Dodaj do ulubionych

ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P.

IP: *.kghm.pl 08.08.05, 07:57
Uwaga!
W związku z planowanym lada dzień wniesieniem zbiorowego pozwu do Sądu
Rejonowego w Warszawie, przeciwko osławionej już ze sposobu traktowania
swoich klientów Triadzie, proszę wszystkich chetnych, którzy nacięli się na
wczasach z tym biurem i chcą dochodzic odszkodowań w sądzie o kontakt
mail'owy na adres :

st.maria_hurghada@poczta.fm

Na razie proszę szczególnie o kontakt tych wszystkich, którzy zostli nabici w
butelkę w EGIPCIE, najlepiej w hotelu Santa Maria Resort w Hurghadzie. W
dalszej kolejności zbieramy materiały z wyjazdów do innych miejscowości i
innych hoteli.
JEST NAS JUZ OKOŁO SETKI OSÓB.Dlatego wszystkich chętnych prosimy o
zgłaszanie, im będzie nas więcej, tym lepiej, bo koszty zastępstwa
procesowego zostaną rozbite na wszystkich chętnych. Prosimy o nadsyłanie
zdjęć i filmików oraz innych świadectw oszukiwania swoich klientów przez
TRIADĘ.

Naszym celem jest nie tylko uzyskanie odszkodowania za zmarnowany i wcale nie
tani urlop, ale również położenie kresu sposobowi, w jaki TRIADA i inne biura
rozpatrują nasze reklamacje. A wygląda to w ten sposób, że nasze
zarzuty "mijają sie z prawdą", bo zdaniem B.P. woda w basenie była czysta,
jedzenie pzepyszne..tylko przyprawione po arabsku, cieknące krany i
wszechobecny brud jest wszędzie a nasi nieudaczni i namiętnie kłamiący w
swoich protokołach do każdej reklamacji rezydenci-...zdaniem TRIADY wywiązali
sie odpowiednio ze swoich obowiązków.

Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt:

st.maria_hurghada.poczta.fm

Obserwuj wątek
    • Gość: fiufiu Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: 212.160.191.* 09.08.05, 10:34
      no prosze jaka determinacja!
      • Gość: NIKO. Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.05, 11:19
        PODOBNY POZEW JEST PRZECIWKO FIRMIE NECERMAN POLSKA SEDZIBA WARSZAWA I DYREKTOCE P. PANEK KTÓRA PODPSYWAŁA ODPOWEDZI NA SKARGI.
    • Gość: misiek Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.pagi.pl 09.08.05, 11:42
      Pozew do sądu o brudną wodę w basenie i niesmaczne jedzenie to chyba lekka
      przesada! Zyczę powodzenia
      • Gość: Obi Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.08.05, 17:12
        Misiek, a Ty w domu tez kąpiesz się z robakami? Czy tylko na wyjazdach
        tolerujesz wielonożnych sublokatorów?
        • Gość: rumba Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.crowley.pl 09.08.05, 21:51
          ludzie to w końcu Egipt, tam karale to norma!
          • ohkarol1 Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. 10.08.05, 10:25
            bede trzymał kciuki...

licze że bedziecie o tym pisali na forum

• Gość: bingo Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 11:34
              To się Triada ucieszy,nie istnieje prawnie coś takiego jak zbiorowy pozew
              przeciwko biuru podróży

• Gość: zelwia Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 12:57
                no ale jak brzmi!!!ZBIOROWY POZEW. ALe faktycznie, pozew moze byc indywidualny,
                bo przeciez każda sprawa moze dotyczyc czegos zupełnie innego;-))
      • Gość: nr 235 Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.kghm.pl 12.08.05, 12:14
        Chyba nie myślisz, że o to tyle szumu? Oświadczenie o którym wspomniałem
        zawiera 3 strony zarzutów, m.in. całkowity brak opieki rezydentki, nawet
        podczas nagłych przypadków gdy wzywano za jej pomocą lekarza, wszechobecny
        brud, to czym nas karmiono stało nawet po 7 dni na stole, przynoszone kązdego
        ranka do konsumpcji jak gdyby to było naturalne (posiadam zdjęcia obrazujące
        trzy stadia rozwoju tej potrawy, a była to fasola), nieświeże pieczywo (nawet
        zdarzały sie mrówki w pieczywie) , powszechne przerabianie starych nieświeżych
        potraw na nowe następnego dnia, brudne naczynia, niezmieniane obrusy, brudny
        basen, plaża publicza bez pryszniców i sanitariatów, .....itd. Ale przede
        wszystkim umowa obejmowała hotel 3*** a Santa Maria nie ma takiego standardu,
        TRIADA celowo i z premedytacją umiesciła tam wszystkie turnusy.
        Wciąa uważasz,że to przesada?
    • Gość: Alan Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.08.05, 11:07
      Błagam .....
    • Gość: aw Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.05, 11:34
      jedzenie przyprawione po arabsku w Egipcie nie jest podstawą do reklamacji...
      Ja byłam na wyprawie z Triadą i nie mam zastrzeżeń, ale jeżeli w innych
      przypadkach nie wywiązali się z umowy to życzę powodzenia, chyba wszystkim
      biurom przyda się świadomość, że oszukani turyści mają możliwość dochodzenia
      swoich praw.
      • Gość: nr 235 Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.kghm.pl 12.08.05, 12:19
        w tym rzecz, nikt w reklamacji nie miał pretensji o brak wieprzowiny czy
        arabskie przyprawy, ale o to , że żarcia nie dało sie jeść, nie dośc,że
        codziennie to samo, to jeszcze niektóre potrawy potrafili podawać przez 7 dni,
        wciąz tą sama potrawę!!!, Stare pieczywo z mrówkami, jedzenie wydzielane i na
        dodatek skąpe. Standard 3*** w innych hotelch naprawdę wygląda całkiem inaczej!
        One poprostu mają taki standard a nsz hotel go nie miał.
        • Gość: Tete Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: 193.29.205.* 16.08.05, 10:15
          Wybaczcie ale 3* z TRiada w Egipcie to syf!!! Zreszta z innymi raczej tez
          beznadzieja totalna. Wszyscy to wiedza. Trzeba bylo doplaci 200 zl do 4*.
    • Gość: Ania Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 10.08.05, 11:38
      Proszę Was.......płacicie za wycieczkę cenę niemal minimalną a żądacie
      standardu pięciu gwiazdek...wstyd mi za polskich turystów !!! WSTYD !!!
      • Gość: Cierpliwy Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: 204.52.187.* 10.08.05, 11:58
        Aniu, wybacz ale nie masz racji. Jeżeli obiecuje sie w folderze coś zupełnie
        innego niż się oferuje w rzeczywistości to jest to podstawą do reklamacji.
        Jesteś z pewnością dużą dziewczynką i taką prostą rzecz zrozumiesz, prawda?
        • Gość: zelwia Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 12:27
          Nie bądź cyniczny wobec Ani. Jej chodzi o to, że ludzie przesadzają. Owszem
          zgadzam się z tym , że jeśli BP nie opełnia warunków oferty patrz np. hotel 100
          metrów od plazy , a jest 1000metrów. To jest to wprowadzenie klienta w bład.
          Wybacz , ale sytuacja , w której klient np. kwestionuje, że w kraju o odmiennej
          kulturze, kuchni i obyczajach. Kelener np. czeka na napiwek. Jedzenie jest nie
          takie - bo w domu je schabowe ; że ludzie-tubylcy zaczepiają go non stop.Troche
          jednak odbiegąłm od sedna sprawy .Niektorzy turysci narzekają na wszystko, na
          to , że nie dostał dodatkowego ręcznika. I zgłaszaja z tego tytułu reklamację
          po przyjeździe do domu. Wczesniej jednak nie pofatygowali się , ze rozwiązać
          problem na miejscu tj. poprosić w recepcji o dodatkowy lub jeśli sie nie
          potrafią dogadać poprosić o to rezydenta lub kogos z wycieczki. I to takie
          zachowanie zapewne chodziło ANI , a nie o to , że ktoś reklamuje "Towar
          niezgodny z umową";-))
          • Gość: Cierpliwy Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: 204.52.187.* 10.08.05, 12:49
            Jezeli Ani chodziło o tego typu zachowania do okej (choć w to nie wierzę) i
            chętnie Anię przeproszę za swoją cyniczną uwagę.

Jednak ludzie, którzy wnoszą pozew w tym wypadku robią to z powodu bardziej
            poważnych uchybień. Zapewniam.

Pozdrawiam
            • Gość: zelwia Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 12:58
              Obys miał rację. Byc moze, że Ci którzy najgłosniej oburzaja się na forum robia
              tylko antyreklame, a jesli chodzi o drogę procesową daja sobie spokój ( moze
              jednak nie są do końca pewnie swoich silnych argumentów).Ale oczywiście uważam,
              że jesli oferta jest niezgodna z umowa to nalezy dochodzic swoich roszczeń (
              sensownie podpartych np. zgłoszeniem rekamacyjnym u rezydenta). Pozdrawiam
              • Gość: misiek Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.pagi.pl 10.08.05, 14:26
                Robaki w hotelu to nie jest wina biura podróży! No i nie jest to powód do
                składania reklamacji. Jeżdże z TRIADĄ od kilku lat i nie zdarzyło mi sie
                jeszcze, żeby oferta z katalogu była inna niż w rzeczywistości - tak jak było
                napisane było naprawdę. To, że zdjęcia były robione kilka lat temu i nie ma
                teraz jakiegoś drzewa lub jest więcej krzaków to jeszcze nie powód, żeby
                uważać, że to nie ten sam hotel. Odległości to też sprawa względna, biuro
                podasje odległość, którą podaje mu sam hotel, a ciekaw jestem skąd turysta wie
                (niekiedy jest ogromnie pewien), że było do plaży dalej niż napisano w
                katalogu, mierzył linijką?
                • Gość: zelwia Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 15:09
                  No nie chodziło tu o szukanie dziury w cały. Przykład z plażą był tylko
                  przykładem. Nie wiem czy ludzie są az tacy drobiazgowi. Ja nie jestem.Osobiście
                  uważam, że słowo TURYSTA nieco zmieniło swoje pierwotne znaczenie. Kiedys
                  turysta kojarzył się ( przynajmniej mi) z osobą, która lubi spędzac czas
                  czynnie tj. zwiedzajac, spiąć w namiocie i czerpie radośc z możliwości
                  odkrywania nowych miejsc. Obecnie słowa tego używa się do osób , które moim
                  zdaniem z turystyką niewiele mają wspólnego;-)) A moze ktos ma pomysł na
                  nazwanie ludzi , którzy podrózują po to by sie zabawic, napić i pomarudzić na
                  niedogodności.Pozdrawiam
                  • Gość: misiek Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.pagi.pl 11.08.05, 09:42
                    Oj tak, myślę, że coraz więcej ludzi wyjeżdża tylko po to aby się nawalić i
                    pomarudzić. Sam spotkałem się z tym wielokrotnie. To chyba dobry pomysł, żeby
                    znaleźć jakieś określenie dla takich maruderów. Ja tam zawsze wybieram jak
                    najwięcej wycieczek i oglądam co się da. ROzumiem jednak, że nie każdy tak lubi
                    ale czy siedzenie w hotelu to powód do obrzucania błotem biura, ludzi i
                    wszystko wokoło? Pozdrawiam
                    • Gość: ???? Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 11:09
                      Witam. Byłem w tym hotelu wraz z żoną dwa tygodnie temu. Hatel był
                      katastroficzny kto nie wierzy proszę się przejchać do Santa Marii. Szczęściem
                      było to że mielismy 7+7 czyli rejs nilem + odpoczynek w Santa Marii. Przyznam
                      że z rejsu i zwiedzania triada wywiązałą się w 100 % byliśmy bardzo z tego
                      zadowoleni. Tubylcy jak tubylcy wszyscy tacy sami ale taka specyfika kraju.
                      Hotel to totalna porażka gościu z obsługi rano około godziny 9 chodził do okoła
                      basenu wsypując do wody jakiś proszek z worka (co to było nie wiem) nie zmienia
                      to faktu ze woda nie była najczystrza. Mistrzem świata, każdy wie kto tam był,
                      jest "skunks" (spotkałem się z tym określeniem na jakiejś grupie) z niby baru
                      przy basenie. Gościu przy nas do butelki "BARAKI" dolewał wody z kranu i
                      wstawiał do lodówy. Zamówioną kawę dostaliśmy po 40 minutach, w wyszczerbionych
                      kubkach kawa była ohydna oczywiście kawa bez takich rzeczy jak cukier lub
                      łyżeczka. W wiosce nubijskiej była lepsza. Poza tym mieszkający tam rezydenci i
                      piloci z triady śniadania i obiady jedli w innym miescu a nie w hotelu. Jeżeli
                      chodzi o jedzenie to w pierwszym dniu były np. naleśniki a raczej placek z
                      naleśnika złożony w trójkąt były dobre ale po 4 dniach jedliśmy je jako chipsy
                      bo zeschły się na kamień było tak ze wszystkim. Napoje do śniadania były
                      podobno w cenie z tym że starczało ich tylko dla połowy grupy. Ogólnie nie mam
                      nic do triady ale hotel to istna kpina. Mogli by nie psuć sobie reputacji. Dwa
                      dni temu teściowie wrócili z wycieczki z triadą z grecji. Było spoko ale wc w
                      stylu "na małysza" to chyba nie jest popisowy numer triady. Pozdro dla
                      wszystkich z Santa Marii.
                  • dr_tusia Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. 16.08.05, 11:02

> uważam, że słowo TURYSTA nieco zmieniło swoje pierwotne znaczenie. Kiedys
                    > turysta kojarzył się ( przynajmniej mi) z osobą, która lubi spędzac czas
                    > czynnie tj. zwiedzajac, spiąć w namiocie i czerpie radośc z możliwości
                    > odkrywania nowych miejsc. Obecnie słowa tego używa się do osób , które moim
                    > zdaniem z turystyką niewiele mają wspólnego;-))

Otoz to!! Teoertycznie pod haslem "turystyka" kryja sie rozniste jej rodzaje,
                    ale ta piekna, swiadoma Turystyka przez duze T to przede wszystkim postawa
                    ciekawosci i zachwytu, to radosc zycia... A tutaj czyta sie takie dziwne
                    zarzuty... Jakby to, co plywa w basenie albo dluzszy spacer do plazy bylo
                    najwazniejesz. W ten sposob mozna sie nigdy urlopem nie cieszyc.

A moze ktos ma pomysł na
                    > nazwanie ludzi , którzy podrózują po to by sie zabawic, napić i pomarudzić na
                    > niedogodności.

To sa w najlepszym razie ZWIEDZACZE :-))
                    Pozdrawiam
                • Gość: kodeks sywilny Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.kghm.pl 14.11.05, 12:59
                  Biuro podróży odpowiada za działanie lub zaniechanie swoich podwykonawców jak
                  za swoje własne działanie czy zaniechanie. Więc Biuro podróży ponośi
                  odpowiedzialność za brud i robactwo.

Nie może równiez zasłaniac się nieprawdziwymi informacjami uzyskanymi od
                  hotely, ponieważ albo kłamie że takie własnie otrzymało , albo nie dołozyło
                  należytej staranności w ocenie hotelu i panujących warunków.

Turysta wie,że od hotelu do plaży było nie 100 a 1000 metrów, bo czas jego
                  dojścia do plaży był wielokrotnie dłuższy niż powinien,a wybacz - można sie
                  pomylić ale nie az tyle!
              • Gość: nr 235 Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.kghm.pl 12.08.05, 12:38
                nie robimy tu żadnej antyreklamy. Na poparcie naszych słów mamy silne dowody i
                z największą przyjemnościa przeslę je każdemu chętnemu poznac prawdę o TRIADZIE.
                A dodatkowo zapraszam na stronę www.elbe.byd.pl , tam jest relacja z pobytu w
                Turcji z zeszłego roku. To ich sprawa własnie trwa przed warszawskim sądem.

nasz mail : st.maria_hurghada@poczta.fm
      • Gość: nr 235 Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.kghm.pl 12.08.05, 12:25
        Nie wiem co masz na myśli pisząc "minimalna cena"? Całość wczasów to ok. 1500
        zł. + 18 $ na lotnkisku, pomimo ,że dla każdego innego turysty prócz turysty z
        TRIADY ta sama wiza kosztuje tylko 15 $.
        Jesli wierzysz ,ze te rzucające się w oczy kwoty 666 zł, 777 zł, 888 zł czy 999
        zł. to całkowity koszt wyjazdu, to raczej mnie jest za Ciebie wtyd. Bo
        nietrudno tu zauważyć,że to tylko kwota do raklamy, obejmująca część kosztów, a
        wszelkie pozostałe koszty ,łącznie z wyżywieniem zostaną doliczone już w biurze.
        • Gość: Asia Czy 2200 za wycieczkę to za mało IP: 62.111.195.* 12.08.05, 12:33
          Byliśmy z mężem w czerwu w Turcji i płaciliśmy za wycieczkę 2200 na osobę. Czy
          to jest śmieszna kwota żeby wymagać warunków 3-gwizdkowego hotelu, a nie syfu
          zimna woda, brak klimatyzacji i grzyb pod prysznicem. Nie rozumiem tych
          wszystkich osób, które nie były z Triadą a zabierają głos.
          • Gość: zelwia Re: Czy 2200 za wycieczkę to za mało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 12:42
            Asiu ja akurat byłam z TRIADĄ, dlatego zabieram głos;-)) Przykro mi , ze miałas
            syf. Ja nie miałam- a nie jestem związana w żadnym stosunku z TRIADĄ. Więc
            uogólnianie uważam , za nieporozumienie.
            • Gość: nr 235 Re: Czy 2200 za wycieczkę to za mało IP: *.kghm.pl 12.08.05, 13:31
              więc co, wyjazd na wczasy ma być loterią? na kogo wypadnie na tego bęc??
              Jednemu się uda a drugiemu zaserwować syf i jeszcze pozostawić go tam bez
              kompetentnej opieki??
              To o to chodzi w rynku usług turystycznych?? Na pewno nie! Płacę i wymagam tego
              co w umowie. A ze pewnośc wywiązania sie TRIADY z umowy to jak widać rzadkość i
              loteria , więc nie polecam na wczasy tym , którzy chca odpocząc i zrelaksowac
              się po całorocznej pracy!
              • Gość: zelwia Re: Czy 2200 za wycieczkę to za mało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 13:34
                masz oczywiście do tego prawo bo żyjemy w wolnym kraju. Nie wylewaj goryczy
                jednak na tych , którzy mają inne zdanie od twojego.
              • dr_tusia Re: Czy 2200 za wycieczkę to za mało 16.08.05, 11:06
                > więc co, wyjazd na wczasy ma być loterią? na kogo wypadnie na tego bęc??
                > Jednemu się uda a drugiemu zaserwować syf i jeszcze pozostawić go tam bez
                > kompetentnej opieki??

Jakiej OPIEKI?? Jestesmy doroslymi ludzmi, a nie dziecmi z kolonii!!
                a gdyby przyszlo niektorym pojechac na wakacje bez BP to siedliby na srodku
                ulicy i zaczeli plakac z braku opieki? Nie osmieszajcie sie!
          • Gość: beti36 Re: Czy 2200 za wycieczkę to za mało IP: 195.205.11.* 25.08.05, 21:38
            Do Asi !!!
            W jakim terminie dokładnie byliście bo my na imprezie 7 + 7 od 1.06-15.06.
            Pozdrawiam
            • Gość: Asia Re: Czy 2200 za wycieczkę to za mało IP: 62.111.195.* 26.08.05, 08:05
              Od 6 do 20 czerwca
      • Gość: malgat Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: 217.153.80.* 28.08.05, 09:09
        Aniu niech Ci nie będzie wstyd za turystów.Wstydź się raczej za oszustów z BP
        TRIADA.Ja byłem w 5* all inclusive i też mam duże zastrzeżenia ,które skończą
        się procesem.Najsmutniejsze to to ,że po zeszłorocznych przeprosinach za
        niezgodność z umową ,ponownie dałem się nabrać na wyjazd z BP TRIADA.Pozdrawiam
        MALGAT
        • alibaba355 Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. 30.08.05, 10:38
          a nie przesadzasz??
          piszesz samymi ogólnikami: co bylo nie tak w 5* hotelu all inclusive ??
          masazystki nie bylo na wyposazeniu pokoju czy co ??

wiecej szczegółów prosze

dr alibaba
          • wiem_swoje Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. 08.09.05, 11:56
            alibaba a co ty sie tak cZepiasz?? klinet ma prawo sie skarzyć w UNII jestesmy!
    • Gość: baba Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 13:56
      Brawo !
      Nareszcie moze wlsciciele biura zrozumieja ze nie mozna naciagac ludzi.
      Goraco popieram i zycze wygranej
      • Gość: aga Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 14:45
        z usług Triady korzystałam dwa razy, raz była to wycieczka do Paryża, drugi raz
        wczasy na Krecie - oba wyjazdy były doskonałe biuro wywiązało się w 100% z
        obietnic. Dodam tylko, że na Krecie byłam z 8 miesięcznym dzieckiem a ezydent
        odwiedzał nas codziennie, a gdy dziecko zachorowało to dwa razy dziennie
        przyjeżdżał spytać czy może jeszcze jakoś nam pomóc, nie było problemu nawet gdy
        obudziliśmy go 2 w nocy był u nas po 10 minutach. Myślę że przyszłe wakacje też
        spędzę z tym biurem podróży, jest super!
        • Gość: Obiektyw Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.08.05, 20:52
          Może do trzech razy sztuka :). Aby zwiększyć dreszczyk emocji wybierz
          objazdówkę w jednym z takich krajów jak Turcja, Egipt, Maroko. To będzie coś.
          • pzm Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. 13.08.05, 23:33
            Byłes choć na jednej ?
            Ja byłem w Egipcie, Tunezji, Libii. ŻADNYCH negatywów.
            Jeśli chodzi o podstawy reklamacji to 95 % turystów nie ma uwag, 4% ludzi to
            kompletni kretyni którzy nie powinni dostawać paszportów a tylko 1% ma podstawy
            do reklamacji.
            Tak też jest norama światowa (ale ceny płacimy polskie). Nic nadzwyczajnego.
    • pzm Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. ???? 13.08.05, 23:20
      Byliśmy z Triada dwukrotnie i NIGDY nie było SYFU.
      Podstawa to:
      1 - U arabów i Turków wykupić wysoki standard (min 4*). Jak Cię nie stać to
      akceptuj to co jest.

2 - Przygotować się do wyjazdu sprawdzając opinie o wybranym hotelu (nawet 4 czy
      5*). Nie jest to zbyt trudne bo hotele maja strony www a i wielu turystów wyraża
      swoje opinie na forach dyskusyjnych.

3 - zostawić w Polsce ludzi bez kultury osobistej, nachalnych na żarcie, baranów
      nie mających pojęcia co to turystyka,

PS Jak byś zapłaciła faktycznie 2200 i wybrała znany hotel (wiele informacji
      jest na forum) to nie miała byś kłopotu. Za pieniądze jakie większość naiwniaków
      płaci za Turcję to najwyżej urlop we Władysławowie na zasyfiałej kwaterze.

Ludzie !!! Więcej rozwagi a przede wszystkim umiaru w oczekiwaniach za zapłaconą
      cenę. Za ceny oferowane przez polskie biura podróży (tzw tanie wczasy za 1500
      zł) nie można oczekiwać wysokich lotów.
      • Gość: Asia płaciłam 2200 za 3* hotel w Turcji IP: 62.111.195.* 16.08.05, 11:53
        Więc 2200 za 3 gwiazdkowy hotel to za mało bo nie rozumiem. Jak juz pisałam
        płacilismy tyle za wycieczke objazdową na początku czerwca. Hotel Koc Sun
        wybrany z oferty.
        To według Ciebie ile powinnam zapłacić aby oczekiwać godziwych warunków?
        • Gość: gość Re: płaciłam 2200 za 3* hotel w Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 12:07
          Mało /dużo to jest subiektywne. Chodzi o to , że relatywnie za taka samą kwote
          mozna jechac autokarem i na 1 tydzień. Wiec pewnie o to chodziło, że mając
          mozliwosc zwiedzenia tylu ciekawych miejsc i szybkiego transportu na miejsce to
          kwota nie jest wygórowana.Poza tym 3* hotele chyba nie należą w krajach
          muzułmańskich do standardu takiego jak 3* w Europie.
        • Gość: gość1 Re: płaciłam 2200 za 3* hotel w Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 12:16
          poza tym kwota 2200zł. nie jest kwota tylko za pobyt w hotelu;-)) Przeciez
          składa sie na nia transport, opłaty lotniskowe, transfery, prowizje , hotel i
          zysk dla BP.Porównując jesli np. wybierasz indywidualnie nocleg w hotelu np. w
          Polsce to płacisz min. jakieś 60 zł. pomnóż to przez 2 tygodnie wyjdzie ci 840
          zł. za same noclegi do tego wyżywienie(pewnie tez około 700zł. za 14 dni) i
          transport( przelot w obie strony min. to pewnie 500 zł. ) Nie zagłebiałam sie
          tak bardzo w eokonomiczną strone , ale uważam , że po policzeniu wszystkiego
          wyjdzie tego sporo.
          • Gość: agro Re: płaciłam 2200 za 3* hotel w Turcji IP: 217.11.134.* 30.08.05, 13:42
            Dochodzenie swoich praw powinno byc standardem jeśli biuro podróży nie wywiązuje
            się należycie z umowy.

Gadanie, że za takie czy inne pieniądze nie można oczekiwać wywiązania się z
            umowy to brednie albo zmyłka pseudoforumowiczów z biura Triada. Chyba, że w
            katalogu jest jasno napisane: hotel XXX oferuje w standardzie np. spleśniałe
            pieczywo oraz brak prądu w nocy...

• marek.przybylski Re: płaciłam 2200 za 3* hotel w Turcji 02.12.05, 02:02
          no to dodaj jeszcze ze koc sun byl na all incl :) i w cenie mieliscie objazd
          rozumiem?
          i o co tyle krzyku?
          bylem w tym hoteliku - zero uwag w zwiazku z relacja standardu do ceny
      • Gość: nr 235 Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. ???? IP: *.kghm.pl 22.08.05, 11:57
        Wybacz, ale tu chodzi o złamanie umowy z klientem. Z pełną premedytacją
        oszukując go na standardzie hotelu, wyżywieniu, i wszystkim co wiąże się ze
        standardem 3***, do którego wcześniej nie miałem zastrzeżeń. I nie mów mi o
        kulturze, bo kiedy masz na posiłki niejadalny syf a rezydentka ma Ciebie w
        głebokim poważaniu, to człowieka krew zalewa. Oczekujemy tylko respektowania
        umów zawartych z klientami! Nic więcej. Nie chcemy niczego czego nie
        gwarantowałby standard 3*** i standardowa opieka biura podróży poprzez jego
        przedstawiciela-rezydenta.
      • Gość: agro Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. ???? IP: 217.11.134.* 30.08.05, 13:12
        Zamiast docenić wysiłek ludzi, którzy zdecydowali się bronić swoich praw, nawet
        jeżeli w ostatecznym rozrachunku ewentualne odszkodowanie nie zrekompensuje
        poświęconego czasu i energii - większość postów tępi dopisując sobie samym złe
        intencje reklamujących. Jest to albo celowe wprowadzanie w błąd (byc może ludzi
        związanych z BP Triada), albo przykład triumfu zawiści i głupoty nad wyobraźnią.
        Jeżeli bowiem zarzuty okażą się niepoważne - odrzuci je sąd. Tymczasem biuro
        Triada czuje się bezkarne oszukując kolejnych turystów (jestem jednym z nich,
        służę dowodami). Patrząc na wypowiedzi niektórych na tym forum przypuszczam że z
        czysto biznesowego punktu widzenia jest to niestety całkiem skuteczna recepta na
        dodatkowe zyski :(

Zapewne starcza z tego z nadwyżką na ludzi, którzy podszywając się pod turystów
        bronią Triady na tym na forum...

• Gość: magda Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 13:03
      Popieram! Popieram! I jeszcze raz popieram! Niech Triada się trochę
      zainteresuje jakie warunki turyści zastają w hotelu.
      W odpowiedzi na opinie forumowiczów, chcę zaznaczyć, że BP oferując określony
      standart hotelu powinno dopilnować, aby taki faktycznie był. Wszyscy wiedzą, że
      hotele mają pokoje o różnym standarcie. Na przykład ogólnie cały hotel ma 3
      gwiazdki, ale znajdziesz w nim pokoje, które mają jedną złamaną gwiazdkę. Taki
      tez pokój dostałam ja. Potem, jak się dowiedziałam, każdy kto przyjeżdżał, też
      dostawał na pierwszy rzut ten pokój. A, wierzcie mi, nie nadawał się do
      zamieszkania... My postawiliśmy sprawę jasno i twardo obstawaliśmy przy zmianie
      (dostaliśmy trochę lepszy, a po interwencji rezydentki już całkiem fajny), ale
      ludzie wraz z dziećmi, którzy nie wiedzieli jak rozmawiać z obsługą nocowali na
      dworzu, przy basenie na leżaku, czekając do następnego dnia na spotkanie z
      rezydentką...
      Więc uważam, że BP powinno standardu pokoi pilnować, nie dopuszczać do tego,
      aby klinet dostawał ciemną norę, bez klimy (55 stopni na dworzu), z grzybem i
      stojącą wodą na wysokość dłoni w całej łazience, zakrwawinonymi firankami, bez
      lodówki, bez zamka w drzwiach itd... A takich rewelacji w ofercie nie było...
      Więc zupełnie się nie dziwię, że ktoś się buntuje i nie pozwala sobie w kaszę
      dmuchać, ponieważ ja też, gdyby nie zmieniono mi pokoju, ostro wojowałabym z BP
      Triada. Zważywszy, że za wycieczkę zapłaciłam 2100zł. A mógłby być pobyt od
      początku ok, gdyby pokoju nie trzeba byłoby prawie pazurami wyrywać. Zdaję
      sobie srawę, że 3 gwiazdki to nie złote klamki i mięciutkie dywany, nie jestem
      też przesadnie wybredna, ale jadąc na wypoczynek, po roku pracy, płacą sporą
      kasę, oczekujesz przynajmniej minimum...
      Dlatego to nie wina hotelu, bo próbują kombinować ile się da i lepsze pokoje
      trzymają dla swoich klientów, ale BP, ponieważ nie wywiązuje sie z umowy i nie
      sprawdza hotelu. Dzięki temu miałam do tyłu cały dzień, który spędziłam w
      hotelowej recepcji..
      • Gość: bozena Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.crowley.pl 16.08.05, 22:10
      • Gość: bo Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.crowley.pl 16.08.05, 22:27
        Dobra rada dla piszących na forum: wybierajcie hotele czterogwiazdkowe, chociaż
        niektóre trzygwiazdkowe w Egipcie również warto polecić.
        Cena za sam pobyt+wyżywienie w czterogwiazdkowym to 160$(tydzień), płacąc 2200
        płacimy za przelot+opł.lotniskowa+ubezpieczenie.
        W hotelu,w którym byłam w Hurghadzie wszystko oceniam na szóstkę z plusem -
        z "TRIADY",trzeci raz w Egipcie.Niestety nie napiszę nazwy hotelu, ponieważ
        wolałabym, żeby Polacy tam nie jeździli, wstydziłam się za zachowanie
        niektórych.Zupełny brak kultury,powinni uczyć się od Egipcjan.
    • piorunka Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. 22.08.05, 14:27
      byłam w Egipcie w zeszłym roku dwa razy.
      W Hurghadzie i Sharm el Sheik.
      W obydwu przypadkach świadomie wolałam dopłacić 250-350 zł za hotel 5*****.
      Podkreślam "świadomie".
      I byłam zachwycona - w tym roku też najprawdopodobniej odwiedzę kraj faraonów.

niestety odniosłam wrażenie, że w mojej grupie (z którą byłam w Sharmie,
      zresztą w Hurghadzie też) więcej niż połowa osób nie miała świadomości dokąd
      się wybiera na wakacje...
      Czy nikt nie czyta, nie zbiera informacji dokąd się wybiera i na co przeznacza
      swoje pieniądze zanim zdecyduje sie na wykupienie wycieczki... Przecież Egipt
      to Afryka !!! a nie południowa część Europy !!! To inny kontynent,klimat,inne
      zwyczaje żywieniowe,inne normy zachowania,inna kultura i sposób traktowania
      klienta/turysty,inna flora bakteryjna ... inne wszystko. To nie kraj dla
      oszczędnych,mimo tego, że tani. Odrobina wyobraźni pozwala uniknąć rozczarowań
      a 250 złotych zdecydowało o tym,że wakacje w Egipcie ja zaliczyłam do jednych
      z najbardziej udanych.. a zwiedziłam już Turcję, Tunezję, Jordanię i kilka
      miejsc w Europie.Naprawdę warto zapłacić trochę więcej za gwarancję udanego
      urlopu.
      Osoby, które zdecydowały się na 3*** były niezadowolone ze wszystkiego - bo
      brudno, bo nie było owoców (dla Europejczyków trzeba je parzyć we wrzątku - dla
      hotelu to dodatkowy koszt - a Wy z tego zrezygnowaliście), bo Arab w brudnej
      galabiji podaje do stołu a nie ma bufetu szwedzkiego, bo za wodę trzeba płacić
      (w hotelu 5**** do woli i za darmo), bo do plaży daleko i basen brudny,
      ręczników plażowych nie ma , klimatyzacja od-do...
      Ludzie, przecież to wszystko kosztuje...nawet w Egipcie... i 3*** egipskie tak
      właśnie wyglądają jak widzieliście, tylko żal mi Was że nie wiedzieliście jak
      biura podróży zarabiają na "niedoinformowanych". Ale tu akurat jesteście sami
      sobie winnni.

W czasach internetu, informacji dostępnych w każdej księgarni i bilbliotece,
      filmów podróżniczych mimo wszystko wydaje się Nam,że wszędzie jest tak samo.....
      to po co wybierac się do Afryki ??? Nie lepiej nad polskie morze... te same
      pieniądze, standard jak 5*****, dogadać się można, schabowy albo ryba w
      smażalni nie grożą biegunką.....upały do zniesienia a nie 40-60 stopni w lipcu-
      sierpniu, faceci nie trąbią na ulicy za każda blondynką - choć niektórtym może
      tego brakować ;)
      tylko z tymi 5***** przesadziłam, za nie napewno trzeba będzie i u Nas dopłacić
      jakieś 300-400 zł ...;-)

ciekawa jestem, jaki będzie koszt procesu z Triadą...
      po 250-350 zł na osobę ???
      Warto ??
      Powodzenia

• Gość: monia Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 15:35
        Piorunka nie wiem czy kogoś z niezadowolonych "grzmotnie piorun" po Twojej
        wypowiedzi, ale ja przyłaczam się do tej opini. Ponadto Ci którzy piszą na
        forum po fakcie , to przed wykupem wczasów co robili? Wczesniej nie mogli
        zainteresować się opiniami ludzi , zadowolonych i tych niezadowolonych?
        • Gość: JJ Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.globsat.net / *.globsat.com.pl 22.08.05, 17:03
          Tez dołaczam sie do powyzszej opinii!
          bylismy z Triada w Chorwacji, na Riwierze olimpijskiej, na Rodos i ostatnio 7+7
          w Maroku i za kazdym razem nie mielismy zadnych reklamacji.Kiedy w tym roku w
          styczniu kupowalismy Maroko to doplata do hotelu 5* byla nie cale 200 !!!I nad
          czym sie tu zastanawiac?!?Jak ktos nie lubi niespodzianek to niech od razu leci
          do TUI albo Neckermanna, tam go skasuja na pewno odpowiedznio...
          Ludzie przeginają!
          • Gość: AntyTriada Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.08.05, 14:55
            Ja dopłacałem, a i tak sie naciąłem. TRIADA to nieporozumienie.
            Pozdrawiam
      • Gość: egiptomaniaczka Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 14:05
        Zdecydowanie Cię popieram. Ludzie sami są sobie winni. Byłam w Egipcie 2 razy -
        raz z Triadą, z którą wcześniej byłam na Cyprze i 2 razy w Turcji oraz ostatnio
        z Exim-em. Wszystkie wyjazdy uważam za cudne. Biura nie mają tu nic do rzeczy.
        W Afryce 3* to nie europejskie 3* i jeśli ktoś tego nie wie - niech takich
        hoteli nie wybiera. Ja byłam tylko w 5* hotelach i mimo, że płaciłam trochę
        więcej, to nie zabawiłam się "faraona", hotele były jak z bajki, obsługa
        życzliwa, otoczenie sympatyczne. Ale i tu potrafili znaleźć się tacy, co mieli
        pretensje do rezydentów np. o to, że nikt w biurze nie poinformował ich o tak
        wysokich twmperaturach, o rafie przy hotelu itp. LUDZIE - jak chcecie być
        turystami, a nie tylko ich udawać - korzystajcie z internetu przede wszystkim
        przed planowaniem podróży a nie po powrocie. Ja korzystałam z tego formu - i
        nie jestem zawiedziona.
        A naiwnym, nagranym w butelkę powiem jedno: sami jesteście sobie winni. Ja
        wszytko miałam na piśmie (a nie w katalogu) przed podróżą - nazwę hotelu (a nie
        oferta "traf"), gwiazdki, posiłki warunki na plaży itp.
        Nie ma co zwalać winy na biura - każdy niech sam pilnuje swojego tyłka, żeby
        nie dał się wkręcić.
        To tyle.
        • Gość: mk Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.crowley.pl 28.12.05, 20:56
          Ja też miałam zakwaterowanie na piśmie, bez żarcia. I co? I nic. Trafiłam 300
          km dalej.
          Serdecznie życzę moich przeżyć.
          A ten chłam sobie pada...
    • Gość: mira Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: 80.50.84.* 22.08.05, 17:50
      ja z triadą byłam jeden raz w turcji, nigdy więcej z tak niesolidnym biurem już
      się nie wybiorę
    • ohkarol1 i co dalej z tym pozwem?? 24.08.05, 11:33
      jestem gorącym kibicem waszej walki z niesolidnością triady !
      prosze o info co dalej z tym pozwem ??
      kiedys walczyłem z nimi w sadzie ale niewiele ugralem a jeszcze musiałem
      jeżdzić do Warszawy do sądu...

Karol doświadczony
      • Gość: nr 235 Re: i co dalej z tym pozwem?? IP: *.kghm.pl 05.09.05, 10:38
        Wszystkich zainteresowanych pozwem informuje, że wciąż zbieramy ludzi mających
        to szczęście spędzać z TRIADĄ urlop w hotelu Santa Maria w Hurghadzie.
        Dostajemy też masę innych zgłoszeń od chetnych do przyłączenia się do tego
        pozwu. Niestety musze przyznac,że reklamacje ją bardzo zbieżne, tz., usterek i
        wpadek jest cała masa, ale reklamacje mają te same podsatwy:

1) Brak opieki, lekceważenie i niereagowanie na skargi klientów przez
        rezydentów-przedstawicieli TRIADY,

2)TRIADA przycina koszty na czym się da, fakt że jedzenie potrafi stać nawet
        kilka dni na stole (wciąż to samo, ewentualnie przerabiane na coś nowego), jest
        racjonowane, nieświeże lub skrajnie skąpe przewija się prawie w każdej
        reklamacji.

3)Umieszczanie klientów w hotelach o standardzie niższym niż uzgodniony w
        umowie nie jest przypadkiem, gdyż ląduja w nich kolejne turnusy i TRIADA nic z
        tym nie robi. To raczej celowe działenie na szkodę klienta niz przypadek
        związany z niedogadaniem sie z HOTELEM. Jednak w żadnym przypadku nie zwalnia
        to biura TRIADA z odpowiedzialności.

4) Celowa polityka TRIADY polegająca na masowym odrzucaniu reklamacji i
        odpisywaniu o "mijaniu się z prawdą zarzutów klientów". Chyba wychodzą lepiej
        na nie uwzględnianiu reklamacji! Podam przykład:
        ponieważ niewielka część z tych 100% odrzuconych reklamacji trafia do
        sądu,powiedzmy ,ze jakieś 20%, i nawet jeśli ogromna wiekszośc w sądzie
        wygrywa powiedzmy że 18%, to rezultat jest taki,że TRIADA paci odszkodowanie
        tylko 18% niezadowolonych klientów , a nie 90% złożonych reklamacji (mozna
        załozyc że 10% jest rzeczywiście nieuzasadnionych). Rachunek jest prosty.

5)Powszechnie wiadomo jak długo trwa u nas proces w sądzie cywilnym i z jakimi
        kosztami wiąże się cała sprawa, do tego dojazdy do Warszawy. UWAGA. rozprwy
        mogą sie odbywac również pod nieobecność powoda, jak również może On prosic sąd
        o przesłuchanie w uzasadnionych okolicznościach w swoim miejscowym sądzie.
        Warte z tego skorzystać!

Ny zbieramy zgłoszenia chetnych , i wciąż oczekujemy na zakończenie sprawy z
        TURCJI 2004 r. Ich relamacja jest prawie taka sama jak nasza

www.elbe.byd.pl
        Na tej stronie każdy może się sam przekonac jak wygląda sprawa w sądzie z
        TRIADĄ!
    • Gość: jozefa1 Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: 212.244.231.* 30.08.05, 13:00
      Nie rozumiem osób, które atakują niezadowolonych turystów. To, że komuś się
      udało nie zmienia faktu, że ilość niezadowolonych z Triady jest ogromna. Są
      kierunki, na których Triada nie może dużo popsuć np. Hiszkania, ale to nie
      znaczy, że są solidni. Byłam z nimi 2 razy i za każdym razem udało się, ale
      widziałam w mojej grupie osoby, które miały zmienione hotele na niższy
      standart, albo w ogóle nikt w hotelu o nich nie słyszał. Miałam jechać z nimi
      do Paryża-z obiecanych 4 dni zrobili 2, kiedy ja już wcześniej wiedziałam o
      zmianie rozkładu lotów. Po awanturze udało się wycofać kasę i odbyć tę samą
      wycieczkę z innym biurem. Przesuwanie godzin wylotów jest u nich normą w ten
      sposób okradają turystów, choć to zgodne z umową.
    • Gość: ciekawski Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: 212.160.191.* 31.08.05, 16:02
      podobno dzis w TVN bedzie o Triadzie w Uwaga! ok 19.45
    • Gość: TRIADA_TO_OSZUSCI Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.acn.waw.pl 01.09.05, 12:48
      Witam!

W te wakacje wyjechalem z rodzina do grecji do hotelu poseidon's view.
      Do hotelu zastrzezen nie mam lecz triada potraktowala nas ( turystow ) w sposob
      beszczelny!

W biurze przy ulicy Nowogrodzkiej ( Warszawa ) przedstawicielka TRIADY
      przekonala nas do wyjazdu i wmawiala nam ze :
      - Dojscie do morza to zaledwie kilka kroków a gdy przyjechalismy na miejsce
      zejscie do morza bylo jak pokonanie Gubalowki w Zakopanem.
      - Posiliki mialy byc kontynentalne. Ok. Ale bez przesady! Codziennie jedlismy
      ten sam dżem!
      - Oblsuga hotelu nie byla zbyt mila! Do kazdego z turystow odzywala sie w sposob
      wulgarny, np. jak panu sie tu nie podoba to won do innego hotelu...

To byly moje pierwsze i ostatnie wczasy z biurem podrozy TRIADA.
      Potraktowano nas w sposob nie odpowiedni a ja z moja rodzina zamiast na wczasach
      odpaczac to tylko coraz bardziej bylem zdenerwowany...

Posiadam zdjecia i chetnie moge je przyslac...

Na zdjeciach miedzyinnymi:
      - Smiecie i zanieczyszczenie jakie panowalo przy naszym hotelu
      - Lazienka w hotelu ktora byla bardzo przecietna
      - Posilki
      - I inne minusy grecji i hotelu...

Dziekuje i prosilbym o jakas interwencje lub apel do turystow ktorzy maja zamiar
      wyjechac na wczasy z biurem podrozy TRIADA!

To oszusci!

Krzysztof Tkacz
      • Gość: TVN Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.09.05, 20:11
        Własnie było w TVN o Triadzie. Historia z Turcji przypominała do złudzenia to
        co przeżyłem ja ze swoją dziewczyną w tym kraju. TRIADA to NAJGORSZE BP! Ludzie
        nie kupujcie tam wyjazdów. To loteria.
      • wiem_swoje Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. 03.09.05, 17:19
        mi sie najbardzie podoba że masz pretensje o (tu cytat z intelignetnej inaczej
        lub inteligentnego inaczej tiada to oszusci:
        zdjęcia pod tytułem - I inne minusy grecji i hotelu...

to znaczy co : stary grek to 155 procent upustu dla klienta

więcej rozsadku "turyści pozal sie Boże"
        • jw14 Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. 12.09.05, 23:13
          o
          • Gość: Piotr Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.example.net / *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 16:16
            Zycze Wam sukcesu z nimi trzeba sie procesować bo im się wydaje, że dopadli 36
            milionową bandę głupków i będą na nas żerować tylko dlatego, że mają atrakcyjne
            cenowo oferty, a my nie mamy dodchodów chciażby przeciętnego Niemca czy Włocha,
            To już ich problem jeśli za takie a nie inne pieniądze oferują wczasy. Jeśli je
            oferują to muszą się z tego wywiązać to już ich problem. Nie pozwolimy się tak
            traktować. Jeśli by napisali bardzo skrommne warunki dla turystów dla których
            liczy się tylko pogoda i morze a nie Hotel 4 gwiazdkowy położony w rozległym
            ogrodzie tzn. w rzeczywistości budynek do generalnego remontu ulokowany na
            rozległym gruzowisku to rozumie wiem czego oczekiwać. Pieniadze nie graja roli
            takich pieniedzy chcieli za opisany komfort i je dostali ja przeciez nie
            ustalalem tych cen, trudno obwiniac klientow, ze skorzystali z atrakcyjnej
            cenowo oferty wytarcz popatrzec ilu klientow maja Markety w czasie promocji.
            • Gość: nr 235 Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.kghm.pl 14.09.05, 08:51
              Po wczorajszym materiale w WYDARZENIACH Polsatu, dostajemy cała masę listów od
              ludzi z całej Polski, którzy czują się nabici w butelkę. Informujemy wszystkich
              zainteresowanych, że cały czas zbieramy chetnych,pracujemy nad dużym pozwem
              zbiorowym i chętnie pomożemy radą wszystkim, którzy chcieliby walczyć o swoje
              odszkodowanie. Tym ,którzy chcą wnieść pozwy osobiście udostepnimy dokumentacje
              zdjęciową pokazaną we wczorajszych WYDARZENIACH, dotyczącą hotelu Santa Maria w
              Hurghadzie. Jednak szczególnie mocno zapraszamy do wspólnego pozwu klientów,
              którzy spędzali w tym roku urlop własnie w hotelu Santa Maria w Hurghadzie,
              gdyż tu sprawa jest najprostsza.

Odnosząc się do wczorajszej wypowiedzi przedstawiciela B.P. TRIADA w
              WYDZARZENIACH Polsatu, muszę stwierdzić że naszym zdaniem:

1) ich 1% reklamacji nijak ma się do rzeczywistości, gdyż jak wiadomo nie można
              porównywać ilości reklamacji do ilości klientów. A to z tego prostego
              powodu ,że reklamacje pisze się do konkretnej umowy, więc jeśli wczasy wykupiła
              cała rodzina lub grupy przyjaciół, to przeważnie na jednej reklamacji jest 2-5
              osób. Bardzo rzadko na takie wczasy jeździ sie w pojedynkę!

2)ceny podawane na plakatach reklamowych TRIADY nijak się mają do rzeczywistego
              kosztu wczasów, gdyż z 999 zł. w przypadku Egiptu w biurze TRIADY trzeba
              zapłacić minimum ok. 1500 zł.

3) należy pamiętać,że rozbijanie tej kwoty na cenę samolotu, hotelu,
              wyrzywienia wygląda inaczej w przypadku zorganizowanej grupy z biura podróży.
              Dlatego właśnie jeździmy z biurami, że w grupie jest poprostu taniej i koszty
              przelotu czerterem zarezerwowanym wiele, wiele tygodni wcześniej są
              nieporównywalne do cen normalnego lotu regularnymi liniami. Dla przykładu
              podam ,ze nie trudno jest znaleźć opcję tanich linii lotniczych do Londynu za
              ok 400-500 zł. za 2 osób w dwie strony, już ze wszelkimi dodatkowymi opłatami,
              z wyprzedzeniem kilkutygodniowym.
              Podobnie ma się rzecz do cen wyżywienia i hotelu. Wyrzywienie obciete
              maksymalnie , przygniłe warzywa,brak owoców lub ich namiastka, te same
              niezjedzone potrawy przynoszone na drugi , trzeci dzień, przerobione albo w
              tatkiej samej postaci.Hotel jest przecież zarezerwowany dużo wcześniej na
              korzystnych grupowych warunkach, dodam jeszcze,że nie zawsze jego standadard
              jest zgodny z tym w umowie, co pozwala znowu zaoszczędzic na kliencie sporo
              grosza. W naszym przypadku TRIADA nie potrafi przedstawić wiarygodnego
              dokumentu poświadczającego standard 3*** hotelu. Przysłana nam jedynie
              oświdczenia managera hotelu. Czy to wiarygodny dokument? Dodam ,ze ten sam
              manager mówił nam otwarcie,ze hotel nigdy nie miał 3***.

4) Klient , który ląduje w takim miejscu jak my, nie ma żadnej możliwości
              wycofać się z tej umowy. Owszem, ma taka mozliwość, zagwarantowaną w ustawie o
              Turystyce,żądania dostarczenia go do miejsca poczatku całego horroru bez
              jakichkolwiek dodatkowych kosztów z jego strony, ale nie sposób tego
              wyegzekwować od Biura. My również chcieliśmy wracać na drugi dzień do Polski,
              ale rezydentka oświadczyła nam , zż " nie ma takiej możliwości" Jednym słowem
              zostałem zmuszony przez B.P. Triada do mieszkania przez 2 tygodnie w tych
              uragających warunkach i żywienia sie śmieciami, które nam codzień podawano na
              stół. Rezydentka nie jadała z nami, nigdy, jadała w hotelu o pewnym 4****
              standardzie.

Art 16a ust. 1,2 i 3 USTAWA z dnia 29 sierpnia 1997 r.o usługach turystycznych:

1. Organizator turystyki, który w czasie trwania danej imprezy turystycznej nie
              wykonuje przewidzianych w umowie usług, stanowiących istotną część programu tej
              imprezy, jest obowiązany, bez obciążania klienta dodatkowymi kosztami, wykonać
              w ramach tej imprezy odpowiednie świadczenia zastępcze. Jeżeli jakość
              świadczenia zastępczego jest niższa od jakości usługi określonej w programie
              imprezy turystycznej, klient może żądać odpowiedniego obniżenia ceny imprezy.

2. Jeżeli wykonanie świadczeń zastępczych, o których mowa w ust. 1, jest
              niemożliwe albo klient z uzasadnionych powodów nie wyraził na nie zgody i
              odstąpił od umowy, organizator turystyki jest obowiązany, bez obciążania
              klienta dodatkowymi kosztami z tego tytułu, zapewnić mu powrót do miejsca
              rozpoczęcia imprezy turystycznej lub do innego uzgodnionego miejsca w warunkach
              nie gorszych niż określone w umowie.

3. W razie odstąpienia od umowy, o którym mowa w ust. 2, organizator turystyki
              nie może żądać od klienta żadnych dodatkowych świadczeń z tego tytułu, w
              szczególności zapłaty kary umownej. Klient może żądać naprawienia szkody
              wynikłej z niewykonania umowy.

Tu nie chodzi o naciąganie B.P. na odszkodowanie, tu chodzi o sprawiedliwość i
              standardy UE. Czas skończyć z wykorzystywniem dominującej pozycji w relacji z
              klientem. Można i trzeba się przed tym bronić!

nasz adres st.maria_hurghada@poczta.fm
              • alibaba355 Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. 16.09.05, 15:26
                a kiedyś byłem z Triada na nartach i wydawało się mi że to dobre biuro jest
                • Gość: annie2003 Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.05, 19:42
                  bo tak naprawde zadowolonych z tego biura jest duzo wiecej niz tych
                  reklamujacych. nie bede negowac zarzutow tu podawanych, ale stanowczo jestem za
                  tym, by dokladnie czytac katalogi i umowy, zapoznac sie z warunkami w danym
                  kraju panujacymi i poszperac troche w internecie - to kopalnia wiedzy, ktora w
                  duzym stopniu moze nam zapewnic udane wakacje. ja swoje z Triada zaliczam do
                  bardzo udanych i z niecierplioscia czekam na nowy katalog.. jedyne zastrzezenia
                  mam do ludzi, z ktorymi mi przychodzi wojazowac.. no bo co mam myslec o panu,
                  ktory ma pretensje do fantastycznej pilotki, ze za duzo mowi, on to sobie w
                  Pascalu przeczyta? a to perla byla, nie pilotka, uczynna, wesola, po
                  archeologii i teologii, chodzaca wiedza o Izraelu.. ehh..
                  • Gość: Jola Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 11:16
                    Zgadzam sie z Toba w 100% , zresztą sama juz tez pisałam o własnych
                    obserwacjach ludzi wyjeżdżających z Triadą. Miałam wrażenie , zwłaszcza po
                    wyjeździe z tego roku /Kreta/ że do "dobrego tonu" nalezy czepianie sie każdego
                    drobiazgu ,podnosząc go do rangi kataklizmu.Ja byłam z Triada 2-gi raz i
                    naprawdę nie mam im nic do zarzucenia.W tym roku byłam w hotelu który miało
                    równiez inne biuro tyle że drożej.Bez przesady, dużo wysiłku wkładali
                    niekórzy "turyści" żeby się do czegoś przyczepić. Ja mam nadzieję jechać z
                    nimi w przyszłym roku w następne piękne miejsce. Oferty wybieram starannie i
                    tylko na ew. zmianę hotelu nie chciałabym się naciąć.Pozdrawiam
                  • Gość: nr 235 Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.09.05, 21:38
                    informuję wszystkich zainteresowanych, że jesteśmy w posiadaniu dowodu
                    potwierdzającego fakt, iż hotel Santa Maria w Hurghadzie ,w którym zostaliśmu
                    zakwaterowani nie posiada licencji , nie ma też przyznanego żadnego standardu,
                    nie mówiąc już o 3***. Jest to ewidentne złamanie umowy, co stanowi przesłankę
                    do roszczeń odszkodowawczych dla wszystkich, którzy mieli przyjemność zostać
                    zakwaterowani w tym hotelu, a podpisali umowę na hotel z 3 ***.
    • aleksandrynka ZAPRASZAM NA FORUM 18.09.05, 13:42
      zapraszam wszystkich do podzielenie się Waszymi złymi doświadczeniami na moim
      forum. Warto, żeby inni wiedzieli, co może ich czekać na wymarzonych
      wakacjach...
      • Gość: nr 235 Znów Triada IP: *.kghm.pl 14.10.05, 10:44
        Wracają kolejni "zadowoleni" z TRIADY. Tym razem zasmakowali grecji!
        • sariss Re: Znów Triada 14.10.05, 18:56
          moją reklamacje mówiąc brzyko olali ... nigdy więcej z tym biurem ... Tunezja 05
          • Gość: bellamafia@op.pl Re: Znów Triada IP: *.chello.pl 01.12.05, 19:13
            Złóż reklamację do Wojewody, o naszą właśnie walczy z Triadą. Przyznał nam
            rację, z tym, że Triada nie odpowiada Wojewodzie i kółko się zamyka. Wyglądą na
            to, że BP straci licencję, OBY!
            Warto walczyc o swoje.
    • Gość: cavort Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.05, 00:38
      Triada to koszmar!!!!!!!!!!!w ponoć 4 gwiazdkowym hotelu na Malcie w pokoju był
      syf narzuta na łóżku była aż czarna zasłona prysznicowa zalepiona czymś
      przeciekający kibel potrawy oczywiście te same codziennie tylko pod inną
      postacią rezydentka w niczym nie pomagała mimo iż to był jej obowiązek gdy
      dosałam poparzenie słonecznego nie potrafiła nic załatwić ja sama musiałam
      upominać się o wizytę u lekarza poprostu zraziłam się przez ta kobietę do tego
      biura.przed wyborem Triady zastanówcie się dobrze ludzie!!!!!
      • Gość: Katarzyna Re: ZBIOROWY POZEW przeciwko TRIADA B.P. IP: *.icpnet.pl 07.12.05, 18:32
        Turcja 2004r 7+7. Pierwszy i OSTATNI wyjazd z TRIADĄ. Są inne dobre BP.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka