Dodaj do ulubionych

Regency Resorts Tenerife?

04.08.03, 15:15
czy zna ktoś te hotele?
czy warto w grudniu jechac na południową stronę wyspy?
czy ktoś wie o programie 'AMBASADOROWIE'?
prosze o informacje
Obserwuj wątek
    • Gość: minuszka Re: Regency Resorts Tenerife? IP: *.waw.cdp.pl / 10.0.1.* 04.08.03, 16:02
      Ja byłam na Teneryfie ze 4 lata temu w komplesie hoteli TEN-BELL. Klasa
      turystyczna, ale bardzo bardzo przyzwoita. Nie jedne *** gwiazdki sie chowają.
      Byłam tam pod koniec sezonu tj. koniec października, ale temperatura byla ok.25
      st. można było sie poopalac. Nie wiem jak jest w grudniu. Ale miejsce
      zdecydowanie polecam. Jest fajnie.
    • Gość: Kara Re: Regency Resorts Tenerife? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.03, 12:38
      Siec hoteli Regensy na Teneryfie należy do tzw. TIMESHERE. Wszystkie hotele tej
      sieci sa oddalone bardzo od morza ok 2 km i nie daj sie nabrac ze jest inaczej.
      Poza tym cały jeden dzien spedzasz na spotkaniu (ok 8 godzin) gdzie robią Ci
      wode z mózgu i namawiają na dożywotnie wykupienie apartamentu (tylko nie daj
      sie w to wrobic). Poza tym wyspa to jeden wielki ciąg hotelowy. Drożyzna
      straszna. Jak masz jeszcze jakies pytania to napisz mi maila
      karolina.orbis@wp.pl
      Pozdrawiam
      W grudniu cholernie tam wieje a woda jest dość zimna
    • Gość: sandia Tenerife - si !!! IP: *.Red-81-34-226.pooles.rima-tde.net 05.08.03, 18:31
      Tak sie sklada,ze mieszkam na Teneryfie juz pewien czas i znam troche to
      miejsce.
      Jesli chodzi o Regency Club na poludniu wyspy to znajduje sie on w San
      Eugenio Alto,niedaleko takich miejscowosci jak Playa de las Americas i Los
      Cristianos.Prawda jest, ze jest oddalony od oceanu,ale wydaje mi sie (choc
      glowy nie dam),ze goscie maja do dyspozycji autobus, ktory kilka razy dziennie
      zawozi ich na plaze.Dobra rade juz ktos Ci tutaj dal,zebys absolutnie niczego
      nie kupowal.To oszusci,ktorzy predzej czy pozniej "wpadaja".Byc moze slyszales
      o niejakim Palmerze - szefie innego osrodka typu timeshare o
      nazwie "Dinastia".On juz nie pracuje,dostal wakacje na koszt panstwa. ;)
      Nie zgodze sie natomiast z informacja Karoliny,ze "wyspa to jeden wielki ciag
      hotelowy".Owszem,tak jest na poludniu,ktore jest typowo turystyczne,ale nie
      przypuszczam,ze przyjedziesz tu tylko siedziec w hotelu.Wyspa jest PRZEPIEKNA,
      tylko trzeba chciec ja poznac.Wulkan Teide;najwiekszy w Europie park
      zoologiczny-Loro Parque-z olbrzymia kolekcja papug sprowadzonych tu z
      Tajlandii;gory Anaga;polwysep Taganana;Maska;klify Los Gigantes;bazylika w
      Candelarii;dracena smocza w Icod de los Vinos;sztuczne laguny zaprojektowane
      przez Cesara Manrique w Puerto de la Cruz - to miejsca niezwykle urocze.Czuje
      sie teraz troche jak ambasador tej wyspy,ale nie przesadzam. Naprawde.
      W grudniu w ciagu dnia mozesz spokojnie sie opalac.Noce natomiast sa chlodne i
      przydadza sie jakies dluzsze spodnie i sweter.Wiadomosc, ze w tym
      miesiacu "cholernie tu wieje" jest kolejnym nieporozumieniem.Tam, gdzie
      znajduje sie Regency Club i w jego okolichach, zadnych tego typu zjawisk jak
      na razie nie bylo.Tzn. wieje czasem wiatr,ale nie bardzo silnie,ot taki sobie
      wietrzyk.Sa natomiast miejsca,mniej wiecej 15 km od Regency,jak Los Abrigos
      czy El Medano,gdzie rzeczywiscie wieje!Ale tam wieje przez caly rok i nie jest
      to jakies nietypowe zjawisko tylko w grudniu.Jak porozmawiasz z jakimis
      osobami,ktore uprawiaja windsurfing i byly na Teneryfie,to ci to potwierdza.
      Co do "drozyzny"-rzeczywiscie, patrzac ile obecnie kosztuje euro w Polsce,
      zrobilo sie tu dla nas,Polakow,drozej.Ale to tez w duzej mierze zalezy od tego
      gdzie kupujesz.Jesli bedziesz sam sie zywil (apartamenty w Regency maja
      kuchnie),to kupuj jedzenie w duzych,kanaryjskich supermarketch,jak Hiper Dino,
      Mercadona,Hiper Trebol.Jest duzo taniej niz w sklepach usytuowanych chociazby
      w poblizu osrodkow timeshare.Tam ceny sa duzo wyzsze.No i pamietaj, ze Wyspy
      Kanaryjskie sa jedna wielka strefa wolnoclowa - kosmetyki, alkohole, sprzet
      elektroniczny sa tansze niz w Polsce.
      To chyba wszystko.Jestem pewna, ze jesli zdecydujesz sie tu przyjechac i
      poznac to miejsce (a moze starczy tez czasu na krotki wypad na ktoras z
      sasiednich wysp?), to nie bedziesz zalowal!
      Adios :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka