Dodaj do ulubionych

wakacje we wrześniu - ceny last minute ??

IP: *.icpnet.pl 18.07.13, 13:03
Witam czy ceny w biurach podróży pod koniec sierpnia i na początku września spadną trochę?

Jak teraz patrze na ceny są dość spore w porównaniu do lat poprzednich.

Chcę lecieć na wakację na samym początku września prawdopodobnie do Turcji,

lepiej wykupić teraz ofertę? czy wstrzymać się na kilka dni przed?

Może ktoś kto pracuje w biurze się wpowie i doradzi?
Obserwuj wątek
    • Gość: Agaa Re: wakacje we wrześniu - ceny last minute ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.13, 15:31
      Podbijam pytanie, mogę wydać 1400zł za tyg ( all in.) jestem ciekawa czy mi się to uda...w czerwcu takie wycieczki do np Turcji kosztowały nawet 1000zł...
      • voyager747 Re: wakacje we wrześniu - ceny last minute ?? 20.07.13, 18:28
        Teraz we wrześniu jest coraz trudniej znaleźć taniego lasta, ceny są wyższe niż w czerwcu, ale coś tam się powinno dać znaleźć, zwłaszcza do Turcji, bo ofert jest sporo.
        • Gość: matylda Re: wakacje we wrześniu - ceny last minute ?? IP: *.komputerlan.pl 22.07.13, 10:48
          To zależy od polityki cenowej biura. Ogólnie to ceny wycieczek First Minute często rosną, im więcej ich się sprzedaje. A potem w okolicach jesieni powinny spadać i ostatnie być wyprzedawane jako lasty ;)
          • biomj Re: wakacje we wrześniu - ceny last minute ?? 22.07.13, 13:57
            Zależy tez skąd chcesz lecieć i ile osób.
            Jesli z lotniska lokalnego i/lub większa liczba osób-moga być problemy z miejscami w samolocie (czyli im dlużej czekasz, tym większe ryzyko, ze się nie załapiesz).
            Jeśli z Warszawy i pojedynczy bilet, to wydaje mi się, że zawsze coś znajdziesz, a im bliżej wylotu to na pewno cos tam obniżą.
            • biomj Re: wakacje we wrześniu - ceny last minute ?? 22.07.13, 14:06
              Doczytałam i nie wiem czy za tę kwotę nawet w lastach coś znajdziesz (zwłaszcza, ze myślisz o początku wrzesnia i all). Prędzej za takie pieniądze w październiku.
              Ale zycze powodzenia.
              • Gość: asdfghjkl Re: wakacje we wrześniu - ceny last minute ?? IP: *.icpnet.pl 22.07.13, 14:11
                Ja nie podałam ceny, to ktoś inny pytał ;)
                ja chcę przeznaczyć 2-2,5 tysiąca za osobę.
                Aktualnie są wycieczki za 2,5 trochę więcej do hotelów 4-5 gwiazdkowych w terminie którym chciałam jechać czyli 30,31.08 albo 01.09 więc mam nadzieję, że spadnę te ceny, albo lepsze hotele zajdą do 2,5 tysiąca. Najchętniej chcę lecieć z Poznania w 4 osoby ;)
                • biomj Re: wakacje we wrześniu - ceny last minute ?? 22.07.13, 14:32
                  A widzisz, nie zauważyłam, że to pisał ktos inny.
                  Masz jakiś upatrzony hotel?
                  Jesli w grę wchodzi tylko wylot z Poznania, to powinnaś już przynajmniej zacząć śledzić oferty.
                  Mnie zależąło na wylocie z Gdańska (tylko i wyłącznie). Termin 28.08-4.09 dla 3 osób. Zaczęłam się tym interesować gdzieś na początku lipca. Ale nie mogłam się zdecydowac na konkrety, odkładałam decyzję z dnia na dzień. Zaglądam 17 lipca do netu, na stronę TUI- a tutaj niespodzianka- nie maja juz miejsc w samolocie (w hotelu tak).
                  Musiałam biegusiem zacząc szukać innego hotelu i biura, które miało miejsce w samolocie na ten termin.
                  Znalazłam oferty zatytułowane "last", ale poieważ ich nie sledziłam wczesniej, to nie wiem czy i o ile są tańsze od podstawowej oferty. Może to tylko ściema reklamowa.

Być może, że o wylot z Poznania jest łatwiej niż z Gdańska i możesz jeszcze poczekać.
                  PS. Niektórzy pracownicy biur podróży udzielą odpowiedzi na pytanie czy jeszcze dużo zostało miejsc w samolocie na dany termin.Podpytaj może.
                  • Gość: asdfghjkl Re: wakacje we wrześniu - ceny last minute ?? IP: *.icpnet.pl 22.07.13, 14:41
                    a gdzie lecisz jak mogę spytać?
                    mi w sumie obojętnie z jakim biurem podróży (byle jakieś znane co nie zbankrutuje) pewnie wyjdzie itaka jak co roku, chociaż ceny w tym roku mają wysokie niestety :(
                    a hotel chciałabym żeby miał all inclusive 24h i ogólnie jakiś lepszy, głównie liczą się dla mnie opinie o hotelu w necie bo na opis w biurze podróży nie ma co poatrzeć bo potem jest inaczej, a oferty śledze cały czas.
                    raczej jednak poczekam do końca sierpnia i z dwa dni wcześniej zarezerwuje tylko boje się, że zostaną kiepskie hotele, chociaż w sumie mogą wtedy też spaść ceny tych droższych hoteli i może się udać, ale niestety to jest taka loteria, może się udać na korzyść a może nic nie być.
                    a orientujesz się które biura udostępniają takie informację? i czy muszę iść czy mogę wysłać np zapytanie przez neta?
                    • onyks_malowany Re: wakacje we wrześniu - ceny last minute ?? 22.07.13, 21:15
                      w biurach podróży mają podgląd ile miejsc zostało w samolocie czy w danym hotelu. Problem w tym, że nie wszyscy chcą o tym informować. Przykład dzisiejszy: Dzwonię na infolinię do Itaki (chyba w Opolu) i pytam ile jest miejsc w samolocie - niemiły facet mówi, że on nie ma takich informacji. Dzwonię do Itaki w Blue City W-wa, też facet mówi, że nie wie. Jadę wieczorem do Blue City i miła panienka sprawdza mi po kolei interesujące mnie terminy. I proszę! Ma podgląd na ilość miejsc i w hotelu i w samolocie!
                      • Gość: Augustynka Re: wakacje we wrześniu - ceny last minute ?? IP: *.cm-6-2b.dynamic.ziggo.nl 28.07.13, 19:55
                        Hmmm, to w sumie ciekawe od czego to zależy, jeśli dobrze pamiętam jak wykupowałam wczasy w czerwcu z last minute, ale z Bee Free, to mnie informowano ile jest jeszcze wolnych miejsc.
          • Gość: agra Re: wakacje we wrześniu - ceny last minute ?? IP: *.231.7.146.koba.pl 09.09.13, 12:20
            Nie wiem jak to jest ale ja się załapałam na lasy do Grecji i jestem zadowolona bo biuro podróży jest kompetentne i widać, że dobrze zna się na tym kraju
    • Gość: Magda Re: wakacje we wrześniu - ceny last minute ?? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.07.13, 21:04
      Moja taktyka jest zawsze na kilka dni przed, można upolować naprawdę fajnego lasta jeśli jest Ci obojętne gdzie lecisz;)
      • Gość: Kasia Re: wakacje we wrześniu - ceny last minute ?? IP: *.180.248.61.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.07.13, 21:40
        można obserwować np takie portale co zbierają wszystkie lasty....np lastminuter.pl czy tanie-loty. no a później pozostaje dzwonienie do biura i dowiadywanie się szczegółów.
        ostatnio znalazłam wyjazd do paryża na 5 dni za jakieś całkiem przyzwoite pieniądze z bp margotravel, ale wyjazd miałam na za dwa dni więc była to decyzja podjęta w 5 minut:)
      • Gość: Natka Re: wakacje we wrześniu - ceny last minute ?? IP: 149.241.112.* 23.07.13, 12:09
        Dokladnie, najlpeij polowac tak tydzien przed rozpoczeciem urlopu.
      • Gość: Ola Re: wakacje we wrześniu - ceny last minute ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.13, 09:24
        Całkowicie zgadzam się z przedmówcą, mam taką samą taktykę. Mam swoje ulubione bp Salt Travel i po prostu we wrześniu jadę tam gdzie są aktualnie fajne last minute :)
        • Gość: Fragola Re: wakacje we wrześniu - ceny last minute ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.13, 10:06
          Co za SPAM!!!
    • Gość: Jagoda Last minute IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.13, 09:21
      allegro.pl/last-minute-mamy-to-turcja-tunezja-grecja-cypr-i3537191637.html
      • Gość: ania Re: Last minute IP: *.stargard.mm.pl 14.09.13, 21:00
        Ceny na pewno już pospadały, w końcu już po sezonie, ostatnio jak sprawdzałam noclegi w górach to zauważyłam trochę niższe ceny niż w lipcu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka