ag.n 08.06.07, 13:22 Czy mógłby ktoś powiedzieć coś o tym biurze? Interesuje mnie oferta rejsu na Mazurach dla przedziału wiekowego 17-23 - był ktoś/słyszał opinie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewelinam10 Re: Horn z Gdańska 08.06.07, 14:10 Hej hej, wspolpracuje z nimi, sprawdzone biuro, polecam, jeśli chcesz to mozesz kupic przez nas, pozdrawiamy serdecznie el-mundo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Horn z Gdańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 11:07 tak bardzo porządne Rejsy , na nowych jachtach. Dbają o bezpieczeństwo i co jest już dawno zapomniane o etykę żeglarską, wspaniała atmosfera dla dzieci i młodzieży . - polecam wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
ag.n Re: Horn z Gdańska 29.08.07, 15:17 Odzew niewielki, więc sama opiszę swoje świeże doświadczenia. Po pierwsze: wiek uczestników. Najprawdopodobniej brak chętnych sprawił, że pływały razem dwa jachty z załogami z różnych grup wiekowych - tym sposobem byłam w tej grupie najstarsza, czego chciałam uniknąć przez wybór kategorii 17-23. Po drugie: etyka - sprawą względną. Szef karał za powiedzenie o kimś "ale idioci", ale jakoś rzucanie k***ami kilka metrów dalej, mimo, że na pewno słyszał - ignorował. Okrężną drogą zezwalał (niepełnoletnim) na picie alkoholu - że niby to normalne, że grupka nastolatków chce iść ok.21 do sklepu "po gumę do żucia". Komandor też zresztą pił i palił, z czym się zbytnio nie krył. Po trzecie: bezpieczeństwo na wodzie. Dramatyczna burza 21 sierpnia - nikt nie miał kamizelek ochronnych. Wtedy - przyznam szczerze - nie przyszło mi to do głowy, bo deszcz nie wyglądał groźnie, ale do teraz nie wiem, czy w ogóle były na jachcie. Nie wiem, co w ogóle robi się w podobnej sytuacji, bo byłam na rejsie pierwszy raz w życiu i czułam się zielona. Na szczęście, o skali zdarzenia dowiedzieliśmy się z radia, a sami bezproblemowo przetrwaliśmy przy brzegu. Ogólnie: dawno nie miałam tak fatalnych wakacji. Następnym razem bardziej się zastanowię, jeśli jeszcze przyjdzie mi ochota na podobną wyprawę. Odpowiedz Link Zgłoś