Dodaj do ulubionych

BIURO NECKERMANN - OPINIE

IP: *.netlandia.pl 03.08.03, 21:27
co o nim (z doswiadczenia) sadzicie, dobre i zle rzeczy. dzieki z gory i
pozdrawiamy wszystkich!
Obserwuj wątek
    • Gość: Leszek Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 03.08.03, 22:41
      Gość portalu: duda napisał(a):

> co o nim (z doswiadczenia) sadzicie, dobre i zle rzeczy. dzieki z gory i
      > pozdrawiamy wszystkich!

Jedno z najlepszych na polskim rynku (potentat na rynku niemieckim). Czasami
      zawodzą rezydenci . Ale generalnie solidne . Byłem kilkakrotnie , ale
      korzystałem głownie z katalogów niemieckojęzycznych , z wylotem z niemieckich
      lotnisk .
    • Gość: Tom Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: 217.153.93.* 04.08.03, 08:57
      Witam. Z Neckermannem byłem w czerwcu na Korfu. Nie mam najmniejszych
      zastrzeżeń. Wszystko było tak jak w katalogu. Rezydent był zawsze obecny w
      oznaczonym dniu i godzinie (zresztą nie jest on aż tak potrzebny).Po przylocie
      na Korfu byliśmy jedyną polską parą ,która jechała do hotelu Paleokastritsa
      dlatego też podstawiono nam taxi (dosłownie po 5 minutach) - oczywiście na
      koszt Neckermanna (w drodze powrotnej również). Moim zdaniem jest to dobre
      renomowane biuro, być może nie najtańsze ale otrzymuje się dokładnie to, za co
      się zapłaciło.Patrząc na to co się dzieje w wokół biur turystycznych osobiście
      wolę wydać więcej pieniędzy ale wypoczywać w spokoju.

Pozdrawiam i życzę udanego wypoczynku - Tom
      • Gość: Agent Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.03, 15:29
        No jesli sie ocenia biuro na podstawie tego że rezydenta zjawiał sie o
        oznaczonej godzinie to o czym dyskusja. Co do transferu to był w cenie więc nie
        ma znaczenia czy taksówka czy innym srodkiem lokomocji- nic w tym dziwnego.
        • Gość: OLAF Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: 213.76.139.* 06.08.03, 16:18
          ...rzetelność biura ocenia sie poczynając od najdrobniejszych szczegółów...od
          sumy tych szczegółow zalezy powodzenie calego wyjazdu...i nie tylko!!!!!!!!!

ość portalu: Agent napisał(a):

> No jesli sie ocenia biuro na podstawie tego że rezydenta zjawiał sie o
          > oznaczonej godzinie to o czym dyskusja. Co do transferu to był w cenie więc
          nie
          >
          > ma znaczenia czy taksówka czy innym srodkiem lokomocji- nic w tym dziwnego.
    • Gość: Agent Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.03, 15:26
      Lokują polskich turystów w najgorszych pokojach, jesli budynki pietrowe to na
      ostatnich pietrach, poddaszach. Oczywiscie przez polskich turystów sa zajmowane
      równiez partery. Takie praktyki to norma. Wszystko najlepsze dla niemców "Ales
      fur doutche". Rezydenci udaja że się nic nie dzieje. Ostatni katalog bardzo
      odbiega od stanu faktycznego jaki zastaja turyści na miejscu. Oczywiście
      wszystkie hotele 5 * AL sa na poziomie,natomiast 2,3 * maja opisy naciągnięte.
      • Gość: OLAF Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: 213.76.139.* 06.08.03, 16:11
        Co Ty za głupoty wypisujesz...Troszke trzeba pomyslec zanim sie palnie takiego
        farmazona..."Alles fuer Deutsche"...kolejny przykład polskich kompleksów i
        szukania na siłe przykładów jak to Niemcy nas wykorzystuja i robia w konia.
        Nie raz byłem z Neckermannem - z tym polskim jak i niemieckim i nigdy nie dało
        sie odczuc gorszego traktowania...ze strony przedstawicieli biura, hotelarza
        czy rezydenta...to jest dla wszystkich "Interes", a w interesach nie ma miejsca
        na jakies głupie uprzedzenia...Polak takie same pieniadze placi jak Niemiec,
        Anglik...

Gość portalu: Agent napisał(a):

> Lokują polskich turystów w najgorszych pokojach, jesli budynki pietrowe to na
        > ostatnich pietrach, poddaszach. Oczywiscie przez polskich turystów sa
        zajmowane
        >
        > równiez partery. Takie praktyki to norma. Wszystko najlepsze dla
        niemców "Ales
        > fur doutche". Rezydenci udaja że się nic nie dzieje. Ostatni katalog bardzo
        > odbiega od stanu faktycznego jaki zastaja turyści na miejscu. Oczywiście
        > wszystkie hotele 5 * AL sa na poziomie,natomiast 2,3 * maja opisy
        naciągnięte.
        • Gość: Basia Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 16:20
          Potwierdzam, mam takie same doświadzcenia, nie ma różnic, to wymysły! Ludzie
          urlop z Neckermannem należy do udanych.
      • Gość: B Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 16:23
        Agent a Ty skąd jesteś??? W jakim biurze sprzedajesz?
    • Gość: malina Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 17:32
      W hotelu możesz trafić na turystów z innego biura, lecz za mniejsze pieniądze.
      • Gość: Iwona Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: 89.0.1.* 05.08.03, 14:27
        Ostatnio byłam z nimi w Egipcie jakieś 2 lata temu i:
        - to, że po pryjezdzie do hotelu pani rezydentka powiedziała "tu jest recepcja,
        proszę się zameldować", wsiadła do autobusu i pojechała dalej mogę przeżyć znam
        jezyk i dałam sobie radę,
        - rezydent po rocznym pobycie w Hurgadzie nie potrafił powiedzieć ABSOLUTNIE
        NIC o mieście - też przezyłam
        ALE
        jak zabrali nas na lotnisko 2 godziny przed rozpoczęciem odprawy bagażowej
        tylko dlatego, że Niemcy mieli wcześniej samolot i "nie opłacało się"
        wynajmować drugiego autokaru to już mnie wkurzyło i nie jeżdże więcej z nimi.
        Generalnie NN dużo, dużo lepiej traktuje "swoich" niż Polaków - turystów
        drugiej kategorii.
        • Gość: M Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 05.08.03, 15:00
          Gość portalu: Iwona napisał(a):

> Ostatnio byłam z nimi w Egipcie jakieś 2 lata temu i:
          > - to, że po pryjezdzie do hotelu pani rezydentka powiedziała "tu jest
          recepcja,
          >
          > proszę się zameldować", wsiadła do autobusu i pojechała dalej mogę przeżyć
          znam
          >
          > jezyk i dałam sobie radę,
          > - rezydent po rocznym pobycie w Hurgadzie nie potrafił powiedzieć ABSOLUTNIE
          > NIC o mieście - też przezyłam
          > ALE
          > jak zabrali nas na lotnisko 2 godziny przed rozpoczęciem odprawy bagażowej
          > tylko dlatego, że Niemcy mieli wcześniej samolot i "nie opłacało się"
          > wynajmować drugiego autokaru to już mnie wkurzyło i nie jeżdże więcej z nimi.
          > Generalnie NN dużo, dużo lepiej traktuje "swoich" niż Polaków - turystów
          > drugiej kategorii.

Pani Iwono, może jeszcze jakieś wspomnienia z lat 50-tych? Była pani z Nec 2
          lata temu, ludzi na forum interesują teraźniejsze wrażenia z podróży.

• Gość: Iwona Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: 89.0.1.* 05.08.03, 15:23
            Szanowny Panie M, w latach 50-tych nie było w Polsce Neckermanna, był tylko
            Orbis , u władzy był Gomułka i Stalin umarł.
            Wystarczy czy jeszcze coś????
            To wszystko jest w podręczniku do historii.
            Pozdrawiam
            • Gość: M Re: Do Pani Iwony IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 05.08.03, 15:40
              Gość portalu: Iwona napisał(a):

> Szanowny Panie M, w latach 50-tych nie było w Polsce Neckermanna, był tylko
              > Orbis , u władzy był Gomułka i Stalin umarł.
              > Wystarczy czy jeszcze coś????
              > To wszystko jest w podręczniku do historii.
              > Pozdrawiam

Pani Iwono, fakt, w Polsce nie było Neckermanna, ale od dobrych paru lat to
              biuro podróży już działało na rynku niemieckim. Piszmy proszę tylko o chwili
              obecnej, to interesuje pytających. pozdrawiam M
          • Gość: chiara Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.acn.waw.pl 05.08.03, 15:45
            Gość portalu: M napisał(a):

> Gość portalu: Iwona napisał(a):
            >
            > > Ostatnio byłam z nimi w Egipcie jakieś 2 lata temu i:
            > > - to, że po pryjezdzie do hotelu pani rezydentka powiedziała "tu jest
            > recepcja,
            > >
            > > proszę się zameldować", wsiadła do autobusu i pojechała dalej mogę przeżyć
            >
            > znam
            > >
            > > jezyk i dałam sobie radę,
            > > - rezydent po rocznym pobycie w Hurgadzie nie potrafił powiedzieć ABSOLUTN
            > IE
            > > NIC o mieście - też przezyłam
            > > ALE
            > > jak zabrali nas na lotnisko 2 godziny przed rozpoczęciem odprawy bagażowej
            >
            > > tylko dlatego, że Niemcy mieli wcześniej samolot i "nie opłacało się"
            > > wynajmować drugiego autokaru to już mnie wkurzyło i nie jeżdże więcej z n
            > imi.
            > > Generalnie NN dużo, dużo lepiej traktuje "swoich" niż Polaków - turystów
            > > drugiej kategorii.
            >
            > Pani Iwono, może jeszcze jakieś wspomnienia z lat 50-tych? Była pani z Nec 2
            > lata temu, ludzi na forum interesują teraźniejsze wrażenia z podróży.
            >
            Proszę bardzo informacje sprzed roku i z tegorocznych wakacji. Z niewiadomych
            przyczyn za każdym razem wtryniają nas do beznadziejych pokoi i nomen omen,
            nie tych, za które płaciliśmy. W zeszłym roku dopiero po dwóch dniach łaskawie
            wymienili nam pokój. Domyślam się, że padnie pytanie, po cóż więcj jechałam z
            nimi w tym roku? Gdyż niestety, z przyczyn osobistych ich terminy i wyloty mi
            pasowały, poza tym pomyślałam, że tamto to był wypadek przy pracy. Tym razem
            doradzono nam wybór pokoju z katalogu niemieckiego, mimo, że z wylotem jak
            najbardziej z Polski. Bardzo nam się to opłaciło, po pierwsze, mniej, niż z
            polskiego zapłacilismy, a po drugie, mieliśmy niemieckiego rezydenta o niebo!!!
            lepszego, niż polską panią, która w ogóle nie chciała z nami rozmawiać. I
            dobrze. Pokój znowu był beznadziejny (już wiem, po ubiegłorocznych przeżyciach,
            że w każdym hotelu są pokoje równe i równiejsze), i tym razem od razu
            rozpoczęlismy działania. Udalismy się do recepcji, gdzie chciano nas spławić,
            więc poszliśmy do rezydenta i on razem z naszą agentka podróży , która
            pomagała z Polski , doprowadził, że zmieniono nam pokój na ten, który
            opłaciliśmy.
            Dodam, że zaprzyjaźniona polska rodzina z Holandii widziała również ,że z
            Neckermana Niemcy byli niezadowoleni, więc może hotel dał ciała i nie to, że
            akurat Niemców lepiej traktuje, niż Polaków. Ale, nie wiem, czemu w takim razie
            Neckermann podpisuje umowę z hotelem, który nie umie się wywiązać z
            zobowiazań. Dodam, że hotel był 4*.
            Powiem tak, żałuję, że musiałam zdradzić dwa razy moje ulubione biuro, tylko
            dlatego, że z przyczyn osobistych nie mogłam jechać w innym terminie, bo z N na
            pewno już nie pojadę. Nie będę sprawdzać powiedzenia, do trzech razy sztuka.
            • Gość: duda Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.netlandia.pl 05.08.03, 20:22
              > Proszę bardzo informacje sprzed roku i z tegorocznych wakacji. Z niewiadomych
              > przyczyn za każdym razem wtryniają nas do beznadziejych pokoi i nomen omen,
              > nie tych, za które płaciliśmy. W zeszłym roku dopiero po dwóch dniach
              łaskawie
              > wymienili nam pokój. Domyślam się, że padnie pytanie, po cóż więcj jechałam
              z
              >
              > nimi w tym roku? Gdyż niestety, z przyczyn osobistych ich terminy i wyloty
              mi
              > pasowały, poza tym pomyślałam, że tamto to był wypadek przy pracy. Tym
              razem
              >
              > doradzono nam wybór pokoju z katalogu niemieckiego, mimo, że z wylotem jak
              > najbardziej z Polski. Bardzo nam się to opłaciło, po pierwsze, mniej, niż z
              > polskiego zapłacilismy, a po drugie, mieliśmy niemieckiego rezydenta o
              niebo!!!
              >
              > lepszego, niż polską panią, która w ogóle nie chciała z nami rozmawiać. I
              > dobrze. Pokój znowu był beznadziejny (już wiem, po ubiegłorocznych
              przeżyciach,
              >
              > że w każdym hotelu są pokoje równe i równiejsze), i tym razem od razu
              > rozpoczęlismy działania. Udalismy się do recepcji, gdzie chciano nas spławić,
              > więc poszliśmy do rezydenta i on razem z naszą agentka podróży , która
              > pomagała z Polski , doprowadził, że zmieniono nam pokój na ten, który
              > opłaciliśmy.
              > Dodam, że zaprzyjaźniona polska rodzina z Holandii widziała również ,że z
              > Neckermana Niemcy byli niezadowoleni, więc może hotel dał ciała i nie to, że
              > akurat Niemców lepiej traktuje, niż Polaków. Ale, nie wiem, czemu w takim
              razie
              >
              > Neckermann podpisuje umowę z hotelem, który nie umie się wywiązać z
              > zobowiazań. Dodam, że hotel był 4*.
              > Powiem tak, żałuję, że musiałam zdradzić dwa razy moje ulubione biuro, tylko
              > dlatego, że z przyczyn osobistych nie mogłam jechać w innym terminie, bo z N
              na
              >
              > pewno już nie pojadę. Nie będę sprawdzać powiedzenia, do trzech razy sztuka.

to jakie jest to twoje ulubione biuro, bo od neckermanna chyba juz mnie wszyscy
              odstraszyli. napisz, prosze, do jakiej firmy masz zaufanie
              , bo juz zglupialem. sadzilem, ze taka firma jak neckermann nie robi takich
              numerow!
              • Gość: chiara Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.acn.waw.pl 05.08.03, 20:41
                TUI, wiem, że do tanich nie należy, ale nie zawiodło nas , jak dotąd. I
                chyba będę się go trzymać, albo zacznę sama rezerwować sobie miejsca i
                podróże, tylko wtedy pewnie trzeba znacznie wcześniej bilety samolotowe sobie
                załatwiać. Pozdrawiam.
                • Gość: Radek Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.Astral.Lodz.PL 05.08.03, 22:07
                  ja bylem w tym roku na wyspie KOS z tym biurem i wszystko bylo tak jak byc
                  powinno - a cena hmmm za last minute 2 tyg z HB zaplacilem 1400zł
                  -pozdrawiam
              • Gość: macca Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: 213.76.139.* 06.08.03, 16:18
                z tego co widze to raczej sami lastowicze kupujacy cos z ostatniej chwili za
                marne pieniadze, a oczekujacy niewiadomo czego. dodatkowo jakos wszyscy maja
                kompleks bycia tzw "Polaczkiem" (bo Niemcy to, Niemcy tamto). zejdzcie na
                ziemie i jezdzijcie z SDS albo z Alladinem (ups oni juz niesitnieja). milego
                wypoczynku.
                • Gość: james bond Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.03, 23:23
                  Macca jeszcze przed chwilą podpisywałeś sie Olaf
            • Gość: ppp Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 13:20
              Proszę napisz jaki to był hotel i jaki kraj?co to znaczy,że pokój był
              beznadziejny? pozdrawiam
              > >
              > Proszę bardzo informacje sprzed roku i z tegorocznych wakacji. Z niewiadomych
              łaskawie
              > wymienili nam pokój. Domyślam się, że padnie pytanie, po cóż więcj jechałam
              z
              >
              mi
              razem
              >
              niebo!!!
              >
              przeżyciach,
              >
              > rozpoczęlismy działania. Udalismy się do recepcji, gdzie chciano nas spławić,
              > opłaciliśmy.
              razie
              >
              na
              >
              • Gość: chiara Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.acn.waw.pl 06.08.03, 13:43
                W zeszłym roku Turcja, Belek, hotel Rixos (5*) , pokój, który nam
                przydzielono (dodam, że nie było to last minute) był dla osób
                niepełnosprwnych, to, że okno wychodziło na podwórko już nawet mniej mnie
                martwiło. To, że był dla niepełnosprawnych serio bylo problemem, choćby
                urządzenia i cały wystrój w łazience. Osoba zdrowa nie ma szansy się tam
                normalnie umyć. Poza tym pokój ten chyba kiedyś z sąsiadującym był pokojem
                rodzinnym, gdyż były pomiędzy nimi drzwi, przez które słyszeliśmy każde słowo
                ludzi obok. Polaków.Poszliśmy ich o tym powiadomić,nie powiem,że też się nie
                zmartwili...
                Wtedy polska rezydentka była fatalna, nie chciała pomagać, wreszcie
                przymuszona, doprowadziła do zmiany pokoju, szkoda, że za dwa dni i szkoda,
                że wtedy byliśmy tylko na 1 tydzień...po powrocie zresztą pisaliśmy sobie z
                Neckermanem i nawet musieli przyznać, że popełnili błędy, ale zapłacili grosze.

W tym roku hotel Norida Beach na Kos, z grupy hoteli Mitsis. Myślę,że tu
                problem leży właśnie po stronie Mitsis Group, uważają, że są 4* (mają strony
                na internecie), ale są najwyżej 3*. No, pokój w porywaach do 3,5*.
                Tym razem dostaliśmy klitę 3 na 4 metry, z łazienką ,zresztą niemiecki rezydent
                stwierdził, że podobno od takiego metrazu są dopuszczlne pokoje. Zapłaciliśmy
                za widok na morze, widoku nie było. Pokój był niesprzątnięty, z zepsutą
                suszarką w łazience, w której trudno bylo się poruszać, tak była mała.
                Materace nie nadawały się na żadne łóżko, , a co dopiero na hotelowe.
                Po tamtej pierwszej historii już wiem,że w każdym hotelu są pokoje lepsze i
                gorsze,więc od razu poszliśmy i zgłosiliśmy,że nie zamierzamy w tym pokoju
                zostać.
                Wielka pomoc ze strony niemieckiego rezydenta i dziewczyny z biura podróży,
                która z Polski słała faxy i rozmawiała telefonicznie z manager od pokoi
                doprowadziła, że nastepnego dnia zostaliśmy zakwaterowani w pokoju, za jaki
                płaciliśmy. Ten już był większy, czysty, z wystarczająco dużą łazienką, okno
                miało widok na morze. Myślę, że hotel jednak poczuł, że postępował nie fair
                bo na jeden dzień otrzymaliśmy od nich samochód gratis.

Szczerze powiem, że jeśli do Grecji, to ja na przyszłość będę jeździć do
                sprawdzonych hoteli z grupy Grecotel. Wiem, że TUI je ma w ofercie, bo dwa
                razy z nimi na Krecie byliśmy i nie narzekaliśmy. Pozdrawiam.
            • Gość: chenio Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.interpc.pl / 192.168.4.* 06.08.03, 17:25
              Gość portalu: chiara napisał(a):

> Gość portalu: M napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: Iwona napisał(a):
              > >
              > > > Ostatnio byłam z nimi w Egipcie jakieś 2 lata temu i:
              > > > - to, że po pryjezdzie do hotelu pani rezydentka powiedziała "tu jest
              >
              > > recepcja,
              > > >
              > > > proszę się zameldować", wsiadła do autobusu i pojechała dalej mogę pr
              > zeżyć
              > >
              > > znam
              > > >
              > > > jezyk i dałam sobie radę,
              > > > - rezydent po rocznym pobycie w Hurgadzie nie potrafił powiedzieć ABS
              > OLUTN
              > > IE
              > > > NIC o mieście - też przezyłam
              > > > ALE
              > > > jak zabrali nas na lotnisko 2 godziny przed rozpoczęciem odprawy baga
              > żowej
              > >
              > > > tylko dlatego, że Niemcy mieli wcześniej samolot i "nie opłacało się"
              >
              > > > wynajmować drugiego autokaru to już mnie wkurzyło i nie jeżdże więcej
              > z n
              > > imi.
              > > > Generalnie NN dużo, dużo lepiej traktuje "swoich" niż Polaków - turys
              > tów
              > > > drugiej kategorii.
              > >
              > > Pani Iwono, może jeszcze jakieś wspomnienia z lat 50-tych? Była pani z Ne
              > c 2
              > > lata temu, ludzi na forum interesują teraźniejsze wrażenia z podróży.
              > >
              > Proszę bardzo informacje sprzed roku i z tegorocznych wakacji. Z
              niewiadomych
              łaskawie
              > wymienili nam pokój. Domyślam się, że padnie pytanie, po cóż więcj
              jechałam z
              >
              mi
              razem
              >
              niebo!!!
              >
              przeżyciach,
              >
              > rozpoczęlismy działania. Udalismy się do recepcji, gdzie chciano nas
              spławić,
              > opłaciliśmy.
              razie
              >
              na
              >

Takie same doświadczenia i powód rezygnacji z usług tego touroperatora po
              utarczkach o pokój w X.2001 r. w Turcji.
      • Gość: B Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 16:43
        .... lub za większe, powiedzmy szczerze bywa się różnie.
    • Gość: Jacek Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: 217.168.129.* 06.08.03, 10:57
      Byłem z Neckermanna tylko raz i nigdy więcej. W zeszłym roku w Turcji w
      miejscowości Kemmer (czy jak sie to tam pisze). Skorzystałem z oferty polskiej,
      tzw. Last minute interesował mnie wylot POznania i min 5*. Mieszkaliśmy w
      hotelu czy tez kompleksie Naturaland**** - unikajcie jak ognia. Polskiej
      rezydentki nie było (mała strata) ale niemiecka na reklamacje znała tylko jedno
      słowo "Morgen" (jutro). Na moją uwagę, że tak mówią tylko leniwi ludzie (jest
      takie niemieckie przysłowie) przestała sie do nas w ogóle odzywać. Hotel w
      stylu Disney Kicz z naturą nie miał nic wspólnego. Pozostały mu zresztą
      nieliczne resztki dawnej swietności (barek nad morzem, basen itd). Regółą
      raczej były: sypiąca sie siłownia z odpadającymi z sufitu płatami tynku, muchy
      na stołówce, kompletnie zblazowany personel, okna na biegnącą przez centrum
      ośrodka trasę na której w nocy tureccy młodzieńcy cwiczyli motocyklowe
      ewolucje. Do tego co nocny koncert z megafonów ze starego CD w którym ta sama
      płyta zacinała się tym samy momecie i przez pół nocy rzęziła czekając na
      nieruchawą obsługę.
      Na pocieszenie Neckermann tak samo traktował swych niemieckich gości - żadnych
      możliwości zmian pokoi i złożenia reklamacji. Podobno zresztą później wybuchł w
      Niemczech mały skandal a sam ośrodek wizytywała niemiecka telewizja, ale
      pieniędzy nam to nie zwróciło :-(
      • Gość: ppp Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 15:30
        Gość portalu: Jacek napisał(a):

> Byłem z Neckermanna tylko raz i nigdy więcej. W zeszłym roku w Turcji w
        > miejscowości Kemmer (czy jak sie to tam pisze). Skorzystałem z oferty
        polskiej,
        >
        > tzw. Last minute interesował mnie wylot POznania i min 5*. Mieszkaliśmy w
        > hotelu czy tez kompleksie Naturaland**** - unikajcie jak ognia. Polskiej
        > rezydentki nie było (mała strata) ale niemiecka na reklamacje znała tylko
        jedno
        >
        > słowo "Morgen" (jutro). Na moją uwagę, że tak mówią tylko leniwi ludzie (jest
        > takie niemieckie przysłowie) przestała sie do nas w ogóle odzywać. Hotel w
        > stylu Disney Kicz z naturą nie miał nic wspólnego. Pozostały mu zresztą
        > nieliczne resztki dawnej swietności (barek nad morzem, basen itd). Regółą
        > raczej były: sypiąca sie siłownia z odpadającymi z sufitu płatami tynku,
        muchy
        > na stołówce, kompletnie zblazowany personel, okna na biegnącą przez centrum
        > ośrodka trasę na której w nocy tureccy młodzieńcy cwiczyli motocyklowe
        > ewolucje. Do tego co nocny koncert z megafonów ze starego CD w którym ta sama
        > płyta zacinała się tym samy momecie i przez pół nocy rzęziła czekając na
        > nieruchawą obsługę.
        > Na pocieszenie Neckermann tak samo traktował swych niemieckich gości -
        żadnych
        > możliwości zmian pokoi i złożenia reklamacji. Podobno zresztą później wybuchł
        w
        >
        > Niemczech mały skandal a sam ośrodek wizytywała niemiecka telewizja, ale
        > pieniędzy nam to nie zwrócił

piszesz o zblazowanym personelu na stołówce a nic o jedzeniu, z tego wniosek,że
        było dobre;-)nie masz również zastrzeżeń do wyposażenia pokoju,przeszkadzali Ci
        mlodziency na motocyklach oraz muzyka z megafonu,i sypiacy sie sufit w
        siłowni...nie rozumiem czego sie czepiasz?????...a ta telewizja to co filmowala
        muchy?...nieruchawy personel?...motocyklistow?
    • Gość: Marta Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: 195.136.36.* 06.08.03, 13:33
      Kompletna katastrofa: mama i siostra byly z nimi rok temu na Malcie. Zostały
      zakwaterowane w hotelu w innej miejscowosci i niby także 3* ale potworny syf i
      pokoje "ciemne kiszki". Na pewno nie były to 3*.
      Nie był to wyjazd last minute!
      Dodam do tego że moja siostra miała uczeszczac na kurs angielskiego
      (rezerwowany przez Neckermana) i przez zakwaterowanie w innej miejsowosci miała
      kawał do szkoły. Nieprzyjemny rezydent twierdził że w hotelu, w którym
      pierwotnie mial być zakwaterowane nie ma miejsc! Mama sprawdziła osobiscie -
      było mnóstwo wolnych miejsc.
      Po wielkiej awanturze (Neckerman został zwalony wieloma e-mailami) miejsce w
      wykupionym hotelu sie znalazło, a rezydent zrobił się slodki ze az mdło. Mi
      natomiast Neckerman pogroził sądem :-D (że rzekomo publikuję w internecie
      nieprawdziwe informacje - opublikowałam,ale prawdziwe informacje). Nigdy wiecej
      z Neckermannem. Kilka ciekawych listów na temat Neckermanna publikowała kiedyś
      Rzeczpospolita.
      Dla kontrastu wyjazd na Kretę ze Scan Holiday i Rodos z Orbisem były bez
      zarzutu.
    • Gość: Basia Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 14:13
      Z Neckermannem podróżuje od kilku lat. Jestem zadowolona z ich usług i nigdy
      nie miałam powodu żeby się tej firmy czepiać. O rezydentach się nie wypowiem,
      bo nie byli mi do niczego potrzebni, radze sobie poza granicami kraju bez
      trzymania za raczkę. Byłam już w Egipcie, na Krecie, na Majorce na Dominikanie
      i w Chorwacji. Jeżeli szukasz biura, na które nikt Ci złego słowa nie powie, to
      zostaniesz na wakacje w domu. Poczytaj sobie opinie o innych biurach!
      • Gość: chiara Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.acn.waw.pl 06.08.03, 14:16
        No widzisz, niekoniecznie. Ja sobie też sama zwiedzam, ale jak się
        przekonałam oni są potrzebni, choćby po to, żeby pomóc zmienić pokój itd.
        A jeśli są oni niepotrzebni, to może w ogóle zrezygnować z ich obecnosci, co?
        tylko wtedy zmniejszmy koszty,bo jak rozumiem płacąc za wycieczkę, opłacam
        także pobyt rezydenta w danym kraju.
        • Gość: Basia Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 14:34
          "Uderz w stół a nożyce się odezwą". Najwyraźniej potrzebujesz matczynej opieki
          na takich wyjazdach, skoro wziełaś do siebie moją opinię. Rezydent jest
          potrzebny, ale bez przesady, ja wolę wypoczywać niż godzinami zawracać głowę
          rezydentowi. Na marginesie zmieniałam kiedyś w hotelu pokój i obeszło się bez
          pomocy rezydenta, kwestia znajomoci języka i miłego nastawienia do ludzi - tym
          najwięcej się zdziała. My Polacy niestety myślimy, że jak zmieszamy z błotem
          osobę stojąca przed nami to dostaniemy wszytko czego pragniemy.
          • Gość: chiara Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.acn.waw.pl 06.08.03, 14:40
            Gość portalu: Basia napisał(a):

> "Uderz w stół a nożyce się odezwą". Najwyraźniej potrzebujesz matczynej
            opieki
            > na takich wyjazdach, skoro wziełaś do siebie moją opinię. Rezydent jest
            > potrzebny, ale bez przesady, ja wolę wypoczywać niż godzinami zawracać głowę
            > rezydentowi. Na marginesie zmieniałam kiedyś w hotelu pokój i obeszło się bez
            > pomocy rezydenta, kwestia znajomoci języka i miłego nastawienia do ludzi -
            tym
            > najwięcej się zdziała. My Polacy niestety myślimy, że jak zmieszamy z błotem
            > osobę stojąca przed nami to dostaniemy wszytko czego pragniemy.

Bardzo mi przykro czytając takie opinie od osoby, która mnie nie zna. Nie
            bywam niegrzeczna, bo nie mam takiej natury, natomist nie daję się spławić,
            jeśli nie mam racji. Niegrzeczna była jedynie dziewczyna z recepcji. I bardzo
            dobrze, że pomógł nam rezydent, bo gdybym, jak się wyraziłaś miała działać bez
            pomocy rezydenta utkwiłabym na 2 tygodnie w brudnym, małym i niewygodnym
            pokoju. Nie muszę nikogo mieszać z błotem,bo nie w tym rzecz, ale tylko w
            tym,że fajnie by było otrzymać to, za co się zapłaciło. Pozdrawiam.
            • Gość: Basia Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 14:43
              I znowu wszytko bierzesz do siebie, a ja piszę na podstawie własnych
              obserwacji. Pozdrawiam
              • Gość: chiara Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.acn.waw.pl 06.08.03, 14:47
                OK, nie ma co ciągnąć dyskusji. Pytanie było o biuro, to szczerze napisałam
                swoje opinie. Moja siostra cioteczna od lat z nimi jeździ i ona jest
                zadowolona. Tak, że dla każdego co innego. Ja mam jedyne dwa tygodnie w roku
                urlopu i po prostu chcę je spędzić fajnie.Nie tylko w hotelu, również
                zwiedzając, na własną rękę, z tym, że dobrze być na przykład wyspanym na
                takie wyprawy, a nie wymiętym, bo materac był wiekowy.
                Również pozdrawiam.
                • Gość: Radek Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.Astral.Lodz.PL 06.08.03, 15:01
                  nie dobrze mi sie robi jak cztyam takie wypowiedzi typu: pokoj za maly,
                  lazienka za mala, hotel za maly, i nawet suszarka nie dziala. trawa przed
                  hotelem nie koszona od dwoch tygodni. ludzie - troche optymizmu. juz widze jak
                  chiara grzecznie mowilas rezydentowi ze chcesz zmienic pokoj.
                  neckermann to biuro godne polecenia.
                  pozdrawiam
                  ps. u mnie w lodzi w hotelu ibis sa fajne duze pokoje, moze tam droga chiaro
                  sie wybierz nastepnym razem
                  • Gość: chiara Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.acn.waw.pl 06.08.03, 15:08
                    Tak tak Radku, oczywiście, przecież tam ze mną byłeś i widziałeś. Może spróbuj
                    mierzyć ludzi po prostu inną miarką,co? To, że Ty musisz sobie nakrzyczeć,
                    żeby coś wywalczyć, nie znaczy, że inni tak robią.
                    • Gość: Radek Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.Astral.Lodz.PL 06.08.03, 15:19
                      ale ja jezdze z neckermannem po to zeby nie musisz o nic walczyc. rozumiesz czy
                      przeliterowac??
                      • Gość: chiara Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.acn.waw.pl 06.08.03, 15:27
                        Gość portalu: Radek napisał(a):

> ale ja jezdze z neckermannem po to zeby nie musisz o nic walczyc. rozumiesz
                        czy
                        >
                        > przeliterowac??

Wyobraź sobie, że ja też miałam takie nadzieje, że nie będę musiała. I
                        dlatego wrócę do TUI, z którym miałam wspaniałe wakacje, a recepcję
                        odwiedziałam tylko po to, żeby oddac klucz. Nie musisz być niesympatyczny tylko
                        dlatego, że nie biję czołem przed Twoim ulubionym biurem, jeśli miałam z nimi
                        złe doświadczenia, to to piszę, a Ty możesz pisać , jak to Ci świetnie z nimi
                        było. Chyba własnie po to jest forum, żeby każdy powiedział swoje zdanie. Ja ze
                        swojej strony kończę dyskusję,mimo różnicy zdań pozdrawiam.
                    • makda Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE 06.08.03, 15:31
                      A ja popieram chiare.
                      Jak za cos place, to wymagam. Jesli np w ofercie widnieje jak byk, ze ma byc
                      klimatyzacja w pokoju, to mam taki pokoj dostac i koniec. Podstawowa zasada
                      przepisow o ochronie konsumentow w UE jest to, ze produkt (usluga) maja byc
                      zgodne z opisem. A przeciez na podstawie opisu w katalogu decydujemy sie na
                      zakup wycieczki. Za ktora placimy swoimi ciezko zarobionymi pieniedzmi w koncu.

Nie kazdy turysta ma tez obowiazek poslugiwac sie jezykiem obcym, od kontaktow
                      z recepcja hoptelu itd sa rezydenci. Po to jezdzi sie na wycieczki
                      zorganizowane, zeby byc 'obsluzonym'.
                      Ja nie lubie biur podrozy i zorganizowanego wypoczynku, wiec zalatwiam sobie
                      wyjazdy sama i poki co jest super. Ale rozumiem osoby, ktore wola jezdzic z
                      biurem.

Dodam jeszcze, ze narzekanie na hotele nie jest polska przywara. Wrecz
                      przeciwnie, mam wrazenie, ze niektorzy prezentuja tu typowy polski kompleks
                      nizszosci i postawe typu: lepiej nie protestowac, nie czepiac sie, tylko
                      calowac po rekach, ze nas do jakiegos kraju wpuscili..

Powtarzam jednak, ze to niektorzy, czasami rzeczywiscie obserwuje tu czepianie
                      sie turystow o pierdoly lub rzeczy niezalezne od biura.. Czyli prawda jak
                      zwykle- posrodku.
                      • Gość: ppp Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 15:48
                        Jak ktoś potrzebuje być obsłużonym to niech sobie zatrudni służbę...
                        i osobistego tłumacza ( czasem wystarcza rozmowki )...mam wrażenie ,że spora
                        część piszących jedzie na wczasy nie po to,żeby sie zrelaksować tylko po to
                        żeby sie podenerwować..ludzie wiecej luzu...i jak ktos powiedzial..optymizmu:-)
                        • Gość: Basia Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 16:08
                          I racja, cieszmy się wakacjami a nie skupiajmy na drobiazgach!!!! Polecam
                          wyjazdy z Neckermannem na wakacje. Ludzie to Wasze czasem tylko jedyne 2
                          tygodnie w roku, nie pieklijcie się o pogniecione materace, pęknięte płytki,
                          niedomytą mydelniczkę. Szkoda życia na takie pierdołki, chyba, że jest to Wasza
                          jedyna rozrywka. To współczuje.
                          • Gość: Wiśnia Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.03, 16:41
                            Basia ma racje! Na urlop się jedzie po to, żeby odpocząć, pozwiedzać itp. Jak
                            ktoś chce znaleźć dziure w całym to ją znajdzie. Moim zdaniem Neckermann jest
                            OK.
                    • Gość: M Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 16:04
                      Przykro mi Chiaro, że miałaś problemy z hotelami z oferty Neckermanna.
                      Sprzedajemy ich /TUI też/ od paru lat. Nasi klienci dostawali do tej pory to co
                      zamawiali. Może mielismy szczęście. Przy rezerwacjach długoterminowych /np.
                      robione w lutym na wakacje/ wpisujemy do systemu prośby. Jeżeli klient ma
                      dodatkowe specjalne życzenia wysyłamy jeszcze maile bezpośrednio do hotelu.
                      Nie mielismy jeszcze reklamacji dotyczącej złego /niezgodnego z ofertą/
                      zakwaterowania. Ale pewnie jeszcze wszystko przed nami :(
                      P.S. sprzedajemy też oferty polskich biur.
                  • Gość: siecioslaw Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.polkomtel.com.pl 07.08.03, 14:53
                    Gość portalu: Radek napisał(a):

Jezeli placisz za duzy pokoj i za duza lazienke i za dzialajaca suszarke, to
                    chcialbys to otrzymac. Jeśli chcesz kupic samochod i zaplacisz za niego w
                    ciemno kupe kasy (naprawde tego nikt nie zrobi a korzystajac z uslug biur
                    podrozy musisz placic z gory) to tez bedziesz lekko wkurzony jesli okaze sie,
                    że zamiast wygodnego duzego samochodu (powiedzmy Tojoty) otrzymasz nieco
                    zdezolowanego wartburga. I zamiast wygodnych siedzen bedziesz mial niewygodne,
                    zamiast klimy bedziesz mial niedomykajace sie okna.

To samo dziala w przypadku wycieczek. Musimy placic za cos z gory i
                    praktycznie nie mamy mozliwosci uzyskania zwrotu naszych pieniedzy jesli cos
                    jest nie tak - bo katalaogi i warunki ogolne sa tak skonstruowane, ze bardzo
                    trudno udowodnic, ze biuro podrozy nie dotrzymalo warunkow umowy. I to akurat
                    dotyczy kazdego biura a nie tylko Neckermana. Jesli ktos mial zle
                    doswiadczenia z Neckermanem to o tym pisze i ma do tego prawo. Tak samo jak Ty
                    masz prawo jezdzic z tym biurem jesli Ci to pasuje. Ktos inny moze zobaczy, ze
                    nie tylko on mial takie klopoty i po prostu wiecej Neckermana nie wybierze.

Pozdrawiam,

> nie dobrze mi sie robi jak cztyam takie wypowiedzi typu: pokoj za maly,
                    > lazienka za mala, hotel za maly, i nawet suszarka nie dziala. trawa przed
                    > hotelem nie koszona od dwoch tygodni. ludzie - troche optymizmu. juz widze
                    jak
                    > chiara grzecznie mowilas rezydentowi ze chcesz zmienic pokoj.
                    > neckermann to biuro godne polecenia.
                    > pozdrawiam
                    > ps. u mnie w lodzi w hotelu ibis sa fajne duze pokoje, moze tam droga chiaro
                    > sie wybierz nastepnym razem
    • Gość: niezadowolony Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: 62.233.191.* 06.08.03, 15:53
      Po prostu żenada. Te same wycieczki można kupić 30% taniej w innych biurach. Są
      bardzo niemili, wręcz chamscy w przypadku jakiejkolwiek reklamacji. Można
      zapomnieć o jakimkolwiek zwrocie pieniędzy, nie mówiąc o przeprosinach.
      Odsyłają od jednej osoby do drugiej i za każdym razem przekonują, że to oni
      mają rację. Dotyczy to również centrali w Niemczech. Dawa razy korzystając z
      ich usług byłem nawet zadowolony. Za trzecim razem przegięli. Za wakacje na
      Rodos zapłaciłem sporo, za hotel 3*. Wywieziono nas do dziury położonej 5 km od
      wioski i 1 km od najbrzydszego, wietrznego, brudnego brzegu morza. Hotel nie
      spełniał jakichkolwiek standardów. W łazienkach był grzyb, drzwi się nie
      zamykały, brud, smród i ubóstwo. Jedzenie było podobne do tego, które dostają
      dzieci na koloniach. Podobnie zresztą podane (plastykowe talerze, tłuste
      niedomyte sztućce ze źdzbłami trawy- hotel nie miał zmywarki do naczyń, myto je
      w miskach na trawie). Po terenie, w tym obok basenu wałęsały się psy, co
      szczególnie było obrzydliwe ze zdartą skórą na plecach, wycierające swoje
      brudne brzuchy o trawę, po której chodziliśmy. I to wszystko w hotelu, który
      dostał od Neckermanna 3* (!!!!!!).
      Skończyło się na dopłaceniu przez nas ponad 50% ceny i przeniesieniu do innego
      hotelu, który miał standard zgodny z gwiazdkami.
      Oczywiście żadne reklamacje nie pomogły. Nikomu kto trafił do tego obskórnego
      baraku nie udało się odzyskać pieniędzy.
      Ja i moi znajomi nie korzystamy i nie będziemy korzystać z usług tego biura.
      Szkoda czasu a te same pieniądze lepiej wydać w innym, lepszym biurze, np TUI.
      • Gość: Ona Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: 213.76.139.* 06.08.03, 16:24
        Hej, jezdze z Neckermannem od 6 lat, i jak do tej pory jestem bardzo
        zadowolona. Jest to biuro, ktore daje Ci pelne poczucie bezpieczenstwa. A co do
        Waszych uwag dotyczacych niezadowolenia... Chmmm, ktos z Was napisal, ze Polacy
        maj kompleks nizszosci i dlatego przyjmuja wszytsko to co daja. Nieprawda, ten
        kompleks to jest brak kultury w podrozy i ciagle porownywanie sie z innymi
        goscmi.
        Bo Niemcow traktuja lepiej? Zdaje sie, ze takie slowa tez padly na tym forum.
        Ja osobiscie unikam polskiego towarzystwa na urlopie, byc moze dlatego wracam
        zawsze zadowolona :-)))
        • Gość: Leszek Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.szpital.olkusz.pl / 192.168.0.* 08.08.03, 14:01
          Gość portalu: Ona napisał(a):

> Hej, jezdze z Neckermannem od 6 lat, i jak do tej pory jestem bardzo
          > zadowolona. Jest to biuro, ktore daje Ci pelne poczucie bezpieczenstwa. A co
          do
          >
          > Waszych uwag dotyczacych niezadowolenia... Chmmm, ktos z Was napisal, ze
          Polacy
          >
          > maj kompleks nizszosci i dlatego przyjmuja wszytsko to co daja. Nieprawda,
          ten
          > kompleks to jest brak kultury w podrozy i ciagle porownywanie sie z innymi
          > goscmi.
          > Bo Niemcow traktuja lepiej? Zdaje sie, ze takie slowa tez padly na tym forum.
          > Ja osobiscie unikam polskiego towarzystwa na urlopie, byc moze dlatego wracam
          > zawsze zadowolona :-)))

Zgadzam się z Tobą absolutnie w zakresie dywagacji dotyczących polskich
          turystów.Czynię dokładnie tak samo jak Ty .
          Pozdrawiam
          Leszek
      • Gość: zdziwiony Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.08.03, 16:53
        Ja spedziłem udane wakacje z Neckermannem. Mieliśmy hotel z last minute 3*. Na
        moje był ok. Jednakże przez dwa tygodnie grono Polaków się na niego piekliło, o
        to, że komary tną, o to, że "off" na komary taki drogi (to tez była wina
        Neckermanna - rezydentce się dotało), o to, że po kazdej odchodzącej od stolika
        osobie nie jest wymieniany obrus, jak w 5 gwiazdkowych hotelach ... itp. Ja
        wróciłem zadowolony, ta grupka nie. Przez 14 dni wzajemnie jeden drugiego
        podkręcał zamiast wypoczywać. Ciekawe czy wogóle zauważyli jak ciekawą wyspą
        jest Kreta. Raczej wątpie - mieli ważniejsze sprawy na głowie - godzinka kłótni
        o byle co, co rano - to podstawa na urlopie.
        • Gość: Ona Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: 213.76.139.* 06.08.03, 17:01
          wlasnie, zamiast wypoczywac, to sie stresuja. Nigdy nie zapomne jak na Majorce
          w hotelu 3N(3*) jeden Gosciu skarzyl sie, ze mu nie podaja owocow sezonowych,
          czyli truskawek. Dla informacji podaje, ze byl to czerwiec, wiec pora w Polsce
          na truskawki wlasciwa. A wiadomo, ze sezonowosc tego owocu jest dosc krotka -
          gora dwa tygodnie. Zapewne jako milosnik truskawki chyba nie skoordynowal
          swojego urlopu z kalendarzem "Ogrodnika", a przeciez mozna bylo uniknac
          nieporozumien :-)))
    • Gość: Krystyna Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.03, 16:29
      Od lat jeżdżę z Neckermannem na wakacje i zawsze jestem zadowolona, to co
      rezerwuję to dostaję. Prawda jest taka, że wszystko kosztuje, jeśli się wymaga
      wysokiego standardu to trzeba za niego zapłacić, bo za psie pieniądze ma psie
      warunki.
      • Gość: Radek Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.Astral.Lodz.PL 06.08.03, 18:13
        zgadzam sie z wiekszoscia rozumnych ludzi na tym forum. jesli ktos szuka dziury
        w caly to na pewno ja znajdzie.
        najbardziej sie usmialem z tego ze neckermann byl glownym winowajca duzej
        ilosci komarow. hahah
        pozdrawiam
    • Gość: leon Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.demo.pl 06.08.03, 20:00
      bylem z nimi w tym roku na Krecie,bylo ok
      • Gość: Lili Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: 195.94.198.* 07.08.03, 12:33
        ja bylam z nimi w tym roku na Rhodos. Zenada.Byl to moj pierwszy i ostatni
        wyjazd z nimi. Hotel niby 4**** nie mial klimy. A raczej mial cos w rodxzaju
        dmuchawy, ktora wlanczali od 6pm do 6 am. Co tez bylo tylko oficjalnie bo
        ilekroc budzialam sie w nocy to naoglo owa dmuchawa nie dzialaa. Rezydent
        polglowek, sprzedawal nam wycieczki na ktore nie pojechalismy bo nie bylo
        miejsc. Wszystko oplacone, ale co tam nie bylo miejsc - Niemcy byli pierwsi i
        wykupili. Poza tym nic nie bylo jak w katalogu, a juz rezydenci to naprawde
        idioci. W drodze powrotnej na lotnisko wpakowali za duzo osob do autokaru.
        jechalismy tam ponad godzine naokolo, objezdzajac kazdy hotelik. jak bym
        wiedziala to wzielabym taxi. Naprawde kategorycznie odradzam.

Lili
    • Gość: mi Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.acn.pl 07.08.03, 14:51
      Czegoś tu nie rozumiem. Ten wątek miał służyć do wymiany poglądów na temat
      jakości usług biura Neckermann. Ze zdumieniem obserwuję, że ilekroć ktoś
      zgłasza jakieś uwagi krytyczne, jak spod ziemi wyrasta krzykacz, który
      autorytatywnie stwierdza, że to bzdury, bo biuro jest idealne. Ludzie!
      Opanujcie się! Jeśli komuś się do tej pory szczęściło i ze wszystkiego był
      zadowolony, to nie znaczy, że ktoś inny nie miał pecha. Kilka razy wyjeżdżałam
      z biurem Ving i wszystkie wyjazdy miło wspominam, ale to nie znaczy, że
      wszyscy inni też MUSZĄ być zadowoleni. Z Neckermannem wyjeżdżałam 3 razy i na
      ogół było OK. Uważam, że duże biuro daje poczucie bezpieczeństwa. Największą
      wpadkę widziałam na Krecie, gdy część osób z mojej grupy zakwaterowano w
      pokojach-suterenach z widokiem na ścianę basenu. Hotel 4*. Za te
      pokoje/piwnice zapłacili tyle samo, co ja na I piętrze. Nikt mi nie wmówi, że
      to było uczciwe. Było trochę awantur i stopniowo, w miarę zwalniania pokoi,
      przenoszono tych "piwnicznych" na wyższe kondygnacje. Nie mniej niektórzy
      spędzili w tych piwnicach nawet połowę urlopu. Nie pojmuję, dlaczego
      Neckermann nie zadał sobie trudu, by zróżnicować ceny pokoi i uczciwie opisać
      je w katalogu. Miałam też zastrzeżenia do wycieczek fakultatywnych, ale
      wyciągnęliśmy z tego wnioski i wszelkie zwiedzanie organizujemy sobie sami.
      W tym roku po długoletniej przerwie wracamy do TUI, ale to dopiero we
      wrześniu.
      • Gość: ewa Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: 213.199.196.* 09.08.03, 12:58
        nieważne to co ładne , tylko to co się komuś podoba . Każdy ma inny gust i inne
        wymagania . to co dla mnie było syfem , dla mojej koleżanki było super .
        do zastanowienia !!!!!
      • Gość: Jurek Re: BIURO NECKERMANN - OPINIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.03, 16:40
        Gość portalu: mi napisał(a):

> Czegoś tu nie rozumiem. Ten wątek miał służyć do wymiany poglądów na temat
        > jakości usług biura Neckermann.

Uważam, że to bardzo dobra firma, ale za dużo mają ofert typu FORTUNA i w tym
        roku są za drodzy.

Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka