Gość: olga811 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 10:25 bonvoyage.pl/rb/page.php?id=215 kurczę gdyby to było po 1 listopada, to nawet bym się nie wahała... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
adamp54 Re: widzieliście tą cenę?????????????? 11.10.07, 10:39 To z pewnością pomyłka :( Takie wyjazdy nie kosztują poniżej 2500 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: widzieliście tĘ cenę?????????????? 11.10.07, 11:25 nie ekscytuj sie, bo sie zaraz okaze malym druczkiem cos tam cos tam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga811 Re: widzieliście tĘ cenę?????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 12:02 małym druczkiem to nie w tej firmie... Ale rzeczywiście była to pomyłka, już zmienili cenę na 3794 zł Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: widzieliście tĘ cenę?????????????? 11.10.07, 12:16 Gość portalu: olga811 napisał(a): > małym druczkiem to nie w tej firmie... ???Az tak dobrze ich znasz? >Ale rzeczywiście była to pomyłka, już zmienili cenę na 3794 zł a to przedtem jaka byla?BO jak ja kliknelam to wlasnie byla 3794PLN, wiec?Poza tym do FRA jakos sie trzeba dostac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga811 Re: widzieliście tę cenę?????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 12:43 firma już kilkanaście lat istnieje na rynku, więc nie sądzę zeby sobie pozwoliła na takie "chwyty" bo to skutecznie osdtraszyłoby klientów. A wcześniejsza cena to 987 PLN, więc chyba podróż do FRA przy takiej cenie wakacji nie zniechęciłaby, nie sądzisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
motylanoga71 przeciez to samo jest na 11.10.07, 12:54 www.tuitam.pl czy na www.ltur.de tez z niemiec, a organizator jakby znany :) I jakby ceny lepsiejsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga811 do motylanoga71 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 13:18 przecież napisałam, że już poprawili. A cena wcześniejsza to było niecały tysiąc zł. za prawie dwa tygodnie, więc nie wydaje mi się żeby w innych BP była podobna cena... Odpowiedz Link Zgłoś
jszafranski Re: do motylanoga71 11.10.07, 15:51 pewnikiem cena podana byla w Euro Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: widzieliście tę cenę?????????????? 11.10.07, 14:40 Gość portalu: olga811 napisał(a): > firma już kilkanaście lat istnieje na rynku, więc nie sądzę zeby > sobie pozwoliła na takie "chwyty" bo to skutecznie osdtraszyłoby > klientów. malo zansz te branze.... > A wcześniejsza cena to 987 PLN, więc chyba podróż do FRA > przy takiej cenie wakacji nie zniechęciłaby, nie sądzisz??? przy cenie 987PLN w zyciu bym tego nie kupila....a teraz zastanow sie dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga811 Re: widzieliście tę cenę?????????????? IP: *.cable.wsm.wielun.pl 11.10.07, 20:03 może ty byś nie kupiła, ale ja na pewno. Jeszcze nie słyszałam by ktoś na tę firmę narzekał, a hotel był 4*, a to do czegoś też zobowiązuje. Trochę już podróżuję i wiem czego można się spodziewać po poszczególnych BP. Ale może jak ty wybierasz tanie oferty w kiepskich biurach to moze właśnie ty "mało znasz te branżę"? Aha i cena na pewno nie była w euro, tylko w złotówkach. Odpowiedz Link Zgłoś
jszafranski przecie to posrednik 11.10.07, 21:37 a nie biuro podrozy, biuro to moglo byc np Tui niemieckie, Thomas cook itp Odpowiedz Link Zgłoś
kris7109 Re: przecie to posrednik 11.10.07, 22:36 O co kruszycie kopie ,dla mnie to ewidentna pomyłka BP (nie podejrzewam ich o taki chwyt bo to dobry pośrednik) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient242 Re: przecie to posrednik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 23:16 z tego to wiem to wczesniej BonVajage zawyzał standard hoteli ( dodawał od siebie o 1 gwiazdke wiecej ) a dodatkowo dodawał jeden dzien. Można to było łatwo wyłapac bo te same wycieczki u organizatora lub w innych biurach (np tuitam ) gdzie oferta nie była nacigana miały podane prawidłowy stadard hoteli jak i termin ( iprzewaznie hotel w rzeczywistosci miał gwiazdke mniej i wyciezka trwała w rzeczywistosci jeden dzien mniej ) Nie wiem czy dalej BonVayage to robi ale chyba tak. Niby biuro stare ale gdzie mogą to kombinują. Troche nieładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klienta242 Re: przecie to posrednik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.07, 23:17 oczywiscie mialo byc BonVoyage :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: przecie to posrednik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.07, 14:19 Cześć, wg. mnie nie powinieneś powielać jakiś krzywdzących opini jeżeli nie sprawdziłeś tego osobiście. Rezerwowalem przez nich 2 lata temu Dominikanę - konkretnie hotel RIU Bambu 5*. W różnych biurach mówili że ma cztery, ale Pani z Bon Voyage zapewniala mnie, że to są 5* bungalowy. Na potwierdzenie przesłała link www.riu.com/de/clubhotel-riu-bambu-punta-cana- dominikanische-republik.html . Na miejscu przed wejściem do hotelu też była wyraźna tabliczka ClubHotel RIU Bambu * * * * * - standard był adekwatny do podawanego przez Bon Voyage i RIU - polecam ten hotel jako bardzo dobry. Niestety w innych biurach próbowano mi wówczas sprzedać słabszy i tańszy o kilkadziesiąt euro hotel IFA, którego standardu nie można wogóle porównywać z RIU Bambu. Do dzisiaj cieszę się, że wybrałem biuro Bon Voyage które rzetelnie przedstawiło prawidłowy standard. Lecieliśmy na Dominikanę na 2 tygodnie - w innym biurach rzeczywiscie podawali, że ta impreza trwa 13 dni, ale to niestety inne biuro się myliło ponieważ 13 noclegów było na miejscu 14 w samolocie i jeżeli mielibyśmy policzyć czas trwania wycieczki to na doby z przelotem rzeczywiście wychodziło 14, ale na dni od dnia rozpoczęcia do dnia zakończenia wychodziło 15 dni. Pomyśl sobie co by się stało gdybyś kupił w biurze wycieczkę na 13 dni - powiedzmy od 1 do 13, a 14 rano miałbyś jakąś ważną sprawę do załatwienia, albo do 13 miałbyś urlop i nagle na Dominikanie dowiedział byś się, że twój wylot jest 13, ale po południu i np. w Lipsku będziesz dopiero 14 rano? Pretensje miałbyś wówczas do biura które podało Ci powrót 13 i tak przedstawia bez rozeznania oferty, że nawet nie bardzo wie kiedy tak naprawde się kończą. Uważam, że przed dokonaniem rezerwacji warto sprawdzić oferty i informacje w kilku miejscach (opisy, dni, godziny przelotów i dokładnie ceny oraz dodatkowe opłaty), a dopiero potem można wybrać najlepszą ofertę. Wg. mnie i kilku moich znajomych na bonvoyage.pl przedstawiają rzetelnie sprawdzone i ciekawe oferty. Daltego ja polecam ich usługi. Pozdrawiam, Tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: przecie to posrednik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.07, 14:21 Link do riu Bambu jeszcze raz www.riu.com/de/clubhotel-riu-bambu-punta-cana-dominikanische- republik.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient242 Re: przecie to posrednik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.07, 16:27 Tomku naprawde jestem pewno do tego co pisze. Wiem ze na pewno BonVoyage jakis czas temu naciagał w przypadku czesci hoteli ktore miał w swojej ofercie (na pewno było to przy dalekich wyjazdach i na pewno tez nie twoerdze ze w przypadku wszystkich ofert tak było - ale w czesci tak) na 1 gwiazdke + dodawał jeden dzien. Co do tego jestem pewny - rozmawiałem nawet w tej sprawie z kims z TUI (bo sprzedaja duzo ich ofert). Nie wiem czy jeszcze robia ten przekret - byc moze tak ale tego nie wiem, nie mam czasu na razie na sprawdzenie tych ofert. Byc moze tobie akurat Tomku udało sie dobrze trafic ale wielu było zawiedzonych. Tak wiec ciesz sie Tomku ze dobrze trafiłes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olga811 Re: przecie to posrednik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 08:17 masz rację, to była pomyłka, po kilku minutach zmienili cenę Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: widzieliście tę cenę?????????????? 12.10.07, 09:59 Gość portalu: olga811 napisał(a): > może ty byś nie kupiła, dokaldnie...bo potem sie czyta lamenty na forum:firma x to zlodzieje, bo cos tam....zrozum, ze Mercedes nie moze kosztowac tyle co Fiat.... > ale ja na pewno. gratuluje. >Jeszcze nie słyszałam by ktoś na tę firmę narzekał, na posrednika? sorry ale mnie interesuje organizator a nie posrednik.... >a hotel był 4*, a to do czegoś też zobowiązuje. :-DDDDDDD > Trochę już podróżuję i wiem czego można się spodziewać po poszczególnych BP. :-DDD jak widac zyjesz mrzonkami-ale niech ci bedzie. >Ale może jak ty wybierasz tanie oferty w kiepskich biurach to moze właśnie ty "mało znasz te branżę"? pudlo, ale ty wiesz lepiej, prawda? >Aha i cena na pewno nie była w euro, tylko w złotówkach. czyli eweidentna pomylka, wiec nie wiem czym sie tutaj ekscytowac... Odpowiedz Link Zgłoś