Dodaj do ulubionych

clo i duphaston

22.03.04, 15:55
Mama cykle bezowulacyjne. Lekarz zalecił mi clo (7-11 dc) i duphaston (16-25
dc) czy brałyście tak? Owulacja jest to odstawieniu clo, czy może wystąpić w
trakcie brania? Lekarz zalecił nam przytulanko po odstawieniu clo.Ja jednak
chciałabym usłyszeć waszą opinię, zawsze to kilka doświadczeń i można sie
czegoś dowiedzieć. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • joasik30 Re: clo i duphaston 22.03.04, 16:14
      Ja brałam clo 5-9 d.c natomiast duphaston tak samo 16-25 d.c Niestety jak
      miałam moitoring to wyszło,że owulacje mam dopiero 23d.c , troche późno.
      lekarka kazała mi brac clo 13-17 d.c Wychodzi na to ,że różnie mozna
      przyjmować. Chociaz pierwszy raz na pewno 5-9 d.c tak mi sie przynajmniej
      wydaje.
      • betka111 Re: clo i duphaston 22.03.04, 16:24
        Czyli nie musi być owu po odstawieniu clo. Szkoda, bo z tego co czytałam na
        forum to rozumię, że nie można zajść w ciąże jak już bierze się duphaston, a ty
        miałaś ją właśnie wtedy, znając mojego pecha to będzie tak samo o ile w ogóle
        będzie. Mój lekarz nie robi mi monitoringu to nie wiem jak to u mnie jest. No
        nic może w przyszłym miesiącu. Pa
    • Gość: iza Re: clo i duphaston IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 19:40
      Parę razy brałam clo , duphaston i lekarz też zalecił przytulanko i nic.Potem
      dostałam jednorazowy zastrzyk PREGNYL , zalecone szybkie przytulanko (zdązyć
      przed upływem 5 godzin ) i..... jest - długo czekany syneczek (ma juz dwa
      lata ).W czasie ciąży przez 3 miesiace duphaston.Pozdrawiam.
      • Gość: Jesica Re: clo i duphaston IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 22:14
        betka ja mam taka samo sytuacje jak Ty tez clo tylko ze od 5 do 9 d.c. a
        duphaston od 15 do 25 d.c. rowniez nie mam monitoringu. Powiedzcie mi jak to
        wlansie wyglada to przytulanie w takiej sytuacja jaka ja mam cykle 30 -35
        dniowe ostatnio tak mi sie wydaje owulacja ok 18 d.c.
      • betka111 Re: clo i duphaston 24.03.04, 16:43
        Iza, ale żeby dostać PREGNYL to chyba musiałaś mieć owu? Zastrzyk sie bierze po
        clo czy wogóle zamiast clo?
        • Gość: iza Re: clo i duphaston IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 20:12
          betka111 clo bierze sie ,aby wywolac owu.Pregnyl dostalam gdy była owu
          tzw "rybie oko".
    • Gość: GONIA Re: clo i duphaston IP: *.waw-kor.leased-e.ids.pl 23.03.04, 09:33
      Ja biore CLO i Duphaston tak jak ty, ale bez monitoringu to chyba bez sensu. Ja
      od 11 dnia cyklu chodze na monitoring, obserwujemy pecherzyk i jak jest
      odpowiednio duzy by peknac to wtedy zastrzyk z biogonadylu (lub nie - decyduje
      lekarz)i wtedy przytulanie. Bez monitoringu lekarz nawet nie bedzie wiedzial
      czy clo na ciebie dziala (tzn rosna pecherzyki).
      • Gość: Malaga Re: clo i duphaston IP: 217.153.60.* 23.03.04, 11:55
        Ja przez 2 pierwsze cykle z CLO (5-9 d.c.) miałam robiony monitoring. Owu była
        ok 16 d.c. - za każdym razem. Teraz biore 3-ci cykl i lekarz stwierdził ze juz
        nie musze miec monitoringu bo CLO na mnie dobrze działa, pecherzyk rosnie i
        peka, i wiem kiedy spodziewac sie owu (co prawda i tak nic),
        Poza tym od 18-tego dnia duphaston (ale dopiero od tego cyklu, wczesniej nie
        brałam i może dlatego nic nie wyszło)
        Ale jezeli 1-szy raz sie bierze CLO to ja tez uwazam ze monitoring powinien
        byc, bo inaczej nie da sie stwierdzic działania CLO
    • Gość: Mango Re: clo i duphaston IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.04, 18:25
      Czesc, mi lekarz przepisal CLO 4-8 d.c. po 1 tabletce dziennie i miałam
      monitorowany cykl. w 11 d.c. pecherzyk mial juz 20 mm a w 14 d.c. 27 mm!!! i
      lekarz powiedzial, ze raczej zrobi sie torbiel i nie peknie (nie wiem dlaczego
      nie dal mi zastrzyku?!) ale w 18 d.c. okazało sie, ze jednak pekl! Teraz
      czekam, musze sprawdzic wyniki.Oczywiście od owulacji Dufaston. Lepiej
      sprawdzaj pecherzyki na USG, zebys nie zostala przestymulowana bo to mocny lek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka