inka55 21.04.06, 21:57 Chcę poleciec we wrześniu na Kretę ,proszę o pomoc w wyborze biura podróży, miejsca pobytu,jaki hotel wybrać ilu gwiazdkowy na co zwracać uwagę.Jest to mój pierwszy wyjazd i wszystkie dobre rady są mile widziane. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
voyager747 Re: kreta 21.04.06, 22:30 Grecja ma swoje forum, tam masz dużo informacji. Wybierz dobre biuro i hotel przynajmniej 3*. Ja byłem na KREcie ze Scan Holiday i było fajnie. A myślałaś o Rodos? Rodos chyba fajniejsze jak na pierwszy raz, więcej do zwiedzania. Mi osobiście Rodos bardziej się podobało, ale Kreta też jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
inka55 Re: kreta 22.04.06, 22:22 Już wcześniej brałam pod uwagę Scan Holiday i Itake dziś wziełam katalogi jutro je poprzeglądam a potem zaczną się konkretne pytania. Też myślałam o Rodos . Rezerwować wycieczkę wcześniej czy tzn .kwiecień maj czy poczekać ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kakofoniks Re: kreta 22.04.06, 20:44 nie polecam eccoholiday dlaczego zajrzyj tutaj http:\\kakofoniks.friko.pl\eccoholiday.html co do krety kliknij na www.kakofoniks.friko.pl znajdziesz tam sporo zdjec z krety jesli bedziesz miala konkretne pytania pisz na maila lub na forum Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: kreta 22.04.06, 21:37 mam nadzieję,że odróżniasz Ecco Holiday od Scan Holiday... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow Re: kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 17:30 co za popie..ny oszolom, to jest watek o krecie a nie o biurze ecco ty palancie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow Re: kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 17:32 kakofoniks oszolomiks!!!karaluchy do poduchy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aga1000 Re: kreta 23.04.06, 23:01 Hej! Wczoraj wróciłam z Krety, było fantastycznie!Byłam z TUI w Grecotel Rythymnia Beach. To hotel 5*, nad samym morzem-mogę z czystym sumieniem polecić. Jedyną skuchą był wylot, linie Centralwings nie zawiodły-wylot był opózniony 7 godzin!Ja jestem w ciąży i testowałam granice swojej wytrzymałości, ale w znacznie gorszej sytuacji były rodziny z małymi dziećmi. Ale OK w końcu się udało, wakacje były wspaniałe. Z tego, co się zorientowałam warto wybierać hotele z większą ilością gwiazdek, ale widziałam też bardzo przyjemne 3*, jakkolwiek ich standard jest ponoć bardzo różny, więc żeby uniknąć niespodzianek lepiej chyba rozważyć lepsze. Warto chyba dopytać o wycieczki organizowane przez biuro-jeśli lubisz takie zorganizowane wypady-a na Krecie jest co ogladać. Nie wiem, co bardziej Ci odpowiada-ale fajnie trochę poczytać wcześniej, zaopatrzyć się w przewodniki wynająć samochód i pojeździć samemu (tylko uwaga-odpada z lękiem wysokości, bo niektóre drogi to prawdziwy survival:-))) TUI też mogę polecić, zasadniczo nie mogę się czepiać. Wkurzyło mnie tylko Centralwings, poza przylotem wykręcili numer przy przylocie do Wa-wy. Zmienili godzinę z 20 ileśtam na rano. Cały dzień stracony. No i w sumie idzie to na konto TUI, bo to w końcu ich "podwykonawca". Odpowiedz Link Zgłoś
neronka do agi1000 25.04.06, 10:47 lkiedy wylatywałaś na Kretę? myslałąm że pierwsze wyloty są pod koniec kwietnia...... Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: kreta 24.04.06, 07:19 Byłam dwa razy z Itaką ( w tym raz na Krecie ) w małych hotelach 3*. Nie mam zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
b-w-w Re: kreta 24.04.06, 08:45 a my jedziemy z Orbisu - traveltime - macie jakies nieciekawe opinie na ich temat?? ale...kurcze...te 7 godzin oczekiwania na lotnisku to straszne....my jedziemy z 2,5 latkiem i mam nadzieje ze nie zdazy sie nic takiego bo nie wiem jak bysmy to przetrwali.... pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
aga1000 Re: kreta 24.04.06, 09:47 Normalnie chyba nie jest tak źle z tymi tanimi liniami lotniczymi i czarterami. Chociaz Centralwings chyba miewa takie akcje, nie jestem całkiem pewna ale czy to nie oni zafundowali kilkanascie godzin czekania turystom lecącym na Sylwestra do Egiptu (była z tego burza prasowa)? Ponoc regularnie zmieniaja godziny lotów, opóźniają się więc pewnie dobrze być gotowym na takie historie W moim przypadku samolot ponoc miał uszkodzoną szybę i musieli ją wymienić. Nie chce juz komentować liniii lotniczej, która nie ma żadnych planów awaryjnych na takie przypadki, najbardziej wk...jace było zero informacji, a jesli juz były to wzajemnie sobie przeczyły (typu samolot jest już w powietrzu versus własnie wymieniąją tę szybę). Odpowiedz Link Zgłoś
inka55 Re: kreta 24.04.06, 17:48 Dzięki za wrażenia,ja biorę pod uwagę Itake i SCAN Holiday , sprawdzam na forum opinie o hotelach . Wezmę jednak 4*. Będzie to mój pierwszy zorganizowany wyjazd i jestem pełna obaw. Nie chcę całe dni leżeć na plaży mam zamiar sporo zobaczyć .Napisz na co mam zwracać uwagę przy podpisywaniu umowy z biurem .Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
morelka_bonda Re: kreta 24.04.06, 18:10 polecam hersonissos i biuro scan hiliday. Mijscowosc jest super. Pelna zycia. Kazdy znadzie tu co co chce. Mlodzi imprezy w miejskich pubach, rodziny spokoj w hotelach nad morzem. Atmosfera jest super. Bardzo milo wspominam to miasteczko i jak bede kiedys planowac wyjazd ponownie na krete to wlasnie tam. Polecam na miejscu zrzucic sie w pare osob na auto i zwiedzic wyspe. Ja przez 3 dni zwiedzilam wszystkie miejsca na krecie a sa one przepiekne i niepowtarzalne. Odpowiedz Link Zgłoś
aga1000 Re: kreta 24.04.06, 23:13 Cześc, Nic nie wiem o Itace ale chyba tutaj na forum się zbyt często nie pojawia z nieprzychylnymi komentarzami:-))) a Scan to ponoc bardzo porzadna firma. Nie jestem pewna-moze inni forumowicze mnie poprawią-ale czy to przypadkiem nie jest firma należąca do TUI? W grupie z która leciałam i wracałam z Krety były osoby ze Scan Holiday-byli bardzo niezadowoleni... dlatego że musieli wracać :-))) Byli w hotelu bodaj Adele Beach (3*) i bardzo im się podobało. A co do umów- ja osobiscie sprawdzam czy jest dokładny opis oferty (łącznie z usługami biura), jakie są warunki ubezpieczenia i rezygnacji. Jakby coś to pytaj, chetnie odpowiem i już teraz życze fantastycznych wakacji! Ja przyznam, ze zamierzam wrócić na Kretę, tylko pewnie w przyszłym roku bo chwilkę musze odczekać z wojażami inka55 napisała: > Dzięki za wrażenia,ja biorę pod uwagę Itake i SCAN Holiday , sprawdzam na forum > opinie o hotelach . Wezmę jednak 4*. Będzie to mój pierwszy zorganizowany wyjaz > d > i jestem pełna obaw. Nie chcę całe dni leżeć na plaży mam zamiar sporo > zobaczyć .Napisz na co mam zwracać uwagę przy podpisywaniu umowy z > biurem .Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
inka55 Re: kreta 25.04.06, 17:36 Cześć właśnie oglądam w katalogu zdjęcia hotelu w którym byłaś wyglada super. Nad morze blisko ,plaża wygląda ładnie,jak wyglądały pokoje? Jeśli wykupię śniadania i obiadokolacje to napoje są w to wliczone czy muszę płacić dodatkowo? Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: kreta 25.04.06, 19:35 za napoje się płaci, im lepszy hotel tym droższe Odpowiedz Link Zgłoś
aga1000 Re: kreta 25.04.06, 22:10 Hej, Pokoje bardzo przyjemne i duże, z duzymi balkonami.I standartowe wyposażenie-telefon, sejf, telewizor (zdarzyło mi sie niestety skorzystac wieczorem, przynajmniej troche mi sie niemiecki odswieżył, chociaż przyznam, ze ogladanie "Powrotu Jedi" po niemiecku to niezapomniane przezycie:-))) Naprawde sympatyczne. Miały lodówke co mi się bardzo przydało, oczywiscie pelen serwis "pokojowy". Fajne jest to, ze to nad samym brzegiem morza wiec gdzie nie usiadziesz piekny widok i ten uspokający szum. Hotel ma tez trzy bardzo fajne baseny w tym jeden całkiem spory plus basen wewnatrz. Tak o tym pisze bo ja bardzo lubie sobie popływac i tak z żalem na te baseny zewnetrzne patrzyłam, bo woda była okrutnie zimna. Co prawda byli smiałkowie, ale ja sie nie odważyłam. Co tam jeszcze-sa bodaj trzy restauracje, "kafeniony', sklep, bar i przepiekne ogrody. Pokoi jest cos koło 500, ale nie odczuwałam tłumu. Moze to dlatego, ze to dopiero poczatek sezonu, ale też pewnie i to, ze są pokoje w hotelu i bungalowach (to chyba raczej rodzinne). Plaża hotelowa jest długa, wszedzie są leżaki z parasolami, wypozyczalnia sprzetu wodnego-można sobie fundnąć np. skuter. Plażą mozna sie przespacerowac do centrum Rethymnonu. Za napoje rzeczywiscie trzeba płacic dodatkowo. Ja poniewaz jestem w ciąży ograniczałam się do wody i herbaty :-))), to był koszt ok. 2 Euro za jedno podejscie. Nie wiem niestety jak to wyglądało z bardziej procentowymi napojami :-))) pewnie jak to w hotelu czyli stosunkowo drogo-i jak napisał Voyager-czym wiecej gwiazdek tym drożej... Jakkolwiek najprzyjemniej jest sobie wychodzic do knajpek na miescie. Szczerze mówiąc to tzw. zbiorowe jedzenie chyba nigdzie nie jest najlepsze.. inka55 napisała: > Cześć właśnie oglądam w katalogu zdjęcia hotelu w którym byłaś wyglada > super. Nad morze blisko ,plaża wygląda ładnie,jak wyglądały pokoje? > Jeśli wykupię śniadania i obiadokolacje to napoje są w to wliczone czy > muszę płacić dodatkowo? > Odpowiedz Link Zgłoś
inka55 Re: kreta 26.04.06, 20:58 Cześć, dzięki za informacje o hotelu .Takie warunki odpowiadają mi więc może na wrzesień jeszcze mi coś znajdą.Przeżyłam przykre niespodzianki w hotelu w Paryżu i teraz dmucham na zimne .Przyznaję ,że tymi napojami jestem zaskoczona ,mocniejsze trunki rozumiem ,ale woda ,soki. Jeśli zdecy- duję się na wyżywienie ALL Inclusive to jak to rzeczywiście wygląda ? Pozdrawim . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buberr Re: kreta IP: *.is.net.pl 25.04.06, 22:00 Kiedy lecicie? My tez wybieramy się 29 czerwca z dwulatka i wrazie czego ciekawa jestem Twojej opinii co do organizacji tego biura i tych promocyjnych okazji (wycieczka, samochód i park wodny) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
b-w-w Re: kreta 27.04.06, 08:36 czy jedziesz z Orbisu traveltime??? bo podobne atrakcje ;))) Odpowiedz Link Zgłoś