Dodaj do ulubionych

Paryż i Prowansja z Itaką

IP: 217.17.32.* 22.07.09, 08:00
wybieram sie na wspomnianą wyżej wycieczkę czy ktoś ma jakies rady,
ciekawostki? A może ktos się wybiera na tą wycieczkę???
Obserwuj wątek
    • pozioma00 Re: Paryż i Prowansja z Itaką 28.07.09, 23:15
      ja tez jadę na tą wycieczkę.ja jadę na samym początku sierpnia bieżącego roku.
    • Gość: cam11 Re: Paryż i Prowansja z Itaką IP: *.aster.pl 16.08.09, 22:56
      Wybieram się na tą wycieczkę we wrześniu (może też ktoś się zapisał). W związku z tym, prośba - może Ci, którzy ostatnio z niej wrócili podzieliliby się wrażeniami, poradami... Co np. z komfortem podróży, który zapewnia itaka?, hotelami?, itp. Dużo pieniędzy potrzeba /oprócz 110 EUR na wstępy?/
      I jeszcze jedno pytanko - zawsze wszędzie i z wszystkimi podróżującymi się zwiedza - jak to jest pomyślane od strony organizacyjnej /jeśli nie chcę czegoś zwiedzać, co robię?/?
      • Gość: hiszpan Re: Paryż i Prowansja z Itaką IP: *.pp.com.pl 17.08.09, 08:26
        Jak nie chcesz zwiedzać to nie jedź na objazdówkę.
        • monia515 Re: Paryż i Prowansja z Itaką 17.08.09, 10:30
          ja byłam w sierpniu 2008. Polecam tę wycieczke- duzo mozna zobaczyć.
          Hotele- pod Paryżem 3 noce Balladines; 1 nocleg pod Marsylia też
          Balladines; 3 noce w Grasse- klimatyczny prowansalski hotelik-
          bardzo przyjemny. Wszędzie czysto, łazienki w pokojach, tv, w Grasse
          lodówka i video. Śniadania kontynentalne, ale mozna sie najeść.
          Pilot- pan Mikołaj- zakochany we Francji pasjonat:) Autokar
          komfortowy z barkiem i video- ja jestem przyzwyczajona do objazdówek
          i nocnych przejazdów, więc nie zmęczyła mnie podróż. No i jestem
          raczej mała i dobna- to duża zaleta jeśli chodzi o spanie w
          autokarze:)

W Paryżu zwiedzanie od rana do wieczora, ale też jest czas wolny na
          kawkę czy obiad we Flunch. Na zwiedzanie dostajemy karnet do
          wszystkich obiektów w Paryżu- 30 Euro. Czy chcesz wszystko zwiedzić
          czy nie- zależy od Ciebie. Muzeum Orsay, Luwru i Wersalu nie
          zwiedzamy grupą- pilot podprowadza pod muzeum i daje czas wolny- np.
          na Luwr 6 godzin.
          Nie polecam kolacji w Paryżu w zaprzyjaźnionej francuskiej
          restauracji- ciasno, ciemno, małe porcje- tylko do posmakowania- 35
          Euro. W tym czasie mozna sobie iść na kolację do Flunch i
          pospacerowac po Paryzu.
          Polecam wycieczkę statkiem na wyspy leryńskie z Cannes.
        • Gość: mr Re: Paryż i Prowansja z Itaką IP: *.aster.pl 17.08.09, 21:07
          wow, co za cięta riposta - chyba się domyślasz, ze na takiej wycieczce
          objazdowej dają czasami możliwość wyboru...
          ja tez wybieram się na ta wycieczkę we wrześniu:)
        • Gość: ines Re: Paryż i Prowansja z Itaką IP: *.rzeszow.mm.pl 17.08.09, 21:20
          A nie przyszło Ci do głowy,że autorka wpisu była już parę razy np. w Paryżu? I
          nie do wszystkich miejsc chciałaby wchodzić powtórnie, a pochodzić sobie samej?
          Często jeżdżę do Toskanii i czasem są to zorganizowane wycieczki i Florencję
          zwiedzam sama, bo już znam nieco. Zawsze odłączam się od grupy. I nie stanowi to
          żadnego problemu dla pilota. Byłam też ze 2 lata temu na wycieczce, która
          obejmowała Paryż i też zwiedzałam sama, odkrywając nowe miejsca.
          • Gość: bibi Re: Paryż i Prowansja z Itaką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.09, 10:19
            Ines, widzę, że masz wiedzę absolutną także na temat wycieczek do
            Paryża i Prowansji, o Sycylii nie wspominając... I znowu wypowiadsz
            się autorytatywnie... I pewnie znowu Twoje zdanie będzie musiało być
            za wszelką cenę na ostatnim miejscu... Współczuję osobom, które
            ośmielą się podjąć z Tobą polemikę - mnie już się nie chce. Tylko
            rozbawiło mnie, że także tu Cię znalazłam - w formie dobrze mi już
            znanej. Choć może Twoja obecność tutaj to oczywista oczywistość, a
            ja, kpiąc, daję dowód swojej ignorancji. Kolejny, naturalnie.
            • Gość: ines Re: Paryż i Prowansja z Itaką IP: *.rzeszow.mm.pl 18.08.09, 12:35
              Nie rozumiem skąd te wycieczki personalne. Ktoś na forum zapytał o Sycylię i
              rady więc doradziłam, ktoś zdziwił się,że jadąc na objazdówkę niekoniecznie
              chciało się będzie wchodzić do wszystkich obiektów, wiec grzecznie wyjaśniłam, z
              jakich powodów tak niektórzy robią (bo już byli) i że na objazdówkach z tym
              biurem to możliwe.
              • Gość: ines do Bibi IP: *.rzeszow.mm.pl 18.08.09, 12:42
                Gość portalu: ines napisał(a):

> Nie rozumiem skąd te wycieczki personalne.

Teraz już rozumiem , bo kojarzę Cię TYLKO z tego wątku, w którym skrytykowałaś
                po nazwisku pilota po Sycylii. Czyli uwagi personalne to Twoja specjalność.
                Chyba niewielu ludzi lubisz i chyba za wiele rzeczy Cię irytuje:)
                • skrable92 Paryż i Prowansja 23.08.09, 00:03
                  Witam.Nie tak dawno brałyśmy udział w wycieczce Paryż i Prowansja 04.08.09-13.08.09.Wycieczka jest cudowna.Naprawdę warto jechać.
                  Jeśli ktoś trafi na pana pilota Dominika z Łodzi to ma ogromne szczęście.Fantastyczny człowiek.Niezwykle pomocny.Posiada niesamowitą wiedzę,doskonała znajomość języka francuskiego.Chętnie odpowiada na wszystkie pytania i bierze pod uwagę dodatkowe prośby.W bardzo interesujący sposób przekazuje swoją ogromną wiedzę.Kierownictwo biura powinno docenić (w postaci wysokiej premii),że w szeregach swej firmy posiadają taki skarb.Po prostu pełen profesjonalizm.Jeśli chodzi o program to dużo bogatszy-zasługa pilota.Zwiedziliśmy i zobaczyliśmy dużo dużo więcej niż było zapisane w programie.Oczywiście można zabrać trochę więcej euro na te dodatkowe punkty zwiedzania.Hotele i autokar w porządku.W czasie jazdy mogliśmy obejrzeć film i posłuchać przepięknej muzyki francuskiej. Jesteśmy zauroczone miejscami,które widziałyśmy.
                  Pozdrawiamy:Karina i Małgorzata.
                  • Gość: Cam11 Re: Paryż i Prowansja IP: *.aster.pl 23.08.09, 18:46
                    a takie pytanko - dużo osób jedzie na taką wycieczkę? 1, czy 2 autokary? przez
                    jakie państwa się jedzie - da się w tzw. między czasie coś zobaczyć?
                    • kowalska.1 Re: Paryż i Prowansja 29.08.09, 22:24
                      a co z obiadokolacjami czy jest możliwość wykupienia czy jada się na
                      mieście.Jaki jest zatem koszt wyżywienia?
    • Gość: Niepijacy klient Re: Paryż i Prowansja z Itaką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.10, 12:11
      Zgadzam sie absolutnie i Ostrzegam przed wycieczka Paryz –Prowansja.

Juz na poczatku okazalo sie za autokar ktorym jedziemy odbiega od standardow
      bezpieczenstwa. Po pierwsze byl stary, zle wyciszony, caly czas klekotal w
      czasie jazdy. Brak bylo w nim pasow bezpieczenstwa ( w wiekszosci krajow Europy
      sa one wymagane w autokarach), klimatyzacja bardzo slaba, czesc foteli byla w
      oplakanym stanie. W celu usprawnienia calej wycieczki nalezaloby dolaczyc
      przewodnik po toaletach np. W Luwrze, Wersalu, czy roznych stacjach
      beznynowych, gdyz pierwsze slowa pilota obwiescily by nie korzystac z toalety w
      autokarze, bo bedzie smierdziec... W XXI to juz chyba lekka przesada. W
      auokarze nie bylo tez sluchawek, wiec wszyscy musielismy ogladac jeden film lub
      sluchac pilota nawet jesli komus sie chcialo spac.
      Pilot o, niejaki D. kradal klientów. Pobieral od nas pieniadze bez
      pokwitowania, do torebeczki w czasie jazdy autobusem. Po 150, 300, 350 euro na
      “wstepy”. Sumy byly duze bo okazalo sie ze wstepy wynosza ok.130 euro, a
      dodatkowe wstepy fakutlatywne to kolejne 80-100 euro. Jednak po wycieczce nie
      pokazal nam zadnych faktur, paragonow czy rozliczen. Po rozmowie z francuska
      obsluga na statku czy muzeum okazywalo sie ze wstepy sa tansze niz pobrana
      oplata. Oszustwo pokryto chamstwem i arogancja .

Na wycieczce pilot zgubil ludzi, szukal ich po interwencji uczestnikow
      wycieczki, bo sam tego nie zauwazyl. W ciagu trwania calej podrozy ani razu nie
      sprawdzil tozsamosci osob z ktorymi jedzie. Ustawial program pod zachcianki
      kilku klientow , inny uczestnik wspomnial ze przewodnik pil z nimi alkohol.
      Obiecany rejs srodziemnomorski nie odbyl sie , czesc osob zdecywoala ze woli
      jechac na pobliska wyspe. Ale pieniedzy za rejs nam nie zwrocono. Nie wiem co
      stalo sie z pieniedzmy, moze pilot je przepil.
      Jedyna restauracja polecana przez pilota to fast-food “Flunch”, i tam
      prowadzono wycieczke.
      Ogolnie to nei polecam.

• Gość: edek Re: Paryż i Prowansja z Itaką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.11, 12:38
      erwerwer vrwer

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka