Dodaj do ulubionych

Lakier do paznokci- światowa premiera-relacje

12.05.05, 15:21
Pomyliwszy numery dostałam zamiast Very Berry -6583 - Gold Rush-6586, nie
reklamowałam .
Dziś godz.15:00 światowa premiera lakieru na moich paznokciach.
Zdziwienie 1- lakier jest przezroczysty - po pomalowaniu trzykrotnym -
paznokcie mają łososiowy odcień .
Lśnią ładnie.
Zobaczymy co będzie dalej.
Obserwuj wątek
    • 30i Re: Lakier do paznokci- światowa premiera-relacje 12.05.05, 15:44
      Może ma ktos relacje o olejku d wzmacnijacym paznokcie i wzmacniajacej emali
      utwardzającej.
      Kiedys na rozdwajajace paznokcie kupiłam emalię Avonu i rewelacyjna.
      Który specyfik bedzie odpowiednikiem avonowskiej emali wzmacnijacej na
      rozwdjajace się paznokcie?
      Czy olejek jest tyko do wcierania, czy raczej jako podkład pod lakier do
      paznokci.
      dziewczyny mam czas do jutra rano.
      W Was cała nadzieja. Musze wziąśc albo olejek albo emalię wzmacniającą dla
      kilentki.
      Co jest zamiast acetonu w zodżywczum zmywaczu?
      PS. Albicilla ja swój Lilac Dream oddaję.Malowałam 3 razy i skutek zawsze ten
      sam - odpryski na drugi dzień.
      Może wezmę inny kolor na próbę.
      • nicol.lublin Re: Lakier do paznokci- światowa premiera-relacje 12.05.05, 22:07
        olejek wzmacniający jest do wcierania, fajna sprawa, ale raczej na noc.
        malujesz olejkiem i albo wcierasz, albo używasz polerki do paznokci (ja tak
        robię) jak boisz się poplamić pościel, to rękawiczki bawełniane (bo nasze
        przecież znikły zanim się pojawiły)
        • 30i Re: Lakier do paznokci- światowa premiera-relacje 13.05.05, 15:39
          Dziekuje, juz zamówiłam olejek
          • albicilla Re: Lakier do paznokci- światowa premiera-relacje 14.05.05, 18:41
            Sobota - lakier ani drgnie.Połysk nadal ten sam.
            • albicilla Re: Lakier do paznokci- światowa premiera-relacje 16.05.05, 15:28
              Poniedziałek - 16 maja - pojawiły się milimetrowe odrosty paznokcia między
              lakierem, a skórką oraz bardzo słabo widoczne starcia lakieru na czubkach
              paznokci.
              Dziś mi się 1 złamał .Opiłowałam go razem z lakierem i nadal , go mam ( tzn
              lakier na pozostałej cześci paznokcia).
              Nic nie odłazi i nie odpryskuje.
              • albicilla Re: Lakier do paznokci- światowa premiera-relacje 25.05.05, 22:02
                Sobota 20 maja - po pracach ziemnych w skrzynkach balkonowych , które to prace
                spowodowały starcie się czubków u 2 paznokci i odrostach przy skórkach -
                dokonałam zmycia lakieru.
                Podsumowanie - lakier na moich paznokciach - od 12 - do 20 maja czyli całe 8
                dni.
                Nie odpryskiwał , jedynie sie ścierał.
                • albicilla Korekta 25.05.05, 22:04
                  Sobota - 21 maja , czyli 9 dni.
                  • albicilla Relacje - lakier liliowy 25.05.05, 22:09
                    nałozyłam na paznokcie 23 maja w poniedziałek.Malowałam trzykrotnie, bo
                    pomalowaniu 1 płytka paznokci nie była pokryta w sposób nieprzezroczysty -
                    paznokcie miału ładny kolor , ale wyraznie odróznic mozna było część stałą
                    czyli na palcu , od samej płytki .Nie lubię takich paznokci u siebie.
                    Kolor delikatny - bardzo ładnie powinien prezentować się na opalonych rękach i
                    nogach. ładny połysk.
                    Dziś 25 maja - paznokcie wyglądają jak świeżo malowane ,żadnych zmian.
    • hala55 Re: Lakier do paznokci- światowa premiera-relacje 30.05.05, 22:14
      Droga albicillo. Twoje relacje nie sa oparte na rzetelnych faktach. Ten własnie
      lakier Gold Rush (6586)- jest wyjątkowo nieudany: sorbetowy, słabo kryjący i
      oczywiście duzo mu do trwałosci o której relacjonujesz. Dobry produkt obroni
      sie sam. Nie grozi to TEMU LAKIEROWI> Kto kupi go raz - drugi raz tego już nie
      popełni. Dobre sobie - Trzykrotne malowanie!!!!
      • albicilla Re: Lakier do paznokci- światowa premiera-relacje 30.05.05, 22:41
        Droga Halu , zarzucasz mi brak rzetelności.
        Pytam na jakiej podstawie?
        Czy widziałas lakier na moich paznokciach?
        Jeśli chodzi o krycie , napisałm chyba dokładnie ,ze lmalowałam paznokcie
        trzykrotnie.
        Teraz nadal mam na nich lakier lila , nie schodzi i nie odpada .
        Może ja mam dziwne paznokcie? A może ja nic nie robię , tylko leżę i patrzę na
        nie i uważam ,żeby im się nic nie przytrafiło.
        tak ,że prosze uprzejmie nie zarzucac mi kłamstwa bo to nie jest
        wporządku .Doświadczenie robiłam dla swej wiedzy , a relacjonowałam , aby
        pokazac jak funkcjonują lakiery na MOICH paznokciach.
        Lila potrzymam też jeszcze trochę , choć mi się znudził.
        Obejrzałam ręce teraz dokładnie - od góry zaczyna się ścierać .
        • albicilla Re: Lakier do paznokci- światowa premiera-relacje 30.05.05, 22:44
          PS , bo nie doczytałam co pisałaś - ja nie bronię lakieru - bo i po co .
          • hala55 Re: Lakier do paznokci- światowa premiera-relacje 30.05.05, 23:01
            Dlatego - droga albicillo - zdziwiona jestem celem Twojej relacji. Czemu ma
            służyc? Faktem jest,że hucznie zapowiadana i reklamowana "światowa premiera
            Oriflame Colour" - m.in.tegoż lakieru - w tym konkretnym przypadku w porównaniu
            do reklamowanych paznokci - nijak się nie ma. Innych z tej serii lakierów nie
            próbowałam. Ale co do tego - takie jest moje zdanie. Pozdrawiam.
            • albicilla Re: Lakier do paznokci- światowa premiera-relacje 31.05.05, 08:36
              Celem - stało się doświadczenie własne dot. jakości lakierów , zwłaszcza ich
              trwałości spowodowane wypowiedzią:
              Re: Vivid - nowa marka kosmetyków kolorowych
              30i 04.05.2005 23:27 + odpowiedz

Kupiłam sobie lakier do paznokci , pomalowałam we wtorek przed spaniem, w srodę
              już ok. południa połowa odprysneła a dziś drugi dzień i są tylko marne
              pozostałości.
              Bazarowe lakiery wytrzymywały 2 dni, Carrol 3 dni, jak był swieży to dłużej.
              Nie polece go żadnej klientce.
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19026&w=23080025&v=2&s=0

Zabrałam sie za dokładne sprawdzanie , gdyz zawsze , tak mi sie wydawało , mam
              długo lakiery oriflame na paznokciach, nie potrafiłam jednak zdefiniowac co to
              znaczy dla mnie długo.

Dziś po porannym prysznicu i myciu głowy lakier lila poschodził mi z 1/3 płytki
              paznokciowej , ale tylko na 3 palcach -(oprócz kciuka i małego)
              Jakby nie patrzeć od 23 maja do 31 maja poranka to 7 dni z kawałkiem.

Jeśli chcesz to udokumentuję stan następnego lakieru - fotograficznie .
              • hala55 Re: Lakier do paznokci- światowa premiera-relacje 31.05.05, 09:34
                Cadit quaestio.
                • albicilla Lakier Very Berry 31.05.05, 22:18
                  Pomalowałam nim paznokcie dziś wieczorem (31.05.05) - Dość dobrze kryje .
                  Nałożyłam go jednak 2 razy.
                  Zobaczymy jak on się "zachowa".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka