paulinapa 25.07.09, 10:37 120 zł za dobę wahadłówki dla pilota, a ten wcale nie poczatkujący? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radarynka Re: wasza reakcja na ... 25.07.09, 11:08 Ale wahadla z reguly nie sa wyzej platne niestety, dlatego piloci ze stazem nie sa nimi po prostu za bardzo zainteresowani Odpowiedz Link Zgłoś
smerv Re: wasza reakcja na ... 25.07.09, 12:36 Zawsze można powiedzieć "Dziękuję, nie biorę". Takie są prawa rynku, a wahadła za takie stawki są dla zaczynających perspektywicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
crazy_guide Re: wasza reakcja na ... 25.07.09, 21:04 Nie prawda. Ja za wahadlo dostaje 500zl. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw.1 Re: wasza reakcja na ... 25.07.09, 21:24 500 zł za dobę czy za całe wahadło? To ile dostajesz za dzien objazdówki? Odpowiedz Link Zgłoś
crazy_guide Re: wasza reakcja na ... 25.07.09, 23:05 500zl za pelne wahadlo np. grecja, bulgaria. Stawka za objazdowke zagraniczna to zazwyczaj 300zl/dzien, a polska 200zl/dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
smerv Re: wasza reakcja na ... 25.07.09, 23:53 No to poczytaj wątek od początku - dostajesz właśnie taką stawkę, która oburza inicjatorkę wątku 4 x 120 = 480 zł. Do poduszki polecam podręcznik arytmetyki i słownik ortograficzny. Odpowiedz Link Zgłoś
radarynka Re: wasza reakcja na ... 26.07.09, 17:10 I to do tego brutto, wlasnie 500 - 600 zl brutto, oto ile mozna dostac za jedna runde wahadla. crazy guide - 200 brutto za dzien krajowki to obecnie dosc przecietnie. Odpowiedz Link Zgłoś
crazy_guide Re: wasza reakcja na ... 26.07.09, 23:15 po co bym Wam podawala ceny brutto? Chodzi o netto. 200zl/dzien za wycieczke po Polsce, kiedy wszedzie mam przewodnikow. Mysle, ze calkiem w porzadku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
saskia1 Re: wasza reakcja na ... 27.07.09, 08:33 Wahadło ,najgorsza rzecz jaka może byc, praca dla desperatów, jeszcze jak masz fajnych szoferów to jakos zlecia, ale jak jaki jakichs pólmuzgów to,, przechlapane,,. Z reuły nie ma sie gdzie umyc, przebrać i wszyscy maja do Ciebie pretensje ze tak długo jedziemy.... itd. Takie rzeczy powinny byc zabronione. Ostatni rozmawaiłam z kierowcami którzy jezdza na wahadał na sycylie, powiedzieli mi że sa tak zmeczeni że ,,mroczki im przed oczami latają,,.Ogólnie zmeczenie stres , nie polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dddbb Re: wasza reakcja na ... 27.07.09, 08:48 "paulinapa" pisała o 120 zł za DOBĘ, a to w większości wypadków raczej oznacza 360 zł za wyjazd... Odpowiedz Link Zgłoś
monte_pilot Re: wasza reakcja na ... 27.07.09, 11:15 Niestety takie stawki to normalka...co prawda wysiłek nieco inny niż w wypadku wycieczki, ale myślę, że powinno się płacić tyle samo...powinno, bo to tylko nasze pobożne życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
marszalkowskimarcin Re: wasza reakcja na ... 27.07.09, 20:58 witam, jestem tu nowy i moze debilne pytanie, ale na czym konkretnie polega "wahadlo"? Domyslam si eogolnej zasady, ale wolalbym znac szczegoly. Dzieki - marcin Odpowiedz Link Zgłoś
balamutto Re: wasza reakcja na ... 28.07.09, 07:17 Marcin, nowy ok, ale nie jesteś pilotem skoro nie wiesz co to wahadlo ,na każdym kursie uczą ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pptys Re: wasza reakcja na ... 28.07.09, 07:33 Pytanie jest bardzo dobre ! Wahadło to masa zawieszona na cienkiej nierozciągliwej nici wykonująca oscylacje czyli drgania . Odpowiedz Link Zgłoś
marszalkowskimarcin Re: wasza reakcja na ... 28.07.09, 11:03 dziekuje za zyczliwosc... moje pytanie dotyczylo praktycznego funkcjonowania w wahadle. Teoria teoria na kursie ale liczylem na podzielenie sie praktycznymi uwagami. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
elka1950 Re: wasza reakcja na ... 29.07.09, 13:23 Marcin popieram Cię , bo na kursie tez dowiedziałam się, co to jest wahadło, ale dowiedzieć się teoretycznie, a praktycznie , to zasadnicza róznica.Koledzy piloci-po to jest to forum, aby podzielic się praktycznymi wiadomościami, a nie złóśliwosciami-pozdrawiam w nadziei na uzyskanie i dla mnie ciekawej odpowiedzi-Elka Odpowiedz Link Zgłoś
dannyk24 Re: wasza reakcja na ... 01.08.09, 15:44 Witam wszystkich pilotów (tych początkujących też)!!! Problem tych początkujących polega na tym, że nie przeglądną całego forum pilockiego, nie poszukają sobie w wyszukiwarce interesującego ich wątku, zadają pytania, które były wałkowane już tysiąc razy. Wiem, że ktoś zdał kurs niedawno i może dopiero teraz dołączył do forum, ale to nie zwalnia go z tego, aby sobie wcześniej przeszukał forum, bo być może już gdzieś pojawił się post dotyczący np. wspomnianych wahadeł. A na szczęście pojawił się, bo sam go dobrze opisywałem. Poszukać!!! Ale nic to: proszę linki, gdzie opisywałem, co to wahadła: 1. forum.gazeta.pl/forum/w,30389,91831795,92995138,Re_Dylemat_mlodego_pilota.html 2. forum.gazeta.pl/forum/w,30389,92985886,93007883,Re_Wahadla.html 3. forum.gazeta.pl/forum/w,30389,92985886,93028813,Re_Wahadla.html Czy teraz dla "początkujących" jest już wszystko jasne i OK?? I kto tu jest złośliwy... Ech... Czytać, czytać i jeszcze raz czytać, a dopiero potem pytać!!! Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marszalkowskimarcin Re: wasza reakcja na ... 01.08.09, 16:37 Dannyk24, dziekuje. To co zrobiles jest bardzo mile - wskazanie linkow ulatwilo mi znalezienie interesujacych mnie wyjasnien. Fajnie ze mozna tu powaznie podejmowac rozne nawet dla niektorych niewazne problemy. Dzieki jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
turdoradca co to w ogóle wahadło :) i parę innych linków 01.08.09, 17:58 Masz jeszcze parę linków: - NA CZYM POLEGAJĄ WAHADŁA w PILOTAŻU - DLA ZACZYNAJĄCYCH PRACĘ W TURYSTYCE JAKO PILOT / KA - PILOT WYCIECZEK - PRZYGODA CZY TRUDNA PRACA? - PILOT WYCIECZEK - O POCZĄTKACH W TYM ZAWODZIE Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś