wisnia74 01.01.07, 22:23 Witam mam pytanie jak w temacie, może ktoś podzielić sie opiniami, poradzić itp.? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
toma002 [...] 02.01.07, 12:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
voyager747 Re: Kuba, Dominikana, Brazylia z jakim biurem? 02.01.07, 13:09 Ale do Niemiec trzeba się jakoś przetransportować i raczej za darmo się da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipski Re: Kuba, Dominikana, Brazylia z jakim biurem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.07, 13:27 guzik taniej , jak doliczysz transport wyjdzie nawet drozej Tak naprawde oplaca sie latac z lotnisk niemieckich gdy : 1. Szukamy wycieczki ktorej w polsce nie ma 2. Mieszkamy przy granicy niemieckiej 3. Nie lubimy Boeinga 757 :-)))))))))))) Dzuo ludzi jezdzi i chwali ten sposob , ale lepiej wybierac go bedac swaidomym wyboru a nie patrzac tylko na cene Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisnia74 Re: Kuba, Dominikana, Brazylia z jakim biurem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 14:56 ok. uścislę. chodzi mi o wycieczki z polskich biur podóży a nie wyjazdy z Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia297 Re: Kuba, Dominikana, Brazylia z jakim biurem? 02.01.07, 15:07 agent turystyczny corrina na pewno ci wyszuka atrakcyjne sprawdzone oferty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisnia74 Re: Kuba, Dominikana, Brazylia z jakim biurem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 13:01 dobra, dyskusja czy lepiej z niemiec jest dyskusją o wyższoąsci świat B.N. nad WN. A moje pytanie nadal nie ma konkretnych odpowiedzi:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipski Re: Kuba, Dominikana, Brazylia z jakim biurem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 13:10 jesli z polski to ofert szukaj w tych biurach ktore maja samolot zeby latac tak daleko :-) czyli triada , exim i rainbow jesli chcesz z niemiec to szukaj tamtejszych lastow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisnia74 Re: Kuba, Dominikana, Brazylia z jakim biurem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 13:17 no to bracie nie pocieszyłeś mnie, bo zarówno triada jak i exim mają w Polsce fatalne opinie. nie wiem jak rainbow. trzeba sie poważnie zastanowić bo wujazd ma byc w połowie lipca ale to nie tak znowu duzo czasu zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernadeta Re: Kuba, Dominikana, Brazylia z jakim biurem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 15:16 Wiśnia.. ja Ci napisze jak to jest...wszystko zależy od pory roku, od standartu, rejonu kraju do którego się wybieramy i wielu innych czynników...tzn jesli chcesz wyjechać z helmutowa na urlop to przede wszystkim musisz mieszkać w miarę blisko lotnisk niemieckich ( ja mieszkam 500 km od Berlina, Lipska, Drezna i mnie się opłaca urlop z helmutowa ponieważ przywiązuję dośc dużą wagę do jakości oraz wygodnych warunków podróżowania zwłaszcza na dalekie kierunki np karaiby przywiązuję również uwagę do standartu hotelu, nie zadowolę sie byle jakimi ochłapami...najtańszymi hotelami w promocji...np jakaś villa tortuga na Kubie itp gdzie polskie biura dają 4*??? a w rzeczywistości hotel zasłguje na 2* i co z tego że cena wyjazdu taka sama jak z helmutowa,..jak najtańsze oferty które oferują w/w biura są do najwiekszego syfu..-) Trzeba też wiedzieć w jakim okresie jechać, ponieważ najlepsze oferty są od maja do czerwca, potem od wrzesnia do połowy grudnia, teraz ceny nawet z Niemiec są niezbyt optymistyczne...ale niedługo wszystko wróci do normy... Najbardziej opłaca się jechać z Niemiec do dobrych hoteli, np ja tydzień temu wróciłam z Turcji... jechałam z niemieckiego biura do hotelu który z polskiego biura kosztuje w sezonie ponad 5000 zł na osobe, a poza sezonem polkie biura nawet nie mają go w swojej ofercie ..a mnie wyszło 1200 zł na osobe, szok!!!! ktoś by powiedział wariatka...do Turcji z Niemiec... przecież od nas też można za tyle pojechać....ale...no własnie ale dokąd. ja codziennie przegladam lasty na różne kierunki świata..i w miesiącach o których pisze powyżej mozna pojechać z helmutowa np. na Dominikanę ( tylko PUNNTA CANA< prawdziwe rajskie widoki) za 3000 zł( 4*+14 dni +all, na Kube również za 3200 zł ( 4* 14 dni + all) do Meksyku (Playa del carmen) za 4400 zł na 14 dni + all hotel 4*. Wenezuela, Jamajka za 3000 zł. Ale trzeba szukać i trochę sie się dostosować ... to nie jest tak że ja sobie załóżmy dzisiaj wchodze i patrze wowww! ale ceny z kosmosu...nie opłaca się i koniec...ale załózmy za 3 dni bedzie super oferta i wtedy sie pakuje i jade do raju..-) czasami dobre oferty pojawiaja się 3 tyg przed odlotem, poprostu nie ma reguły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernadeta Re: Kuba, Dominikana, Brazylia z jakim biurem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 15:26 Wisnia..a jesli chodzi o Twoje pytanie "Re: Kuba, Dominikana, Brazylia z jakim biurem?" to wszystko zalezy co lubisz... Dominikana ( Punta cana), Malediwy to najlepsza propozycja wg. mnie na podróż poslubną i nie tylko..Punta cana to najpiękniejsze plaże na dominicanie, biały piasek palmy na plaży jednym słowem bajka, gaje palm kokosowych a plaża bavaro wygląda naprawdę tak jak sobie wyobrażamy tropik i karaiby, biały piasek i palmy pochylone nad niesamowicie turkusowym morzem.Jedzenie znakomite,każdy hotel ma conajmniej 5 restauracji all inclusiv, więc wybór ogromny, drinki przepyszne!!!!!!!!!!!! Północna strona dominikany jest zupełnie inna.W Punta cana hotele są w większości 4* i 5* . Temperatura codziennie praktycznie ta sama, czyli w dzień ciut ponad 30 stopni C. ale wiaterek od morza powoduje że czujemy się świetnie i posiadamy złudzenie że licho jest z opalaniem. Kuba...hmm np Varadero, plaże.. mniej egzotyczne, mniej palm, morze cudne! slabsze hotele, za naprawde dobry standart trzeba słono zaplacić, ale Kuba ma swój niopowtarzalny klimat... stary samochody, kadilaki, salsa, wspaniałe zabytki, Hawana, itp Kuba też ma swój urok.. chociaż Dominikana dla mnie o wiele lepsza poprostu raj!!!dla leniuchów i zwolenników najpiękniejszych plaż. wybór należy do Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wisnia74 Re: Kuba, Dominikana, Brazylia z jakim biurem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 14:11 Dzieki Bernadeta za wyczerpującą opinię. Ja wiem że najtaniej jest z niemiec i najlepiej lasty - stąd ich nazwa- ale mieszkając pod Warszawą trochę za daleko jest do niemieckich lotnisk. Poza tym trzeba tam dottrzec czyli miec troche czasu. Dodatkowo niestety jak sie ma taka robotę że trzeba planować urlop wczesniej to trudno czekać na lasty 3 tygodnie przed palnowanym urlopem bo może coś nie tak bedzie, nie dopasujesz dni itd. Poza tym podróz ma być " poslubna" a nie 2 miesiące po:-) No i dlatego pytam raczej o wyjazdy z Polski. Oczywiscie pewnie w Neckermanie znajde ale znacznie drozej chociaż zdaję sobie sprawę że trzeba zapłacic za pewien standard - chociaz jak sama piszesz ten sam hotel może być 3 razy tańszy z biura w niemczech...dlatego jestem w kropce. Szczerze powiedziawszy jeszcze mnie postraszyłaś tymi tanimi hotelami z polskich biur które robia za kilku gwaizdkowe choć moga byc conajmniej ze 2 standardy nizsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernadeta Re: Kuba, Dominikana, Brazylia z jakim biurem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 18:34 Wiśnia spoko , jak będzisz miała na oku jakiś hotel to daj znać doradzę jesli będziesz sią wahać, widziałam prawie wszystkie hotele w Varadero tzn znam około 19 hoteli, takie już moje zboczenie... że ja muszę na urlopie szwendać się po wszystkich hotelach.. i mam porównanie, na Dominikanie również przeszłam większą cześć plaży Bavaro, a wiec jak będziesz miała dylemat to pisz bez wahania. Wiśnia to nie jest tak dosłownie że polskie biura mają tylko ochłapy... mają i super hotele w swojej ofercie tylko że drogo,,a każdy zawsze patrzy na ceny promocyjne i te z najnizszej półki..to wiem co tam jest..oferowane. życzę udanych poszukiwań Odpowiedz Link Zgłoś
roxy361 Re: Kuba, Dominikana, Brazylia z jakim biurem? 06.01.07, 14:30 Bernadetko no to napisz prosze cos na temat Tryp Peninsula chciałabym do niego ale sama nie wiem juz z jakiego biura czasu mało a ja dalej w kropce chciałabym wylecieć ok.30 stycznia.dzieki z góry za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Kuba, Dominikana, Brazylia z jakim biurem? IP: *.be.jnj.com 07.01.07, 13:03 Witaj Bernadeta, czy mogłabyś podpowiedzieć gdzie w Niemczech (internet) szukać najlepiej wycieczek? pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernadeta Re: Kuba, Dominikana, Brazylia z jakim biurem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 13:16 www.urlaub-reisen-angebote.de/start.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lipski Re: Kuba, Dominikana, Brazylia z jakim biurem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.07, 09:38 Nie zgodze sie z Toba Co do dolotu - owszem sa tanie bilety ale zazwyczaj nie na te dni kiedy my chcemy . Tanie oferty z Niemeic to oczywiscie glownie lasty wiec nie ma mowy o wczesnej rezerwacji . Nawet jesli znajdziemy tanie polaczenie czesto nie "wpasujemy" sie czasowo i na miejscu trzeb aprzed lub po powrocie brac hotel . Samochod autokar - tak jak pisalem dla tych ktorzy mieszkaja blisko granicy , badz baaaardzo lubia jezdzic . Jezelichodzi o autokar to tzreba pamietac ze mamy caly czas problem czasowy jak samolocie a ddatkowo trzeba sie dostac jakos na lotnisko . Kierowcy maja nie lepiej bo trzeba znaezc parking . D tego trzeba doliczyc czas jaki potzrebujemy na pokonanie trasy PL-DE . O ile w lato ok ozna sobie trase przejechac ot tak dla przyjemnosci o tyle w zimie to nie jest juz tak fajnie . Co do tych oszczednosci to az tak bym nie przesadzal . Ostatnio Exim sprzedawal Wenezuele za 3000 + 600 doplaty 2 tyg , all incl . To nie jest tak ze ja jestem przeciw , po prostu uwazam ze nie powinni korzystac z tego ludzie ktorzy zwabia sie jedynie na pozornie niska cena . Odpowiedz Link Zgłoś
rewor1 Re: Kuba, Dominikana, Brazylia z jakim biurem? 05.01.07, 18:39 tylko nie eximtours i fischer air, opisałem to szczególowo w fakty i mity o eximtoure i fischer air, poczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
xxara Re: Kuba, Dominikana, Brazylia z jakim biurem? 05.01.07, 23:48 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=54990131 A tu masz linka do watku, jesli nie chce Ci sie szukac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernadeta do Roxy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 15:36 Roxy , hotel tryp Penisula do bardzo dobry wybór, piękne budynki w stylu kolonialnym, zadbany, należy do tzw. "górnej półki" w Varadero, położony jest dość daleko od centrum Varadero , praktycznie na samym końcu cypla... za nim jest tylko Sandals, Barcelo Marina,Princesa de mar, jest to dzielnica najbardziej eksluzywnych hoteli w Varadero, Roxy nie przejmuj się odległością od centum ponieważ bez problemu dojedziesz tam skuterkiem, lub piętrowym autobusem , super!! sprawa, autobus jest bez dachu i pojeżdza pod każdy hotel co pół godziny i tym autobusem możesz sobie na jednym bilecie(2 peso) jeżdzić cały dzień, tzn wsiadać i wysiadać gdzie zachcesz.. ja dzieki temu oraz rowerom i skuterom zobaczyłam wszystkie hotele w Varadero, autobus kursuje od 9.00 a ostani kurs robi z centrum (przy hotelu Acuazul, obok bazaru)o godz 19.12 Roxy podaje stonki gdzie zobaczysz mnóstwo tj 66 fotek z Penisula; www.holidaycheck.de/hotel-Urlaubsbilder_Tryp+Peninsula-ch_ub-hid_4609.html lub www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g147275-d249508-Reviews-Tryp_Peninsula_Varadero-Varadero_Beach_Cuba.html pozdrawiam serdecznie i miłego urlopu Bepi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernadeta Re: do Roxy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 15:40 a tutaj link do moich foteczek z Kuby z lipca 2006 fotogalerie.pl/galeria/galeria_bepi bepi Odpowiedz Link Zgłoś
roxy361 Re: do Roxy 07.01.07, 18:49 dziekuje Ci Bernadetko bardzo- foteczki superowe ale Ci zazdroszczę juz dzis najchetniej spakowałabym sie i poleciała w sina dal niestety do ferii jeszcze troche więc musze zaczekac, mówi sie trudno,dokąd planujesz nastepny wyjazd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernadeta Re: do Roxy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 20:13 dzieki w maju jadę na Słowację 4 dni ( może też masz ochotę,?mamy załatwiony świetny hotel w tatrach wysokich, jedziemy większą ekipą sporo ludzi z forum z zwłaszcza miłośników Dominikany)a w czerwcu na 2 tyg.do Meksyku do Playa del carmen, takie mam plany na najbliższe pół roku. Ps. a ten hotelik w Turcji to mogę załatwić w każdej chwili, sprawdzałam w wyszukiwarce 7 dni +all incl za 360 E z helmutowa, ale warto naprawdę widziałam już wiele..ale takiego luksusu ..jak w Delpnin Palace w Lara nie spodziewałam się Odpowiedz Link Zgłoś
roxy361 Re: do Roxy 07.01.07, 23:16 na Slowacje raczej sie nie skusze bo w maju chciałabym poleciec do Turcji- mam więcej wolnego i nie widziałam jeszcze paru miejsc ale jeśli cos by sie zmieniało to dam znac, w Meksyku( jak wiesz) juz byłam na Jukatanie więc w przyszłym roku zrobie południe i zacumuje w Acapulco.Mam tzn mój mąż kilka pytań praktycznych do Ciebie w kwestii pobytu na Kubie ale zbiore je wszystkie i dopiero napisze bo Darkowi co raz bedzie się coś przypominało a nie chcę Ci zawracac głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
anjapakla Re: Kuba, Dominikana, Brazylia z jakim biurem? 07.01.07, 22:09 niemieckie biuro MEIERS. Byłam z nimi na Punta Cana i są najlepsi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turist Re: Kuba, Dominikana, Brazylia z jakim biurem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 00:10 Czy na podstawie wakacji z tego jednego biura jesteś w stanie podtrzymać opinię, że są najlepsi? Wątpię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek1 Re: Kuba, Dominikana, Brazylia z jakim biurem? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 09:18 Meiers, a konkretnie Meier's Weltreisen to rzeczywiście bardzo dobry niemiecki organizator wycieczek, przede wszystkim do dalekich krajów. Czy najlepszy?. Z pewnością w gronie najlepszych. Miałem okazję spędzać z nimi wakacje w Kenii, praktycznie bez zastrzeżeń.Organizator ten oferuje zakwaterowanie i organizację wczasów w zakresie standardu raczej wysokiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Kuba, Dominikana, Brazylia z jakim biurem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 11:21 Nam wycieczkę (półtora m-ca przed wylotem, termin taki jaki sobie wybraliśmy) z wylotem z Berlina polecił facet z TUI. Kupowalismy na miejscu w TUI i nie musieliśmy szukać żadnych lastów w Berlinie. Wycieczka była tańsza o ok 2000 zł od osoby (ten sam hotel, wylot z W-wy), do Berlina mamy mniej więcej tyle samo kilometrów co do W-wy więc za parking i tak musielibyśmy płacić w W-wie. Za 100 euro mieliśmy wykupiony nocleg w hotelu przy lotnisku (wylot był rano) oraz parking na 2 tyg. Na Kubę lecieliśmy bezpośrednio 10 godz. z Wa-wy międzylądowanie w Amsterdamie, lot trwający kilka godzin dłuzej. Na miejscu polska rezydentka (wspaniała kobieta) i wszystko super. Odpowiedz Link Zgłoś
xxara Re: Kuba, Dominikana, Brazylia z jakim biurem? 12.01.07, 00:05 No i super, ja po zenujacej wyprawie na Kube z Exim i Fisher, juz na pewno nie zejde ponizej TUI czy Neckermana. Pewnie ze lepiej dojechac do Berlina i leciec 10 godzin na Kubeniz 17 z Wawy z Fisherem, stojac dwukrotnie w kolejkach na transferze, poniewaz nie ponumerowali miejsc w samolocie. I pewnie smolot nie byl tak zdezelowany. W ogole najlepiej jechac samodzielnie, tylko nie zawsze jest czs, zeby sobie taka wyprawe przygotować Odpowiedz Link Zgłoś