30i 11.04.05, 22:21 Będę męczyć! Co to za związek PotasOx? Nikt mi nie chce wyjasnić. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zorina Re: Jeszcze raz o PotassOx 11.04.05, 23:43 Witam Nie nikt nie chce, tylko nikt nie potrafi... Z tego co się zdążyłam zorientować, jesteś konsultantką, masz więc taki sam dostęp do wiedzy jak my wszyscy tutaj... Kosmetyczki firmowe tu raczej nie zaglądają. Polecam szkolenia kosmetyczne, grafik dostępny na stronie www.oriflame.pl , albo mail to pani Tatiany. Odpowiedz Link
zorina Re: Jeszcze raz o PotassOx 11.04.05, 23:45 A to co otrzymaliśmy w tak zwanym abonamencie: "Mimika twarzy wyraża emocje i stanowi nieodłączną część osobowości, ale pozostawia na skórze bruzdy i linie - zmarszczki mimiczne. Pojawiają się one stopniowo na czole, wokół oczu i ust. Aby je zmniejszyć, trzeba złagodzić napięcie mięśni. Tak właśnie działa regenerujący krem na dzień SPF 12, który wspaniale wygładza zmarszczki mimiczne i zapobiega ich pogłębianiu. Główne składniki aktywne: - Innowacyjny, opatentowany przez Oriflame składnik aktywny – PotassOx - łagodzi mikronapięcia powodujące powstawanie zmarszczek. PotassOx to kompleks roślinno-mineralny, który działa u źródła zmarszczek. - Kompleks stymulujący poprawia elastyczność skóry, natychmiast ją wygładza. - Kompleks nawilżający tworzy na skórze warstwę ochronną, która przez 24 godziny utrzymuje właściwe nawilżenie i zapobiega utracie wilgoci. - Kompleks ochronny chroni przed szkodliwym wpływem promieniowania UV, neutralizuje wolne rodniki i wzmacnia naturalną barierę ochronną skóry. Natychmiastowe rezultaty stosowania kremu: - Skóra jest gładka. - Jest dobrze nawilżona. - Jest chroniona przed szkodliwym wpływem promieniowania UV (przedwczesnym starzeniem). Rezultaty regularnego stosowania kremu przez miesiąc: - Zmarszczki mimiczne są wygładzone. Krem zapobiega także ich pogłębianiu. - Skóra odzyskuje elastyczność. - Naturalne mechanizmy ochronne skóry zostają wzmocnione. Wyniki testów: Zmarszczki na czole: -20% „Kurze łapki”: -40% Zmarszczki wokół ust: -22% Sposób użycia: stosuj krem codziennie rano. Wmasuj go powoli, lekko ugniatając skórę Czoło: połóż dwa palce pomiędzy brwiami. Uciśnij skórę i wygładź ją wzdłuż brwi. Na zakończenie naciśnij palcami na skronie. Okolice oczu: zacznij od nosa i kieruj się w stronę skroni. Stosuj serię lekko ugniatających, wygładzających ruchów. Zwróć szczególną uwagę na „kurze łapki”. Zakończ uciskaniem skroni. Policzki: naciśnij zdecydowanym ruchem na zmarszczki idące od nosa do ust i wygładź je, kierując się ku górze i na boki." Jak widzisz jest to składnik opatentowany przez Oriflame, na dodatek nowy, tak więc tylko w firmie mogą ci udzielić szerszych info... Odpowiedz Link
albicilla Re: Jeszcze raz o PotassOx 12.04.05, 21:45 Bardzo się cieszę Zorino ,że jesteś i pomagasz mi. Dziękuje z całego serca. Odpowiedz Link
30i Re: Jeszcze raz o PotassOx 12.04.05, 22:39 Już meczę Oriflame od 2 tygodni, ale bezskutecznie. brak odpowiedzi. Kompleks mineralno-roslinny, więc ten minerał to pewnie potas. Jedynie jaka to roślina? Odpowiedz Link
albicilla Re: Jeszcze raz o PotassOx 12.04.05, 22:45 Aleś Ty dociekliwa. Podejrzewam ,że to nie roślina , ale rośliny. Najlepiej kup , przeczytaj ulotkę i juz, albo wklej to co po szwedzku napisane i gangsta nam przetłumaczy. 30 kwietnia są promocje - będą kosmetyczki , zapytaj. Odpowiedz Link
albicilla Re: Jeszcze raz o PotassOx 12.04.05, 23:01 Express Repair Day Cream SPF 12 Fuktgivande dagcreme med PotassOx™ som tydligt reducerar uttryckslinjer i ansiktet och motverkar att de övergår i djupare rynkor. Gör huden synligt jämn, strålande och avslappnad. Skyddar mot skadliga fria radikaler och UV-strålning. För alla hudtyper. 50 ml. 149,00 kr 259,00 kr Produktnr: 1084 Varudeklaration >> aqua (water), glycerin, ethylhexyl methoxycinnamate, cyclopentasiloxane, octocrylene, sorbitol, butylene glycol, isodecyl neopentanoate, methyl methacrylate crosspolymer, diisopropyl sebacate, lauryl lactate, ammonium acryloyldimethyltaurate / vp copolymer, stearyl alcohol, glyceryl stearate, peg- 100 stearate, butyl methoxydibenzoylmethane, titanium dioxide, tocopheryl acetate, methylparaben, parfum (fragrance), paraffinum liquidum (mineral oil), dimyristyl tartrate, c12-15 pareth - 7, imidazolidinyl urea, cetearyl alcohol, propylparaben, pimpinella anisum (anise) fruit extract, c30-45 alkyl methicone, urea, sodium pca, alumina, citric acid, silica, trehalose, sodium polyacrylate, ppg-25-laureth-25, polyquaternium-51, sodium hyaluronate, phenoxyethanol, sodium methylparaben, chlorphenesin, butylparaben, benzoic acid, ethylparaben, ci 77019 (mica), ci 77891 (titanium dioxide), ci 77120 (barium sulphate). Odpowiedz Link
justa_79 Re: Jeszcze raz o PotassOx 13.04.05, 10:41 ja tu widzę tylko 1 wyciąg roślinny, pimpinella anisum (anise) fruit extract, czyli anyż. Odpowiedz Link
30i Re: Jeszcze raz o PotassOx 13.04.05, 15:12 Nareszcie 2 konkterne odpowiedzi. Dziękuję dziewczyny Wam bardzo. Wy powinnyście byc tymi konsultantami online. Takiej odpowiedzi potrzebowałam. Odpowiedz Link
albicilla Re: Jeszcze raz o PotassOx 17.04.05, 14:45 Nie ma za co , szukałam dodatkowych informacji , ale znalazłam tez tylko informację ,że innowacyjny, ze opatentowany. Sądzę ,że tak szczegółowe informacje nie są klientkom potrzebne , ważne jest działanie, dlatego zamiast rozmawiać o szczegółach możesz tej klientce , jak i każdej innej wręczyć próbki kremu- kod 9484 - i powiedz tylko ,że mniej zmarszeczek mimicznych oraz poprawia elastyczność skóry no i oczywiście zawiera SPF 12. Odpowiedz Link
justa_79 Re: Jeszcze raz o PotassOx 18.04.05, 10:18 zależy, którym klientkom ja tam lubię wiedzieć, co w kremie siedzi. i zauważam, że coraz więcej osób się tym interesuje. tyle, że niektóre firmy jeszcze nie dorosły do faktu posiadania inteligentnych klientów. stąd ten brak informacji - producent nie spodziewa się tego typu pytań, dlatego dział obsługi klienta nie jest w tej kwestii informowany. kiedyś miałam taką sytuację w Avonie, że chciałam się dowiedzieć, jaki konkretnie filtr został zastosowany w kremie, a na infolinii nie potrafili mi nawet podać wysokości filtra, nie mówiąc o jego nazwie! to trochę przykre... a co do nowości i tajemnicy handlowej, to same nazwy składników niewiele pomogą ew. konkurentom, jakby byli naprawdę zainteresowani, to nawet całą listę składników łatwo zdobyć, ale przecież potrzebne są jeszcze proporcje. tak więc myślę, że nie to jest przyczyną nieujawniania tych informacji, tylko raczej brak świadomości potrzeb klientów w tym zakresie. Odpowiedz Link
30i Re: Jeszcze raz o PotassOx 18.04.05, 17:58 Oj tak. Większośc moich klientek to nauczycielki. Nic dziwnego,ze wnikają. Ja też taka jestem. Odpowiedz Link