Dodaj do ulubionych

Sultan Beach w Hurghadzie?

IP: *.euro.mmm.com / 169.5.124.* 29.10.02, 15:57
Czy ktos moze byl w tym hotelu? Slyszalam, ze praktycznie nie ma on dostepu
do plazy i morza - znajduje sie przy sztucznie utworzonej zatoce. Czy to
prawda?
Obserwuj wątek
    • saint-agnes Re: Sultan Beach w Hurghadzie? 31.10.02, 20:27
      witaj. to prawda z tym morzem, ale akurat to nic takiego, morze czerwone jest
      przeokropnie słone i średnie takie, sam dostęp do niego z hotelu to
      rzeczywiście raczej brzydka zatoka, natomiast hotel jako hotel sam w sobie
      niezły, ma z nim niezapomniane wspomnienia (jakby wspomnienia mogłyby być
      zapomniane...). Jeśli zależy ci na pięknej plaży i to akura w Hurghadzie to
      polecam z całego serca Coral \Beach z całą pewnością najczystsza i
      najpiękniejszy kawałek morza. Z tym, że to na końcu miasta i hotel składa się o
      ile pamiętam z bungalowów rozrzuconych na duużym terenie - hotel ma swój
      prywatny tramwaj na kółkach który służy turystom. Polecam na miodowy miesiąc :)
      Ja polecałabym Sea Gull 4**** cudowne baseny, morze i środek miasta. Pozdrawiam
      • Gość: Kaya Re: Sultan Beach w Hurghadzie? IP: *.euro.mmm.com / 169.5.124.* 05.11.02, 08:27
        Dziekuje za informacje. A moge wiedziec z jakim biurem tam bylas? Pozdrawiam.
    • Gość: eli Re: Sultan Beach w Hurghadzie? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 03.11.02, 01:16
      Tylko nie Sułtan Beach - koszmar. byłam i juz pierwszego dnia zmieniłam hotel
      na inny. Nie daj sie nabrać na cenę, naprawde nie warto. Plazy nie ma żadnej i
      tylko przepełniony basen, sami Polacy i Rosjanie,beznadziejna obsługa i
      brzydkie pokoje, choc hotel z zewnątrz wygląda niezle.
    • Gość: eli Re: Sultan Beach w Hurghadzie? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 03.11.02, 01:17
    • Gość: eli Re: Sultan Beach w Hurghadzie? IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 03.11.02, 01:21
    • Gość: Lena Re: Sultan Beach w Hurghadzie? IP: 213.216.82.* 05.11.02, 16:41
      Byłam w Hurghadzie w Hotelu Sultan Beach w maju tego roku. Pojechałam na
      tydzień z córką. Słoneczko, basen.Rzeczywiście ten kawałek morza czy zatoki
      przy hotelu jest beznadziejny ale hotel obok ma niezłą plażę i tam można było
      chodzić. Nie korzystałam bo moja córka wolała basen. Hotel całkiem przyzwoity,
      jedzenie niezłe.
      W sobotę 9.11. jadę znów do tego samego hotelu ale z mężem. Planujemy
      zwiedzanie choć już byliśmy w Kairze,Gizie, Dolinie Królów to jeszcze coś
      znajdziemy. Właściwie chciałam jechać na Synaj ale to zostawimy na inny wyjazd.
      Pozdrowienia
      • Gość: Kaya Re: Sultan Beach w Hurghadzie? IP: *.euro.mmm.com / 169.5.124.* 06.11.02, 08:19
        Gość portalu: Lena napisał(a):

> Byłam w Hurghadzie w Hotelu Sultan Beach w maju tego roku. Pojechałam na
        > tydzień z córką. Słoneczko, basen.Rzeczywiście ten kawałek morza czy zatoki
        > przy hotelu jest beznadziejny ale hotel obok ma niezłą plażę i tam można było
        > chodzić. Nie korzystałam bo moja córka wolała basen. Hotel całkiem
        przyzwoity,
        > jedzenie niezłe.
        > W sobotę 9.11. jadę znów do tego samego hotelu ale z mężem. Planujemy
        > zwiedzanie choć już byliśmy w Kairze,Gizie, Dolinie Królów to jeszcze coś
        > znajdziemy. Właściwie chciałam jechać na Synaj ale to zostawimy na inny
        wyjazd.
        Bardzo dziękuję za informacje. Przy okazji - jak długo podróżuje się z Hurghady
        do Kairu? Czy miejscowe biura podróży oferują niższe ceny wycieczek niż nasze z
        Polski? Pozdrawiam.
        > Pozdrowienia
        • Gość: Lena Re: Sultan Beach w Hurghadzie? IP: 213.25.39.* 06.11.02, 10:52
          Gość portalu: Kaya napisał(a):

> Bardzo dziękuję za informacje. Przy okazji - jak długo podróżuje się z
          Hurghady
          >
          > do Kairu? Czy miejscowe biura podróży oferują niższe ceny wycieczek niż nasze
          z
          >
          > Polski? Pozdrawiam.
          > > Pozdrowienia

Na miejscu oferowane były wycieczki 1 i 2-dniowe do Kairu, bo czas przejazdu to
          chyba z 8 godzin /ja w Kairze byłam na wycieczce promem z Cypru/. Autobusy
          zbierają się w jednym miejscu i cały konwój wraz z policją jedzie na każdą
          wycieczkę. To zbieranie się trwa niestety. Do Kairu z hotelu znajomi wyjeżdżali
          o 2-3 w nocy i tak też wracali. W hotelu są i inne biura podróży ale miejscowe
          są sporo tańsze. Jeśli znasz angielski to szukaj w miejscowych. Ja z
          miejscowymi jeżdziłam na nurkowanie.
          Pozdrowienia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka