Dodaj do ulubionych

:::::Praca w biurze podrozy :::::

10.01.03, 12:29
ciekawa jestem jak pracuje sie w biurze podrozy typu VING, scan holiday czy
big blue???
czy ma sie jakies znizki???ile sie wogole zarabia ???

Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: :::::Praca w biurze podrozy ::::: IP: *.acn.pl 10.01.03, 12:32
      zarobki rozne
      znizki są dla pracownikow - tzw Study tour nawet 500pln za 7 dni samolotem
      Pozdr
      Kasia
      • zabina Re: :::::Praca w biurze podrozy ::::: 10.01.03, 12:41
        dzieki za szybka odp. ciekawa jestem tylko o te zarobki bo mam wlasnie
        propozycje pracy w biurze opodrozy i na pewno zapytaja mnie ile chce zarabiac a
        ja nie mam pojecia ile sie zarabia w takich biurach- glowny salon firmowy w
        duzym miescie.
        jakie sa tez stanowiska w biurze podrozy oprocz specjalisty ds obslugi
        klienta???

a jesli chodzi o te znizki to co ile mozna z czegos takiego korzystac???raz w
        roku???

a moze ktos pracuje w Vingu albo Big Blue??? jak jest???
        • Gość: Crazy222 Re: :::::Praca w biurze podrozy ::::: IP: *.73-24.tampabay.rr.com 10.01.03, 23:35
          Witam,
          Po jakich jestes studiach i jakie masz doswiadczenie zawodowe?
          Pzdr
          Marta
          • Gość: A Re: :::::Praca w biurze podrozy ::::: IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 11.01.03, 12:39
            W biurach podróży - jak we wszystkich firmach - różnie płacą. Kupa ludzi
            (zwłaszcza bez doświadczenia) dostaje po 800 zł na rękę, część ma po 1.500.
            Znam dziewczynę, która w dużym zagranicznym biurze podróży, z doświadczeniem,
            po studiach etc. zarabia 1.700 i to jest dobra płaca jak na turystykę w dobie
            recesji i po 11 września.....
            A na study toury specjalnie nie licz - różnie z tym bywa, a poza tym żaden to
            wypoczynek. Ze zniżkami na bilety, wycieczki etc też nie zawsze jest różowo,
            ale wszystko zależy do firmu i tego jak trafisz.
            Powodzenia...
    • Gość: Diablo Re: :::::Praca w biurze podrozy ::::: IP: *.slg.se 13.01.03, 15:20
      Czesc!
      A więc chcesz podjąć się pracy w biurze podróży. Sam jestem pracownikiem jedego
      z wymienionych przez Ciebie i powiem szczerze, że nie jest to praca, z którą
      można wiązać przyszłość zawodoą. Tymbardziej, mając na uwadze obecną sytuację
      na rynku turystycznym.
      Przeciętny pracownik biura podróży zarabia około 1500pln plus prowizje od
      sprzedanych wycieczek, które w dobrym miesiącu letnim mogą sięgnąć i 50%
      zarobków podstawowych. Przez 3/4 roku jednak te prowizje sa na poziomie 100-200
      pln miesiecznie.
      Study tour'y zwykle sa bezplatne lub platne znikomo (np.bilety wstepow), zas
      dochodza do tego jeszcze wyjazdy pracownicze, ale sa to wyjazdy bardzo rzadkie
      (np.1 raz w roku) i ze znizkami kilkunasto, kilkudziesiecio- procentowymi.
      Inna sprawa to praca w agencji turystycznej, gdzie pensje ustala wlasciciel
      puntku i sa one na nizszym poziomie. Do tego dochodzi brak znizek pracowniczych
      i study toury platne (okolo 500-900 za tydzien samolotem)
      Jakbys chciala blizsze informacje- pisz na GG 408495
      • Gość: janek Re: :::::Praca w biurze podrozy ::::: IP: *.swps.edu.pl / 192.168.17.* 14.01.03, 13:49
        cze Diablo,
        co dzieci straszysz? A moze masz racje.
        a jak u ciebie?
        prowizja nie wysoka?
        zła pensja?
        POZDRAWIAM:)
    • Gość: A Do Zabiny IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 14.01.03, 13:32
      A wiesz Zabino, jest taki miły zwyczaj.... Jak się kogoś o coś poprosi (np. o
      informację), to potem wypada napisać krótkie "dziękuję"....
      Pozdrawiam
      A
      • zabina Re: Od Zabiny 14.01.03, 17:56
        Wiem!!!!!
        dzieki wszystkim tym, ktorzy udzielili mi info!
        nie wyglada to tak wesolo jak przedstawiono mi ta prace!
        chyba jej nie przyjme!!!

A!
        dziekuje podwojnie-przepraszam , ze nie podziekowalam od razu, ale tak sie
        sklada ze bylam w podrozy i nie mialam mozliwosci wejscia na forum wyborczej
        pozdrawiam
        • Gość: A Re: Od Zabiny IP: proxy / *.poleczki.dialup.inetia.pl 15.01.03, 15:24
          Wybaczam. Powodzenia w szukaniu pracy!
    • troy-der-1 Re: :::::Praca w biurze podrozy ::::: 14.01.03, 18:12

www.tui.pl/strony/105545.php
    • Gość: matrix Re: :::::Praca w biurze podrozy ::::: IP: 217.97.148.* 15.01.03, 16:04
      jasne. w sezonie pracujesz a poza nim masz możliwość wyjazdów na study-toury
      itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka