21.04.06, 21:57

Chcę poleciec we wrześniu na Kretę ,proszę o pomoc w wyborze biura podróży,
miejsca pobytu,jaki hotel wybrać ilu gwiazdkowy na co zwracać uwagę.Jest to
mój pierwszy wyjazd i wszystkie dobre rady są mile widziane.
Obserwuj wątek
    • voyager747 Re: kreta 21.04.06, 22:30
      Grecja ma swoje forum, tam masz dużo informacji.
      Wybierz dobre biuro i hotel przynajmniej 3*. Ja byłem na KREcie ze Scan Holiday
      i było fajnie. A myślałaś o Rodos? Rodos chyba fajniejsze jak na pierwszy raz,
      więcej do zwiedzania. Mi osobiście Rodos bardziej się podobało, ale Kreta też
      jest ok.
      • inka55 Re: kreta 22.04.06, 22:22

Już wcześniej brałam pod uwagę Scan Holiday i Itake dziś wziełam katalogi
        jutro je poprzeglądam a potem zaczną się konkretne pytania. Też myślałam o
        Rodos . Rezerwować wycieczkę wcześniej czy tzn .kwiecień maj czy poczekać ?
        Pozdrawiam.

• kakofoniks Re: kreta 22.04.06, 20:44
      nie polecam eccoholiday

dlaczego zajrzyj tutaj http:\\kakofoniks.friko.pl\eccoholiday.html

co do krety kliknij na www.kakofoniks.friko.pl znajdziesz tam sporo zdjec z
      krety jesli bedziesz miala konkretne pytania pisz na maila lub na forum
      • voyager747 Re: kreta 22.04.06, 21:37
        mam nadzieję,że odróżniasz Ecco Holiday od Scan Holiday...
      • Gość: wow Re: kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 17:30
        co za popie..ny oszolom, to jest watek o krecie a nie o biurze ecco ty
        palancie!!!!!!
      • Gość: wow Re: kreta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 17:32
        kakofoniks oszolomiks!!!karaluchy do poduchy!!!!
    • aga1000 Re: kreta 23.04.06, 23:01
      Hej! Wczoraj wróciłam z Krety, było fantastycznie!Byłam z TUI w Grecotel
      Rythymnia Beach. To hotel 5*, nad samym morzem-mogę z czystym sumieniem polecić.
      Jedyną skuchą był wylot, linie Centralwings nie zawiodły-wylot był opózniony 7
      godzin!Ja jestem w ciąży i testowałam granice swojej wytrzymałości, ale w
      znacznie gorszej sytuacji były rodziny z małymi dziećmi. Ale OK w końcu się
      udało, wakacje były wspaniałe.
      Z tego, co się zorientowałam warto wybierać hotele z większą ilością gwiazdek,
      ale widziałam też bardzo przyjemne 3*, jakkolwiek ich standard jest ponoć bardzo
      różny, więc żeby uniknąć niespodzianek lepiej chyba rozważyć lepsze. Warto chyba
      dopytać o wycieczki organizowane przez biuro-jeśli lubisz takie zorganizowane
      wypady-a na Krecie jest co ogladać. Nie wiem, co bardziej Ci odpowiada-ale
      fajnie trochę poczytać wcześniej, zaopatrzyć się w przewodniki wynająć samochód
      i pojeździć samemu (tylko uwaga-odpada z lękiem wysokości, bo niektóre drogi to
      prawdziwy survival:-)))
      TUI też mogę polecić, zasadniczo nie mogę się czepiać. Wkurzyło mnie tylko
      Centralwings, poza przylotem wykręcili numer przy przylocie do Wa-wy. Zmienili
      godzinę z 20 ileśtam na rano. Cały dzień stracony. No i w sumie idzie to na
      konto TUI, bo to w końcu ich "podwykonawca".
      • neronka do agi1000 25.04.06, 10:47
        lkiedy wylatywałaś na Kretę?
        myslałąm że pierwsze wyloty są pod koniec kwietnia......
    • pietnacha40 Re: kreta 24.04.06, 07:19
      Byłam dwa razy z Itaką ( w tym raz na Krecie ) w małych hotelach 3*. Nie mam
      zastrzeżeń.
      • b-w-w Re: kreta 24.04.06, 08:45
        a my jedziemy z Orbisu - traveltime - macie jakies nieciekawe opinie na ich
        temat??

ale...kurcze...te 7 godzin oczekiwania na lotnisku to straszne....my jedziemy z
        2,5 latkiem i mam nadzieje ze nie zdazy sie nic takiego bo nie wiem jak bysmy
        to przetrwali....

pozdrowionka
        • aga1000 Re: kreta 24.04.06, 09:47
          Normalnie chyba nie jest tak źle z tymi tanimi liniami lotniczymi i czarterami.
          Chociaz Centralwings chyba miewa takie akcje, nie jestem całkiem pewna ale czy
          to nie oni zafundowali kilkanascie godzin czekania turystom lecącym na Sylwestra
          do Egiptu (była z tego burza prasowa)? Ponoc regularnie zmieniaja godziny lotów,
          opóźniają się więc pewnie dobrze być gotowym na takie historie
          W moim przypadku samolot ponoc miał uszkodzoną szybę i musieli ją wymienić. Nie
          chce juz komentować liniii lotniczej, która nie ma żadnych planów awaryjnych na
          takie przypadki, najbardziej wk...jace było zero informacji, a jesli juz były to
          wzajemnie sobie przeczyły (typu samolot jest już w powietrzu versus własnie
          wymieniąją tę szybę).
          • inka55 Re: kreta 24.04.06, 17:48
            Dzięki za wrażenia,ja biorę pod uwagę Itake i SCAN Holiday , sprawdzam na forum
            opinie o hotelach . Wezmę jednak 4*. Będzie to mój pierwszy zorganizowany wyjazd
            i jestem pełna obaw. Nie chcę całe dni leżeć na plaży mam zamiar sporo
            zobaczyć .Napisz na co mam zwracać uwagę przy podpisywaniu umowy z
            biurem .Pozdrawiam .
            • morelka_bonda Re: kreta 24.04.06, 18:10
              polecam hersonissos i biuro scan hiliday. Mijscowosc jest super. Pelna zycia.
              Kazdy znadzie tu co co chce. Mlodzi imprezy w miejskich pubach, rodziny spokoj
              w hotelach nad morzem. Atmosfera jest super. Bardzo milo wspominam to
              miasteczko i jak bede kiedys planowac wyjazd ponownie na krete to wlasnie tam.
              Polecam na miejscu zrzucic sie w pare osob na auto i zwiedzic wyspe. Ja przez 3
              dni zwiedzilam wszystkie miejsca na krecie a sa one przepiekne i niepowtarzalne.
            • aga1000 Re: kreta 24.04.06, 23:13
              Cześc,
              Nic nie wiem o Itace ale chyba tutaj na forum się zbyt często nie pojawia z
              nieprzychylnymi komentarzami:-))) a Scan to ponoc bardzo porzadna firma. Nie
              jestem pewna-moze inni forumowicze mnie poprawią-ale czy to przypadkiem nie jest
              firma należąca do TUI? W grupie z która leciałam i wracałam z Krety były osoby
              ze Scan Holiday-byli bardzo niezadowoleni... dlatego że musieli wracać :-)))
              Byli w hotelu bodaj Adele Beach (3*) i bardzo im się podobało.
              A co do umów- ja osobiscie sprawdzam czy jest dokładny opis oferty (łącznie z
              usługami biura), jakie są warunki ubezpieczenia i rezygnacji.
              Jakby coś to pytaj, chetnie odpowiem i już teraz życze fantastycznych wakacji!
              Ja przyznam, ze zamierzam wrócić na Kretę, tylko pewnie w przyszłym roku bo
              chwilkę musze odczekać z wojażami

inka55 napisała:

> Dzięki za wrażenia,ja biorę pod uwagę Itake i SCAN Holiday , sprawdzam na forum
              > opinie o hotelach . Wezmę jednak 4*. Będzie to mój pierwszy zorganizowany wyjaz
              > d
              > i jestem pełna obaw. Nie chcę całe dni leżeć na plaży mam zamiar sporo
              > zobaczyć .Napisz na co mam zwracać uwagę przy podpisywaniu umowy z
              > biurem .Pozdrawiam .
              • inka55 Re: kreta 25.04.06, 17:36
                Cześć właśnie oglądam w katalogu zdjęcia hotelu w którym byłaś wyglada
                super. Nad morze blisko ,plaża wygląda ładnie,jak wyglądały pokoje?
                Jeśli wykupię śniadania i obiadokolacje to napoje są w to wliczone czy
                muszę płacić dodatkowo?

• voyager747 Re: kreta 25.04.06, 19:35
                  za napoje się płaci, im lepszy hotel tym droższe
                • aga1000 Re: kreta 25.04.06, 22:10
                  Hej,

Pokoje bardzo przyjemne i duże, z duzymi balkonami.I standartowe
                  wyposażenie-telefon, sejf, telewizor (zdarzyło mi sie niestety skorzystac
                  wieczorem, przynajmniej troche mi sie niemiecki odswieżył, chociaż przyznam, ze
                  ogladanie "Powrotu Jedi" po niemiecku to niezapomniane przezycie:-))) Naprawde
                  sympatyczne. Miały lodówke co mi się bardzo przydało, oczywiscie pelen serwis
                  "pokojowy". Fajne jest to, ze to nad samym brzegiem morza wiec gdzie nie
                  usiadziesz piekny widok i ten uspokający szum. Hotel ma tez trzy bardzo fajne
                  baseny w tym jeden całkiem spory plus basen wewnatrz. Tak o tym pisze bo ja
                  bardzo lubie sobie popływac i tak z żalem na te baseny zewnetrzne patrzyłam, bo
                  woda była okrutnie zimna. Co prawda byli smiałkowie, ale ja sie nie odważyłam.
                  Co tam jeszcze-sa bodaj trzy restauracje, "kafeniony', sklep, bar i przepiekne
                  ogrody. Pokoi jest cos koło 500, ale nie odczuwałam tłumu. Moze to dlatego, ze
                  to dopiero poczatek sezonu, ale też pewnie i to, ze są pokoje w hotelu i
                  bungalowach (to chyba raczej rodzinne). Plaża hotelowa jest długa, wszedzie są
                  leżaki z parasolami, wypozyczalnia sprzetu wodnego-można sobie fundnąć np.
                  skuter. Plażą mozna sie przespacerowac do centrum Rethymnonu.
                  Za napoje rzeczywiscie trzeba płacic dodatkowo. Ja poniewaz jestem w ciąży
                  ograniczałam się do wody i herbaty :-))), to był koszt ok. 2 Euro za jedno
                  podejscie. Nie wiem niestety jak to wyglądało z bardziej procentowymi napojami
                  :-))) pewnie jak to w hotelu czyli stosunkowo drogo-i jak napisał Voyager-czym
                  wiecej gwiazdek tym drożej... Jakkolwiek najprzyjemniej jest sobie wychodzic do
                  knajpek na miescie. Szczerze mówiąc to tzw. zbiorowe jedzenie chyba nigdzie nie
                  jest najlepsze..

inka55 napisała:

> Cześć właśnie oglądam w katalogu zdjęcia hotelu w którym byłaś wyglada
                  > super. Nad morze blisko ,plaża wygląda ładnie,jak wyglądały pokoje?
                  > Jeśli wykupię śniadania i obiadokolacje to napoje są w to wliczone czy
                  > muszę płacić dodatkowo?
                  >
                  • inka55 Re: kreta 26.04.06, 20:58
                    Cześć, dzięki za informacje o hotelu .Takie warunki odpowiadają mi więc
                    może na wrzesień jeszcze mi coś znajdą.Przeżyłam przykre niespodzianki
                    w hotelu w Paryżu i teraz dmucham na zimne .Przyznaję ,że tymi napojami
                    jestem zaskoczona ,mocniejsze trunki rozumiem ,ale woda ,soki. Jeśli zdecy-
                    duję się na wyżywienie ALL Inclusive to jak to rzeczywiście wygląda ?
                    Pozdrawim .
        • Gość: buberr Re: kreta IP: *.is.net.pl 25.04.06, 22:00
          Kiedy lecicie?
          My tez wybieramy się 29 czerwca z dwulatka i wrazie czego ciekawa jestem Twojej
          opinii co do organizacji tego biura i tych promocyjnych okazji (wycieczka,
          samochód i park wodny)
          Pozdrawiam
          • b-w-w Re: kreta 27.04.06, 08:36
            czy jedziesz z Orbisu traveltime???
            bo podobne atrakcje ;)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka