Dodaj do ulubionych

bez winietek i oplat

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.02, 03:29
A czy mogę przejechac przez Słowację i Węgry nie wykupując zadnych winietek
na autostrady? To znaczy czy mogę wybierać drogi niepłatne? CZy spowoduje to
duże utrudnienia w podróży? Jadę do Chorwacji.
Obserwuj wątek
    • Gość: mac Re: bez winietek i oplat IP: 213.77.125.* 21.08.02, 08:43
      Ja tak jechałem. Bez żadnych opłat w Słowacji, Węgrzech i Chorwacji. Tracisz
      jedynie trochę czasu. Zyskujesz paliwo. Ja jadąc autostradą jadę szybko, więć i
      paliwka idzie więcej.
      Jak nie chcesz płacić na Węgrzech to kieruj się z Budapesztu na Pecs. To niezła
      droga. Bez winiety. Uważaj na patrole.
      W Słowacji unikaj drogi Zvolen - Banska Bystrica. Ponoć podlega winiecie.
      Oczywiście wszystkie autotrady tez, ale zostawiasz je na boku.
      W samej Chorwacji tez nie płacisz. Nie kieruj się na autostradę na Zagrzeb
      tylko jedź na Sisak. Potem wylecisz na drogę juz za Karlovacem. Pzdr.
      • Gość: trigger Re: bez winietek i oplat IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 13:45
        Ja jestem za jazdą autostradami. Stickery i opłaty nie są przecież straszliwie
        drogie. Zyskujesz czas, paliwo (jedziesz przecież cały czas na piątce i nie
        hamujesz w każdej wsi i miasteczku) i oczywiście wygodę. Autostrada jest tym
        bardziej pożądana jeżeli masz niewielki samochód bez klimatyzacji.
        • Gość: Adam Re: bez winietek i oplat IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.08.02, 00:37
          Dzięki za radyI co tu wybrać? na razie opinie się równoważą:) Pozdrawiam i
          proszę o dalszew wskazówki
      • Gość: mac Re: bez winietek i oplat IP: 213.77.125.* 22.08.02, 07:28
        Jeszcze słowo o spalaniu. Mój samochód na tej trasie (bez autostrad) przy
        średniej 80-90 km/h spalił średnio 5,8 l/100 km odcinek Split-Sisak-Pecs-
        Budapeszt-Zvolen ok. 900 km.
        Na autostradzie jadąc w ubiegłum tygodniu przez całe Czechy (Brno-Praga-Pilzno
        przy średniej 140-150 km/h spalił 8,4 l/100 km.
        Tak więc zależy czy chcesz dojechać wolniej i taniej czy szybciej i drożej. Nie
        wierzę że ktoś pojedzie autostradą 90 km/h. Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka