Dodaj do ulubionych

gdzie warto jechac-pazdziernik/listopad

08.10.02, 15:48
Gdzie jest cieplo i nie pada na przelomie pazdziernika i listopada?
Podroznicy - podzielcie sie swoimi doswiadczeniami. Gdzie mozna sie kapac,
opalac i w miare trwa sezon? Interesuje mnie Europa, inne kontynenty na razie
dla mnie za dalekie i za drogie.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: gdzie warto jechac-pazdziernik/listopad IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.02, 16:35
      szkoda ze interesuje Cie tylko europa bo pewnie znalazlabys cos o interesujacej
      cenie w egipcie a tam na pewno jest cieplo i mozna sie opalac
      • Gość: Pawel Pomocy!!!!!! IP: 213.227.88.* 16.10.02, 11:35
        Czesc mam do was prośbe chciałbym pojechać w Krakonosze, rejon Szklarskiej
        Poreby, Kapacza ale nigdy tam nie bylem Czy ktos moglby mi polecic jakies tanie
        kwatery.(sitoo@poczta.gazeta.pl)
        Dziekuje.
    • Gość: ak Re: gdzie warto jechac-pazdziernik/listopad IP: ACOPWP* / 195.217.253.* 10.10.02, 18:11
      a co powiesz na sycylie? nie bylam tam nigdy ale podobno jest fantastyczna. o
      tej porze powinno byc tam jeszcze cieplutko...
    • Gość: gosc GDZIE warto jechac? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.10.02, 18:55
      arancia napisała, co napisala.

Skoro ten watek jest - podobno - tak fascynujacy,
      sprobujmy znalezc wspolny jezyk. Ja nie jezdze GDZIES,
      ja jezdze DOKADS, a bywam GDZIES. GDZIE, nie powiem.
      OK, niektore slowniki dopuszczaja forme "jechac gdzies",
      ale ja wole precyzje.

• troy-der-1 Re: GDZIE warto jechac? 10.10.02, 19:18
        Polecam Cypr.Woda ciepla,w tym tygodniu
        wrocila moja siostra,temperatura ok + 30 C
        Dobra alternatywa bylo by poludnie Turcji,
        za ktora ja nie przepadam,ale masz
        tam fajna pogode do ok polowy listopada.
        Pozdr.
      • arancia Re: GDZIE warto jechac? 10.10.02, 19:50
        Drogi gosciu!
        Skoro >>niektore slowniki dopuszczaja forme "jechac gdzies"<<, to w czym
        problem? Co dzis jest w uzusie jutro bedzie norma jezykowa...
        A poza tym... skoro nie masz nic do powiedzenia na ww. temat to po co w ogole
        sie odzywasz?

• Gość: dorota Re: GDZIE warto jechac? IP: *.man.bialystok.pl 11.10.02, 10:53
        Wybierajac precyzje neci mnie Ameryka Polnocna , wczesniej jej nie cierpialam,
        ale wiem ze tam sa mozliwosci jak nigdzie indziej na swiecie.
        Wiem ze kiedys tam pojade.
        Choc jeszcze jestem poddawana probie czasu, charakteru itd, te proby przejde
        pomyslnie , bo wierze we wlasne sily i mozliwosci.
        Dopiero tam rozwine skrzydla , ale po jakis 3 latach w tym czasie bede sie
        uczyc jezyka i ciezko pracowac.
        Bede miala kontakt ze srodowiskiem zydowskim i bede wiedziala co dzieje sie w
        Jerozolimie na biezaco , wiem ze kiedys tam pojade tzn do Jerozolimy jak juz
        bedzie stolica 3 religii przyjaznie do siebie nastawionych a nie walczacych z
        soba.
        Planuje wyjechac z POlski juz nie do Niemiec ale obralam inny kierunek , wiem
        ze moga byc problemy wiza i te inne sprawy biurokratyczne ktorych nie cierpie,
        ale sprobuje , poprosze kolezanki , aby poprosila swojego ojca aby przyslal mi
        zaproszenie i bede ryzykowac, bo tu mnie nic nie czeka oprocz wegetacji.
    • ad-da Re: gdzie warto jechac-pazdziernik/listopad 10.10.02, 20:18
      arancia napisała:

> Gdzie jest cieplo i nie pada na przelomie pazdziernika i listopada?
      > Podroznicy - podzielcie sie swoimi doswiadczeniami. Gdzie mozna sie kapac,
      > opalac i w miare trwa sezon? Interesuje mnie Europa, inne kontynenty na razie
      > dla mnie za dalekie i za drogie.
      > Pozdrawiam

Jesli interesuje Cie tylko Europa to moja propozycja nie bardzo bedzie na
      miejscu. Ale mimo to: Liban jest tak blisko Europy, tylko 3 godziny lotu!
      Cieplo, milo, bezpiecznie. Wciaz jeszcze nie spadl pierwszy deszcz...
    • Gość: ula Re: gdzie warto jechac-pazdziernik/listopad IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.2.* 10.10.02, 21:49
      Popieram agę i ak. Obie propozycje są bardzo dobre. Chociaż obawiam się, że na
      Sycylii może być już za zimno (szczególnie kiedy oglądam prognozę pogody i
      widzę co tam się dzieje. Jakoś w tym roku tamte okolice nie mają szczęścia,
      byłam w tym roku na Krecie i niestety drugi tydzień upynął pod znakiem
      przelotnych deszczy). Wyjazd do Egiptu w wybranym przez Ciebie czasie nie
      będzie zbyt drogi. Ja go znam właśnie z drugiej połowy października i pogoda
      była wspaniała - już nie ogromne upały, ale bardzo ciepło. Gorąco polecam!
    • mantha Re: gdzie warto jechac-pazdziernik/listopad 11.10.02, 09:26
      Tylko do Pragi - nigdzie jesien nie jest tak cudna.
      (niedrogo i niedaleko na dodatek)
    • Gość: dorota Re: gdzie warto jechac-pazdziernik/listopad IP: *.man.bialystok.pl 11.10.02, 10:40
      Jesienia proponuje polskie gory, a latem Mazury
    • pan_cernik Re: gdzie warto jechac-pazdziernik/listopad 11.10.02, 11:56
      Zdecydowanie Kreta - a przy okazji, pozdrawiam z Krety :)
    • Gość: Jania Re: gdzie warto jechac-pazdziernik/listopad IP: *.stacje.agora.pl 12.10.02, 14:25
      Wlasnie (10.10) wrocilam z Chorwacji. Na wybrzeżu caly czas jeszce panuje lato,
      moze nie upalne, ale cieple (nawet da sie poplywac w morzu). A im dalej na
      poludnie (np. Dubrownik) tym cieplej. Tylko wieczory bywaja chlodne, nie trzeba
      jednak zabierac kurtek puchowych :) Polecam wybrzeze, z tego wzgledu, ze w
      glebi ladu juz jesien i to calkiem zaawansowana.
    • Gość: Pankracy Re: gdzie warto jechac-pazdziernik/listopad IP: *.tarnowskie-gory.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 11:30
      2 lata temu polecialem 20 listopada na Cypr. Temperatury w dzien wynosily 20-
      25, woda w morzu byla bardzo ciepla. Padalo tylko przez 2 ostatnie dni. Kwitly
      kwiaty, zblizaly sie zbiory bananow i pomaranczy. Jedynym minusem bylo to, ze
      juz okolo 17 robilo sie ciemno.
      Cypr nie jest zbyt drogi, wynajelismy dom (3 pokoje) od prywatnej osoby
      znalezionej przez internet. Placilismy 30 Euro/dziennie.
      • Gość: Marek Re: gdzie warto jechac-pazdziernik/listopad IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.02, 20:19
        Piszecie o wycieczkach zagranicznych, na Mazurach jest bardzo ciekawe miejsce
        koło Mikołajek tzw. Galindia, gdzie można się przenieść w czasie do dawnych
        plemiennych epok i bawiąc się niesamowicie wpocząć. A najlepsze jest to, że oni
        tam mają też pokazy walk Gladiatorów, które potrafia niesamowicie rozgrzac.
        • luka Re: gdzie warto jechac-pazdziernik/listopad 15.10.02, 13:20
          Gość portalu: Marek napisał(a):

> Piszecie o wycieczkach zagranicznych, na Mazurach jest bardzo ciekawe miejsce
          > koło Mikołajek tzw. Galindia, gdzie można się przenieść w czasie do dawnych
          > plemiennych epok i bawiąc się niesamowicie wpocząć. A najlepsze jest to, że
          oni
          >
          > tam mają też pokazy walk Gladiatorów, które potrafia niesamowicie rozgrzac.
          --------------------------------
          Tylko że jest to jedno z najdroższych miejsc na Mazurach, a z historią to ma
          niewiele wspólnego.
    • Gość: romko www.truskavec.com.ua IP: *.org.ua 14.10.02, 20:37
      zapraszam serdecznie :-)))
    • Gość: MYZS Re: gdzie warto jechac-pazdziernik/listopad IP: *.dhcp-129-79.indiana.edu 15.10.02, 00:01
      arancia napisała:

> Gdzie jest cieplo i nie pada na przelomie pazdziernika i listopada?
      OCZYWISCIE WYSPY KANARYJSKIE , MOZNA ZNALEZC IMPREZY W TAKICH CENACH JAK W
      EUROPIE KONTYNENTALNEJ . REWELACYJNY KLIMAT WYPOCZYNEK ( POZA STYCZNIEM I
      LUTYM )W PAZDZIERNIKU I LISTOPADZIE NAJLEPSZA TENERYFA
      POZDRAWIAM
      • Gość: Ro Slovenia -pazdziernik/listopad IP: *.telocity.com 16.10.02, 15:10
        czy ktos byl w tym czasie w Ljubljanie, osobiscie tylko czytalem info ze tam
        podobnie jak w Chorwacji; a jakie koszty?
    • spoko7 Re: gdzie warto jechac-pazdziernik/listopad 17.10.02, 09:20
      zapraszam do sidry.jest to mała miejscowość w woj podlaskim . unas jest
      wspaniale . wszędzie lasy ipiękny zalew yo
    • Gość: Tomaszek Re: gdzie warto jechac-pazdziernik/listopad IP: *.ipartners.pl 17.10.02, 11:46
      Hej arancia :o)

Monika chce jechać na Korsykę i szukała chętnych, zobacz wątek
      www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=193&w=2762267
      Tam też chyba jest jeszcze ciepło.
      A ponieważ chcesz ciepłego morzą, więc nie polecę Ci Norwegii, o Spitsbergenie
      nie wspominając, choć tam to są widoki, a teraz już nawet śnieg spadł chyba :o))
      Zdrówka :o)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka