colin1974 03.01.08, 20:16 Napiszcie prosze coś o pokojach i hotelu ,lecimy z dzieciakami w czerwcu.Może macie jakieś cenne rady i spostrzeżenia z pobytu w H L B Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kinga Re: Hilton Long Beach -Hurghada wasze wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 02:04 Byłam w Long Beach kiedy jeszcze nie byl Hiltonem.Nie zachwycił mnie.Przede wszystkim strasznie daleko od miasta.Stołówa ogromna,dziki tłum,brak stolików,nakryc etc.Fajne baseny,blisko plaży Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werzyk Re: Hilton Long Beach -Hurghada wasze wrażenia ? IP: 217.97.233.* 25.01.08, 16:14 Uwielbiam takie kometarze: hotel byl beznadziejny, bo byl na odludziu... to przy wyborze hotelu trzeba bylo sobie kupic taki w ŚCISŁYM CENTRUM!!! Kłania sie czytanie ze zrozumieniem, prawda????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Hilton Long Beach -Hurghada wasze wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 18:22 niestety,biura nie udzielaja rzetelnej informacji.Na obrzeżach Hurgady,nie koniecznie oznacza 15-20km od centrum.Jedni wolą wieczo ry spędzac w hotelowym barze,inni chcieliby pospacerowac-tam niestety nie ma gdzie-totalne odludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colin Re: Hilton Long Beach -Hurghada wasze wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 10:41 Kinga napisała że nie ma gdzie pospacerować 1500 m plaży plus teren hotelu (małe osiedle ) to faktycznie nie ma gdzie chodzić ,lepiej po centrum Hurghady wdychając spaliny . Każdy ma inne poglądy na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
werzyk Re: Hilton Long Beach -Hurghada wasze wrażenia ? 28.01.08, 18:05 No właśnie... Ludzie!!! A internetu w domu nie ma??? Nie mozna doczytac, ze w okolicach hotelu nie ma promenady, na ktorej sie mozna lansowac??? A skoro powiedzieli/napisali, ze jest oddalony od centrum - moze TRZEBA dla wlasnych udanych wakacji - dowiedziec sie, ILE oddalony??? INTERNET NIE BOLI!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kris7109 Re: Hilton Long Beach -Hurghada wasze wrażenia ? 28.01.08, 20:18 Werzyk jesteś niesamowity,misiąc kupować pralkę ja pie...olę,a z tymi info na temat hotelu w necie to faktycznie ,,wszystko można się dowiedzieć'' PS.właśnie powiedz ile jest odalony hotel który wymieniła koleżanka wcześniej molu internetowy ? Odpowiedz Link Zgłoś
werzyk Re: Hilton Long Beach -Hurghada wasze wrażenia ? 29.01.08, 12:03 A co, nie wiesz, ze jest ponoc DALEKO... ;) A tak powaznie - ulatwie zadanie - konkretnie do nowego centrum ok. 20 km (zalezy jak liczyc). Lepiej posiedziec i poczytac, niz narzekac, nie sadzisz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Hilton Long Beach -Hurghada wasze wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 19:02 werzyk!tak się nie wymądrzaj!dla osoby wyjeżdżajacej z dziecmi ważne są wszystkie elementy.Byłam w tym hotelu i wcale nie z własnego wyboru.Na lotnisku w Hurgadzie rezydentka biura Exim poinformowała nas,że zmieniono nam hotel....i właśnie wylądowaliśmy na tym za..piu! Niestety tak traktują klientów biura podróży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: colin Re: Hilton Long Beach -Hurghada wasze wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 10:37 Celowo wybraliśmy hotel na odludziu w centrum byliśmy już dwa razy Minamark i Bella Vista i miałem już dosyć sklepów i klaksonów dlatego teraz wybraliśmy taką a nie inną lokalizacje. Jedziemy z dzieckiem 3 latka a Hilton posiada jedną z najładniejszych plaż w Egipcie ,a to był nasz priorytet w wyborze hotelu,a do centrum to przecież jeżdzą taksówki -pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Hilton Long Beach -Hurghada wasze wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.08, 12:10 z tą plażą to chyba lekka przesada? ale skoro tak bardzo kochasz Egipt i jedziesz tam poraz trzeci/i to do Hurgady!/,to życzę miłego pobytu mam nadzieję,że skoro LB stał się Hiltonem,to i jakośc się poprawiła/sztucce może są myte,a nie płukane w wiadrze z brudną wodą,a proces zakwaterowania nie trwa 3 godzin/ Jest tyle pięknych miejsc na świecie! Odpowiedz Link Zgłoś
malawi27 Re: Hilton Long Beach -Hurghada wasze wrażenia ? 27.01.08, 12:12 Witam:) Byliśmy z narzeczonym w HLB w maju 2007. Hotel jest cudowny!!! Kompleks jest ogromny i mimo tego ze daleko od centrum zapewnia wszystko i nie ma potrzeby jezdzenia do miasta. Hotel polozony w cudownym ogrodzie, spcery wieczorami to sama przyjemnosc. Obsługa bardzo mila i uśmiechnieta.Pokoje czyściutkie, sprzątane codziennie. Mieszkalismy w bungalowie i jestesmy zachwyceni. Plaża piękna, bardzo duża, zawsze wolne leżaki. Przepiękna rafa koralowa. Jesli potrzebujesz wiecej informacji pytaj:) pozdrawiam iżyczę udanego wypoczynku. Byłam z Exim Tours i nie mogę powiedzieć złego słowa o tym biurze. Odpowiedz Link Zgłoś
werzyk Re: Hilton Long Beach -Hurghada wasze wrażenia ? 28.01.08, 18:08 A to moja wina????? Inaczej, jak wy ywladowaliscie, a inaczej, jak Kinga, ktorej si enie podobalo NA WŁASNE ŻYCZENIE, bo nie chciało jej sie poszukać w sieci... Sorry, ale uważam, że osoby leniwe nie powinny mieć prawa do narzekania :) Wiesz, ile czasu zajęło mi wybranie sprzętu AGD? Ponad miesiąc czasu - na sieci, wyszukując każdej mozliwej info na temat wybranego modelu... I dzięki temu wiem, za co zostało zapłacone i nie marudze spredawcy, ze "pralka ma mały bębęn, a w sklepie wuglądał na większy"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga do werzyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.08, 20:10 werzyk! widac,że masz dużo czasu,ja niestety nie.W wielu miejscach się mylisz 1.sama tego hotelu nie wybrałam-też Exim zmienił już na miejscu 2.nie narzekam,tylko stwierdzam fakt-taka duża odległośc nie wszystkim musi odpowiadac 3.współczuję Ci jeśli potrzebujesz m-ca,aby kupic pralkę/ale jeśli w sklepie nie jesteś w stanie ocenic wielkości bębna to żenada/.Sprzęt radzę kupowac w oparciu o informacje fachowców. 4.kurs czytania ze zrozumieniem,przydałby Ci sie z pewnością Zyczę powodzenia w dalszych zakupach,a skoro tak lubisz siedziec w sieci,to może znajdziesz coś na temat H10Estepona Palace-oczywiście odnośnie położenia/że na skraju Estepona to już wiem/ Odpowiedz Link Zgłoś
werzyk Re: do werzyka 29.01.08, 11:59 Wiesz, ja tez nie mam czasu, ale wole zarwac pare wieczorow, poszperac, poszukac i poczytac, niz NARZEKAC ze KTOS MI COS WCISNAL... i ze bylo za daleko od centrum... :) Czy "daleko od centrum" to fakt? Faktem jest, ze jest 19km od centrum, droga moja... :D P.S. Co do Estepony - jak nie umiesz znalezc takiej info, to JA Ci współczuję... To, ze ktos ma net, nei znaczy, ze umie z niego korzystac... prawda??? P.S. II - a co do pralki - wybacz, ale w sklepie koles mi probowal wcisnąć pralkę 4,5 kg wmawiając, ze 5kg sie spokojnie zmiesci...tylko trzeba dobrze upchac...stad tez lepiej poszperac na stronach producentow, wiesz? Gdybys tez probowala, moze nie narzekalabys tak duzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: do werzyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 19:57 jednak masz poważne kłopoty ze zrozumieniem i interpretacją słowa pisanego,a tak na marginesie-fachowiec to nie sprzedawca w sklepie,to chyba każdy wie!a w podrózach z BP też nie masz wielkiego doświadczenia/chyba,że w necie,albo palcem po mapie/ Odpowiedz Link Zgłoś
werzyk Re: do werzyka 30.01.08, 10:47 Mylisz sie, "obieżyświece", w kazdym punkcie - na swiecie jest mniej miejsc, gdzie mnie nie bylo...niestety dla Ciebie. Bo Ty z czystej glupoty wypisujesz bzdury. Czasem lepiej pomyslec, niz napisac, wiesz? A jak znajdziesz porzadny sklep, to i fachowca w nim znajdziesz... Malo dziecko wiesz o swiecie, az przykro czytac. Mi o Tobie powiedzialo wszystko jedno zdanie: DALEKO OD CENTRUM... Pozdrawiam i zycze wiecej szczescia (bo rozumu juz za pozno). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: do werzyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 12:41 i znowu sam sobie zaprzeczasz!a Twoje skróty myślowe są porażające i świadczą o kłopotach z percepcją.Na brak szczęscia nie narzekam,a i rozumu Pan Bóg mi nie szczędził,a TY dalej siedż w internecie-może coś znajdziesz planując zakup np.skarpetek?Życzę powodzenia w "czepialstwie i upierdliwości" Odpowiedz Link Zgłoś
werzyk Re: do werzyka 30.01.08, 14:50 Znajde, znajde, bardzo prostą dl amnie do wyszukania informacje - z czym Ty sobie nie mozesz poradzic... :) I nigdy nie bede narzekac na ODELGLOSC hotelu od centrum, nie przeczytawszy uprzednio tej informacji chocby w katalogu - o necie nie wspominajac, bo widze, ze to Twoja pieta achillesowa :) Współczuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: do werzyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 16:06 ale jesteś żałosny i sfrustrowany-to są skutki chyba braku dystansu do internetu i informacji katalogowych,a może zmęczenie materiału/szare komórki też potrzebują odpoczynku-przeglądanie forów turystycznych i katalogów to nie relaks,czasem komórki nalezy dotlenic,aby mogły właściwie funkcjonowac/.Skoro w dalszym ciągu nie jesteś w stanie zrozumiec co miałam na myśli piszac o odległości hotelu od centrum/może powinnam napisac od Hurgady/ to bezradnie rozkładam ręce-na głupotę nie ma rady.Żegnam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maciejka_majowa Re: Hilton Long Beach -Hurghada wasze wrażenia ? 29.01.08, 09:56 My w tym roku chcemy jechać do Egiptu i min ten hotel bierzemy pod uwagę. Mam znajoma, która ma B.P więc w dużym stopniu zdaję się na jej opinie. Widziałam zdjęcia z hotelu Hilton Long B prywatne, bardzo mi się podobało. Moje jedyne wątpliwości, czy dziecko nie wynudzie się tam za bardzo, bo z tego co pamiętam hotel nie ma aqua parku. Nie mniej kobieta osobiście poleca hotel z własnej praktyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: Hilton Long Beach -Hurghada wasze wrażenia ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 20:05 napisz kiedy lecicie my 15-29 czerwiec z 5,5 letnim synem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Hilton Long Beach -Hurghada wasze wrażenia ? IP: *.chello.pl 02.07.08, 01:04 Byłam w nim w 2007 r, w lipcu i jestem bardzo zadowolona polecam, może jest daleko od centrum ale to jego zaleta a nie wada, jak ktoś chce na zakupy to są tanie prywatne "taksówki", busem "toyotą w siódemkę jechaliśmy do centrum za 5-7 dolarów, a w hotelu tyle rozrywek, że nawet ze wszystkich nie skorzystaliśmy , nie nudziliśmy się w ogóle, nie było kiedy :)) Odpowiedz Link Zgłoś