Gość: Iwona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 20:24 Czy ktoś był ostatnio z tym biurem na jakieś wycieczce? jakie opinie?Proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgorzata.wt Re: logostour jakie opinie? 15.02.07, 19:14 Czy watek z pytaniem o chorobe wysokosciowa w Peru tez jest Twoj? Jesli tak, to przynajmniej wyjasnilo mi sie, z jakim jedziesz biurem :-) Jesli jedziesz na trase Peru-Boliwia, to bylam na niej w listopadzie 2006. Z LT bylam tez w listopadzie 2005 w Indiach i Nepalu - mam stamtad jak najlepsze wrazenia, wyjazd byl bardzo dobrze zorganizowany, byl b.dobry pilot. Niestety tym razem bylo gorzej, ale to glownie "zasluga" pilota (niejaki p.Boguś), ktory robil wrazenie, jakby na tej trasie znalazl sie przypadkowo, wiedze mial zerowa, organizacyjnie tez jakos slabo. Nie zlozylam na niego skargi w biurze tylko dlatego, ze po powrocie zawalila mnie praca :-( Zgodnie z informacja przyslana przez biuro miala z nami jechac pilotka, podobno dobra, ale rownolegle z nami jechala tez z LT jakas grupa "prywatna" (tj. zorganizowana przez LT na czyjes zamowienie) i podejrzewam, ze pojechala z ta wlasnie grupa. Zanim wyjechalam gdziekolwiek z LT slyszalam, ze maja dobrych pilotow, wiec mam nadzieje, ze ten nasz to byl jakis wybryk natury... Gdybys miala jakies pytania - daj znac. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia Re: logostour jakie opinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 23:08 Byłam z nimi na trzech wycieczkach, Maroko (dobry pilot), Indie i Nepal (dobry pilot - pozdrowienia dla małgosi.wt.)oraz w Kambodży i Myanmarze (tutaj pilotka raczej "z łapanki"). Wszystkie wycieczki były dobrze zorganizowane (poza przemieszczaniem sie w Birmie, ale już znieniono pociąg na samolot), miały dobre programy, wyżywienie i zakwaterowanie o.k. Według mnie to jedno z najlepszych naszych biur podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa20051 Re: logostour jakie opinie? 24.02.07, 11:49 Byłam z nimi w RPA w 2001 r. i było super pod każdym względem, co prawda dali nam na poczatku jako pilotke młodą dziewczynę, ktora wlasnie 3 m-ce wczesniej przyjechala do RPA sobie dorobic, ale ludzie sie wkurzyli i na trase doleciala inna pani, skarbnica wiedzy o tamtych terenach. Hotele super, wyzywienie super. Majac tamto w pamieci wybralam sie z Logosturem do Meksyku w 2006r. i ...pilotka była super, widoki tez(ale to przeciez nie zasluga biura), a wyzywienie i hotele na zasadzie 4 dni super, a 10 jako tako.Wróciłam zdegustowana z wrazeniem , ze coraz wiecej ludzi stac na impreze za 9000zl, wobec czego mozna zorganizowac impreze troche gorzej, a gawiedź i tak bedzie zadowolona, bo przeciez i tak opinia o Logosturze jest dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfa Re: logostour jakie opinie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 19:35 Niestety zgadzam sie z Ewa, Logostour chyba uwaza, ze juz nie musi dbac o klientow. Bylam z nimi na objezdzie Indie/Nepal. Wycieczka wspaniala, ale- na 10 hoteli tylko 3 spelnialy kryteria oferty tzn 3i4*, reszta to byly kiepskie , brudne i wiekszosci bez cieplej wody, hoteliki klasy 1* lub turystycznej. Przy tak meczacym objezdzie dobry hotel i ciepla woda to dla turysty warunek sine qua non, szkoda, ze tego biuro jakby nie rozumie. Reklamacje po powrocie zlozylismy w Poznaniu, po 1,5 mies przyszlo mile pismo, z ktorego wynikalo, ze wszystko bylo w najlepszym porzadku, bo tak powiedzieli kontrahenci turystyczni indyjscy. Na pocieche zaproponowano nam po 150 zl{ sic!].Wiadomo, ze wiekszosc grupy po tak dlugim czasie po wycieczce zrezygnuje , dla swietego swojego spokoju, z dalszego dochodzenia swoich slusznych roszczen. Ale czesc z nas jednak decyduje sie na droge sadowa. Moze to prynajmniej pomoze innym turystom na przyszlosc. Odpowiedz Link Zgłoś
moana6 Re: logostour jakie opinie? 24.02.07, 22:18 Ja również odnoszę wrażenie, że trochę spuszczają z tonu. Byłam z nimi kilka lat temu za namową znajomych, którzy byli nimi zachwyceni. Rzeczywiście wszystko było bez zarzutu. Hotele bardzo dobre, a m.in. z dobrych hoteli słynęli. W zeszłym roku byłam na Kubie. Wycieczka fantastyczna, pilot bez zarzutu, ale hotele poza Havaną takie sobie, a jeden wręcz bardzo kiepski. Oczywiście, że na wycieczce objazdowej nie ma to dla mnie bardzo dużego znaczenia, ale dla niektórych może mieć. Zwłaszcza, że to biuro miało zawsze bardzo dobrą opinię jeśli chodzi o hotele. Wkrótce znów z nimi wyjeżdzam. Jednak tym razem niespodzianka przed wyjazdem - cena imprezy została podniesiona o 150$, mówią że z powodu wzrostu cen biletów. Ale ponieważ na tym forum już ktoś pisał, że tak samo zrobili z inną imprezą, zastanawiam się czy to nie jakaś nowa strategia biura... stałych klientów już mają i nie trzeba o nich dbać...a więcej też zapłacą. Mieliście z nimi tak samo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: logostour jakie opinie? IP: *.unused.derbynet.waw.pl 03.03.07, 17:24 Czy wy sami cztytacie co piszecie? To są wyprawy, wycieczki objazdowe, które mają na celu głównie (!!!) zapoznać was z kulturą zwiedzanych krajów a nie standardem hoteli!!! Wszyscy, którzy tutaj narzekają na logos tour i logos travel nie powinni się w ogóle znaleźć na tych wycieczkach! Jedzcie następnym razem z TUI i to najlepiej na wypoczynek do 5* hotelu na Dominikanę! W ten sposób nie będziecie przeszkadzać prawdziwym turystom pragnącym poznać inną kulturę a nie hotele! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taylor13 a co z Australią? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 26.02.07, 23:43 interesuje mnie Australia, czy ktoś z Was był tam z Logos Tour i jakie sa Waszer opinie??? Odpowiedz Link Zgłoś
danutka661 Re: a co z Australią? 03.03.07, 11:24 właśnie wróciłam z logosem a Indii i było super,oczywiście zdarzają się tzw narzekacze,jak np grupa z listopada 2006,ale teraz już wiem dlaczego i nie będę komentować niech sobie narzekają i się sądzą....jak lubią.Jeśli ktoś zwraca uwagę na jakość hoteli a nie delektuje się tym co widzi to nie warto takich słuchać,dla tych co cenią sobie hotele info- w Indiach zdarzył się nawet 5*-wy ale o tym jakoś nigdy nikt nie pisze,no i trzeba wiedzieć że gwiazdki w Indiach wyglądają trochę inaczej,a z ciepłą wodą czasami bywa problem ,bo jak nie ma światła...co jest normalne to i czasami ciepłej wody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: a co z Australią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 11:40 A ile równolegle grup jechałona te wycieczkę? Z tego co mi wiadomo w listopadzie były 3 grupy LT i one miały rózny standard- jakby byli na 3 różnych wycieczkach. Równolegle jechał Opal Travel ale oni narzekali na pilota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alfa Logos Tour -opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.07, 19:28 Danutka- sorry, ale twoj post jest swietnym przykladem na prawdziwosc przyslowia " punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia".Widac LT sie poprawilo po listopadowej wpadce, albo poszedl z wami tylko 1 autokar i dlatego przyzwoite hotele dostaliscie.[ A gdzie niby mialas 5*?- bo my mielismy tylko 2 hotele 4*, reszta 2* i 1*] Zajrzyj do swoich postow sprzed wyjazdu- 1,2,3,5,itd stycznia i tez z 11 - gdzie ci biuro powiedzialo," ze przeholowali z iloscia turystow i nie wyrobili" . Z naszej grupy 20 osob zlozylo reklamacje-ludzi, ktorzy od wielu lat jezdza na objazdowki z roznymi biurami, znaja realia i naprawde nie oczekuja jakichs super extrasow.Wiec nic dziwnego, ze sie to LT nie podoba i usiluje nastepnym grupom wmowic, ze my to godni politowania, wiecznie narzekajacy ,niezadowoleni itp bzdury - turysci.Jak widac, ze skutkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa20051 Warunki na imprezie nie są istotne(sic!) 13.03.07, 13:49 Ot i miałam rację. 5 lat temu można było zapewniać b.dobre hotele na wycieczce OBJAZDOWEJ, a teraz nie trzeba, bo spora część gawiedzi zapłaci 9000 bez względu na warunki...Będą się upajać pięknymi widokami, jeść byle co i spac byle gdzie i... BĘDĄ ZADOWOLENI!!! Ba , więcej, tych co chcą mieć jakiś poziom imprezy wyślą na wycieczkę wypoczynkową. Drodzy Państwo, zwracam się do tych, którzy "mogą byle co i byle gdzie" (aby było za 9000PLN i aby znajomi mogli zazdrościć; sama cena robi wrażenie, prawda?), PROSZĘ SIĘ TROCHĘ SZANOWAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
danutka661 Re: Warunki na imprezie nie są istotne(sic!) 14.03.07, 16:49 Jak najbardzieij wszyscy macie rację.Ja wróciłam zadowolona i będę nadal z nimi jeździć.Kwestia gustów.U mnie warunki były zadawalające,jedzenie dobre i rewelacyjny pilot Iza,a jeśli Wam się nie podobało no to współczuję.Zważcie na to że zamiast tutaj dzielić się wrażeniami prześcigujemy się w tym kto miał gorsze hotele.I tak bedziemy jeździć i tak.Więc może powiedzie jakie było Wasze pierwsze wrażenie po przylocie do Delhi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONA Re: Warunki na imprezie nie są istotne(sic!) IP: 155.140.122.* 15.03.07, 07:48 zaczelam szlochac z przerazenia, pozniej bylo tylko lepiej. Zgadzam sie ze wrazenie sa wazne, ale niech cena bedzie adekwatna do standardu hoteli. Ja nie musze miec 5*, ale nie chcialabym placic takiej ceny za 3*. Odpowiedz Link Zgłoś
danutka661 Re: Warunki na imprezie nie są istotne(sic!) 15.03.07, 13:58 A wiesz ile kosztuje 5 gwiazdek w Indiach? Odpowiedz Link Zgłoś
libby Re: Warunki na imprezie nie są istotne(sic!) 15.03.07, 16:45 a ja z nimi nie będę jeździć; jak to ktoś zauważył w skasowanym wątku , warunki odpoczynku po męczącym dniu zwiedzania są dla niektórych ważne i oni za to płacą; a tak w ogóle jak płaci się za określoną jakość to się ją powinno dostać, co dotyczy tak samo wycieczek jak i jarzyn na straganie Odpowiedz Link Zgłoś
danutka661 Re: Warunki na imprezie nie są istotne(sic!) 17.03.07, 18:55 dla niedowiarków- sprawdziłam te moje hotele w internecie.I tak na 11 hoteli: -3 były budżetow -4 były 3* -3 były 4* -1 był1* /i to był Park chitwan gdzie innych nie ma/ dla bliżej zainteresowanych służę nazwami hoteli/tak żeby mogli sobie pooglądać obrazki/ Natomiast ponieważ Aerosvit nie podstawił nam samolotu w odpowiedniej wielkości na koszt linii mieliśmy o 2 dni dłuższą wycieczkę.Spaliśmy w 5* hotelu i o dziwo właśnie tam co niektórzy mieli pierwszy raz okazję spotkać karalucha he,he I powiem Wam szczerze że ten 1* wcale aż tak bardzo nie odbiegał od tego luxa.Jak więc widzicie gwiazdki gwiazdkami a rzeczywistość inna Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
danutka661 Re: Warunki na imprezie nie są istotne(sic!) 17.03.07, 18:57 ewa a o jakiej wycieczce za 9 tys piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
jolantas1955 Re: Warunki na imprezie nie są istotne(sic!) 17.03.07, 20:21 Właśnie wróciłam z Tajlandii, Malezji i Sungapuru. Wątek założyłam niżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staszek Re: logos travel, gejowskie biuro? IP: 189.146.128.* 19.03.07, 07:33 Pojechalem do Meksyku, nikt mnie nie ostrzegl, pilot nie kryjacy sie gej Tomek Świątek w ramach wieczornych rozrywek zabiera grupy do klubów gejowskiej rozrywki w Zona Rosa czy w Acapulco, wydaje mi sie, ze firma powinna uczciwie poinformowac o rodzaju organizowanej turystyki, czy jest to turystyka dla podroznikow, czy turyzm seksualny Odpowiedz Link Zgłoś
jolantas1955 Re: logos travel, gejowskie biuro? 19.03.07, 08:31 Gość portalu: Staszek napisał(a): > Pojechalem do Meksyku, nikt mnie nie ostrzegl, pilot nie kryjacy sie gej Tomek > Świątek w ramach wieczornych rozrywek zabiera grupy do klubów gejowskiej > rozrywki w Zona Rosa czy w Acapulco, wydaje mi sie, ze firma powinna uczciwie > poinformowac o rodzaju organizowanej turystyki, czy jest to turystyka dla > podroznikow, czy turyzm seksualny Chłopie!!Nie myl Logos Travel z Logos Tourem!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
danutka661 Re: logos travel, gejowskie biuro? 20.03.07, 12:27 Jak mniemam nie był to punkt programu tylko dobra wola i chęci uczestników.Z driugiej strony ja chętnie się wybiore do takiego klubu- z ciekawości he,he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lida562 Re: logostour jakie opinie? IP: *.mt.pl 13.02.17, 14:36 Wróciłam 8 02 2017 a objazdówki Argentyna -Brazylia .Było ok. Pilot p.Mariusz L.był b dobry hotele też ok. tylko jeden problem nie wymieniajcie waluty u argentyjskiej pilotki tylko w bankach lub kantorach .Nie wiem dlaczego biuro L.T na to się godzi żeby u pilotki robiono wymianę oczywiście nieuczciwą dostałam fałszywy banknot 500 peso Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: logostour jakie opinie? IP: *.dynamic.chello.pl 17.05.17, 07:21 A ja wróciłam 7.05.2017 z Peru i Boliwii. Ostatniego dnia w Limie wielki niesmak spowodowany pazernością biura. Pilotka namówiła grupę na wycieczkę fakultatywną do muzeum ceramiki. Cena 50USD. Pojechaliśmy. Przy kasie okazało się, że bilet wstępu kosztuje ok. 8 USD. Wynika z tego, że za transport zapłaciliśmy po 42 USD. Cena z kosmosu. Gdybyśmy dojechali taksówkami to byłoby to max po 10 USD od osoby. Kto bierze resztę? Sprawdziłam u konkurencji. Rainbowtours ma to muzeum w cenie całej wycieczki, bez dodatkowych kosztów. Wnioski nasuwają się same. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: logostour jakie opinie? IP: *.bialystok.vectranet.pl 01.06.17, 23:57 Z tego co się orientuję, Rainbow ma muzeum Larco w cenie wycieczki, ale nie ma Muzeum Złota, które z kolei ma Logostour. Była Pani w obu, proszę napisać, które było lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś