mama_kai 25.02.04, 09:19 Luteina jest dostepna jako tabletki dopochwowe i tabletki doustne. Czy jest jakas zasada, wedlug ktorej wybiera sie ktoras z tych postaci starajac sie o dzidziusia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretina Re: Jeszcze raz o LUTEINIE 25.02.04, 09:27 najlepszym progesteronem jest lek, o ktorym niedawno pisaly dziewczyny,czesc z nich go zazywa, chyba nazywa sie utrogestan, nie wiem czy nie przekrecam nazwy. podobno dosyc ciezko kupic ten lek, bo nie jest on dopuszczony do leczenia w polsce, sprowadza sie go tylko docelowo, aptekarze musza skladac specjalne zamowienia do ministerstwa zdrowia. wiem jednak, ze sa apteki, w ktorych mozna go nabyc. jesli nie uda ci sie, to od zwyklej luteiny podobno lepszy jest duphaston, bo sie latwiej wchlania. wiadomosci te wyrwalam od gina. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: Jeszcze raz o LUTEINIE 25.02.04, 09:41 moj lekarz powiedzial mi kiedys, ze stosowanie dopochwowe daje lepsze wyniki, jednak sporo z tabletki ucieka rozpuszczona pod wplywem wilgoci i ciepla, dlatego on woli stosowac wieksze dawki (np. + 1tabl) dopochwowo; podjezykowo bardzo dlugo czeka sie na wchloniecie, a dopochwowo najlepiej chwilke polezec po przyjeciu szczegolnie przy wiekszych dawkach! a poza tym czy doustnie czy dopochwowo, i tu i tu tabletka wchlania sie przez blony sluzowe, wiec nie powinno byc roznicy, mysle, ze to tylko podejcie indywidualne lekarza! Maretino: tak ten lek to Utrogestan pozdrawiam piegoosek Odpowiedz Link Zgłoś