Dodaj do ulubionych

LIBAN - WIZA

IP: 62.233.208.* 02.08.02, 16:57
Wedle ostatnich niepotwierdzonych informacji wizy dla Polaków zniesiono, ba
nawet kobiety mają prawo wjeżdżać bez ograniczeń. Może ktoś to
zweryfikować??? Wybieram się we wrześniu do Syrii i Jordanii, a Bejrut jest
raptem 4h drogi od Damaszku, więc czemu nie skoczyć na 2 dni? Jak ktoś wie
coś na ten temat, to proszę o odpowiedź. Na stronie MZS dane są z ubiegłego
roku. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: batistuta Re: LIBAN - WIZA IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 03.08.02, 15:23
      czesc
      nie wiem jak jest z wizami, jeszcze niedawno byly i ciezko bylo je dostac
      (zaswiadczenie o zatrudnieniu, dosc dlugo sie czekalo, itd.); mam do Ciebie
      pytanie: jak jedziesz; tez wybieram sie w tamte rejony we wrzesniu, tylko chce
      to zrobic jak najtanszym kosztem; moze wiesz tez cos o noclegach w syrii i
      jordanii; z gory dzieki za odpowiedz;
      • Gość: acton Re: LIBAN - WIZA IP: 62.233.208.* 03.08.02, 18:16
        Gość portalu: batistuta napisał(a):

> czesc
        > nie wiem jak jest z wizami, jeszcze niedawno byly i ciezko bylo je dostac
        > (zaswiadczenie o zatrudnieniu, dosc dlugo sie czekalo, itd.); mam do Ciebie
        > pytanie: jak jedziesz; tez wybieram sie w tamte rejony we wrzesniu, tylko
        chce
        > to zrobic jak najtanszym kosztem; moze wiesz tez cos o noclegach w syrii i
        > jordanii; z gory dzieki za odpowiedz;

No to tak jak my. Najtaniej jak się da, czyli tramping. Ceny noclegów, wedle
        moich obliczeń wyjdą średnio 3$ za nocleg. Drożej wyjdzie w takich miejscach
        jak Palmira, Wadi Rum, Petra, ale nadrobić można nocując na dachach hoteli. Na
        dachu można przekimać już za 1- 1,5$. W Jordanii drożej jest niż w Syrii. Co do
        wizy z Libanu, to mam info z innego forum. Chciałbym to zweryfikować. 48h wiza
        była za darmo, ale kobiety nie mogą wjechać. Jeśli w ogóle je cofnięto, to się
        wybierzemy na 2,3 dni do Bejrutu i np. Balbeck.
    • Gość: batistuta Re: LIBAN - WIZA IP: *.sochaczew.sdi.tpnet.pl 03.08.02, 16:16
      to jeszcze raz ja - dzieki za odpowiedz na moje pytanie, dopiero teraz
      zobaczylem, ze to ty; masz moze adresy tych fajnych stron z opisami wypraw do
      syrii i jordanii?
      • Gość: acton Re: LIBAN - WIZA IP: 62.233.208.* 03.08.02, 18:25
        Gość portalu: batistuta napisał(a):

> to jeszcze raz ja - dzieki za odpowiedz na moje pytanie, dopiero teraz
        > zobaczylem, ze to ty; masz moze adresy tych fajnych stron z opisami wypraw do
        > syrii i jordanii?

No jest kilka b. dobrych stronek z wyjazdami. Wszystkich nie pamiętam, ale zważ
        na początek te.

cartman.symboliczna.net
        www.barwinski.artist.pl
        strony.wp.pl/wp/podroz/1999/syria.html
        www.lonelyplanet.com

Ogólnie dużo jest stronek. Najlepiej piknij w wyszukiwarce i pojawi się na
        pewno kilka.
        • Gość: Damian Re: LIBAN - WIZA IP: *.mofnet.gov.pl 05.08.02, 09:12
          potwierdzam - wiz nie ma. jak i wszelkich dodatkowych formalności dla pań
          poniżej 30 roku życia
          co do info, to na przełomie maja i czerwca spędziłem w Libanie, Syrii i
          Jordanii 3,5 tygodnia i służę wszelkim info
          pozdrawiam
          damianj@wa.onet.pl
        • Gość: Damian Re: LIBAN - WIZA IP: *.mofnet.gov.pl 05.08.02, 09:19
          co do adresów to zwłaszcza cartman ma fajny opis, co do www.lonelyplanet.com to
          chyba troszkę za ogolnie, polecam tam forum TT o bliskim wschodzie, poza tym
          fora dyskusyjne na www.travelbit.net oraz niusy.onet.pl (turystyka.trampingowa)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka