie potrafisz poprawnie pisać.

"po polsku się piszę "tę" firmę"
          • voyager747 Re: wezyr -? 22.02.13, 19:42
            a co ja napisałem źle?
          • voyager747 Re: wezyr -? 22.02.13, 19:44
            Widzę, to błąd wstukany z klawiatury, brawo, zawstydziłeś mnie, he he he.
            Pewnie nie rozróżniasz takich błędów, ale trudno nie obchodzi mnie to.
            • Gość: haha Re: wezyr -? IP: *.adsl.inetia.pl 23.02.13, 10:28
              Mnie też nie obchodzą twoje marne tłumaczenia - każdy błąd jest "wstukany z klawiatury".
              • voyager747 Re: wezyr -? 23.02.13, 10:59
                tak, tak, masz rację nauczycielu
                • mania_1978 Re: wezyr -? 23.02.13, 11:49
                  Kurcze a może tak coś o podróżach ... a nie błędach ?
                  voyager747 ☺ taki "zapaleniec podróżnik" a wdajesz się w dyskusję :))
                  • voyager747 Re: wezyr -? 23.02.13, 12:19
                    To ja już napisałem, że byłem z Wezyrem dwa razy i było słabiutko, ale inni co sprzedają ich oferty twierdzą, że są super, to nie ma o czym dyskutować.
                    Ja na pewno nie wybiorę się już nimi, bo nie chcę kolejny raz ryzykować.
                    Rodos i Kreta, to były nasze wakacje i z nimi. Na Krecie w rodzinnym hotelu, dopiero za trzecim razem po interwencji rezydentki dostaliśmy taki pokój za jaki zapłaciliśmy. Miał być 3 osobowy ( z dzieckiem) z widokiem na morze. Jak za pierwszym razem pani nam dała pokój w podziemiach i poprosiłem z zmianę, to dostaliśmy 2ójkę z dwoma łóżkami.
                    Dopiero następnego dnia po interwencji rezydentki okazało się, że są takie pokoje jak w opisie. Jak dziecko chciało wodę niegazowaną z ALL, to dostawało kranówkę. Jedzenie słabe, zimne, mały wybór. W klubie dla dzieci opisanym w katalogu była graciarnia it. itp.
                    Nie ma co nawet dalej pisać, sprawdzałem hotel wcześniej w necie, opinie były różne.
                    Przeloty najczęściej Enterem, to każdy lot co najmniej godzinę opóźniony, nasz powrót z Rodos chyba ok. 2 godziny.
                    Byłem na wakacjach z różnymi biurami i Wezyr był jednym z gorszych. Z innych byłem z Itaką ( z 15 razy), z TUI, z Neckermannem, GTI, Jet Touristic, Scan Holidayem, Eximem, Alladynem, El Greco i jakimiś innymi. Wezyr 2 razy wypadł przy nich bardzo blado, to chyba daje do myślenia.
                    Mieszkałem też w różnych hotelach od 2 * do 5*, w różnych krajach i jako takie pojęcie mam.
                    Jeśli ktoś chce lecieć do Egiptu z Wezyrem do jakiegoś tańszego hotelu, to nie będzie fajnie.
                    • mania_1978 Re: wezyr -? 23.02.13, 13:36
                      I dlatego twoje opinie są cenne ...
                      Każdy ma jakiś wybór co do biura terminu i miejsca, wpływ na to ma wiele czynników w naszym przypadku termin był podstawą (urlop tylko w lipcu) a że zamarzył nam się Egipt .... :)) Hotel sprawdziłam (na tyle ile się dało) jest niezły to Stella Makadi Garden !

Wezyr lata teraz z Bingo Airways opinie różne (jak zawsze) samolotem polecimy po raz pierwszy więc i tak będzie STRASZNIE ...
                      Należymy do grupy osób które kochają Chorwację (samochodem) zwiedziliśmy już kawał wybrzeża więc zmiana ogromna na pewno nie na lepsze no ale cóż wszystkiego trzeba spróbować może Egipt to pierwszy i ostatni raz ?
                      • voyager747 Re: wezyr -? 23.02.13, 18:27
                        To jeśli hotel jest ok, to powinno być spoko, Bingo to mała linia, chyba z 2 samoloty mają ( 9 i 7 lat, to nawet nie takie stare).
                        W Egipcie nie byłem, wybierałem się już 2 razy, raz w 2001 we wrześniu, ale było WTC a potem chyba w 2006 i też coś wypadło. Samolotem to leciałem jak dotąd 106 razy, nie ma się czego bać :)
                    • Gość: Ridick26 Re: wezyr -? IP: *.szczecin.mm.pl 23.02.13, 14:41
                      voyager, a w jaki hotsl na Krecie opisujesz?
                      • voyager747 Re: wezyr -? 23.02.13, 18:29
                        Zaraz sprawdzę, bo napisałem opinię na Holiday Checku.
                        To ten:
                        www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Hotel+Cretan+Garden-hid_34540.html
                        • Gość: Ridick26 Re: wezyr -? IP: *.szczecin.mm.pl 23.02.13, 19:53
                          dzieki.my jedziemy do Gouves Park hotel i nastawiony jestem ze bedzie git
                          • voyager747 Re: wezyr -? 23.02.13, 19:54
                            To tego nie znam, mam nadzieję.
                            • voyager747 Re: wezyr -? 24.02.13, 00:01
                              www.oceniacz.pl/profil/jack123/opinie/hotel/3327/gouves-park-holiday-resort/43353
                              jeśli to ten, to może być różnie
                  • Gość: haha Re: wezyr -? IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.13, 10:47
                    To on zaczyna dyskusję zwracając komuś uwagę, że zrobił błąd.
                    • Gość: Ridick26 Re: wezyr -? IP: *.szczecin.mm.pl 24.02.13, 10:59
                      eee tam, voyager troche zobaczyl w swiecie i ma jakies tam doswiadczenie ale wiadomo co czlowoek to opinia.
                      za kazdym razem nastawiam sie poytywnie i tak tez bedzie tym razem.
                      wakacje beda udane ! :)
                • Gość: haha Re: wezyr -? IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.13, 10:59
                  W nauczyciela to ty próbowałeś się zabawić zwracając komuś uwagę na błąd.
                  • voyager747 Re: wezyr -? 24.02.13, 11:06
                    bo błąd "tą" zamiast "tę" jest niestety częsty, nie tylko w piśmie, ale także w mowie, a wpisanie "ę" zamiast "e", to jest zwykła pomyłka na klawiaturze, ale na pewno tego nie zrozumiesz i jeszcze 100 razy będziesz tu udowadniał, że masz rację. Jeśli chcesz ha ha wyszukiwać moje błędy, to przejrzyj 5000 moich postów na forum, może jeszcze znajdziesz klika ogonów, ale "tą" nie znajdziesz.
                    Nie chce mi się tracić czasu na dyskusje z kimś kto nawet się nie chce zalogować, więc od razu ha ha uznajmy, że masz rację. Nic nie wie umiem i nie wiem, pasuje ?
                    • Gość: haha Re: wezyr -? IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.13, 11:22
                      > bo błąd "tą" zamiast "tę" jest niestety częsty, nie tylko w piśmie, ale także w
                      > mowie, a wpisanie "ę" zamiast "e", to jest zwykła pomyłka na klawiaturze

Dokładnie tak samo można powiedzieć, że zwykłą pomyłką na klawiaturze było wpisanie "ą" zamiast "ę".
                      • voyager747 Re: wezyr -? 24.02.13, 11:24
                        dokładnie tak, już napisałem że masz rację, wysłać Ci to w kopercie?
                        • Gość: bjk Re: wezyr -? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.13, 11:34
                          Oj, oj... voyager747 myślę, że tak jak koleżanka powyżej powinieneś zakończyć ten wątek :) Dużo bardziej wolę czytać Twoje opisy podróży - z kilku wskazówek jak już kiedyś pisałem skorzystałem. W tym roku lecimy na Majorkę na przełomie czerwca i lipca, mam nadzieję, że pogoda będzie ok, a nie tak jak Ty miałeś kiedyś w maju deszcz... Lecimy z Neckermannem a wezyra sprawdzam z myślą o wrześniu na Krecie. Interesuje mnie rejon a w zasadzie samo miasto Rethymno, byłeś? O i może tak zmienimy temat:)
                          • voyager747 Re: wezyr -? 24.02.13, 11:50
                            Majorka super, byliśmy raz z Neckeramnnem i drugi z Eximem. Na przełomie czerwca i lipca to będą upały, zero deszczu.
                            Na Krecie byliśmy za pierwszym razem w okolicach Retmymnonu ze Scan Holidayem jeszcze. Wydaje mi się, że jednak Itaka ma lepsze hotele w Grecji niż Wezyr. Też byliśmy w 3 * i 4 * i było dużo lepiej niż z Wezyrem. Z Itaką byliśmy na Krecie w Agia Pelagia i było ok.
                            Sam Rethymnon jest bardzo fajny, ale plaże to już takie średnie, sporo kamieni. My mieszkaliśmy w Adelianos Kampos, to tam plaża słaba była.
                            A na Majorkę dokąd jedziecie ?
                            • voyager747 Re: wezyr -? 24.02.13, 11:59
                              A jeszcze o opiniach, tak jak znalazłem o tym hotelu w Gouves, wiadomo, że są ludzie którym nic nie pasuje, ale jeśli kilka osób pisze to samo i daje 1, 2 punkty to warto się nad tym zastanowić. Opinie zbyt pochlebne też mogą być nieprawdziwe, niestety. Prawda zwykle leży pośrodku. Ja też nie sprawdzam czy fugi są w łazience proste, ale jednak 3 * na Majorce i hotel kategorii B w Grecji to nie są porównywalne. W Grecji byliśmy chyba 6 razy i tylko hotel na Korfu greckiej kategorii A był super fajny, w tych B to już jest tak sobie.
                              Na Rodos z Wezyrem w hotelu, któremu oni dawali 3 i pół *, to szklanki były tak brudne że w życiu brudniejszych nie widziałem. Do jedzenia dwa dania, w tym uschnięty makaron,a ludzie piszą w opiniach: "pyszne, urozmaicone, greckie jedzenie". Tzn. że albo nigdzie nie byli, albo to sami pracownicy je piszą.
                              Ja sprawdzam opnie na Holidaychecku, tam jest tego sporo, polecam.
                              • Gość: bjk Re: wezyr -? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.13, 13:29
                                O, tylko pociągnąć Cię za język i tyle informacji :) Masz rację z tymi opiniami - zbyt pochlebne ,,śmierdzą" pracownikami biur podróży na kilometr a skrajnie negatywne piszą buraki z 5* egipskich i nie pasują im 3* greckie. Również potwierdzam, że gwiazdki greckie od hiszpańskich dzielą lata świetlne. Chociaż z tymi gwiazdkami w Grecji też jest różnie. Kiedyś byliśmy w 3,5 gwiazdkowym na riwierze olimpijskiej kat B i był dużoooo gorszy od 4* kat A na Rodos. Był to hotel na samym cyplu miasta Rodos obok kasyna i pewnie dlatego nie odbiegał od 4* hiszpańskich, poza tym był z necka a nie wezyra :) Potwierdzam, że przed wyborem hotelu należy "zaopatrzyć" się w opinie innych. Ja sprawdzam na holidaycheck, tripadvisor, wakacje.pl, sprawdzam na mapach google (masz tam dużo zdjęć) i potem idę do biura załatwiać wczasy. Agentka żartuje, że zatrudni mnie na pół etatu :)
                                A co do Majorki to lecimy drugi raz, kiedyś byliśmy w Cala Milor, a teraz do Can Picafort obok Alcudii. Mam nadzieję, że jeszcze pogawędzimy również na innym wątku. Pozdrawiam

• mania_1978 Re: wezyr -? 24.02.13, 16:33
                                  Chłopcy :)) normalnie jestem zazdrosna ..... :)) muszę chyba trzeciej pracy szukać aby móc trochę więcej podróżować (i w innych terminach bo ten lipiec to cenowo i pogodowo ciężki)
                                  Ja tu piszczę bo pierwszy raz mam lecieć samolotem a wy Majorki ... Rodos itd ...
                                  Dzięki za wskazówki są naprawdę pomocne .... Pozdrawiam
                                  • voyager747 Re: wezyr -? 24.02.13, 16:40
                                    A, właśnie Majorkę, Rodos, Kos,Kretę, Bodrum, Side zawsze polecam. Bardzo fajna jest też Costa Dorada, bo można Barcelonę zobaczyć i Costa Del Sol, bo stamtąd Rondę, Grenadę, Gibraltar, Sewillę. Ja pierwszy raz w 1999 roku właśnie na Majorkę leciałem w czerwcu na super lasta, po 999 pln od osoby.
                                    Zdjęcia mam tutaj z różnych wyjazdów, paru nowych tam brakuje:

kolumber.pl/u/voyager747
                                  • Gość: bjk Re: wezyr -? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.13, 21:10
                                    Mania_1978 nie przejmuj się tak tym samolotem, podróż szybko przeleci. Ja już leciałem wiele razy ale zawsze mam stresik {wiem nie pomagam:)}, no ale to tylko parę godzin a nie np. tułaczka przez całą dobę po Europie. Dziwię się tylko, że miłośniczka Chorwacji wybrała Egipt. My też byliśmy 4razy w Chorwacji i podejrzewam, że bardziej podobało by się Wam w Hiszpanii czy Grecji niż u faraonów. A co do cen to też nie mamy dużego budżetu wakacyjnego ale zawsze coś wybierzemy w rozsądnej cenie. Majorka, że niby drożyzna to też mit, można kupić czasem taniej jak Turcję. A woda w morzu mimo drobnego piachu w podobnym kolorze jak w Croatii :)
                                    Pozdrawiam
                                    • voyager747 Re: wezyr -? 24.02.13, 21:16
                                      Dokładnie, do Egiptu to 4 godziny się leci, mój najdłuższy lot, to 12.45 :) to był jeden z 3 odcinków.
                                      Do krajobrazów Chorwacji to najbliżej chyba na Korfu, piękna, zielona wyspa.
                                • voyager747 Re: wezyr -? 24.02.13, 16:35
                                  To fajnie, my byliśmy na Majorce w El Arenal za pierwszym razem, a potem w Cala D'Or, nie ma co nawet porównywać, to dwie różne Majorki :) w Can Picafort, Calla Milor byliśmy tylko przejazdem.
                                  Na Google Earth zawsze sprawdzam jak jest dookoła hotelu, czy są sklepy, jak dojść, gdzie wypożyczalnia itp.Ostatnio jak rezerwowałem hotel w Marsylii, to na street view go nie było, był remont :) Muszę dopisać trochę opinii do Holidaychecka, bo trochę hoteli ostatnio odwiedziłem.
                                  Majorka jest fajna, chyba wszystko mam już zwiedzone tam :)
                                  pozdr.
                                  • Gość: bjk Re: wezyr -? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.13, 21:15
                                    Potwierdzam - street view bezcenne. Gdy jeździmy do Hiszpanii to Żona zastanawia się czy już tam wcześniej nie byłem :) Szkoda, że greckie wyspy jeszcze nie tak obfotografowane jak reszta Europy.
                                    • voyager747 Re: wezyr -? 24.02.13, 21:18
                                      Tak, niektóre miejsca są dużo lepiej, ja Lizbonę oglądałem, Marsylię,Frankfurt teraz Rzym, wysiadłem na Termini i od razu poszedłem dobrą ulicą do hotelu, to jest piękne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka