Dodaj do ulubionych

Horn z Gdańska

08.06.07, 13:22
Czy mógłby ktoś powiedzieć coś o tym biurze? Interesuje mnie oferta rejsu na
Mazurach dla przedziału wiekowego 17-23 - był ktoś/słyszał opinie?
Obserwuj wątek
    • ewelinam10 Re: Horn z Gdańska 08.06.07, 14:10
      Hej hej, wspolpracuje z nimi, sprawdzone biuro, polecam, jeśli chcesz to mozesz
      kupic przez nas, pozdrawiamy serdecznie el-mundo.pl
    • Gość: Marek Re: Horn z Gdańska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 11:07
      tak bardzo porządne Rejsy , na nowych jachtach. Dbają o bezpieczeństwo i co jest
      już dawno zapomniane o etykę żeglarską, wspaniała atmosfera dla dzieci i
      młodzieży . - polecam wszystkim
    • ag.n Re: Horn z Gdańska 29.08.07, 15:17
      Odzew niewielki, więc sama opiszę swoje świeże doświadczenia.
      Po pierwsze: wiek uczestników. Najprawdopodobniej brak chętnych sprawił, że
      pływały razem dwa jachty z załogami z różnych grup wiekowych - tym sposobem
      byłam w tej grupie najstarsza, czego chciałam uniknąć przez wybór kategorii 17-23.
      Po drugie: etyka - sprawą względną. Szef karał za powiedzenie o kimś "ale
      idioci", ale jakoś rzucanie k***ami kilka metrów dalej, mimo, że na pewno
      słyszał - ignorował. Okrężną drogą zezwalał (niepełnoletnim) na picie alkoholu -
      że niby to normalne, że grupka nastolatków chce iść ok.21 do sklepu "po gumę do
      żucia". Komandor też zresztą pił i palił, z czym się zbytnio nie krył.
      Po trzecie: bezpieczeństwo na wodzie. Dramatyczna burza 21 sierpnia - nikt nie
      miał kamizelek ochronnych. Wtedy - przyznam szczerze - nie przyszło mi to do
      głowy, bo deszcz nie wyglądał groźnie, ale do teraz nie wiem, czy w ogóle były
      na jachcie. Nie wiem, co w ogóle robi się w podobnej sytuacji, bo byłam na
      rejsie pierwszy raz w życiu i czułam się zielona. Na szczęście, o skali
      zdarzenia dowiedzieliśmy się z radia, a sami bezproblemowo przetrwaliśmy przy
      brzegu.
      Ogólnie: dawno nie miałam tak fatalnych wakacji. Następnym razem bardziej się
      zastanowię, jeśli jeszcze przyjdzie mi ochota na podobną wyprawę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka