Dodaj do ulubionych

gdzie wyslac rodzicow - 60 latkow

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 13:00
mam problem, albowiem moi rodzice, majacy ok. 60 lat zwrocili sie do mnie z
prosba zeby znalezc im wczasy zagraniczne. Rodzice nie byli nigdy za granica,
ni w zab nie znaja angielskiego, takze dobrze by bylo, zeby hotel byl
popularny wsrod polakow, ew. z polska obsluga w jakies minimalnej chociaz
czesci (o ile to mozliwe)

Co powinni dostac i za ile:
1 - Nie drozej jak 3500 za dwa tygodnie (no moze 4 tys, ale to juz maks), i
mozliwie jak najlepszy standard za te pieniadze
2 - opcja all inclusive, zeby nie musieli sie o noc martwic
3 - cicha, spokojna okolica, takze nie polecajcie raczej costa brava. Raczej
cos z wysp greckich by im chyba przypadlo do gustu.
4 - hotel z minimalna iloscia (najlepiej wcale) dzieci i mlodziezy. raczej
taki dla emerytow.
5- dobrze zeby w swojej ofercie miala go itaka, bo do tego biura maja duze
zaufanie (ja w tym roku jade juz po raz 6 z Itaka i to chyba dlatego)
6 - zroznicowane jedzenie (ojciec nie moze spozywac duzej ilosci tluszczów)
najlepiej w formie stolu szwedzkiego
7 - polozenie zaraz przy plazy, tak aby matka mogla praktycznie winda zjechac
na plaze
8 - ladna plaza z przepieknym piaskiem i mozliwie paroma drzewkami, tak aby
ojciec mial troche cienia
9 - kraje europejskie. Odpada egipt, tumezja, turcja itp....ze wzgledy na
rozne zemsty sultana, faraona i inne takie. To pierwszy wyjazd rodzicow i chce
zeby nie musieli sie niepotrzebnie stresowac.

Jednym slowem, co polecacie ? Moze macie jakis hotel, gdzie wyslaliscie swoich
rodzicow i wrocili zadowoleni ?

Wstepnie sie rozgladalem i upatrzylem cos takiego:
- wyspa Lesbos - hotel Kalloni II
www.itaka.pl/strony/2/i/537.php?SEARCH_HOTEL[wyloty]=WAW&SEARCH_HOTEL[pokoje]=DBL&SEARCH_HOTEL[wyzywienie]=H&
Co o tym myslicie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: przemo77 Re: gdzie wyslac rodzicow - 60 latkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 13:08
      uzupelniam wiadomosci:

- nie musi to byc kraj tani - rodzicow stac zeby kupic sobie kawe za 5 E
      - dobrze zeby przelot bym samolotem i koniecznie z lotniska z Poznania
      • iberia.pl Re: gdzie wyslac rodzicow - 60 latkow 24.03.07, 13:43
        no to jak z Poznania to juz na dzien dobry masz ograniczone manewru a tym samym
        prostszy wybor.Zwroc uwage, zeby nie byl to wyjazd z miedzyladowaniem bo wtdy
        podroz trwa dluzej.
    • iberia.pl Re: gdzie wyslac rodzicow - 60 latkow 24.03.07, 13:41
      takie cuda to tylko w erze.
      • voyager747 Re: gdzie wyslac rodzicow - 60 latkow 24.03.07, 14:47
        To może jakaś Turcja, tam jest dość tanio i można 4,5* mieć za w miarę małe
        pieniądze.Itaka ma Turcję, Oludeniz itp.
        • amat1 Re: gdzie wyslac rodzicow - 60 latkow 24.03.07, 16:00
          A tak przy okazji : Z jakiej bajki się urwałaś? :))
          • Gość: przemo77 Re: gdzie wyslac rodzicow - 60 latkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.07, 16:57
            po prostu chce cos jak najlepszego znalezc, tak aby rodzice byli zadowoleni. sam
            nie mam praktyki w takim szukaniu, bo osobiscie jezdze tylko na objazdowki i to
            w takie w rozne dziwne strony swiata i standard hoteli i inne tego typu
            udogodnienia mam gdzies. Osobiscie nienawidze wczasow pod kloszem 5 gwizdkowego
            hotelu, a teraz zostalem postawiony przed koniecznoscia poszukania czegos
            rodzicom. Stad moj post - mialem nadzieje ze ktos z was wysylal juz gdzies
            rodzicow i jest bardziej na biezaco.
            • Gość: Max Re: gdzie wyslac rodzicow - 60 latkow IP: *.adsl.inetia.pl 24.03.07, 20:19
              Postaram Ci się pomóc. Myślę, że na pierwszy wyjazd idealna jest Kreta. Za cenę 3,5 - 4 tys. zł. z opcją AL powinieneś się zmieścić. Spokojnym miejscem jest na pewno Rethymno i Chania. Na pewno odpada Hersonissos. Byłem na Krecie 4 lata temu ze Scan Holiday ale z tego co się orientuję to ITAKA także ma ciekawą ofertę. Szkoda tylko, że tak dość późno szukasz, bo z końcem marca kończą się wszystkie możliwe zniżki za wcześniejszą rezerwację. Spróbuj wejść np. na jakąś niemiecką wyszukiwarkę - na pewno znajdziesz coś odpowiedniego, a potem sprawdź które z biur ma w ofercie dany hotel - to proste. Pozdrawiam i życzę udanych wyborów :-)
              • Gość: Aga Re: gdzie wyslac rodzicow - 60 latkow IP: *.c31.msk.pl 27.03.07, 17:41
                Jeżeli nie chcą zwiedzać a samolot im nie przeszkadza to może Chalkidiki -ładne
                plaże.
                • Gość: cocotours [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 22:21
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • kajkaa5 Re: gdzie wyslac rodzicow - 60 latkow 27.03.07, 22:52
                    A ja proponuję Druskienniki.Spokojnie,mowia po polsku i mozna zlapac troche
                    kondycji.Są baseny i Niemen.
      • Gość: rozbawiona Re: gdzie wyslac rodzicow - 60 latkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 12:48
        dokładnie tak
    • Gość: sanvitalia Re: gdzie wyslac rodzicow - 60 latkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 23:42
      proponuje Krete hotel Iberostar Creta Marine (neckermann). W ub roku we wrzesniu
      na 2 tyg kosztowal wlasnie ok 3500, ale byla to opcja HP (ogromny wybor zarowno
      na sniadanie jak i kolacje), mozna tez doplacic za all. Plaza nie spelnia Twoich
      oczekiwan, bo nie jest piaszczysta (kamienie) i nie ma drzewek, ale za to bardzo
      przyjemnie tam bylo. :)
      wada hotelu jest polozenie 'na odludziu', wiec o wieczornym wypadzie do pubu
      mozna niestety zapomniec
    • Gość: za Re: gdzie wyslac rodzicow - 60 latkow IP: 149.148.228.* 03.04.07, 10:41
      mysle ze to niezly pomysl i niezle miejsce
      tluszczu bedzie w Grecji tak czy inaczej nie malo, (jednak inaczej niz we
      Wloszech) ale jesli lubi ojciec greckie salatki, to moze byc.
      Dzieci pewnie znajdziesz wszedzie ale im mniejszy hotel to tym spokojniej (ale
      opcja all inclusive ilosc rodzin (i dzieci) zwieksza.
      Nastawic ich musisz tylko nat ze to troche taki duzy basen (:-)), polozenie
      Skala Kalloni mam na mysli i brak zachodow slonca (to jako roznica do polskich plaz)
      poza tym chyba ok
    • Gość: pafp Re: gdzie wyslac rodzicow - 60 latkow IP: *.bremultibank.com.pl 03.04.07, 11:24
      KRYM
    • kris4444 Re: gdzie wyslac rodzicow - 60 latkow 03.04.07, 14:21
      chetnie pomoge/doradze w przygotowaniu oferty, GG: 8550653
      • Gość: Angie Re: gdzie wyslac rodzicow - 60 latkow IP: 145.62.32.* 04.04.07, 15:34
        Polecam wyszukiwarke Szwajcarska co do hoteli: www.holidaycheck.de
        Trzeba tylko znac niemiecki - ale tam sa opinie ludzi, ktorzy byli w danym
        hotelu plus zdjecia z urlopow i hotele na calym swiecie.
        • Gość: Kra Re: gdzie wyslac rodzicow - 60 latkow IP: *.eranet.pl 05.04.07, 04:10
          Sycylia, wrzesień, Giardinii-Naxos, a ściślej Recanati. hotel - Bahia degli
          Dei.(Stoi na plaży prostopadle do morza. Taormina tuż,tuż,Kalabria za oknem,
          Etna w zasięgu wzroku.Tania,prosta wspaniała kuchnia. Espresso 0,7 euro. Spróbuj
          w Rainbowtours.
          Pozdrawiam
    • Gość: Gosia Dadzą sobie radę IP: *.pedhemat.am.wroc.pl 05.04.07, 14:14
      Jesli martwisz się czy podołają z językiem to wyslij ich do Chorwacji, gdzie
      jest cudnie jak w raju i dogadają się po polsku lub do Bułgarii, jesli
      pamiętają rosyjski. Z tym towarzystwem innych Polaków bym nie przesadzała, na
      ogół stwarza to kłopoty (walki o żarcie w bufecie hotelowym i bitwy o leżaki
      przy basenie typowe dla Polaków), inne nacje to tez ludzie i czasem bardzo
      ciekawi i mili. Zerknij w ofertę biura Thomas Cook, to trochę wyższa półka niż
      Neckermann, ja korzystałam i jestem bardzo zadowolona.
    • Gość: badger badger Re: gdzie wyslac rodzicow - 60 latkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.07, 11:04
      Jesli chodzi o All w grecji to dosyc nieciekawy pomysl, Alle sa tam drogie i
      zdecydowanie niewarte swojej ceny. Poza tym to nie Egipt czy Turcja, gdzie
      niezbyt mozna wyjsc z hotelu. W Grecji jest super atmosfera i wyjscie na
      kawe/lunch/drinka jest przyjemnoscia, a nie problemem.
      Jesli chodzi o greckie wyspy to ze spokojnych miejsc polecam okolice Zatoki
      Pefkos na Rodosie - bardzo fajny Hotel Illysion (www.latowgrecji.pl - poznanskie
      biuro Grecos Holiday), my jestesmy nieco (ale male nieco:D) mlodsi i bylimy
      zachwyceni:)))))) spokojnie i pieknie, dzieci prawie nie bylo, lekki wiaterek od
      zatoki byl po prostu zbawienny! w tym roku lecimy z nimi na krete (maja swietny
      program kreta wschod-zachod, ale nie wiem czy to dla Twoich Rodziców bedzie
      dobre), mam nadzieje, ze bedzie rownie super!
      pozdrawiam i zycze powdzenia w szukaniu:)
    • Gość: lucky Re: gdzie wyslac rodzicow - 60 latkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.07, 19:26
      Wybierzcie się wspólnie gdzieś jeśli możecie! To im zapewni poczucie
      bezpieczeństwa. A moze kogoś znajdziesz, kto akurat jedzie w świat i dołączą do
      innych? Popytaj wśród znajomych! I wcale nie muszą to być wczasy kupione w
      biurze. Mnóstwo ludzi organizuje sobie teraz indywidualne wyjazdy według
      życzenia.
      Z ta bliskością do plaży i all incl. to bym nie przesadzał! To nie dzieci małe,
      niech sobie pochodzą trochę, to im na zdrowie wyjdzie! Kolację czy obiad w
      restauracji czy barze tez pewnie sobie potrafią kupić. A i w sklepach też
      znajdą coś do jedzenia jeśli nie będą mieli tego all incl.! :) Obawiam się, że
      wcale nie mają ochoty smarzyć się całymi dniami na plaży i chcieliby coś też
      zwiedzić... O tym też warto pomyśleć!
      Pogadaj z nimi, to i wyjdzie dokładnie, co powinniście wybrać. To delikatna
      sprawa związana z psychiką ludzi. Czyjaś fascynacja jednym czy drugim hotelem
      wcale nie musi być zgodna z ich rzeczywistymi potrzebami. Moi znajomi pojechali
      kiedyś do hotelu wyższej klasy i jak sami powiedzieli, czuli sie w nim źle, bo
      byli najzwyczajniej w świecie skrępowani... :(
      Życzę udanego wyboru! :)
    • Gość: JJ Re: gdzie wyslac rodzicow - 60 latkow IP: *.streamcn.pl 09.04.07, 12:50
      Myślę ze all in nie jast konieczny , bo w moim odczuciu to jest wazne przy
      małych dziecizch lub osobach duzo drinkujacych. Wazne jest aby pojechali o ile
      to mozlie po sezonie, bo bez tlumow a i oferta będzie bogatsza i ceny nizsze. C
      Nie piszesz czy wchodzi w gr ę tylko oferta samolotowa
      czy tez autobusowa i z jakiego miasta start.
      • Gość: Maja9953 Re: gdzie wyslac rodzicow - 60 latkow IP: *.Red-88-3-138.dynamicIP.rima-tde.net 10.04.07, 12:28
        Jak widzisz ile odpowiedzi tyle opinii. Po pierwsze ja mam 54 lata czyli
        zaliczam sie do pokolenia Twoich rodzicow i gdyby moje dziecko chcialo wybrac
        dla mnie miejsce wypoczynku o takiej charaktertstyce jak szukasz, lepiej by byo
        zeby mnie wyslal od razu do domu starcow. Biedni rodzice! Przede wszystkim
        zorientuj sie gdzie jest dobry rezydent, zeby w razie potrzeby mieli potrzebna
        pomoc. To najwazniejsze. Nie wysylaj ich do hotelu z emerytami. Moze to byc
        miejsce spokojne, duzo zieleni, a do plazy jak trzeba bedzie troszke dojsc, to
        dobre dla zdrowia. Chyba ze mama jest inwalidka i nie moze chodzic. W hotelu
        troche ludzi mlodych wspaniale im zrobi. Odmlodza sie. All inclusiv dla ludzi w
        tym wieku, nie ma sensu. Jest duzo drozej a nie dadza rady tego przejesc. W
        zupelnosci wystarczy HB. Zeby nie czuli sie samotni mozesz zapytac w biurze w
        jaki hotelu beda polacy. Ja starala bym sie wybrac biuro sprawdzone nawet gdyby
        mialo byc troche drozej.
        • Gość: Iwona Re: gdzie wyslac rodzicow - 60 latkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.07, 19:00
          Maju, piszesz, że "All inclusiv dla ludzi w
          tym wieku, nie ma sensu. Ja mam 48, a więc jestem też w podobnym wieku, a
          zawsze wybieramy All. Jest to i wygodne, bo nie trzeba szukać gdzieś na mieście
          restauracji (zdarza się czasem, że w hotelu, który oferuje tylko HB jest
          niewielki wybór jeśli chodzi o zjedzenie w ciągu dnia czegoś poza przekąskami
          czy pizzą) a poza tym masz wszelkie napoje przez cały dzień (w tym także do
          obiadokolacji) w cenie. Nie musisz podpisywać żadnych rachunków ani nosić
          pieniędzy. A wbrew temu, co się powszechnie sądzi, my starsi ludzie też lubimy
          sobie w ciągu dnia czy wieczorem drineczka albo piwko wypić;) Szczególnie,
          jeśli rodzice Przemo są przyzwyczajeni do posiłków 3 x dziennie, to radziłabym
          jednak All.
          • voyager747 Re: gdzie wyslac rodzicow - 60 latkow 10.04.07, 20:40
            To,że ktoś ma ALL wcale nie oznacza,że musi siedzieć cały dzień w hotelu i się
            opychać albo pić piwo i drinki(niestety częsty przypadek).ALL pozwala też
            czasami na dodatkowe atrakcje w hotelu np. korty tenisowe itp.Oprócz jedzenia
            ważne jest też picie, nie trzeba się martwić,że np. cola kosztuje 2.5
            euro.Czasami jest też tak,że hotel jest gdzieś dalej i nie ma np. restauracji w
            pobliżu i nie gdzie zjeść.ALL w niektórych miejscach nie jest dużo droższe niż
            HB, zależy gdzie np. w Turcji, czy Egipcie.
            • Gość: Maja9953 Re: gdzie wyslac rodzicow - 60 latkow IP: *.Red-88-3-138.dynamicIP.rima-tde.net 10.04.07, 22:13
              Fakt, ze w zaleznosci od miejsca i hotelu roznie to bywa. Mowilam z oczywiscie
              mojego punktu widzenia. Jestesmy z mezem spiochami, specjalnie na
              wakacjach.Chodzimy na pozne sniadanie i na kolacje - najczesciej o 18:30. Dzien
              staramy sie spedzic poza hotelem. W miedzy czasie - jezeli jestesmy glodni- w
              zaleznosci od miejsca - zawsze mozna cos przegrysc. I tak nie jstesmy zwiazani
              z czasem posilku w ciagu dnia. W naszych wyprawach wiele razy spotkalismy sie z
              turystami, ktorzy prawie nie wychodzili z hotelu bo kazda wyprawa przeszkadzala
              wlasnie w posilku poludniowym. " Zaplacone to trzeba jesc".
    • Gość: anna Re: gdzie wyslac rodzicow - 60 latkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 15:22
      w tamtym roku we wrzesniu bylam z mezem na Krecie. bylam w I polowie wrzesnia.
      oferta Itaki, hotel Odyssia Beach, Polak rezydent, bardzo dobre warunki, hotel
      przy samej plazy, ale na koncu malego miasteczka pod Rethymnonem.
      placilismy 2500 od osoby - przelot, noclegi, 2 posilki (szwedzki stol) oraz
      jedna wycieczka w cenie. ladny hotel, cisza spokoj, byla tylko jedna rodzina z
      malym dzieckiem. zamierzamy tam jeszcze wrocic. naprawde super wypoczynek.
    • Gość: anna Re: gdzie wyslac rodzicow - 60 latkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 15:26
      aha, zamierzam tam rowniez wyslac moich rodzicow :-)
      • Gość: Inul Re: gdzie wyslac rodzicow - 60 latkow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.07, 15:55
        Moi rodzice nie czekali na nasze sugestie i sami sobie wybrali wycieczkę z
        okazji okrągłej rocznicy ślubu, pod swoje możliwości i chęci. Pojechali do
        Egiptu na dwa tygodnie, 7+7 "Egipt starożytny". Wrócili zachwyceni, radośni,
        odmłodzeni, dawno ich takimi nie widziałam. Przeżywali tam chyba swój powrót do
        młodości :) Uważam, że takie wycieczki to piękny dar dla rodziców, zasługują na to.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka