IP: 195.205.101.* 08.07.03, 13:50
Gdzie mozna znaleźć tani nocleg w Pradze lub w jej okolicach.
Obserwuj wątek
    • Gość: Szaszka Re: Praga!!! IP: *.isw.intel.com / 172.28.172.* 09.07.03, 10:29
      Zajrzyj tutaj:
      wind.prohosting.com/kmadziar/praga/
      Noclegi w adkademikach a Strahovie to chyba najtansza, i przy tym
      najwygodniejsza opcja.
      Pozdrawiam,
      Szaszka
    • Gość: jax Re: Praga!!! IP: 195.205.101.* 15.07.03, 09:12
      Dzięki, za wiadomości.
    • Gość: Krzychula Re: Praga!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.03, 10:28
      www.pragotur.com.pl
    • Gość: Er Re: Praga!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 20.07.03, 00:10
      Dajcie wiecej info, może ktos zna fajne miejsca w Czechach.
      • Gość: agulha Re: Praga!!! IP: *.acn.pl / 10.67.0.* 20.07.03, 09:02
        Podobno Cesky Krumlov jest wspaniały. Niestety jeszcze mnie tam nie było.
      • Gość: Pragofilka Re: Praga!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.03, 17:41
        Hradec nad Moravici z dwoma zamkami i wspaniałą historią (przebywał tam m.in.
        Beethoven, spotkali się posłańcy króla polskiego i Dobrawy). Ale wydaje mi się,
        że jak już dojedziesz do PRagi, to nie będzie ci się chciało nigdzie z niej
        ruszać! :)))) Niech żyje Praga!
    • Gość: w Re: Praga!!! IP: *.imgw.pl 23.07.03, 08:45
      Hostel Strahov Vanickova 5. Sa to akademiki studenckie wynajmowane latem
      turystom. Nocleg kosztuje okolo 200 - 220 CZK. Jezeli masz w poblizu
      schronisko mlodziezowe zajrzyj do nich i popros o przewodnik po schroniskach
      mlodziezowych w Europie. Powinni miec i Ci udostepnic. Tam znajdziesz adres
      schroniska w Pradze. Jak nic sie nie uda znalezc to zostaje biuro informacji
      turystycznej na dworcu kolejowym. Zawsze maja namiary na jakies wolne kwatery
      ale moze juz byc drozej. Zajrzyj na www.abaka.com lub www.bed.cz
      albo www.infopraga.pl tam mozesz zrobic rezerwacje online. Pozdrawiam
      • Gość: śmido Re: Praga!!! IP: *.luzyckie.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 00:21
        tanie noclegi są na ulicy Trojskiej - kilka przystanków tramwajem nr 5 spod
        Hlavni Nadrażi (dworca głównego) - prawie każdy domek przy tej ulicy posiada
        kemping, a często także tanie pokoje.
        • Gość: olo Re: Praga!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.03, 07:57
          Jeżeli możecie jechać na Trojską to jedźcie. Z namiotem tylko na Trojską. W ub
          roku woda osiągnęła tam poziom bliski 6 m. Ci ludzie stracili wszystko.
          Jedynym ratunkiem są turyści i ich pieniądze. Jeżeli tylko wybieracie się na
          camp to na Trojską.
          Gdy przyjechaliśmy do pani Agnieszki na początku lipca, była załamana. Nie
          było wywieszone tablicy, trawa nie skoszona, smutno. Rozstawiliśmy namiot.
          Drugiego dnia przyjechali kolejni goście z Polsce (stali goście). Potem
          zawitali holendrzy i po trzech dniach było 30 osób. To najtańsze pole na
          Trojskiej (60KCz) i jako jedyne ma przez cały czas ciepłą wodę. Gdy
          wyjeżdżaliśmy wyściskaliśmy panią Agnieszkę, była rozpromieniona z powodu tak
          dużej ilości gości.
          Jedyny sposób w jaki można właścicielom campów na Trojskiej pomóc to
          zamieszkać u nich.
          Pozdro OLO
          • Gość: moboj Re: Praga!!! IP: 62.233.250.* 26.07.03, 21:16
            Gość portalu: olo napisał(a):

> Jeżeli możecie jechać na Trojską to jedźcie. Z namiotem tylko na Trojską. W
            ub
            > roku woda osiągnęła tam poziom bliski 6 m. Ci ludzie stracili wszystko.
            > Jedynym ratunkiem są turyści i ich pieniądze. Jeżeli tylko wybieracie się na
            > camp to na Trojską.
            > Gdy przyjechaliśmy do pani Agnieszki na początku lipca, była załamana. Nie
            > było wywieszone tablicy, trawa nie skoszona, smutno. Rozstawiliśmy namiot.
            > Drugiego dnia przyjechali kolejni goście z Polsce (stali goście). Potem
            > zawitali holendrzy i po trzech dniach było 30 osób. To najtańsze pole na
            > Trojskiej (60KCz) i jako jedyne ma przez cały czas ciepłą wodę. Gdy
            > wyjeżdżaliśmy wyściskaliśmy panią Agnieszkę, była rozpromieniona z powodu tak
            > dużej ilości gości.
            > Jedyny sposób w jaki można właścicielom campów na Trojskiej pomóc to
            > zamieszkać u nich.
            > Pozdro OLO

popieram: z namiotem tylko na Trojską:)
    • Gość: Sylwia Re: Praga!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 09:55
      Właśnie kilka dni temu wróciłam z Pragi.Nocowałam w Hotelu Strahov,ul
      Vanickova 5(obok Stadionu Strahov).Jest to kilka budynków akademickich(pokoje
      bez łazienek).Nocleg zarezerwowałam i opłaciłam już w Pradze w Prazska
      Informacni Sluzba, ul.Na prikope 20,Praha 1-Stare Mesto,tel.(00422)26-40-18.
      Pozdrawiam.
      • Gość: sloneczko Re: Praga!!! IP: *.org.pl / 192.168.0.* 24.07.03, 11:23
        Vanickova jest bardzo fajna, z cudnym zejsciem do miasta - i nieco gorszym
        wejsciem, bo strome to paskudztwo :) Z Hlavniho Nadrazi (albo z Florenca)
        metrem do Karlovo Namesti, a potem 176 na Stadion Strahov (ostatni przystanek).
        Oczywiscie mozna zasuwac na piechotke pod gorke, ale z plecakami to srednia
        przyjemnosc. A jakie macie patenty na tani dojazd do Pragi? Ja jade (z Gdyni)
        do Kudowy, ide do Nachodu i CSADem do Pragi. Ok. 45 zł - i 15 godz. :( Ale
        warto pochodzic po Nachodzie bo to sliczne, prawdziwie czeskie miasteczko!
        Pozdrawiam.
        • Gość: piri Re: Praga!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.03, 15:22
          A czy ktos z Was rezerwowal miejsca na strahovie przez internet?
          • to.sem.ja Re: Praga!!! 27.07.03, 09:26
            Rezerwowalem, ale wyjazd dopiero za dwa tygodnie wiec zobaczymy co z tej
            rezerwacji bedzie :) Jak wroce to Wam powiem. Pozdrawiam
            • Gość: piri Re: Praga!!! IP: Krtek:* / 192.168.0.* 27.07.03, 15:39
              No ja tez rezerwowalam i tez jade za dwa tygodnie i zastanawiam sie jak to z ta
              rezerwacja bedzie :) a gdzie rezerwowales?
              • Gość: Kaśka Re: Praga!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.03, 10:30
                Zapraszam do nas do biura: www.pragotour.pl
          • Gość: Krzysiek Re: Praga!!! IP: *.magit.com.pl 30.07.03, 16:04
            Gość portalu: piri napisał(a):

> A czy ktos z Was rezerwowal miejsca na strahovie przez internet?

Ja rezerwowałem, ale nie na strahowie. Pewnie wszystko będzie ok, bo
            dostałem potwierdzenie rezerwacji. (300Kc na dzień)
            Poczekamy zobaczymy.
        • Gość: Dulcys Re: Praga!!! IP: *.icpnet.pl 30.07.03, 08:22
          Gość portalu: sloneczko napisał(a):

> Vanickova jest bardzo fajna, z cudnym zejsciem do miasta - i nieco gorszym
          > wejsciem, bo strome to paskudztwo :) Z Hlavniho Nadrazi (albo z Florenca)
          > metrem do Karlovo Namesti, a potem 176 na Stadion Strahov (ostatni
          przystanek).
          >
          > Oczywiscie mozna zasuwac na piechotke pod gorke, ale z plecakami to srednia
          > przyjemnosc. A jakie macie patenty na tani dojazd do Pragi? Ja jade (z
          Gdyni)
          > do Kudowy, ide do Nachodu i CSADem do Pragi. Ok. 45 zł - i 15 godz. :( Ale
          > warto pochodzic po Nachodzie bo to sliczne, prawdziwie czeskie miasteczko!
          > Pozdrawiam.

A mozesz mi udzielic pewnych informacji:
          Jak długo idzie sie z Kudowy do Nachodu?
          Czy masz gdzies rozklad CSAD?
          Jak długo jedzie sie z Nachodu do Pragi?

Bede baaardzo wywdzieczna za odpowiedz
          Karolina
          • Gość: piri Re: Praga!!! IP: Krtek:* / 192.168.0.* 30.07.03, 12:24
            www.vlak.cz/
            na tej stronie sa rozklady jazdy autobusow i pociagow. Z Kudowy do Nachodu jest
            ok. 5 km.. wiec spacerek zacny bedzie :) jeszcze nei jechalam taka trasa, wiec
            bedzie to moj pierwszy raz ale mam nadzieje, ze wszystko bedzie oki :))
            pozdrawiam pragowiczow :))
            • Gość: dulcys Re: Praga!!! IP: *.icpnet.pl 30.07.03, 23:29
              A orientujesz sie jaki jest koszt przejazdu tym autobusem do Pragi?
              • Gość: piri Re: Praga!!! IP: Krtek:* / 192.168.0.* 31.07.03, 12:12
                Na tej stornie, ktora podalam jest wszystko napisane. Ceny sa rozne, zalezne
                chyba od trasy, ale zaczynaja sie od 99Kc do 120Kc, pociagiem jest troche
                drozej 180Kc
                • Gość: marti Re: Praga!!! IP: *.icpnet.pl 01.08.03, 14:10
                  Gość portalu: piri napisał(a):

> Na tej stornie, ktora podalam jest wszystko napisane. Ceny sa rozne, zalezne
                  > chyba od trasy, ale zaczynaja sie od 99Kc do 120Kc, pociagiem jest troche
                  > drozej 180Kc

czyli ok. 20zl?
        • Gość: dul Re: Praga!!! IP: *.icpnet.pl 01.08.03, 14:07
          Czyli 45 zl kosztuje pociag + autobus z nad granicy do Pragi?
          Zakladajac ze na pociag wydajesz 25zl , to ten zutobus kosztuje tylko 20zl?
          • Gość: piri Re: Praga!!! IP: Krtek:* / 192.168.0.* 02.08.03, 13:30
            To zalezy od kursu korony. ostatnio jak patrzylam to 1 korona kosztowala 0,15gr
            czyli za 100 koron 15 zeta
    • jot-23 Re: Praga!!! 01.08.03, 16:26
      Czy mozecie polecic jakies dobre restauracje w Pradze? (za dobre mam na mysli
      serwujace tradycyjna czeska kuchnie, nie koniecznie odwiedzana tylko przez
      turystow)
      • Gość: Jax Re: Praga!!! IP: 195.205.101.* 06.08.03, 09:38
        Dzięki za info
        • Gość: PAJu Re: Praga!!! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.08.03, 23:53
          Opiszcie coś jeszcze o czechach. Co warto zwiedzić.
    • Gość: Jax Re: Praga!!! IP: 195.205.101.* 26.08.03, 15:08
      Napiszcie coś jeszcze, bedę wdzięczny.
      • Gość: zuza_b Re: Praga!!! IP: *.crowley.pl 26.08.03, 16:01
        Czy przy wjeździe do Czech jest wymagane ubezpieczenie kosztów leczenia. Na
        taką informację natrafiłam w jednym z przewodników?
        Proszę o informację.

Ja za tydzień jade do Pragi i bede spać na Strahovie (Estec) - rezerwacja
        robiona e-mailowo. Jak na razie wszystko wygląda przyzwoicie, mam nadzieje, że
        na miejscu tez tak będzie :)
        • to.sem.ja Re: Praga!!! 04.09.03, 16:54
          No i wrocilem wiec pisze jak bylo. Rezerwacja przez internet - wszystko bylo
          ok. Pokoj czekal. Na Strahovie wszystkie akademiki oferuja noclegi dla turystow
          wiec sadze, ze nawet w letnim szczycie sezonu nie powinno byc problemow ze
          znalezieniem miejsca nawet bez rezerwacji. Niestety warunki sa raczej surowe ;)
          Praskie akademiki wygladaja znacznie gorzej niz np. akademiki politechniki
          bialostockiej co bylo dla mnie malym zaskoczeniem. Oczywiscie da sie wytrzymac,
          szczegolnie, ze nocleg kosztuje 200 CZK. Musicie sie jednak nastawic na brudne
          pokoje (musielismy wytrzec gruba warstwe kurzu ze stolu i szafek aby wogole
          postawic torby). Polecam rowniez zabranie spiworu. Okna naszego pokoju byly
          brudne i nosily slady chawtow mieszkancow wyzszych pieter (okna otwiera sie jak
          na poddaszu - obracajac do poziomu). Lazienki... wezcie koniecznie klapki pod
          prysznic. Ogolnie warunki sa znosne choc surowe. Mogloby jednak byc bardziej
          czysto. Przy akademikach jest duzy parking platny (jezeli wybieracie sie
          samochodem). Wjezdzajac radze zaplacic tylko za jedna noc. My tak zrobilismy z
          mysla pozniejszego przestawienia samochodu na pobliska ulice aby nie placic.
          Nastepnego dnia wrocilismy jednak pozno i po paru czeskich piwkach wiec
          przestawianie auta nie wchodzilo w gre. Wyjezdzajac po trzech dniach
          przygotowalismy kase, ale nikt o nia przy bramce nie pytal wiec my tez sie nie
          napraszalismy i 100 CZK zostalo w kieszeni (doba parkingu pod akademikiem
          kosztuje 50 CZK). Ze Strahova do starowki (do okolic zamku praskiego na
          Hradczanach) idzie sie z buta jakis kwadrans. Gorzej jest z powrotem bo trzeba
          sie wspinac pod niekiepska gorke. Przebojow z wracaniem pozno w nocy tez nie
          mielismy. Akademik otwarty jest cala dobe, a okolica wydaje sie byc spokojna
          mimo straszacych w nocy obskurnych murow pobliskiego stadionu. Strahov to dobre
          miejsce dla niewymagajacych turystow z cienkim portfelem. W Czechach polecam
          jeszcze Krumlov na poludniu. Bardzo urokliwe miasteczko. Jezeli chcielibyscie
          wiedziec cos wiecej chetnie podziele sie informacjami.
          • Gość: piri Re: Praga!!! IP: Krtek:* / 192.168.0.* 05.09.03, 15:24
            HA! caly Strahov :) tez niedawno stamtad wrocilam i przyznaje, pokoje jak w
            polskich akademikach nizszych standardow :) ogolnie spoko, tylko to co mnie
            zdziwilo to ceny! okrutnie poszly w gore w przeciagu 2 lat!Fakt, ze piwko 0.33
            marki gambrinus w puszce kosztuje 17 koron przyprawilo mnie o wytrzeszcz
            oczu.. :) ale przynajmniej trasa z Polski wyszla dosc tanio :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka