Gość: goś IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 01.03.04, 15:09 Właśnie odebrałam wyniki prolaktyny:543 mlU/l.Proszę napiszcie co o tym sądzicie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ikrol1 Re: Wyniki prolaktyny 01.03.04, 17:20 Witaj, Wyniki sa na granicy normy. Decyzja czy leczyc czy nie leczyć zależy od lekarza i tego czy masz problemy z owulacja a jeśli tak to jakiego typu one są. Mozna dodatkowo zrobic badanie prolaktyny z obciażeniem. Niektórzy tak robią w takich przypadkach. Inni w takiej sytuacji dają profilaktycznie bromergon albo jakiś podobny lek, bo takie postępowanie statystycznie poprawia płodność. Pozdrawiam. Ilona Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.analityk1 Re: Wyniki prolaktyny 01.03.04, 18:41 Według mnie prolaktyna za wysoka do zajścia w ciążę (chyba że zachodzisz bez problemów). Jeżeli chcesz się upewnić to zrób test z obiążeniem 7 dni po owulacji. Ja dałabym bromergon, jeżeli po dawce 1-2 dziennie w ciągu 5 miesięcy nie zajdziesz w ciążę szukałabym dalej. Co do norm to najlepiej gdy prolaktyna jest do 200 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: Wyniki prolaktyny IP: *.acn.waw.pl 01.03.04, 18:47 Witaj Przykro mi ale mam dla Ciebie smutną wiadomość. górna granica prolaktyny to 530. Ja miałam 422 i właśnie się lecze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś