Dodaj do ulubionych

wasza reakcja na ...

25.07.09, 10:37
120 zł za dobę wahadłówki dla pilota, a ten wcale nie poczatkujący?
Obserwuj wątek
    • crazy_guide Re: wasza reakcja na ... 25.07.09, 10:59
      Kpina
      • radarynka Re: wasza reakcja na ... 25.07.09, 11:08
        Ale wahadla z reguly nie sa wyzej platne niestety, dlatego piloci ze
        stazem nie sa nimi po prostu za bardzo zainteresowani
        • smerv Re: wasza reakcja na ... 25.07.09, 12:36
          Zawsze można powiedzieć "Dziękuję, nie biorę". Takie są prawa rynku,
          a wahadła za takie stawki są dla zaczynających perspektywicznych.
          • crazy_guide Re: wasza reakcja na ... 25.07.09, 21:04
            Nie prawda. Ja za wahadlo dostaje 500zl.
            • stanislaw.1 Re: wasza reakcja na ... 25.07.09, 21:24
              500 zł za dobę czy za całe wahadło? To ile dostajesz za dzien
              objazdówki?
              • crazy_guide Re: wasza reakcja na ... 25.07.09, 23:05
                500zl za pelne wahadlo np. grecja, bulgaria. Stawka za objazdowke zagraniczna to
                zazwyczaj 300zl/dzien, a polska 200zl/dzien.
                • smerv Re: wasza reakcja na ... 25.07.09, 23:53
                  No to poczytaj wątek od początku - dostajesz właśnie taką stawkę,
                  która oburza inicjatorkę wątku 4 x 120 = 480 zł. Do poduszki polecam
                  podręcznik arytmetyki i słownik ortograficzny.
                  • radarynka Re: wasza reakcja na ... 26.07.09, 17:10
                    I to do tego brutto, wlasnie 500 - 600 zl brutto, oto ile mozna dostac
                    za jedna runde wahadla. crazy guide - 200 brutto za dzien krajowki to
                    obecnie dosc przecietnie.
                    • crazy_guide Re: wasza reakcja na ... 26.07.09, 23:15
                      po co bym Wam podawala ceny brutto? Chodzi o netto. 200zl/dzien za wycieczke po
                      Polsce, kiedy wszedzie mam przewodnikow. Mysle, ze calkiem w porzadku. Pozdrawiam
                    • saskia1 Re: wasza reakcja na ... 27.07.09, 08:33
                      Wahadło ,najgorsza rzecz jaka może byc, praca dla desperatów,
                      jeszcze jak masz fajnych szoferów to jakos zlecia, ale jak jaki
                      jakichs pólmuzgów to,, przechlapane,,. Z reuły nie ma sie gdzie
                      umyc, przebrać i wszyscy maja do Ciebie pretensje ze tak długo
                      jedziemy.... itd. Takie rzeczy powinny byc zabronione. Ostatni
                      rozmawaiłam z kierowcami którzy jezdza na wahadał na sycylie,
                      powiedzieli mi że sa tak zmeczeni że ,,mroczki im przed oczami
                      latają,,.Ogólnie zmeczenie stres , nie polecam !!!
                  • dddbb Re: wasza reakcja na ... 27.07.09, 08:48
                    "paulinapa" pisała o 120 zł za DOBĘ, a to w większości wypadków
                    raczej oznacza 360 zł za wyjazd...
                    • monte_pilot Re: wasza reakcja na ... 27.07.09, 11:15
                      Niestety takie stawki to normalka...co prawda wysiłek nieco inny niż w wypadku
                      wycieczki, ale myślę, że powinno się płacić tyle samo...powinno, bo to tylko
                      nasze pobożne życzenia.
                      • marszalkowskimarcin Re: wasza reakcja na ... 27.07.09, 20:58
                        witam, jestem tu nowy i moze debilne pytanie, ale na czym konkretnie
                        polega "wahadlo"? Domyslam si eogolnej zasady, ale wolalbym znac
                        szczegoly. Dzieki - marcin
                        • balamutto Re: wasza reakcja na ... 28.07.09, 07:17
                          Marcin, nowy ok, ale nie jesteś pilotem skoro nie wiesz co to wahadlo ,na każdym
                          kursie uczą ... pozdrawiam
                        • pptys Re: wasza reakcja na ... 28.07.09, 07:33
                          Pytanie jest bardzo dobre !
                          Wahadło to masa zawieszona na cienkiej nierozciągliwej nici
                          wykonująca oscylacje czyli drgania .
                          • marszalkowskimarcin Re: wasza reakcja na ... 28.07.09, 11:03
                            dziekuje za zyczliwosc...
                            moje pytanie dotyczylo praktycznego funkcjonowania w wahadle. Teoria
                            teoria na kursie ale liczylem na podzielenie sie praktycznymi
                            uwagami. pozdrawiam
                            • elka1950 Re: wasza reakcja na ... 29.07.09, 13:23
                              Marcin popieram Cię , bo na kursie tez dowiedziałam się, co to jest
                              wahadło, ale dowiedzieć się teoretycznie, a praktycznie , to
                              zasadnicza róznica.Koledzy piloci-po to jest to forum, aby podzielic
                              się praktycznymi wiadomościami, a nie złóśliwosciami-pozdrawiam w
                              nadziei na uzyskanie i dla mnie ciekawej odpowiedzi-Elka
                              • dannyk24 Re: wasza reakcja na ... 01.08.09, 15:44
                                Witam wszystkich pilotów (tych początkujących też)!!! Problem tych
                                początkujących polega na tym, że nie przeglądną całego forum
                                pilockiego, nie poszukają sobie w wyszukiwarce interesującego ich
                                wątku, zadają pytania, które były wałkowane już tysiąc razy. Wiem,
                                że ktoś zdał kurs niedawno i może dopiero teraz dołączył do forum,
                                ale to nie zwalnia go z tego, aby sobie wcześniej przeszukał forum,
                                bo być może już gdzieś pojawił się post dotyczący np. wspomnianych
                                wahadeł. A na szczęście pojawił się, bo sam go dobrze opisywałem.
                                Poszukać!!!

Ale nic to: proszę linki, gdzie opisywałem, co to wahadła:
                                1.
                                forum.gazeta.pl/forum/w,30389,91831795,92995138,Re_Dylemat_mlodego_pilota.html
                                2.
                                forum.gazeta.pl/forum/w,30389,92985886,93007883,Re_Wahadla.html
                                3.
                                forum.gazeta.pl/forum/w,30389,92985886,93028813,Re_Wahadla.html

Czy teraz dla "początkujących" jest już wszystko jasne i OK?? I kto
                                tu jest złośliwy... Ech... Czytać, czytać i jeszcze raz czytać, a
                                dopiero potem pytać!!!
                                Pozdrawiam!!!
                                • marszalkowskimarcin Re: wasza reakcja na ... 01.08.09, 16:37
                                  Dannyk24,
                                  dziekuje. To co zrobiles jest bardzo mile - wskazanie linkow
                                  ulatwilo mi znalezienie interesujacych mnie wyjasnien. Fajnie ze
                                  mozna tu powaznie podejmowac rozne nawet dla niektorych niewazne
                                  problemy. Dzieki jeszcze raz.
                                  • turdoradca co to w ogóle wahadło :) i parę innych linków 01.08.09, 17:58
                                    Masz jeszcze parę linków:

-
                                    NA
                                    CZYM POLEGAJĄ WAHADŁA w PILOTAŻU

-
                                    DLA
                                    ZACZYNAJĄCYCH PRACĘ W TURYSTYCE JAKO PILOT / KA

- PILOT WYCIECZEK - PRZYGODA CZY TRUDNA
                                    PRACA?

-
                                    PILOT
                                    WYCIECZEK - O POCZĄTKACH W TYM ZAWODZIE

Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka