Dodaj do ulubionych

Maroko z Logostour - grupa, która teraz wróciła

15.07.07, 18:11
Witam, mam prośbę do osób które wróciły teraz z Maroka z Logostour aby
podzieliły się swoimi wrażeniami: na temat organizacji wycieczki, wrażeń i
bezpieczeństwa - czy odczuliście wprowadzony przez władze Maroka najwyższy
stan zagrożenia? Z góry wielkie dzięki za podzielenie się wrażeniami :-)
Pozdrawiam, Agnieszka
Obserwuj wątek
    • 1611am Re: Maroko z Logostour - grupa, która teraz wróci 24.07.07, 16:15
      Podbijam temat! Może ktoś się odezwie. Czyżby nie było na tym forum klientów
      Logostour???? A podobno Maroko to taki popularny kierunek - sprzedaje się jak
      świeże bułeczki :-)
      Pozdrawiam
      • Gość: ona Re: Maroko z Logostour - grupa, która teraz wróci IP: 155.140.122.* 25.07.07, 08:38
        ja bylam z Logostour, ale w marcu 2006;
        bylo super, piekny kraj, roznorodne krajobrazy, bezpiecznie;
        wspaniala organizacja, tylko jak dla mnie srednia wieku zbyt wysoka, wiekszosc
        to emeryci
        • 1611am Re: Maroko z Logostour - grupa, która teraz wróci 25.07.07, 11:40
          Dzięki za odpowiedź. W wielu postach już czytałam, że średnia wieku jest za
          wysoka. Jade z nimi pierwszy raz, mam nadzieję, że nie będzie tak źle ;-)
          • Gość: ona Re: Maroko z Logostour - grupa, która teraz wróci IP: 155.140.122.* 25.07.07, 12:13
            bedzie wspaniale, bo kraj przepiekny, a jesli pilotem bedzie Pan Edward (mam
            nadzieje ze jeszcze pilotuje) to zobaczycie wiecej niz w programie, a z Agadiru
            koniecznie jedz do Tafraut- Tiznit jako fakultet - warto.
            .
            A zeby obnizyc srednia wieku fajnie byloby sie skrzyknac przez internet na taka
            wycieczke, ja szukalam chetnej ale nie znalazlam,
            • 1611am Re: Maroko z Logostour - grupa, która teraz wróci 25.07.07, 12:48
              Mi się udało znaleźć koleżankę prze internet :-) Okazało się, że też zapisała
              się sama na tą samą wycieczkę. Różnica wieku tylko 1 rok, więc mam nadzieje na
              super wakacje. Oby tylko w kwestii bezpieczeństwa w Maroku się nie pogorszyło.
            • Gość: taylor13 do ona IP: *.gprspla.plusgsm.pl 25.07.07, 22:46
              hej! no własnie...
              Ja wybieram się z Logosem do Australii - N.Zelandii w listopadzie, niestety tez
              sama. Jak to jest będąc samej na takiej wycieczce?? Jak długo trwała Twoja
              wycieczka i czy nie czułas się źle, nieswojo z tym, ze jestes sama???
              Poz!
              • Gość: ona Re: do ona IP: 155.140.122.* 26.07.07, 08:44
                moja wycieczka trwala 2 tyg., bardzo czesto jezdze sama, ale zawsze mozna bylo
                trafic na rownolatka, w Maroku mialam pecha,
                ja mam 35 lat, reszta byla od ok. 45-50 w gore, w dodatku ci najmlodsi to
                malzenstwa,
                pogadac, pospacerowac mozna z kazdym, ale czasami mialam ochote pojsc na fajna
                dyskoteke (byly w hotelach) i nie bylo z kim, i to byl ten minus;
                w przyszlym roku planuje jechac do Uzbekistanu z Logos, wiec moze teraz
                powinnam zaczac szukac kogos przez internet, bo do Maroka nie znalazlam,
                Pozdrawiam i zycze udanej wyprawy, na pewno bedzie super, tak trzeba myslec
                • Gość: Ania Re: do ona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 11:44
                  Ja się ma 45-50 lat to już na odstrzał ???
                  (Mam mniej niż 35, żeby nie było)

W zeszłym roku na objazdówce w Maroko najbardziej aktywnym turystą był mocno
                  starszy pan.
                  Fakt, na dyskoteki nie chodził, ale chyba nie w tym celu jedzie się na
                  objazdówkę???
                  • Gość: ona Re: do ona IP: 155.140.122.* 26.07.07, 13:30
                    czy ja napisalam ze na odstrzal ????
                    w mojej grupie 60 latkowie nie byli chetni zeby pojsc na dyskoteke, gdyby bylo
                    inaczej na pewno nie wzgardzilabym ich towarzystwem,
                    .
                    pytanie bylo o moje odczucia wiec odpisalam, wiec nie podsycaj tematu.
                    A na objazdowke jezdzi sie po to aby zwiedzac 10 godz., a pozniej isc spac o 21
                    godz., aby wyspac sie na kolejny dzien zwiedzania.
                    pozdrawiam wszystkich rozrywkowych objazdowiczow i odjazdowiczow
                    • Gość: taylor13 Re: do ona IP: 212.2.101.* 26.07.07, 20:33
                      Dzięki za odpowiedz!
                      Ja mam 33 lata i w zasadzie jest mi wszystko jedno w jakim wieku będzie
                      towarzystwo, byle było z kim sympatycznie pogadać, ale doskonale Cię rozumiem,
                      bo wieczory muszą być nieciekawe, szczególnie jeśli trzeba siedziec samotnie w
                      pokoju jednoosobowym :) Własnie o takie odczucia pytałam.
                      Mam jeszcze kilka pytań do Ciebie, jesli nie masz nic przeciwko temu. Mam sporo
                      obaw w związku z tą moja wyprawą, jak już wiesz.
                      Po pierwsze, jak sobie radzisz na lotniskach będąc samej? Czy trudno jest
                      faktycznie z załatwianiem różnych rzeczy, czy zawsze wiesz gdzie pójść, czy
                      raczej doczepiasz się do kogoś? Może to banalne, ale faktycznie we dwoje jest
                      raźniej nawet coś załatwić, stad takie pytanie.
                      Po drugie, podróżowałas juz z Logostourem, wiec napisz coś, prosze na temat
                      organizacji w tym biurze, czy coś szwankowało, czy wszystko było jak należy?
                      Pozdrawiam!
                      • Gość: ona Re: do ona IP: 155.140.122.* 27.07.07, 08:50
                        do Logostour nie mam zastrzezen (ale bylam z nimi tylko w Maroko)
                        Pokoju jednoosobowego nigdy nie mialam (a kilkanascie objazdowek mam za soba)
                        zawsze bralam dokwaterowanie, nigdy nie musialam samotnie spedzac wolnego czasu
                        i wieczorow; na wycieczki jezdza super ludzie i nikt nie pozwoli ci byc samej;
                        do dzisiaj utrzymuje z nimi kontakty;
                        a na lotnisku sa tlumy, wiec nie bedziesz sama, koniec jezyka za przewodnika;
                        glowa do gory, baw sie dobrze, wycieczka to nie pielgrzymka pokutna na
                        dyskoteke tez mozna a nawet trzeba pojsc;

• Gość: Leszek Re: do ona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.07, 13:19
                  Może trochę nie na temat, ale nie mogę sobie odmówić komentarza. Nie zdziwiłbym
                  się, gdyby o pechu wspomniał nastolatek, któremu wydawałoby się, że wybiera się
                  na obóz młodzieżowy. To samo odczucie mógłby mieć nawet wtedy, gdyby jego
                  kompanami byli 35 latkowie. Wnioski nasuwają się same. Czasami wydaje mi się, ze
                  jestem w błędzie myśląc, iż ludzie zwiedzający świat mają raczej szerokie
                  horyzonty myślowe.
    • 1611am Re: Maroko z Logostour - grupa, która teraz wróci 31.07.07, 13:43
      Coś mi umknął ten temat daleko :-) Odświeżam, może ktoś się jednak podzieli
      wrażeniami.
      Pozdr.
      • Gość: Autor Re: Maroko z Logostour - grupa, która teraz wróci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.07, 09:20
        Wróciłam z wycieczki Maroko Logostour. Kraj piękny, a organizacja...
        przez większość podróżowaliśmy mikrobusem ze słabym nawiewem i
        śmierdzącym. Dopiero po kilku dniach została wymuszona zmiana
        autobusu (wreszcie klimatyzacja, duży i wygodny). Ale i tak stary
        wrócił do nas po 3 dniach jak bumerang ;) choć mniej śmierdzący.
        Poza tym pobyt w Agadirze jest w hotelu brudnym bez klimatyzacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka